Ministry of Finance
Tariff Notification No. 32/2023 - Customs (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value for Edible Oils, Brass Scrap, Areca Nut, Gold and Silver
28 APR 2023 6:11PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient to do so, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
1001
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
1022
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
1012
4
1511 10 00
Crude Palmolein
1041
5
1511 90 20
RBD Palmolein
1044
6
1511 90 90
Others – Palmolein
1043
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
1024
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
5154
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
639 per 10 grams
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
815 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
815 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
639 per 10 grams
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
10379 (i.e., no change)”
This notification shall come into force with effect from the 29th day of April, 2023.
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 28/2023-Customs (N.T.), dated the 13th April, 2023, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 1735(E), dated 13th April, 2023.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
অচা থাও, ব্রাসস স্ক্রাপ, ক্বা মরু, সনা অমসুং লুপাগী তারিফ ভেল্যু লেপ্পগী মতাংদা তারিফ নোতিফিকেশন নম্বর ৩২/২০২৩ – কস্তমস (এন.তি.)
28 APR 2023 6:11PM by PIB Imphal
১৯৬২ (১৯৬২গী ৫২), কস্তমস এক্তকী সেক্সন ১৪গী সব-সেক্সন (২)না পীবা শক্তি শিজিন্নদুনা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সনা অপেনবা ফোংদোকখি মদুদি অসুম্না তৌবা হায়বসি য়াম্না তঙাইফদবনি অমসুং য়াম্না কান্নগদবা অমা ওই, মরম অসিনা ভারত সরকারগী ফাইনান্স মন্ত্রালয় (রেভেন্যু দিপার্তমেন্ত)দা ফোংখিবা নোতিফিকেশন নম্বর ৩৬/২০০১- কস্তমস (এন.তি.), ২০০১গী ওগস্ত ৩, গেজেত ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-II, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (ii), ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮, ২০০১গী ওগস্ত ৩দা ফোংখিবা নোতিফিকেশনদা মখাগী এমেন্দমেন্তশিং, খুদম ওইনা:-
পনখ্রিবা নোতিফিকেশনদা, তেবল-১, তেবল-২, অমসুং তেবল-৩গীদমক্তা মখাগী তেবলশিং অসি শিন্দোক্লগনি, খুদম ওইনা:-
“তেবল-১
সেরিয়ল নম্বর
চেপ্তর/ হেদিং/ সব হেদিং/ তারিফ আইতেম
পোৎশকশিংগী দেস্ক্রিপ্সন
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
১৫১১ ১০ ০০
ক্রুদ পাল ওইল
১০০১
২
১৫১১ ৯০ ১০
আর.বি.দি. পাম ওইল
১০২২
৩
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পশিং- পাম ওইল
১০১২
৪
১৫১১ ১০ ০০
ক্রুদ পালমোলীন
১০৪১
৫
১৫১১ ৯০ ২০
আর.বি.দি. পালমোলীন
১০৪৪
৬
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পশিং - পালমোলিন
১০৪৩
৭
১৫০৭ ১০ ০০
ক্রুদ সোয়া বীন ওইল
১০২৪
৮
৭৪০৪ ০০ ২২
ব্রাস স্ক্রাপ (গ্রেদ পুম্নমক)
৫১৫৪
তেবল-২
সেরিয়ল নম্বর
চেপ্তর/ হেদিং/ সব হেদিং/ তারিফ আইতেম
পোৎশকশিংগী দেস্ক্রিপ্সন
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১.
৭১ নত্রগা ৯৮
সনানা মওং অমহৈক্তদা, মসিগা মরি লৈননা ৩০.০৬.২০১৭দা থোকখিবা নোতিফিকেশন নম্বর ৫০/২০১৭- কস্তমসগী সেরিয়ল নম্বর ৩৫৬দা তৌখিবা এন্ত্রীশিং অদুগী কান্নবা ফংহনখ্রে
গ্রাম ১০দা ৬৩৯
২.
৭১ নত্রগা ৯৮
লুপানা মওং অমহৈক্তদা, মসিগা মরি লৈননা ৩০.০৬.২০১৭দা থোকখিবা নোতিফিকেশন নম্বর ৫০/২০১৭- কস্তমসগী সেরিয়ল নম্বর ৩৫৭দা তৌখিবা এন্ত্রীশিং অদুগী কান্নবা ফংহনখ্রে
কিলোগ্রাম অমদা ৮১৫
৩.
৭১
(i) লুপানা মওং অমহেক্তদা, ৯৯.৯%দগী তাদনা লুপাগী শরুক য়াওবা মেদালিয়নশিং অমসুং লুপাগী শেলয়েক নত্তনা নত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মনুং চনবা লুপাগী সেমি-মেন্যুফেকচর্দ ফোর্মশিং;
(ii) ৯৯.৯%দগী তাদনা লুপাগী শরুক য়াওবা মেদালিয়নশিং অমসুং লুপাগী শেলয়েক নত্রগা সব-হেদিং ৭১০৬ ৯২গী মনুং চনবা লুপাগী সেমি-মেন্যুফেকচর্দ ফোর্মশিং, পোস্ত, কোরিয়র নত্রগা বেগেজগী খুত্থাংদা অসিগুম্বা পোৎলমশিং অসিগী ইমপোর্তশিং নত্তনা
এক্সপ্লেনেশন – মসিগী এন্ত্রী অসিগী মরমগীদমক্তা, লুপানা মওং অমহেক্তদা ফোরেন করেন্সীগী শেলয়েকশিং, লুপানা শাবা সনা লিক-কোন নত্রগা লুপানা শাবা আর্তিকলশিং য়াওরোই
কিলোগ্রাম অমদা ৮১৫
৪.
৭১
(i) গোল বারশিং, তোলা বারশিং নত্তনা, মেন্যুফেকচরর নত্রগা রিফাইনরগী অহকপা সেরিয়ল নম্বর য়াওবা অমসুং মেত্রিক য়ুনিৎশিংদা অরুম্বা উৎপা;
(ii) ৯৯.৫%দগী তাদনা সনাগী শরুক য়াওবা সনাগী শেলয়েকশিং অমসুং গোল্দ ফাইন্দিংশিং, পোস্ত, কোরিয়র নত্রগা বেগেজগী খুত্থাংদা অসিগুম্বা পোৎলমশিং অসিগী ইমপোর্তশিং নত্তনা
এক্সপ্লেনেশন – মসিগী এন্ত্রী অসিগী মরমগীদমক্তা, “গোল্দ ফাইন্দিংশিং”না হায়রিবা অসি অপিকপা কমপোনেন্ত খুদম ওইনা সনা লিক-কোনবু নত্রগা সনা লিক-কোনগী শরুক মচা অমবু মফম চানা ফাজিনবদা শিজিন্নবা হুক, ক্লাস্প, ক্লাম্প, পিন, কেচ, স্ক্রু।
গ্রাম ১০দা ৬৩৯
তেবল - ৩
সেরিয়ল নম্বর
চেপ্তর/ হেদিং/ সব হেদিং/ তারিফ আইতেম
পোৎশকশিংগী দেস্ক্রিপ্সন
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. $)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
০৮০২৮০
ক্বা মরু
১০৩৭৯ (হায়বদি অহোংবা অমত্তা লৈতে)”
নোতিফিকেশন অসি ২০২৩গী এপ্রিল ২৯দগী চৎনহনবা হৌরগনি।
নোত:- প্রিন্সিপাল নোতিফিকেশন অসি গেজেত ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত-II, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (ii), ভাইদ নোতিফিকেশন নম্বর ৩৬/২০০১ – কস্তমস (এন.তি.), দেতেদ ওগস্ত ৩, ২০০১, ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই.), দেতেদ ওগস্ত ৩, ২০০১ অমসুং হায়রিবা অসি গেজেত ওফ ইন্দিয়াদা, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত- II, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (ii), ভাইদ নম্বর এস.ও. ১৭৩৫(ই.), দেতেদ এপ্রিল, ২০২৩দা ই.-পব্লিশ তৌখিবা নোতিফিকেশন নম্বর ২৮/২০২৩- কস্তমস (এন.তি.), দেতেদ এপ্রিল ১৩, ২০২৩গী খুত্থাংদা খ্বাইদগী নৌনা এমেন্দ তৌখি।