য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সি
29 MAR 2023 5:41PM by PIB Imphal
তেরোরিজমগী মায়োক্তা অকনবা থবক লৌখৎনবা, কেন্দ্র সরকারনা নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সি(এন আই এ)গী এদমিনিস্ত্রেতিপ অমসুং আইনগী দরকার ওইবশিং চাংনাইনা য়েংশিল্লি অমসুং হেন্না মপুংফানা অমসুং শীনফম অমা ওইনা এজেন্সি অসিনা থবক পাংথোকপা ঙম্নবা দরকার ওইবা থবকশিং পায়খৎলে।
এন.আই.এগী থবক তৌবা ঙম্বগী থৌনা হেনগৎহন্নবা ২০১৯দগী হৌনা হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা থবক কয়া পায়খৎলে, পায়খৎলিবা থবকশিং মখাদা পীরি:
1. নিউ দিল্লিদা নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সিগী হেদক্বাতর ওইদুনা, লৈবাক অসিদা ব্রাঞ্চ ওফিস ১৮ লৈরি। ব্রাঞ্চ ওফিসশিং অদু চান্দিগর, রাঞ্জি, ইম্ফাল, চেন্নাই, অহমেদবাদ, বেঙ্গালুরু, পাতনা, জয়পুর, ভোপাল অমসুং ভুবনেশ্বরদা লৈরি অমসুং জুলাই ২০১৯দগী অহেনবা পোস্ত ৪৮১ শেমখ্রে।
1. নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সিগী হেদক্বাতর্সদা হুমেন ত্রাফিক্কিং কেসশিং য়েংশিন্নবা অমসুং থিজিন্নবা অমসুং সাইবর তেরোরিজম, পোকখায়নবা অমসুং অথিংবা থম্লবা খুৎলায়শিংনা অরানবা তৌবশিং থিজিন্নবা অমসুং নেসনেল ইনভেস্তিগেসন এজেন্সি হেদক্বাতর্সকী লিগেল কেদর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা দিবিজন অনি লিংখৎনবা অহেনবা পোস্ত ১৪২ সেঙ্কসন তৌরে।
1. হুমেন ত্রাফিক্কিং, আইন্না থিংলবা খুৎলায়শিং শাবা/য়োনবা, সাইবর তেরোরিজম অমসুং এক্সপ্লোসিপ সবস্তেন্সেস এক্ত,১৯০৮কী মখাদা ওফেন্সশিং কোনশিন্নবা অমসুং এজেন্সি অসি ভারতকী ৱাংমদা থবক তৌনবা এন.আই.এগী থবক-থৌরম পাকথোক-চাউথোক্নবা এন.আই.এ এক্ত ২০১৯দা শেমদোক্লে।
1. এন.আই.এনা থিজিনবা তেরোরিজমগা মরী লৈনবা কেসশিংগী লন-থুমশিং এন.আই.এনা ফাজিনবা/লৌশিনবা য়ানবা দিরেক্তর জেনেরেল(দি জি)দা শক্তি পীনবা ২০১৯দা অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিভেন্সন)এক্ত,১৯৬৭ শেমদোক্লে।
1. খুৎলায়শিং অমসুং স্কিলশিং ওইনা মতেং পাংদুনা সাইন্তিফিক অমসুং তেক্নোলোজিগী মতেং পীদুনা এন.আই.এ থবক পাংথোকপা ঙম্বগী শক্তি হেনগৎহল্লে।
1. এন.আই.এদা অহেনবা ওতোনোমি অমসুং মনিংতম্বা পীনবা, দি.জিদা শেন-থুমগী শক্তি পীরে, এন.আই.এনা কন্সলতেন্তশিং/অখঙ-অহৈশিং/প্রোফেসনেলশিং নেকপগী খুদোংচাবা হেনগৎহল্লে।
1. ২০১৯-২০দগী ফন্দশিং হেনগৎহল্লে।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যনন্দ রাইনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Home Affairs
NATIONAL INVESTIGATION AGENCY
29 MAR 2023 5:41PM by PIB Delhi
Keeping in view the zero tolerance policy against terrorism, the Central Government regularly reviews administrative and legal requirements of National Investigation Agency (NIA) and takes necessary steps to enable it to discharge its mandate in a more effective and professional manner.
The Ministry of Home Affairs (MHA) has taken several measures since 2019 towards enhancing the capacity of NIA, which, interalia, include as under:
1. The NIA, with its headquarters (Hqrs) at New Delhi, has 18 Branch Offices in the country. Of them, 10 branch offices at Chandigarh, Ranchi, Imphal, Chennai, Ahmedabad, Bengaluru, Patna, Jaipur, Bhopal and Bhubaneshwar, with additional 481 posts, have been created since July, 2019.
1. 142 additional posts have been sanctioned for establishment of two Divisions at NIA Hqrs, one for investigation and monitoring of Human Trafficking cases and the other for investigation of Offences of Cyber Terrorism, Explosives and Prohibited Arms and also for strengthening of legal cadre in NIA Headquaters.
1. The NIA Act was amended in the year 2019 to enlarge the mandate of the NIA by inclusion of offences related to human trafficking, manufacture/sale of prohibited arms, cyber-terrorism and offences under the Explosive Substances Act, 1908 and expanded its jurisdiction beyond India.
1. Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 was amended in year 2019 to inter-alia empower Director General (DG), NIA to seize/attach the properties related to proceeds of terrorism in cases being investigated by the NIA.
1. NIA’s capacity enhancement has been ensured by providing prompt approvals for scientific & technological support in terms of equipments and skill.
1. In order to give more autonomy and independence to the NIA, the financial powers delegated to DG, NIA for engaging consultants/ experts/ professionals have been enhanced substantially.
1. The allocation of funds has consistently been increased since 2019-20.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Rajya Sabha.