Ministry of Railways
Wifi facility provided at 6108 railway stations
29 MAR 2023 4:29PM by PIB Delhi
Indian Railways have decided to provide free Wi-Fi at all railway stations except halt. So far, Wi-Fi facility has been provided at 6108 stations. State-wise list is appended. The provision of Wi-Fi at stations depends upon the availability of Infrastructure like Optical Fiber Cable & Other resources.
Indian Railways is committed to make all its railway stations and trains accessible for Persons with Disabilities (Divyangjan) as part of “Sugamya Bharat Mission”. Improvement/ augmentation of customer amenities including those for differently abled passengers (Divyangjan) at Railway stations is a continuous process.
Expenditure incurred for customer Amenities during each of the last three years & current year is as under:
Financial Year 2019-20
₹1903.10 cr.
Financial Year 2020-21
₹2582.82 cr.
Financial Year 2021-22
₹1995.77 cr.
Financial Year 2022-23
₹1766.37 cr.
( till Feb’23)
APPENDIX
State-wise list of stations where Wi-Fi facility provided till date: -
S.N.
State/UT Name
No. of stations where Wi-Fi got installed under PPP
1
Andhra Pradesh
509
2
Arunachal Pradesh
3
3
Assam
220
4
Bihar
393
5
Chhattisgarh
119
6
Delhi
26
7
Goa
19
8
Gujarat
335
9
Haryana
140
10
Himachal Pradesh
24
11
Jammu & Kashmir
28
12
Jharkhand
215
13
Karnataka
335
14
Kerala
120
15
Madhya Pradesh
408
16
Maharashtra
566
17
Meghalaya
1
18
Mizoram
1
19
Nagaland
3
20
Odisha
234
21
Punjab
151
22
Rajasthan
463
23
Tamil Nadu
415
24
Telangana
47
25
Tripura
20
26
UT Chandigarh
1
27
UT Puducherry
3
28
Uttar Pradesh
768
29
Uttarakhand
31
30
West Bengal
510
Total
6108
This information was given by the Minister of Railways, Communications and Electronic & Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw in a written reply to a question in Lok Sabha today.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱে স্তেসন ৬১০৮দা ৱাইফাইগী খুদোংচাবা পীখ্রে
29 MAR 2023 4:29PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেসনা অতোপ্পা খাম্ফমশিং নত্তনা রেলৱে স্তেসন খুদিংমক্তা লেম্না ৱাইফাই পীননবা ৱারেপ লৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা, স্তেসন ৬১০৮দা ৱাইফাইগী খুদোংচাবা পীখ্রে। রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা মখা তাবা লিস্ত থোকখ্রে। স্তেসনশিংদা ৱাইফাই পীবা হায়বসি ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল অমসুং অতোপ্পা রিসোর্সশিংগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংবগী মখা পোল্লি।
ইন্দিয়ন রেলৱেসনা “সুগম্যা ভারত মিসন”গী শরুক ওইনা রেলৱে স্তেসন অমসুং ত্রেন খুদিংমক্তা নাম্মা শোইরবা মীওইশিংনা(দিভ্যাংজন) শিজিন্নবা ফংহন্নবগীদমক লেপ্লি। রেলৱে স্তেসনশিংদা নাম্মা শোইরবা পেসেঞ্জরশিং য়াওনা কস্তমরশিংদা পীরিবা খুদোংচাবশিং ফগৎহনবা/ হাপচিনলকপা হায়বসি লেপ্পা লৈতবা থৌওং অমনি।
হৌখিবা চহি অহুম অমসুং হন্দক চহিগী কস্তমরশিংদা পীরিবা খুদোংচাবশিংগীদমক কাইথখিবা চাদিং অদু মখাদা পীজরিঃ
শেনবা চহি ২০১৯-২০
₹ করোর ১৯০৩.১০
শেনবা চহি ২০২০-২১
₹ করোর ২৫৮২.৮২
শেনবা চহি ২০২১-২২
₹ করোর ১৯৯৫.৭৭
শেনবা চহি ২০২২-২৩
₹ করোর ১৭৬৬.৩৭
( ফেব্রুৱারী ২৩ ফাওবা)
এপেন্দিক্স
রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা ৱাই-ফাইগী খুদোংচাবা হৌজিক ফাওবদা পীখ্রবা স্তেসনশিংগী লিস্তঃ-
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ূ.তি. মমিং
পি.পি.পি.গী মখাদা ৱাই-ফাই হাপখ্রবা স্তেসনশিংগী মশীং
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৯
২
অরুনাচল প্রদেশ
৩
৩
অসম
২২০
৪
বিহার
৩৯৩
৫
ছতিশগর
১১৯
৬
দিল্লী
২৬
৭
গোৱা
১৯
৮
গুজরাত
৩৩৫
৯
হরিয়ানা
১৪০
১০
হিমাচল প্রদেশ
২৪
১১
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৮
১২
ঝার্খন্দ
২১৫
১৩
কর্নাতাকা
৩৩৫
১৪
কেরলা
১২০
১৫
মধ্য প্রদেশ
৪০৮
১৬
মহারাস্ত্রা
৫৬৬
১৭
মেঘালয়
১
১৮
মিজোরম
১
১৯
নাগালেন্দ
৩
২০
ওরিশা
২৩৪
২১
পঞ্জাব
১৫১
২২
রাজস্থান
৪৬৩
২৩
তমিল নাদু
৪১৫
২৪
তেলঙ্গানা
৪৭
২৫
ত্রিপুরা
২০
২৬
য়ু.তি. চান্দিগর
১
২৭
য়ু.তি. পুদুচেরী
৩
২৮
উত্তর প্রদেশ
৭৬৮
২৯
উত্তরাখন্দ
৩১
৩০
নোংচুপ বেঙ্গল
৫১০
অপুনবা
৬১০৮
পাউদম অসি রেলৱে, কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোজী মন্ত্রী শ্রী অস্বিনি বৈশ্নবনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।