Ministry of Road Transport & Highways
Development and maintenance of State Roads under Central Road and Infrastructure Fund (CRIF)
23 MAR 2023 3:07PM by PIB Delhi
The Ministry allocates funds for State Governments / Union Territories (UTs) for development and maintenance of State Roads under the Central Road & Infrastructure Fund (CRIF) Scheme as per the provisions of the Central Road and Infrastructure Fund (CRIF) Act, 2000 amended by the Finance Act, 2019.
State / UT - wise details of accrual of funds and the funds released for development and maintenance of State roads under CRIF Scheme during the last three years and the current year are placed at Annexure-I.
State / UT – wise details of proposals for State Road projects received and finalized under CRIF Scheme during the last three years and the current year, including for the State of Bihar, are placed at Annexure-II. The proposals are finalized State / UT - wise and not district-wise.
About six State Road projects in a length of about 54 km amounting to Rs. 566 Crores, are ongoing under CRIF Scheme in the State of Bihar.
The above projects are targeted for completion in a phased manner by February, 2025.
Based on the section 7A and 11 of CRIF Act, 2000, the Ministry finalised the criteria for allocation of funds for development and maintenance of State Roads under CRIF Scheme in consultation with the Ministry of Finance and circulated the same to all State Governments and UTs in January, 2020 and amendments were issued in April, 2022.
The criteria inter-alia provides for:-
1. Project monitoring and quality control of works to be done at regular intervals.
2. Quality monitoring system at State / UT level to consist of experts and supporting staff appointed by State Govt. / UT including State Quality Monitor.
3. Quality monitoring system at State / UT level to devise a Quality Assurance System delineating requirement of quality, responsibility of officers and contractors, conduct independent tests, examine Quality Assurance documentation, responsibility of training PWD staff and recommending laboratory and field testing facilities.
4. Inspection of works by civil engineer(s) having degree in civil engineering and 10 years’ experience / Inspection of works by an independent impartial agency/ firm.
ANNEXURE-I
ANNEXURE REGARDING DEVELOPMENT OF ROADS UNDER CRIF SCHEME
State / UT - wise details of accrual of funds and the funds released for development and maintenance of State roads under CRIF Scheme during the last three years and the current year:-
Amount in Rs. Crore
Sl. No.
State/UT
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23 (Till 28.02.2023)
Accrual
Release*
Accrual
Release*
Accrual
Release*
Accrual**
Release**
1
Andhra Pradesh
349.64
350.08
325.54
322
334.96
300.8
380.19
344.73
2
Arunachal Pradesh
133.2
126.61
125.48
42.03
128.39
128.33
147.65
133.88
3
Assam
149.03
149.03
140.74
220.81
143.8
77.51
169.64
55.52
4
Bihar
210.35
223.16
195.3
425.93
201.16
447.06
226.47
205.35
5
Chhattisgarh
254.6
371.61
237.5
234.92
245.74
230.29
281.12
86.92
6
Goa
15.67
7.29
14.43
0
13.41
0
16.26
0.00
7
Gujarat
451.33
718.87
424.68
430.74
434.06
725.29
509.31
249.12
8
Haryana
185.1
200.77
167.73
78.54
177.05
163.71
197.73
0.00
9
Himachal Pradesh
103.27
87.12
97.27
95.95
99.74
188.01
117.73
106.75
10
Jharkhand
171.07
137.67
160.88
78.77
164.33
40.79
184.96
0.00
11
Karnataka
476.84
382.57
439.77
434.99
443.11
442.9
513.13
465.27
12
Kerala
140.54
0
132.26
273.99
126.77
126.71
147.19
133.46
13
Madhya Pradesh
579.67
693.25
541.01
535.13
556.21
622.93
632.99
573.96
14
Maharashtra
728.84
629.83
683.27
675.84
683.8
390.27
783.19
710.15
15
Manipur
38
12.64
35.85
13.22
36.6
13.43
42.10
13.81
16
Meghalaya
43.34
29.1
40.81
76.93
40.63
90.55
47.51
43.08
17
Mizoram
34.55
34.55
32.56
32.28
33.14
22.06
38.20
0.00
18
Nagaland
27.87
9.29
26.44
37.41
27.02
27
31.31
28.39
19
Odisha
308.94
286.96
289.54
534.19
298.67
535.07
340.95
206.74
20
Punjab
159.6
259.37
148.77
141.18
149.41
193.35
176.96
53.42
21
Rajasthan
669.01
415.17
622.71
141.81
627.89
148.4
715.82
649.06
22
Sikkim
12.89
4.29
12.09
3.98
12.06
25.78
14.09
12.78
23
Tamil Nadu
379.65
262.37
352.04
503.17
350.32
350.15
402.67
365.12
24
Telangana
276.37
234.06
256.08
253.29
262.01
261.88
304.27
275.89
25
Tripura
19.13
22.03
17.89
48.84
18.49
33.76
21.23
15.27
26
Uttar Pradesh
624.31
541.09
582.69
576.36
616.59
616.29
702.42
636.91
27
Uttarakhand
103.98
42.58
97.23
61.34
98.85
98.8
114.01
103.38
28
West Bengal
224.7
451.67
209.2
136.11
213.97
287.06
240.31
217.90
29
Andaman & Nicobar Islands
20.22
6.74
15.12
15.12
15.17
10.08
17.49
10.54
30
Chandigarh
5.65
0
6.16
0
4.76
0
6.55
0.00
31
Dadra & Nagar Haveli
4.57
4.57
5.61
5.61
4.8
2.38
5.74
0.00
32
Daman & Diu
2.8
0
33
Delhi
59.99
0
34.15
0
27.2
0
32.06
0.00
34
Jammu & Kashmir
137.85
152.96
94.51
79.4
96.91
321.18
113.61
102.89
35
Ladakh
103.82
17.36
246.22
96.95
250.83
0
289.06
83.44
36
Puducherry
12.01
4
8.47
8.47
7.39
5.18
10.39
7.83
*Funds to some States/UTs have been released more than the accrual of a State from the unspent balance of previous years of that State/UT.
**Including funds allocated/released for construction of ROBs/ RUBs/ Bridges on State Roads under SETU BANDHAN under CRIF Scheme
ANNEXURE-II
ANNEXURE REGARDING DEVELOPMENT OF ROADS UNDER CRIF SCHEME
State / UT – wise details of proposals for State Road projects received and finalized under CRIF Scheme during the last three years and the current year, including for the State of Bihar: -
Length in km., Cost in Rs. crore
Sl. No.
State/ UT
Projects received
Projects finalized
No.
Length
Cost
No.
Length
Cost
2019-20
1
Assam
88
1472.08
3506.56
0
0.00
0.00
2
Himachal Pradesh
20
229.25
381.02
0
0.00
0.00
3
Kerala
57
484.55
493.00
0
0.00
0.00
4
Manipur
38
341.59
263.53
13
145.29
131.85
5
Nagaland
5
151.50
610.61
0
0.00
0.00
6
Odisha
31
558.02
928.00
0
0.00
0.00
7
Uttarakhand
2
158.60
2
174.07
2020-21
1
Andhra Pradesh
77
1096.52
1501.00
46
675.58
945.90
2
Assam
1
89.20
241.21
13
200.81
606.27
3
Bihar
1
2.15
204.95
1
2.15
204.95
4
Goa
7
79.00
97.81
0
0.00
0.00
5
Himachal Pradesh
5
64.30
107.44
0
0.00
0.00
6
Kerala
8
110.00
115.00
0
0.00
0.00
7
Madhya Pradesh
1
107.00
153.62
1
107.00
153.62
8
Maharashtra
284
2188.00
2097.77
276
2262.56
2230.74
9
Manipur
23
283.87
258.56
0
0.00
0.00
10
Mizoram
1
14.50
99.26
0
0.00
0.00
11
Odisha
25
521.35
1001.00
0
0.00
0.00
12
Punjab
12
144.16
211.22
12
144.16
211.22
13
Rajasthan
32
530.56
723.53
32
530.56
723.53
14
Telangana
42
523.31
744.00
0
0.00
0.00
15
Tripura
1
16.00
15.87
1
16.00
15.87
16
Uttarakhand
2
2402.38
3
0.00
2776.59
17
West Bengal
7
135.78
482.78
7
135.78
482.78
2021-22
1
Andhra Pradesh
13
203.88
353.30
0
0.00
0.00
2
Arunachal Pradesh
27
294.31
553.48
27
294.31
553.48
3
Bihar
12
120.79
872.52
0
0.00
0.00
4
Chhattisgarh
15
315.72
846.02
15
315.72
846.02
5
Goa
6
75.09
80.51
6
75.09
80.51
6
Haryana
1
24.10
99.14
1
24.10
99.14
7
Himachal Pradesh
9
187.08
368.37
13
94.02
237.95
8
Jharkhand
7
121.26
496.02
0
0.00
0.00
9
Kerala
69
955.70
1306.68
0
0.00
0.00
10
Madhya Pradesh
24
600.00
1893.00
24
600.00
1893.00
11
Maharashtra
276
1597.00
2231.00
276
1597.00
2231.00
12
Meghalaya
15
127.31
256.60
15
127.31
256.60
13
Mizoram
3
33.75
223.38
1
10.25
46.57
14
Odisha
35
619.01
1726.80
35
619.01
1726.80
15
Punjab
5
24.21
272.02
5
24.21
272.02
16
Rajasthan
81
1607.26
2045.61
81
1607.26
2045.61
17
Tamil Nadu
47
102.94
582.30
0
0.00
0.00
18
Telangana
48
611.51
878.55
48
611.51
878.55
19
Uttarakhand
42
370.00
615.48
42
370.00
615.48
20
West Bengal
6
155.39
397.07
0
0.00
0.00
21
Ladakh
17
422.41
297.24
17
422.41
297.24
22
Puducherry
4
41.27
33.00
4
41.27
33.00
2022-23 (Till 28.02.2023)
1
Andhra Pradesh
60
320.00
2682.00
32
320.00
1121.00
2
Arunachal Pradesh
6
-
64.25
0
0.00
0.00
3
Bihar
29
149.88
1846.02
27
121.84
1541.81
4
Chhattisgarh
23
133.10
1372.70
0
0.00
0.00
5
Haryana
14
278.56
793.54
2
-
55.48
6
Himachal Pradesh
5
136.98
451.73
1
-
103.31
7
Jharkhand
16
148.07
1289.13
6
-
424.28
8
Kerala
71
981.40
1341.80
30
403.25
506.14
9
Madhya Pradesh
43
626.00
3270.00
43
626.00
3270.00
10
Manipur
26
207.02
715.78
0
0.00
0.00
11
Maharashtra
146
943.23
1891.60
146
943.23
1859.46
12
Mizoram
9
0.29
54.90
0
0.00
0.00
13
Nagaland
52
801.95
4455.14
1
24.00
92.77
14
Odisha
10
7.00
578.65
10
7.00
578.65
15
Punjab
32
369.59
870.39
0
0.00
0.00
16
Rajasthan
98
1812.31
3053.13
14
-
673.65
17
Sikkim
66
-
475.70
0
0.00
0.00
18
Tamil Nadu
56
102.94
1376.01
47
102.94
655.76
19
Telangana
25
-
1829.39
5
-
432.84
20
Tripura
12
225.66
320.74
0
0.00
0.00
21
Uttar Pradesh
25
77.98
1525.23
13
-
832.13
22
Uttarakhand
164
2897.00
2895.95
0
0.00
0.00
23
West Bengal
18
356.34
1024.94
14
345.64
997.07
This information was given by the Union Minister of Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply to the Lok Sabha.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল রোদ এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ (সি.আর.আই.এফ.)কী মখাদা স্তেতকী লম্বীশিং শেমগৎপা অমদি মেন্তেন তৌবা
23 MAR 2023 3:07PM by PIB Imphal
ফাইনান্স এক্ত, ২০১৯না শেমদোকখিবা সেন্ত্রেল রোদ এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর (সি.আর.আই.এফ.) এক্ত, ২০০০গী প্রোভিজনগী মতুং ইন্না স্তেতকী লম্বীশিং শেমগৎনবা অমদি মেন্তেন তৌদুনা থম্নবগীদমক মন্ত্রালয়না স্তেত লৈঙাকশিং/ য়ুনিয়ত তেরিতরীশিংদা সেন্ত্রেল রোদ এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ (সি.আর.আই.এফ.)কী মখাদা ফন্দ পীরি‍।
লৌখিবা চহি অহুম অমদি চৎলিবা চহি অসিদা সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা স্তেতকী লম্বীশিং শেমগৎপা অমদি মেন্তেনেন্সকীদমক স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইনা পুনশিল্লকপা ফন্দশিং অমদি থাদোকখিবা ফন্দশিংগী দিতেল এনেক্সচর-১দা পীরি‍।
বিহার য়াওনা হৌখিবা চহি অহুম অমদি চৎলিবা চহিসিদা সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা ফংখিবা অমদি ফাইনেলাইজ তৌখ্রবা স্তেত রোদ প্রোজেক্তশিংগী স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইবা দিতেলশিং এনেক্সচর-২দা পীরি‍। প্রপোজেলশিং অসি স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইনা ফাইনেলাইজ তৌবদুনি, দিস্ত্রিক্ত-দিস্ত্রিক্তশিংগী নত্তে‍।
বিহারদা লুপা করোর ৫৬৬কী ওইগদবা কিলোমিতর ৫৪ শাংবা স্তেত রোদ প্রোজেক্ত তরুক্লোম হৌজিক সি.আর.আই.এফ.কী মখাদা পায়খৎলি‍।
মথক্তা পল্লিবা প্রোজেক্তশিং অসি তাঙ্কক নাইনা ফেব্রুৱারী, ২০২৫ ফাওবগী মনুংদা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি‍।
সি.আর.আই.এফ. এক্ত, ২০০০গী সেক্সন ৭এ অমদি ১১দা য়ুম্ফম ওইদুনা, সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা স্তেতকী লম্বীশিং শেমগৎপা অমদি মেন্তেনেন্সকী ফন্দ পীবগী ক্রাইতেরিয়া মন্ত্রালয়না শেলথুম মন্ত্রালয়গা লেপথোকই অমদি হায়রিবা অসি স্তেত অমদি য়ু.তি. লৈঙাকশিংদা জনুৱারী ২০২০দা পীখি অমদি এপ্রিল, ২০২২দা শেমদোক শাদোকপশিং তৌখি‍।
ক্রাইতেরিয়াশিং অসিনা পীরিবদি:-
১. চাং নাইনা প্রোজেক্ত মোনিতরিং অমদি থবক্কী ক্বালিতী কন্ত্রোল তৌবা।
২. স্তেত/য়ু.তি.গী থাক্তা লৈরিবা ক্বালিতী মোনিতরিং সিস্তেমদা স্তেত ক্বালিতী মোনিতর য়াওনা স্তেত লৈঙাক/য়ু.তি.শিংনা হাপ্পা এক্সপর্তশিং অমদি সপপ্পোর্তিং স্তাপ য়াওগদবনি‍।
৩. স্তেত/য়ু.তি.গী থাক্তা লৈরিবা ক্বালিতী মোনিতরিং সিস্তেম্না ক্বালিতীগী মথৌ তাবা, ওফিসরশিং অমদি কন্ত্রেক্তরশিংগী থৌদাংশিং, মনিং মখা তম্বা চাংয়েং পাঙথোকপা, ক্বালিতী এস্যুরেন্সকী চে-চাংশিং নৈনবা, পি.দব্লিউ.দি. স্তাপ ত্রেনিং পীবগী থৌদাং অমদি লেবোরেতরী অমদি ফীল্দ তেস্তিং ফেসিলিতীশিং রিকম্মেন্দ তৌবনচিংবগী ৱাফমশিং লেপথোক্তুনা ক্বালিতী এস্যুরেন্স সিস্তেম অমা শেমগদবনি‍।
৪. সিভিল ইঞ্জিনিয়রিংগী দিগ্রী পায়বা অমদি চহি ১০গী এক্সপরিএন্স লৈবা সিভিল ইঞ্জিনিয়র(শিং)না থবকশিং য়েংশিনবা/ মনিং তম্বা মীচঙ মীখায় নাইদবা এজেন্সী/ফার্মনা থবকশিং য়েংশিনবা।
এনেক্সচর-১
সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা লম্বীশিং শেমগৎপগা মরী লৈনবা এনেক্সচর
স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইনা হৌখিবা চহি অহুম অমদি চৎলিবা চহিসিদা স্তেতকী লম্বীশিং শেমগৎপগী অমদি মেন্তেনেন্সকীদমক তাশিল্লকখিবা ফন্দশিং অমদি থাদোকখ্রবা ফন্দশিংগী দিতেল
শেনফম লুপা করোরগী খুজিংদা
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি.
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩ (২৮.০২.২০২৩ ফাওবা)
এক্রুএল
থাদোকখ্রবা*
এক্রুএল
থাদোকখ্রবা*
এক্রুএল
থাদোকখ্রবা*
এক্রুএল**
থাদোকখ্রবা**
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৪৯.৬৪
৩৫০.০৮
৩২৫.৫৪
৩২২
৩৩৪.৯৬
৩০০.৮
৩৮০.১৯
৩৪৪.৭৩
২
অরুনাচল প্রদেশ
১৩৩.২
১২৬.৬১
১২৫.৪৮
৪২.০৩
১২৮.৩৯
১২৮.৩৩
১৪৭.৬৫
১৩৩.৮৮
৩
অসাম
১৪৯.০৩
১৪৯.০৩
১৪০.৭৪
২২০.৮১
১৪৩.৮
৭৭.৫১
১৬৯.৬৪
৫৫.৫২
৪
বিহার
২১০.৩৫
২২৩.১৬
১৯৫.৩
৪২৫.৯৩
২০১.১৬
৪৪৭.০৬
২২৬.৪৭
২০৫.৩৫
৫
ছত্তিসগর
২৫৪.৬
৩৭১.৬১
২৩৭.৫
২৩৪.৯২
২৪৫.৭৪
২৩০.২৯
২৮১.১২
৮৬.৯২
৬
গোৱা
১৫.৬৭
৭.২৯
১৪.৪৩
০
১৩.৪১
০
১৬.২৬
০.০০
৭
গুজরাত
৪৫১.৩৩
৭১৮.৮৭
৪২৪.৬৮
৪৩০.৭৪
৪৩৪.০৬
৭২৫.২৯
৫০৯.৩১
২৪৯.১২
৮
হরিয়ানা
১৮৫.১
২০০.৭৭
১৬৭.৭৩
৭৮.৫৪
১৭৭.০৫
১৬৩.৭১
১৯৭.৭৩
০.০০
৯
হিমাচল প্রদেশ
১০৩.২৭
৮৭.১২
৯৭.২৭
৯৫.৯৫
৯৯.৭৪
১৮৮.০১
১১৭.৭৩
১০৬.৭৫
১০
ঝার্ঘন্দ
১৭১.০৭
১৩৭.৬৭
১৬০.৮৮
৭৮.৭৭
১৬৪.৩৩
৪০.৭৯
১৮৪.৯৬
০.০০
১১
কর্নাতকা
৪৭৬.৮৪
৩৮২.৫৭
৪৩৯.৭৭
৪৩৪.৯৯
৪৪৩.১১
৪৪২.৯
৫১৩.১৩
৪৬৫.২৭
১২
কেরলা
১৪০.৫৪
০
১৩২.২৬
২৭৩.৯৯
১২৬.৭৭
১২৬.৭১
১৪৭.১৯
১৩৩.৪৬
১৩
মধ্য প্রদেশ
৫৭৯.৬৭
৬৯৩.২৫
৫৪১.০১
৫৩৫.১৩
৫৫৬.২১
৬২২.৯৩
৬৩২.৯৯
৫৭৩.৯৬
১৪
মহারাস্ত্র
৭২৮.৮৪
৬২৯.৮৩
৬৮৩.২৭
৬৭৫.৮৪
৬৮৩.৮
৩৯০.২৭
৭৮৩.১৯
৭১০.১৫
১৫
মনিপুর
৩৮
১২.৬৪
৩৫.৮৫
১৩.২২
৩৬.৬
১৩.৪৩
৪২.১০
১৩.৮১
১৬
মেঘালয়
৪৩.৩৪
২৯.১
৪০.৮১
৭৬.৯৩
৪০.৬৩
৯০.৫৫
৪৭.৫১
৪৩.০৮
১৭
মিজোরম
৩৪.৫৫
৩৪.৫৫
৩২.৫৬
৩২.২৮
৩৩.১৪
২২.০৬
৩৮.২০
০.০০
১৮
নগালেন্দ
২৭.৮৭
৯.২৯
২৬.৪৪
৩৭.৪১
২৭.০২
২৭
৩১.৩১
২৮.৩৯
১৯
ওরিসা
৩০৮.৯৪
২৮৬.৯৬
২৮৯.৫৪
৫৩৪.১৯
২৯৮.৬৭
৫৩৫.০৭
৩৪০.৯৫
২০৬.৭৪
২০
পঞ্জাব
১৫৯.৬
২৫৯.৩৭
১৪৮.৭৭
১৪১.১৮
১৪৯.৪১
১৯৩.৩৫
১৭৬.৯৬
৫৩.৪২
২১
রাজস্থান
৬৬৯.০১
৪১৫.১৭
৬২২.৭১
১৪১.৮১
৬২৭.৮৯
১৪৮.৪
৭১৫.৮২
৬৪৯.০৬
২২
সিক্কিম
১২.৮৯
৪.২৯
১২.০৯
৩.৯৮
১২.০৬
২৫.৭৮
১৪.০৯
১২.৭৮
২৩
তামিল নাদু
৩৭৯.৬৫
২৬২.৩৭
৩৫২.০৪
৫০৩.১৭
৩৫০.৩২
৩৫০.১৫
৪০২.৬৭
৩৬৫.১২
২৪
তেলঙ্গনা
২৭৬.৩৭
২৩৪.০৬
২৫৬.০৮
২৫৩.২৯
২৬২.০১
২৬১.৮৮
৩০৪.২৭
২৭৫.৮৯
২৫
ত্রিপুরা
১৯.১৩
২২.০৩
১৭.৮৯
৪৮.৮৪
১৮.৪৯
৩৩.৭৬
২১.২৩
১৫.২৭
২৬
উত্তর প্রদেশ
৬২৪.৩১
৫৪১.০৯
৫৮২.৬৯
৫৭৬.৩৬
৬১৬.৫৯
৬১৬.২৯
৭০২.৪২
৬৩৬.৯১
২৭
উত্তরাখন্দ
১০৩.৯৮
৪২.৫৮
৯৭.২৩
৬১.৩৪
৯৮.৮৫
৯৮.৮
১১৪.০১
১০৩.৩৮
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
২২৪.৭
৪৫১.৬৭
২০৯.২
১৩৬.১১
২১৩.৯৭
২৮৭.০৬
২৪০.৩১
২১৭.৯০
২৯
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২০.২২
৬.৭৪
১৫.১২
১৫.১২
১৫.১৭
১০.০৮
১৭.৪৯
১০.৫৪
৩০
চান্দিগর
৫.৬৫
০
৬.১৬
০
৪.৭৬
০
৬.৫৫
০.০০
৩১
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪.৫৭
৪.৫৭
৫.৬১
৫.৬১
৪.৮
২.৩৮
৫.৭৪
০.০০
৩২
দামন অমসুং দিউ
২.৮
০
৩৩
দিল্লী
৫৯.৯৯
০
৩৪.১৫
০
২৭.২
০
৩২.০৬
০.০০
৩৪
জম্মু অমসুং কাস্মির
১৩৭.৮৫
১৫২.৯৬
৯৪.৫১
৭৯.৪
৯৬.৯১
৩২১.১৮
১১৩.৬১
১০২.৮৯
৩৫
লদাখ
১০৩.৮২
১৭.৩৬
২৪৬.২২
৯৬.৯৫
২৫০.৮৩
০
২৮৯.০৬
৮৩.৪৪
৩৬
পুদুচেরী
১২.০১
৪
৮.৪৭
৮.৪৭
৭.৩৯
৫.১৮
১০.৩৯
৭.৮৩
* স্তেত/য়ু.তি. খরগী ফন্দশিংদি স্তেত অমগী এক্রুএলদগী হেন্না হায়রিবা স্তেত/য়ু.তি. অদুগী মমাঙ চহিগী শীজিন্নহৌদবা বেলেন্সতগী থাদোকখি‍।
** সেতু বন্ধন অমদি সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা স্তেতকী লম্বীশিংদা আর.ও.বি./আর.য়ু.বি./ থোংশিং শাননবগী থুংখিবা/থাদোকখিবা ফন্দশিং য়াওরগা
এনেক্সচর-২
সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা লম্বীশিং শেমগৎপগা মরী লৈনবা এনেক্সচর
বিহার য়াওনা স্তেত/য়ু.তি.শিংগী ওইবা মমাঙগী চহি অহুম অমদি চৎলিবা চহিসিদা সি.আর.আই.এফ. স্কীমগী মখাদা ফংখিবা অমদি ফাইনেলাইজ তৌখ্রবা স্তেত রোদ প্রোজেক্তশিংগী প্রপোজেলগী দিতেলশিং:-
অশাংবা কিলোমিতরদা, শেঞ্জং লুপা করোরগী খুজিংদা
সেরিএল মশিং
স্তেত/ য়ু.তি.
ফংলবা প্রোজেক্ত
ফাইনেলাইজ তৌরবা প্রোজেক্ত
মশিং
অশাংবা
শেঞ্জং
মশিং
অশাংবা
শেঞ্জং
২০১৯-২০
১
অসাম
৮৮
১৪৭২.০৮
৩৫০৬.৫৬
০
০.০০
০.০০
২
হিমাচল প্রদেশ
২০
২২৯.২৫
৩৮১.০২
০
০.০০
০.০০
৩
কেরলা
৫৭
৪৮৪.৫৫
৪৯৩.০০
০
০.০০
০.০০
৪
মনিপুর
৩৮
৩৪১.৫৯
২৬৩.৫৩
১৩
১৪৫.২৯
১৩১.৮৫
৫
নগালেন্দ
৫
১৫১.৫০
৬১০.৬১
০
০.০০
০.০০
৬
ওরিসা
৩১
৫৫৮.০২
৯২৮.০০
০
০.০০
০.০০
৭
উত্তরাখন্দ
২
১৫৮.৬০
২
১৭৪.০৭
২০২০-২১
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৭৭
১০৯৬.৫২
১৫০১.০০
৪৬
৬৭৫.৫৮
৯৪৫.৯০
২
অসাম
১
৮৯.২০
২৪১.২১
১৩
২০০.৮১
৬০৬.২৭
৩
বিহার
১
২.১৫
২০৪.৯৫
১
২.১৫
২০৪.৯৫
৪
গোৱা
৭
৭৯.০০
৯৭.৮১
০
০.০০
০.০০
৫
হিমাচল প্রদেশ
৫
৬৪.৩০
১০৭.৪৪
০
০.০০
০.০০
৬
কেরলা
৮
১১০.০০
১১৫.০০
০
০.০০
০.০০
৭
মধ্য প্রদেশ
১
১০৭.০০
১৫৩.৬২
১
১০৭.০০
১৫৩.৬২
৮
মহারাস্ত্র
২৮৪
২১৮৮.০০
২০৯৭.৭৭
২৭৬
২২৬২.৫৬
২২৩০.৭৪
৯
মনিপুর
২৩
২৮৩.৮৭
২৫৮.৫৬
০
০.০০
০.০০
১০
মিজোরম
১
১৪.৫০
৯৯.২৬
০
০.০০
০.০০
১১
ওরিসা
২৫
৫২১.৩৫
১০০১.০০
০
০.০০
০.০০
১২
পঞ্জাব
১২
১৪৪.১৬
২১১.২২
১২
১৪৪.১৬
২১১.২২
১৩
রাজস্থান
৩২
৫৩০.৫৬
৭২৩.৫৩
৩২
৫৩০.৫৬
৭২৩.৫৩
১৪
তেলঙ্গনা
৪২
৫২৩.৩১
৭৪৪.০০
০
০.০০
০.০০
১৫
ত্রিপুরা
১
১৬.০০
১৫.৮৭
১
১৬.০০
১৫.৮৭
১৬
উত্তরাখন্দ
২
২৪০২.৩৮
৩
০.০০
২৭৭৬.৫৯
১৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭
১৩৫.৭৮
৪৮২.৭৮
৭
১৩৫.৭৮
৪৮২.৭৮
২০২১-২২
১
অন্ধ্র প্রদেশ
১৩
২০৩.৮৮
৩৫৩.৩০
০
০.০০
০.০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
২৭
২৯৪.৩১
৫৫৩.৪৮
২৭
২৯৪.৩১
৫৫৩.৪৮
৩
বিহার
১২
১২০.৭৯
৮৭২.৫২
০
০.০০
০.০০
৪
ছত্তিসগর
১৫
৩১৫.৭২
৮৪৬.০২
১৫
৩১৫.৭২
৮৪৬.০২
৫
গোৱা
৬
৭৫.০৯
৮০.৫১
৬
৭৫.০৯
৮০.৫১
৬
হরিয়ানা
১
২৪.১০
৯৯.১৪
১
২৪.১০
৯৯.১৪
৭
হিমাচল প্রদেশ
৯
১৮৭.০৮
৩৬৮.৩৭
১৩
৯৪.০২
২৩৭.৯৫
৮
ঝার্ঘন্দ
৭
১২১.২৬
৪৯৬.০২
০
০.০০
০.০০
৯
কেরলা
৬৯
৯৫৫.৭০
১৩০৬.৬৮
০
০.০০
০.০০
১০
মধ্য প্রদেশ
২৪
৬০০.০০
১৮৯৩.০০
২৪
৬০০.০০
১৮৯৩.০০
১১
মহারাস্ত্র
২৭৬
১৫৯৭.০০
২২৩১.০০
২৭৬
১৫৯৭.০০
২২৩১.০০
১২
মেঘালয়
১৫
১২৭.৩১
২৫৬.৬০
১৫
১২৭.৩১
২৫৬.৬০
১৩
মিজোরম
৩
৩৩.৭৫
২২৩.৩৮
১
১০.২৫
৪৬.৫৭
১৪
ওরিসা
৩৫
৬১৯.০১
১৭২৬.৮০
৩৫
৬১৯.০১
১৭২৬.৮০
১৫
পঞ্জাব
৫
২৪.২১
২৭২.০২
৫
২৪.২১
২৭২.০২
১৬
রাজস্থান
৮১
১৬০৭.২৬
২০৪৫.৬১
৮১
১৬০৭.২৬
২০৪৫.৬১
১৭
তামিল নাদু
৪৭
১০২.৯৪
৫৮২.৩০
০
০.০০
০.০০
১৮
তেলঙ্গনা
৪৮
৬১১.৫১
৮৭৮.৫৫
৪৮
৬১১.৫১
৮৭৮.৫৫
১৯
উত্তরাখন্দ
৪২
৩৭০.০০
৬১৫.৪৮
৪২
৩৭০.০০
৬১৫.৪৮
২০
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬
১৫৫.৩৯
৩৯৭.০৭
০
০.০০
০.০০
২১
লদাখ
১৭
৪২২.৪১
২৯৭.২৪
১৭
৪২২.৪১
২৯৭.২৪
২২
পুদুচেরী
৪
৪১.২৭
৩৩.০০
৪
৪১.২৭
৩৩.০০
২০২২-২৩ (২৮.০২.২০২৩ ফাওবদা)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৬০
৩২০.০০
২৬৮২.০০
৩২
৩২০.০০
১১২১.০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
৬
-
৬৪.২৫
০
০.০০
০.০০
৩
বিহার
২৯
১৪৯.৮৮
১৮৪৬.০২
২৭
১২১.৮৪
১৫৪১.৮১
৪
ছত্তিসগর
২৩
১৩৩.১০
১৩৭২.৭০
০
০.০০
০.০০
৫
হরিয়ানা
১৪
২৭৮.৫৬
৭৯৩.৫৪
২
-
৫৫.৪৮
৬
হিমাচল প্রদেশ
৫
১৩৬.৯৮
৪৫১.৭৩
১
-
১০৩.৩১
৭
ঝার্ঘন্দ
১৬
১৪৮.০৭
১২৮৯.১৩
৬
-
৪২৪.২৮
৮
কেরলা
৭১
৯৮১.৪০
১৩৪১.৮০
৩০
৪০৩.২৫
৫০৬.১৪
৯
মধ্য প্রদেশ
৪৩
৬২৬.০০
৩২৭০.০০
৪৩
৬২৬.০০
৩২৭০.০০
১০
মনিপুর
২৬
২০৭.০২
৭১৫.৭৮
০
০.০০
০.০০
১১
মহারাস্ত্র
১৪৬
৯৪৩.২৩
১৮৯১.৬০
১৪৬
৯৪৩.২৩
১৮৫৯.৪৬
১২
মিজোরম
৯
০.২৯
৫৪.৯০
০
০.০০
০.০০
১৩
নগালেন্দ
৫২
৮০১.৯৫
৪৪৫৫.১৪
১
২৪.০০
৯২.৭৭
১৪
ওরিসা
১০
৭.০০
৫৭৮.৬৫
১০
৭.০০
৫৭৮.৬৫
১৫
পঞ্জাব
৩২
৩৬৯.৫৯
৮৭০.৩৯
০
০.০০
০.০০
১৬
রাজস্থান
৯৮
১৮১২.৩১
৩০৫৩.১৩
১৪
-
৬৭৩.৬৫
১৭
সিক্কিম
৬৬
-
৪৭৫.৭০
০
০.০০
০.০০
১৮
তামিল নাদু
৫৬
১০২.৯৪
১৩৭৬.০১
৪৭
১০২.৯৪
৬৫৫.৭৬
১৯
তেলঙ্গনা
২৫
-
১৮২৯.৩৯
৫
-
৪৩২.৮৪
২০
ত্রিপুরা
১২
২২৫.৬৬
৩২০.৭৪
০
০.০০
০.০০
২১
উত্তর প্রদেশ
২৫
৭৭.৯৮
১৫২৫.২৩
১৩
-
৮৩২.১৩
২২
উত্তরাখন্দ
১৬৪
২৮৯৭.০০
২৮৯৫.৯৫
০
০.০০
০.০০
২৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৮
৩৫৬.৩৪
১০২৪.৯৪
১৪
৩৪৫.৬৪
৯৯৭.০৭
ৱাফম অসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা রোদ ত্রান্সপোর্দ অমদি হাইৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরীনা ফোঙদোকখিবনি‍।