অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম(এন ই আই দি এস)গী মখাদা পুন্না ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিত ৯২৬ রেজিস্তার তৌরে
27 MAR 2023 6:11PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ(দি পি আই আই তি)না পায়খৎপা নোর্থ ইস্ত ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম(এন ই আই দি এস),২০১৭না মেনুফেকচরিং অমসুং সর্বিস সেক্তরশিং কোনশিল্লি। স্কিম অসিনা খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিংদা সেন্ত্রেল কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিপ ফোর এসেস তু ক্রেদিৎ; সেন্ত্রেল ইন্তরেস্ত ইন্সেন্তিপ; সেন্ত্রেল কমপ্রেহেন্সিপ ইন্সুরেন্স ইন্সেন্তিপ; ইনকম তেক্স রিইমবর্সমেন্ত; জি এন্দ এস তেক্স রিইমবর্সমেন্ত ওফ সেন্ত্রেল সিয়ার ওফ সেন্ত্রেল জি এন্দ এস তি অমসুং ইন্তেগ্রেতেদ গুদস এন্দ সর্বিস তেক্স; ইমপ্লোইমেন্ত ইন্সেন্তিপ অমসুং ত্রান্সপোর্ত ইন্সেন্তিপ পীরি।
মার্চ ১৫,২০২৩ ফাওবদা, নোর্থ ইস্ত ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম(এন ই আই দি এস),২০১৭গী মখাদা পুন্না ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিত ৯২৬ রেজিস্তার তৌরে। লুপা করোর ১৫ হেনবগী প্লান্ত অমসুং মেছিন্নরিগী থৌরাং তৌরিবা প্রোজেক ৭৪ স্কিম অসিগী মখাদা রেজিস্তার তৌরে। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগী মনুংদা, প্রোজেক ৬ সেন্ত্রেল কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিপ ফোর এসেস তু ক্রেদিৎকী মখাদা খুদোংচাবশিং পীখ্রে অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমগী ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিংগী মখাদা লুপা করোর ১৬৪.০৫গী শেনফম থাদোকখ্রে। দিপার্তমেন্ত ওফ প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ(দি পি আই আই তি)গী পাউ মতুংইন্না, স্কিম অসিগী মখাদা এক্সতেন্সন সেন্তর অমতা লৈতে। অদুবু খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিংদা ইন্সেন্তিপশিং পীথোক্নবা নোর্থ ইস্তর্ন দিবলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন(নেদফি) শীজিন্নরি।
অসিগুম্বা পাউ অমতা মিনিস্ত্রিদা ফংবা লৈতে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দোনরগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
A Total of 926 industrial units registered under the NEIDS under The North East Industrial Development Scheme
27 MAR 2023 6:11PM by PIB Delhi
The North East Industrial Development Scheme (NEIDS), 2017, implemented by the Department of Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) covers manufacturing and service sectors. The scheme provides incentives to eligible industrial units including Central Capital Investment Incentive for Access to Credit; Central Interest Incentive; Central Comprehensive Insurance Incentive; Income Tax Reimbursement; Goods & Services Tax Reimbursement of Central Share of Central Goods & Services Tax and Integrated Goods & Services Tax; Employment Incentive; and Transport Incentive.
As on 15.03.2023, a total of 926 industrial units (including conditional registrations) have been registered under the NEIDS, 2017. 74 projects proposing Plant & Machinery investment of more than Rs. 15.00 crore have been registered under the scheme. Of these, 06 projects have been provided incentives under Central Capital Investment Incentive for Access to Credit and a total of Rs. 164.05 crore has been released under the component to industrial units of NER. As per information provided by DPIIT there is no extension centre under the scheme. However, North Eastern Development Finance Corporation (NEDFi) has been engaged for disbursal of incentives to the eligible industrial units.
No such information is available in this Ministry.
This information was given by Minister for Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.