কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
বি.এস.এন.এলদা 4G/5G স্পেকত্রম পীবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
অহুমশুবা রিভাইবেল পেকেজ অসিগী শেনফম লুপা করোর ৮৯,০৪৭ নি
বি.এস.এন.এলগী ওথোরাইজ কেপিতেল লুপা করোর ১, ৫০,০০০ দগী লুপা করোর ২,১০,০০০ দা হেনগৎলে
07 JUN 2023 2:59PM by PIB Imphal
মরুওইবা খোঙথাং অমদা, হিঙ্গৎহন্নবা লাল্লোংগী শরুক অমা ওইনা, ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্দলনা লুপা করোর ৮৯,০৪৭গী শেনফম অমগা লোয়ন্না বি.এস.এন.এলগী অহুমশুবা রিভাইবেল পেকেজ অয়াবা পীরে। মসিদা ইকুইতিগী খুৎথাংদা বি.এস.এন.এলদা 4G/5G স্পেকত্রম পীবা য়াওরি।
বি.এস.এন.এলগী ওথোরাইজ কেপিতেল লুপা করোর ১, ৫০,০০০ দগী লুপা করোর ২, ১০,০০০ দা হেনগৎলে।
মসিগী অমুক হিঙ্গৎহন্নবা পেকেজ অসিগা লোয়ন্না, ভারতকী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা তেলিকোমগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা মীৎয়েং থমদুনা বি.এস.এন.এল মতিক চাবা তেলিকোম সর্বিস প্রোভাইদর অমা ওইরগনি।
স্পেকত্রমগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরে:
বেন্দ
য়েন্থোকখ্রবা স্পেকত্রম
বজেতকী শেনফম
৭০০ মেগাহর্জ
২২ এল.এস.এশিংদা ১০ মেগাহর্জ পিয়ার
লুপা করোর ৪৬,৩৩৮.৬০
৩৩০০ মেগাহর্জ
২২ এল.এস.এশিংদা ৭০ মেগাহর্জ
লুপা করোর ২৬,১৮৪.২০
২৬ গিগাহর্জ
২১ এল.এস.এশিংদা ৮০০ মেগাহর্জ অমসুং এল.এস.এ ১দা ৬৫০ মেগাহর্জ
লুপা করোর ৬,৫৬৪.৯৩
২৫০০ মেগাহর্জ
৬ এল.এস.এশিংদা ২০ মেগাহর্জ অমসুং ২ এল.এস.এশিংদা ১০ মেগাহর্জ
লুপা করোর ৯,৪২৮.২০
অতোপ্পা আইতেমশিং
লুপা করোর ৫৩১.৮৯
অপুনবা
লুপা করোর ৮৯,০৪৭.৮২
মসিগী স্পেকত্রম অসি পীবদগী, বি.এস.এন.এলনা পাংথোকপা ঙম্লগনি:
1. ভারত শীনবা থুংনা 4G অমসুং 5G ফংহনবা
2. খুঙ্গং অমসুং নেতৱার্ক ফংদ্রিবা খুঙ্গংশিংদা 4G ফংহনবা
3. অয়াংবা ইন্তনেতকীদমক ফিক্স ৱায়রলেস এসেস(এফ দব্লিউ এ) সর্বিস ফংহনবা
4. কেপ্তিব নন-পব্লিক নেতৱার্ক(সি এন পি এন)গীদমক সর্বিস/স্পেকত্রম ফংহনবা
বি.এস.এন.এল/এম.তি.এন.এল হিঙ্গৎহনবা:
• সরকারনা ২০১৯দা বি.এস.এন.এল/এম.তি.এন.এলগী অহানবা রিভাইবেল পেকেজ অয়াবা পীখ্রে। মদুদা লুপা করোর ৬৯,০০০ থাদখি অমসুং বি.এস.এন.এল/এম.তি.এন.এলদা তুংদু লৈতাবা পুরকখি।
• ২০২২দা, লুপা করোর লাখ ১.৬৪ চঙনা সরকারনা বি.এস.এন.এল/এম.তি.এন.এলগী অনিশুবা রিভাইবেল পেকেজ অয়াবা পীখ্রে। মসিদা কপেক্স, খুঙ্গংদা লাইন তিংনবা শেন থাদবা, বেলেন্স সিত ফগৎনবা মতেং পাংবা, এ.জি.আর দিয়ুশিং পীথোকপা অমসুং বি.এস.এন.এলগা বি.বি.এন.এলগা পুনশিনবা য়াওখি।
• হায়রিবা পেকেজ অনি অদুগী ফল ওইনা, শেনবা চহি ২০২১-২২গী বি.এস.এন.এল শেন্দোং ফংবা হৌরকখি। বি.এস.এন.এলগী অপুনবা শেন্দোন লুপা করোর ৩২,৯৪৪দগী লুপা করোর ২২,২৮৯দা হন্থরকখি।
• বি.এস.এন.এলগী মরুওইবা শেন-থুমগী ফিবমশিং মখাদা পীরি:
শেনবা চহি ২০২০-২১
শেনবা চহি ২০২১-২২
শেনবা চহি ২০২২-২৩
রেভিনিউ
লুপা করোর ১৮,৫৯৫
লুপা করোর ১৯,০৫৩
লুপা করোর ২০,৬৯৯
শেন্দোং
লুপা করোর ১,১৭৭
লুপা করোর ৯৪৪
লুপা করোর ১,৫৫৯
• ফাইবর সেগমেন্তদা বি.এস.এন.এল য়াম্না ফগৎলে। মসিনা থা অমদা অনৌবা কন্নেক্সন লাখ ১ হেন্না পীরে। মে ২০২৩ ফাওবগী মনুংদা বি.এস.এন.এলগী অপুনবা হোম ফাইবর সবস্কাইভর লাখ ৩০.৮৮ য়ৌরে। হৌখিবা চহিদা হোম ফাইবরগী অপুনবা রেভিনিউ লুপা করোর ২,০৭১ নি।
লৈবাক অসিনা মশা শেমগৎচবা 4G/5G তেক্নোলোজি
• তেলিকোম তেক্নোলোজি অসি য়াম্না মরুওইবা তেক্নোলোজি অমনি, মসি মালেম অসিদা অকক্নবা তেক্নোলোজি প্রোভাইদর খর খক্তদা লৈবা অমনি।
• প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী অত্মানির্ভর ভারতকী পান্দমগী মখাদা, ভারতনা মশাগী ওইবা 4G/5G তেক্নোলোজি পুথোক্লে।
• থবক তৌবা হৌরে। থা খরগী মতুংদা, বি.এস.এন.এল নেতৱার্কতা লৈবাক শীনবা থুংনা য়াংবা ফংহনবা হৌরগনি।