Ministry of Commerce & Industry
Kohima, Nagaland will host fourth B20 event from 4th-6th April 2023
29 MAR 2023 5:38PM by PIB Imphal
The Northeast region of India has been of significant focus for B20 India Initiatives, with four conferences planned across the region to showcase the vast potential and opportunities within the region. The first three conferences held in Imphal, Aizawl, and Gangtok have been successful in their objective of highlighting the untapped potential of the Northeast.
The fourth and final B20 India event in the northeast is slated for April 4-6, 2023, in Kohima, Nagaland. Business 20 (B20) is an official G20 platform for communication with the global business community, and is comprised of business associations and leads engagement with G20 governments on behalf of the international business community. The B20 mobilises the perspectives of global business leaders on global economic and trade governance and offers each rotating presidency with actionable policy recommendations to enhance economic growth and development.
The upcoming event at Kohima, on 4th-6th April 2023, will follow the theme of Opportunities for Multilateral Business Partnerships in Agriculture and Food Processing, Tourism & IT along with discussions, plenary sessions there will be B2B & B2G meetings. The state government will showcase the key activities and developments in these sectors, while emphasizing investment opportunities in the same.
Following the delegates' arrival on the first day of the three-day meeting, Capital Cultural Hall will host dinner and a cultural programme. The B20 conference will take place on day two, followed by B2B and B2G meetings, a mini-Hornbill festival, an excursion to a WWII museum, a visit to a heritage hamlet, and a cultural program. The third day will bring the event to a close with a trip to the Kohima War Cemetery and the departure of the participants from Kohima.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কোহিমা, নাগালেন্দনা ২০২৩গী এপ্রিল ৪-৬ ফাওবা মরিশুবা বি২০ থৌরমগী য়ুম্বু ওইগনি
29 MAR 2023 5:38PM by PIB Imphal
ভারতকী অৱাং-নোংপোক থংবা লমদম অসিবু মখোয়দা লৈরিবা পাক চাউরবা শক্তি অমসুং খুদোংচাবা কয়া উত্থোকপগী তাঞ্জা অমা লৌনবগীদমক কনফরেন্স মরি পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌখিবগা লোইননা বি২০ ইন্দিয়া ইনিসিএতিবসকী মরুওইবা মীৎয়েং থম্ফম ওইদুনা লাক্লি। ইম্ফাল, আইজোল অমসুং গেংতোক্তা পাঙথোকখিবা অহানবগী কনফরেন্স অহুম্না অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যদা লৈরিবা শীজিন্নদ্রিবা শক্তিশিং অসিবু পুথোক্নবগী পান্দম অদু ফংবগা লোইননা মায় পাক্না পাঙথোকখি।
অৱাং নোংপোক লমদমদা মরিশুবা অমসুং অরোইবা বি২০ ইন্দিয়া থৌরম অসি এপ্রিল ৪দগী ৬, ২০২৩ ফাওবদা, নাগালেন্দগী কোহিমাদা পাঙথোক্নবা শেম শারি। বিজিনেস ২০ (বি২০) অসি মালেমগী বিজিনেস খুন্নাইগা লোইননা ঈ পাউ ফাওননবা শেম্বা ওফিসিএল ওইবা জি২০গী ফম্বাক অমনি, অমসুং মসিদা বিজিনেস এসোসিএসনশিং য়াওরি অমসুং মসিনা অন্তর্জাতিগী লল্লোন ইতীক খুন্নাইগী মহুৎ শিন্দুনা জি২০ লৈঙাকশিংগা পাউ ফাওনহল্লি। বি২০না মালেমগী লল্লোন ইতীক্কী লুচিংবশিংগী মীৎয়েংবু মালেমগী শেন্মিৎলোন অমসুং ত্রেদ গভর্নান্সতা পুশিনহল্লি অমসুং মসিনা শেন্মিৎলোন চাউখৎপা পুরক্নবা হোংদুনা পায়নরিবা প্রেজিদেন্সী খুদিংদা থবক ওইনা পায়খৎপা য়াবা পোলিসী রিকমেন্দেসনশিং পীরি।
কোহিমাদা এপ্রিল ৪-৬, ২০২৩দা পাঙথোক্কদবা লাক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা ওপোর্চুনিতীস ফোর মলতিলেতরেল বিজিনেস পার্তনর্শিপ্স ইন এগ্রিকলচরেল এন্দ ফুদ প্রোসেসিং, তুরিজম এন্দ আই.তি. হায়বা থিম অসি পুগনি, অমসুং মীয়াম তিন্দুনা খন্ন-নৈনবা কয়াগা লোইননা বি২বি অমসুং বি২জি মীফমসু পাঙথোক্কনি। রাজ্য সরকার অসিনা হায়রিবা হীরম অসিদা ইনভেস্তমেন্তকী খুদোংচাবশিংগী মতাংদা থম্বগা লোইননা মরুওইবা থবক অমসুং খুমাং চাউশিনবা কয়া উৎকনি।
নুমিৎ হুম্নি চত্থগদবা মীফম অসিগী অহানবা নুমিৎতা মীথুংলেনশিং য়ৌরকপগা লোইননা, কেপিতেল কলচরেল হোলনা চাক্লেন অমা লাংবগা লোইননা নাৎকী ওইবা থৌরম উৎকনি। বি২০ কনফরেন্স অসিনা নিনি চনবা নুমিত্তা পাঙথোক্কনি, মসিগী মতুংদা বি২বি অমসুং বি২জি মীফমশিং, অপীকপা হোর্নবিল কুমহৈ অমা, মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাওগী ম্যুজিয়ম অমদা এক্সকর্সন অমা চৎপা, হেরিতেজ হেম্লেৎ অমদা চৎপা, অমসুং নাৎকী প্রোগ্রাম পাঙথোক্কনি। হুম্নি চনবা নুমিত্তা কোহিমা ৱার সিমেত্রীদা খোঙচৎ অমা চৎপগা লোইননা কোহিমাদগী শরুক য়ারিবা ময়াম্না থাদোকখিবগা লোইননা থৌরম অসি লোইশিনগনি।