কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
মার্চ 2023গী মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী 8কী ইন্দেক্স (বেজঃ 2011-12=100)
28 APR 2023 5:10PM by PIB Imphal
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্স (ICI) অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবা মতমদা মার্চ 2023দা চাদা 3.6 হেনগৎখি। কোয়লা, ফর্তিলাইজর, স্তীল, নেচরেল গ্যাস অমসুং রিফাইনরী পোত্থোকশিংগী প্রদক্সন অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমদা চাংদম্নবদা মার্চ 2023দা হেনগৎখি। ICIনা কোর ইন্দস্ত্রী নিপান, মিং ওইনা পল্লবদা, কোয়লা, ক্রুদ ওইল, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরীগী পোত্থোক, ফর্তিলাইজর, স্তীল, সিমেন্ত অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগী প্রদক্সনগী অপুনবা অমসুং অমমমতা ওইবা পরফোর্মেন্সকী চাং ওল্লি। কোর ইন্দস্ত্রী নিপান অসিদা ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সতা (IIP) য়াওরিবা পোৎলমশিংগী অরূম্বগী 40.27%গী চাং ওইখি। চহিগী অমসুং থাগী ইন্দেক্স অমসুং মখোয়গী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মথংশিৎনা এনেক্সর I অমসুং IIদা পীরি।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী দিসেম্বর 2022গী ফাইনেল গ্রোথ রেত অসি প্রোবিজনেলদা চাদা 7.4গী চাংদা লৈরম্বদগী হেনগৎলক্তুনা চাদা 8.3দা লৈখি। মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবা মতমদা ইং 2022-23গী মনুংদা ICIগী ক্যুমুলেতিব গ্রোথ রেত অসি চাদা 7.6 (প্রোবিজনেল) লৈখি।
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী শম্লপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
কোয়লা-কোয়লা পুথোকপগী চাং (অরুম্বা: 10.33%) অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 12.2%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2022-23দা 14.8%গী চাংদা হেনগৎখি।
ক্রুদ ওইল –ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং (অরুম্বা: 8.98%) অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 2.8%গী চাংদা হন্থখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2022-23দা 1.7%গী চাংদা হন্থখি।
নেচরেল গ্যাস- নেচরেল গ্যাস (অরুম্বা:6.88%) পুথোকপগী চাং অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 2.8%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2022-23দা 1.6%কী চাংদা হেনগৎখি।
পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রদক্ত- পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী (অরুম্বা:28.04%) পুথোকপা অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 1.5%গী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2022-23দা 4.8%গী চাংদা হেনগৎখি।
ফর্তিলাইজর- ফর্তিলাইজর (অরুম্বা:2.63%) পুথোকপা অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 9.7%কী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2022-23দা 11.6%গী চাংদা হেনগৎখি।
স্তীল-স্তীল (অরুম্বা:17.92%) পুথোকপা অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 8.8%কী চাংদা হেনগৎখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2022-23দা 8.6%গী চাংদা হেনগৎখি।
সিমেন্ত-সিমেন্ত (অরুম্বা:5.37%) পুথোকপা অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 0.8%গী চাংদা হন্থখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2022-23দা 8.6%কী চাংদা হেনগৎখি।
ইলেক্ত্রিসিতী- ইলেক্ত্রিসিতী (অরুম্বা:19.85%) পুথোকপা অসি মার্চ 2022গা চাংদম্নবদা মার্চ, 2023দা 1.8%গী চাংদা হন্থখি। মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ইং 2022-23দা 8.9%গী চাংদা হেনগৎখি।
খঙজিনগদবা 1: জনুৱারী 2023, ফেব্রুৱারী 2023 অমসুং মার্চ 2023গী দেতাশিং অসি প্রোবিজনেলনি। কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্স নম্বর অসি সোর্স এজেন্সীদগী ফংবা অপদেত তৌরবা দেতাগী মখা পোন্না রিভাইজ/ফাইনেল ওইহনবনি।
খঙজিনগদবা 2: এপ্রিল 2014দগী হৌদুনা রিন্যুএবল সোর্স্তগী মৈ পুথোকপগী দেতাশিংসু মনুং চনহল্লবনি।
খঙজিনগদবা 3: মথক্তা পীরিবা ইন্দস্ত্রীগী ওইবা অরুম্বা অসি আই.আই.পি.দগী লৌথোকপা ইন্দস্ত্রী অমমমগী ওইবা অরুম্বনি অমসুং আই.সি.আই.গী অপুনবা অরুম্বগা 100গা মান্নহন্দুনা প্রো রেতা বেসিস্তা য়ামখৎহনবনি।
খঙজিনগদবা 4: মার্চ 2019দগী হৌদুনা শেম-শাবা লোইরবা স্তীলগী পোত্থোক পুথোকপগী মনুংদা লৈবা ‘কোল্দ রোল্দ (সি.আর.) কোইল’ হায়রিবা পোত্থোক অসিগী মখাদা লৈবা হোৎ রোল্দ পিকল্দ অমসুং ওইল্দ (ঐচ.আর.পি.ও.) কৌবা অনৌবা পোত্থোক অমসু মনুং চল্লবনি।
খঙজিনগদবা 5: এপ্রিল 2023গী ইন্দেক্স অসি য়ুমশকৈশা নুমিৎ, মে 31, 2023দা ফোঙগনি।
এনেক্সর I
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী থবক পাংথোকপগী ফিভম
চহিগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং শাহৌ লৌবগী চাং
বেজ চহি: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23*
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
177.0
170.5
185.2
146.5
*প্রোবিজনেল
শাহৌ লৌবগী চাং (Y-o-Yদা য়ুম্ফম ওইদুনা %তা উৎপা)
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা গ্রোথ
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23*
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
8.6
8.6
8.9
7.6
*প্রোবিজনেল, YoY অসি মমাংগী চহিগা মরী লৈনবা শেনবা চহিগী মখা পোন্না হোৎলি
এনেক্স II
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী থবক পাংথোকপগী ফিভম
থাগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং শাহৌ লৌবগী চাং
বেজ চহি: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
মার্চ-22
210.8
79.6
72.6
142.5
107.7
182.4
198.8
191.0
158.0
এপ্রিল-22
147.7
77.8
70.9
134.7
96.1
164.0
170.9
194.5
144.6
মে-22
156.3
80.3
73.5
137.3
126.0
172.0
165.4
199.9
149.6
জুন-22
148.0
76.9
70.9
130.3
126.4
158.2
177.4
196.9
143.9
জুলাই-22
132.7
77.3
72.6
129.8
127.6
166.8
155.4
188.9
141.1
ওগস্ত-22
127.5
76.7
73.0
123.6
130.9
170.5
152.0
191.3
139.9
সেপ্তেম্বর-22
127.5
75.2
72.1
120.2
127.0
172.8
158.7
187.4
138.6
ওক্তোবর-22
145.8
77.4
73.0
123.5
129.5
177.3
155.2
169.3
138.8
নবেম্বর-22
167.5
75.8
71.8
119.7
129.2
175.5
164.3
166.7
139.4
দিসেম্বর-22
184.4
78.2
74.5
139.3
129.9
190.9
184.8
179.4
153.4
জনু-23*
198.3
78.3
75.2
142.0
135.8
193.4
184.6
186.6
157.7
ফেব-23*
189.3
68.1
67.0
129.1
125.2
184.2
180.2
174.0
147.0
মার্চ-23*
236.6
77.3
74.6
144.7
118.1
198.5
197.3
187.6
163.6
*প্রোবিজনেল
শাহৌ লৌবগী চাং (Y-o-Yদা য়ুম্ফম ওইদুনা %তা উৎপা)
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোক
ফর্তিলাইজর
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা গ্রোথ
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
মার্চ-22
0.3
-3.4
7.6
6.1
15.3
4.1
9.0
6.1
4.8
এপ্রিল-22
30.1
-0.9
6.4
9.2
8.8
2.5
7.4
11.8
9.5
মে-22
33.5
4.6
7.0
16.7
22.9
15.1
26.2
23.5
19.3
জুন-22
32.1
-1.7
1.2
15.1
8.2
3.3
19.7
16.5
13.1
জুলাই-22
11.4
-3.8
-0.3
6.2
6.2
7.5
0.7
2.3
4.8
ওগস্ত-22
7.7
-3.3
-0.9
7.0
11.9
5.8
2.1
1.4
4.2
সেপ্তেম্বর-22
12.1
-2.3
-1.7
6.6
11.8
7.7
12.4
11.6
8.3
ওক্তোবর-22
3.8
-2.2
-4.2
-3.1
5.4
5.8
-4.2
1.2
0.7
নবেম্বর-22
12.3
-1.1
-0.7
-9.3
6.4
11.5
29.1
12.7
5.7
দিসেম্বর-22
12.3
-1.2
2.6
3.7
7.3
12.3
9.5
10.4
8.3
জনু-23*
13.4
-1.1
5.3
4.5
17.9
10.8
4.6
12.7
8.9
ফেব-23*
8.5
-4.9
3.2
3.3
22.2
11.6
7.4
8.2
7.2
মার্চ-23*
12.2
-2.8
2.8
1.5
9.7
8.8
-0.8
-1.8
3.6
*প্রোবিজনেল, YoY অসি মমাংগী চহিগা মরী লৈনবা থাদা য়ুম্ফম ওইরগা হোৎলি

Ministry of Commerce & Industry
INDEX OF EIGHT CORE INDUSTRIES (BASE: 2011-12=100) FOR MARCH, 2023
28 APR 2023 5:10PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 3.6 per cent (provisional) in March 2023 as compared to the Index of March 2022. The production of Coal, Fertilizers, Steel, Natural Gas and Refinery Products increased in March 2023 over the corresponding month of last year. ICI measures combined and individual performance of production of eight core industries viz. Coal, Crude Oil, Natural Gas, Refinery Products, Fertilizers, Steel, Cement and Electricity. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP). Details of annual and monthly indices and growth rates are provided at Annex I & II respectively.
2. Final growth rate of Index of Eight Core Industries for December 2022 is revised to 8.3 per cent from its provisional level 7.4 per cent. The cumulative growth rate of ICI during 2022-23 reported 7.6 per cent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 12.2 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 14.8 per cent during 2022-23 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 2.8 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index declined by 1.7 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) increased by 2.8 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 1.6 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) increased by 1.5 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 4.8 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Fertilizers - Fertilizers production (weight: 2.63 per cent) increased by 9.7 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 11.3 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 8.8 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 8.6 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) declined by 0.8 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 8.6 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) declined by 1.8 per cent in March, 2023 over March, 2022. Its cumulative index increased by 8.9 per cent during 2022-23 over the corresponding period of previous year.
Note 1: Data for January, 2023, February, 2023 and March, 2023 are provisional. Index numbers of Core Industries are revised /finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April, 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weight derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for April, 2023 will be on Wednesday 31st May, 2023.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23*
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
177.0
170.5
185.2
146.5
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23*
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
8.6
8.6
8.9
7.6
*Provisional,YoY is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Mar-22
210.8
79.6
72.6
142.5
107.7
182.4
198.8
191.0
158.0
Apr-22
147.7
77.8
70.9
134.7
96.1
164.0
170.9
194.5
144.6
May-22
156.3
80.3
73.5
137.3
126.0
172.0
165.4
199.9
149.6
Jun-22
148.0
76.9
70.9
130.3
126.4
158.2
177.4
196.9
143.9
Jul-22
132.7
77.3
72.6
129.8
127.6
166.8
155.4
188.9
141.1
Aug-22
127.5
76.7
73.0
123.6
130.9
170.5
152.0
191.3
139.9
Sep-22
127.5
75.2
72.1
120.2
127.0
172.8
158.7
187.4
138.6
Oct-22
145.8
77.4
73.0
123.5
129.5
177.3
155.2
169.3
138.8
Nov-22
167.5
75.8
71.8
119.7
129.2
175.5
164.3
166.7
139.4
Dec-22
184.4
78.2
74.5
139.3
129.9
190.9
184.8
179.4
153.4
Jan-23*
198.3
78.3
75.2
142.0
135.8
193.4
184.6
186.6
157.7
Feb-23*
189.3
68.1
67.0
129.1
125.2
184.2
180.2
174.0
147.0
Mar-23*
236.6
77.3
74.6
144.7
118.1
198.5
197.3
187.6
163.6
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Mar-22
0.3
-3.4
7.6
6.1
15.3
4.1
9.0
6.1
4.8
Apr-22
30.1
-0.9
6.4
9.2
8.8
2.5
7.4
11.8
9.5
May-22
33.5
4.6
7.0
16.7
22.9
15.1
26.2
23.5
19.3
Jun-22
32.1
-1.7
1.2
15.1
8.2
3.3
19.7
16.5
13.1
Jul-22
11.4
-3.8
-0.3
6.2
6.2
7.5
0.7
2.3
4.8
Aug-22
7.7
-3.3
-0.9
7.0
11.9
5.8
2.1
1.4
4.2
Sep-22
12.1
-2.3
-1.7
6.6
11.8
7.7
12.4
11.6
8.3
Oct-22
3.8
-2.2
-4.2
-3.1
5.4
5.8
-4.2
1.2
0.7
Nov-22
12.3
-1.1
-0.7
-9.3
6.4
11.5
29.1
12.7
5.7
Dec-22
12.3
-1.2
2.6
3.7
7.3
12.3
9.5
10.4
8.3
Jan-23*
13.4
-1.1
5.3
4.5
17.9
10.8
4.6
12.7
8.9
Feb-23*
8.5
-4.9
3.2
3.3
22.2
11.6
7.4
8.2
7.2
Mar-23*
12.2
-2.8
2.8
1.5
9.7
8.8
-0.8
-1.8
3.6
*Provisional,YoY is calculated over the corresponding month of previous year