Ministry of Jal Shakti
Details of Central Funds Released for Irrigation Development of States
13 MAR 2023 6:15PM by PIB Delhi
Water resources projects are planned, funded, executed and maintained by the State Governments themselves as per their own resources and priorities. Role of Government of India is limited to being catalytic, providing technical support and, in some cases partial financial assistance to the States in terms with the existing schemes being implemented by the Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation (DoWR, RD & GR).
The details of Central funds released by the DoWR, RD &GR for the irrigation development of States are as follows:
Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY) was launched during 2015-16 by the Central Government with an aim to enhance physical access of water on farm and expand cultivable area under assured irrigation, improve on-farm water use efficiency, introduce sustainable water conservation practices, etc., with the following components: Accelerated Irrigation Benefits Programme (AIBP), Command Area Development & Water Management (CADWM), Surface Minor Irrigation (SMI) / Repair, Renovation & Restoration (RRR) of Water Bodies and Ground Water Irrigation in this Department.
The funds sanctioned and irrigation potential created under PMKSY-AIBP since 2018-19 are given at Annexure-I and Annexure-II respectively. Besides PMKSY-AIBP, Central Assistance are also being provided under Special Package for Maharashtra, Renukaji, Lakhwar, Shahpur Kandi and Polavaram National Projects and Relining of Rajasthan Feeder and Sirhind Feeder of Punjab. During 2018-19 to 2021-22, an irrigation potential of 1.35 lakh hectare has been created through Special Package for Maharashtra and 0.77 lakh hectare irrigation potential has been stabilized by Rajasthan Feeder and Sirhind Feeder of Punjab. The funds sanctioned and irrigation potential created under these projects since 2018-19 are given at Annexure-III.
Further, CADWM Programme has been brought under PMKSY - Har Khet Ko Pani (HKKP) from 2015-16 onwards. The State-wise details of physical and financial progress for the CADWM works since 2018-19 under PMKSY-HKKP component, as reported by the States are given at Annexure-IV.
The scheme of Surface Minor Irrigation (SMI) and Repair, Renovation & Restoration (RRR) of Water Bodies has now become a part of PMKSY (HKKP). Central assistance is being released to States for creation and restoration of irrigation potential. The State-wise; year-wise physical and financial details of SMI and RRR schemes under PMKSY-HKKP since 2018 onwards are given at Annexure-V.
Under PMKSY-HKKP, Ground Water Irrigation scheme aims to provide financial assistance to States for assured ground water irrigation to small and marginal farmers. The scheme is applicable only in areas having stage of ground water development less than 60%, average rainfall more than 750 mm and with shallow ground water levels (less than 15 m bgl). Under this scheme, so far 13 projects have been approved since 2019 in 10 States namely Arunachal Pradesh, Assam, Gujarat, Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, and Uttarakhand. Further, 7 project have already been successfully completed in the States of Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Nagaland, Tripura and Uttarakhand. The status of fund allocation under PMKSY-HKKP-GW is given in Annexure-VI. So far, a total of 30,948 wells have been constructed, 77,964 ha command area have been created and 68,538 small & marginal farmers have been benefitted. The State-wise details are given in Annexure-VII.
Ken-Betwa Link Project (KBLP), first link project under National Perspective Plan has been undertaken jointly (Centre and States) through the Special Purpose Vehicle (SPV) of Ken-Betwa Link Project Authority (KBLPA) to provide annual irrigation to an area of 10.62 lakh ha (8.11 lakh ha in Madhya Pradesh and 2.51 lakh ha in Uttar Pradesh). An allocation of budget of Rs. 4,300 crore in R.E. of 2021-22 and Rs. 1,100 crore in 2022-23 have been made for the project. With allocation of additional budget, an amount of Rs. 4,639.46 crore was utilized in 2021-22. The total amount spent on KBLP Phase I & II till date is Rs. 7,998.42 crore including Rs. 5,260.46 crore from Central grant and Rs. 2,737.96 crore from State of Madhya Pradesh.
This information was given by the Minister of State for Jal Shakti, Shri Bishweswar Tudu in a written reply in Rajya Sabha today.
*****
AS
ANNEXURE-I
The funds sanctioned under PMKSY-AIBP since 2018-19 (in Rs. crore)
S.No.
State/UT
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
(so far)
(99 AIBP Projects)
1
Andhra Pradesh
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
2
Assam
0.00
0.00
0.00
0.00
41.90
3
Bihar
37.82
11.98
14.12
0.00
0.00
4
Chhattisgarh
0.00
4.09
6.45
3.12
0.00
5
Goa
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
6
Gujarat
1047.29
485.35
177.96
357.28
0.00
7
UT of Jammu & Kashmir
16.92
5.07
9.50
0.00
0.00
8
Jharkhand
305.88
0.00
0.00
0.00
0.00
9
Karnataka
197.00
163.42
231.22
0.00
0.00
10
Kerala
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
11
Madhya Pradesh
81.01
26.45
19.96
59.47
66.35
12
Maharashtra
527.54
291.68
301.85
279.07
17.61
13
Manipur
21.93
30.50
23.51
11.75
24.87
14
Odisha
119.38
90.65
76.39
0.00
0.00
15
Punjab
0.00
0.00
0.00
0.00
204.00
16
Rajasthan
95.15
7.04
93.61
0.00
0.00
17
Telangana
2.00
214.04
162.82
43.95
0.00
18
Uttar Pradesh
397.16
407.68
391.84
0.00
23.90
19
UT of Ladakh
0.00
0.81
0.81
0.00
0.00
20
Uttarakhand
0.00
0.00
0.00
0.00
38.58
Total (A)
2849.08
1738.76
1510.04
754.64
417.22
(6 New AIBP projects)
1
Jihe Kathapur project (Maharashtra)
_
_
_
6.48
0.00
2
Nadaun project ( Himachal Pradesh)
_
_
_
2.25
0.00
3
Parwan multipurpose project (Rajasthan)
_
_
_
41.43
0.00
4
Kannadian channel (Tamil Nadu)
_
_
_
9.04
0.00
5
ERM of Sukla irrigation project (Assam)
_
_
_
0.00
41.98
6
ERM of Loktak LIS (Ph-I) (Manipur)
_
_
_
0.00
0.00
Total (B)
_
_
_
59.20
41.98
Grand Total (A+B)
2849.08
1738.76
1510.04
813.84
459.2
ANNEXURE-II
Irrigation Potential Created under PMKSY-AIBP since 2018-19 (in Th Ha.)
S.No.
State/UT
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
(99 AIBP Projects)
1
Andhra Pradesh
2.03
0.00
0.00
0.00
2
Assam
1.17
0.00
0.00
7.10
3
Bihar
0.20
1.87
0.20
6.56
4
Chhattisgarh
0.00
0.04
0.10
0.00
5
Goa
0.18
0.00
0.00
0.09
6
Gujarat
98.63
28.69
13.91
12.29
7
UT of Jammu & Kashmir
0.00
5.26
0.90
0.36
8
Jharkhand
0.00
0.00
0.61
0.00
9
Karnataka
6.87
1.93
1.34
0.00
10
Kerala
0.80
0.95
0.00
0.00
11
Madhya Pradesh
16.18
11.22
1.74
2.64
12
Maharashtra
74.10
66.22
33.24
43.14
13
Manipur
2.39
0.00
3.79
0.92
14
Odisha
13.10
15.20
3.82
4.43
15
Punjab
0.00
0.00
1.44
21.93
16
Rajasthan
0.12
0.07
0.00
0.00
17
Telangana
9.73
3.74
20.36
40.88
18
Uttar Pradesh
384.88
181.97
48.49
20.06
19
UT of Ladakh
0.00
0.00
0.00
0.00
Total (A)
610.38
317.16
129.94
160.40
(6 New AIBP projects)
1
Jihe Kathapur project (Maharashtra)
_
_
_
7.90
2
Nadaun project ( Himachal Pradesh)
_
_
_
0.00
3
Parwan multipurpose project (Rajasthan)
_
_
_
0.00
4
Kannadian channel (Tamil Nadu)
_
_
_
4.12
5
ERM of Sukla irrigation project (Assam)
_
_
_
0.00
6
ERM of Loktak LIS (Ph-I) (Manipur)
_
_
_
0.00
Total (B)
--
--
--
12.02
Grand Total (A+B)
610.38
317.16
129.94
172.42
ANNEXURE-III
“Comparative spending of central funds by the Ministry”
S.No.
Name of Project(s)
Total CA released (in Rs. crore)
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23 (so far)
1
Special Package for Maharashtra
500.00
300.00
400.00
725.00
10.77
2
Renukaji National Project
_
_
_
1,048.54
0.00
3
Lakhwar National Project
_
_
_
0.00
38.58
4
Shahpur Kandi National Project
0.00
60.00
147.45
49.14
0.00
5
Polavaram National Project
1,400.00
1,850.00
2,234.20
1,898.80
0.00
6
Relining of Rajasthan Feeder & Sirhind Feeder
0.00
0.00
0.00
278.05
0.00
S.No.
Name of Project(s)
Total Irrigation Potential (IP) created in Th.Ha.
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
1
Special Package for Maharashtra
43.73
45.61
22.14
23.81
2
Renukaji National Project
This is largely a drinking water project. Hence, no irrigation potential is envisaged. Further, this project was included in 2021-22.
3
Lakhwar National Project
This project was included in 2021-22.
4
Shahpur Kandi National Project*
0.00
0.00
0.00
0.00
5
Polavaram National Project**
0.00
0.00
0.00
0.00
6
Relining of Rajasthan Feeder & Sirhind Feeder
0.00
11.63
17.48
48.71
*Shahpur Kandi was included on 06.12.2018 i.e. during 2018-19.
**Polavaram dam is under construction. IP creation has been envisaged after the construction of the dam.
ANNEXURE-IV
Status of CADWM component for 99 Prioritized Projects under PMKSY
Sl. No.
Name of the State/UT
Financial Progress (CA Progress)
(Amount in Rs. crore)
Physical Progress
(Area in Th. Ha.)
CA release 18-19
CA release 19-20
CA release 20-21
CA release 21-22
Progress 2018-19
Progress 2019-20
Progress 2020-21
Progress 2021-22*
1
Andhra Pradesh
69.18
0.00
0.00
0.000
0.00
0.00
0.00
0.93
2
Assam
3.55
0.00
4.00
0.000
11.92
7.97
3.51
2.00
3
Bihar
14.42
0.00
0.00
0.000
4.00
2.47
3.04
1.02
4
Chhattisgarh
9.93
0.00
0.00
0.000
0.00
0.00
0.00
2.07
5
Goa
0.00
0.00
3.84
0.000
0.75
0.08
0.20
0.00
6
Gujarat
347.04
0.00
0.00
0.000
260.17
1.59
1.57
59.57
7
Jammu & Kashmir
1.70
0.00
1.87
0.000
0.97
0.53
0.19
0.03
8
Jharkhand
0.00
0.00
0.00
0.000
0.00
0.00
0.00
0.00
9
Karnataka
13.49
3.79
11.34
0.000
8.92
3.79
0.10
3.44
10
Kerala
0.00
0.00
2.69
0.000
0.00
0.30
0.30
0.00
11
Madhya Pradesh
70.91
0.00
43.32
15.758
46.94
17.40
24.10
12.60
12
Maharashtra
26.09
0.00
46.23
28.878
40.81
19.65
24.23
16.17
13
Manipur
0.00
0.00
0.00
2.085
5.03
0.00
3.64
0.00
14
Orissa
3.65
0.00
34.47
0.000
19.08
9.61
8.03
4.25
15
Punjab
0.00
0.00
18.08
0.000
0.00
0.00
0.00
20.53
16
Rajasthan
7.43
10.22
31.26
61.258
7.08
0.46
9.11
22.77
17
Telangana
26.12
0.00
0.00
0.000
0.00
10.68
0.00
0.00
18
Uttar Pradesh
0.00
150.00
6.00
0.000
0.00
0.00
0.00
0.00
TOTAL :
593.51
164.01
203.10
107.97
405.66
74.54
78.01
145.38
* CCA progress as reported by States.
ANNEXURE-V
The state-wise; year-wise physical and financial details of SMI and RRR schemes under PMKSY-HKKP since 2018
SMI SCHEMES (Rs in crore and IPC in Th-Ha)
Sl No.
State
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
CA released
IP created
Nos. of schemes completed
CA released
IP created
Nos. of schemes completed
CA released
IP created
Nos. of schemes completed
CA released
IP created
Nos. of schemes completed
CA released
IP created
Nos. of schemes completed
1
Arunachal Pradesh
22.25
0.58
130
17.49
2.79
14
104.69
0.09
0
142.73
0.00
0
41.95
0
0
2
Assam
428.34
9.95
0
414.06
6.73
15
205.62
0.00
143
275.20
0.00
0
0
0
0
3
Bihar
32.28
9.70
12
16.14
8.66
27
10.65
1.30
0
0.00
0.00
0
0
0
0
4
Chhattisgarh
0.00
0.50
4
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
5
Himachal Pradesh
66.20
2.15
12
147.91
5.46
13
59.80
7.76
63
60.31
3.62
15
0
0
0
6
J&K & Ladakh
31.71
12.34
11
68.58
2.24
2
97.59
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
7
Jharkhand
0.00
4.60
38
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
8
Karnataka
0.00
0.00
5
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
30.00
0
0
9
Madhya Pradesh
0.00
0.00
0
0.00
0.00
2
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
10
Manipur
0.00
0.70
102
0.00
0.00
0
69.26
5.79
0
75.98
0.00
0
0
0
0
11
Meghalaya
31.50
0.00
0
22.22
3.07
37
57.07
3.66
14
100.47
4.76
14
37.5
0.65
15
12
Mizoram
0.00
0.00
0
11.34
1.59
0
7.65
0.49
0
4.66
0.00
0
0
0
0
13
Nagaland
35.33
2.02
0
20.46
1.98
0
35.99
0.00
60
40.89
0.00
0
1.57
0
0
14
Sikkim
16.61
0.25
0
9.13
0.83
0
9.33
0.00
156
9.71
0.00
0
0
0
0
15
Tripura
0.00
0.00
0
9.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
16
Uttarakhand
61.00
1.96
137
31.78
4.61
96
0.00
2.58
68
29.63
0.00
0
0
0.45
0
Total
725.20
44.77
451
768.11
37.95
206
657.65
21.67
504
739.58
8.38
29
111.03
1.10
15.00
RRR Scheme
Sl No.
State
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
CA released
IP restored
Nos. of schemes completed
CA released
IP restored
Nos. of schemes completed
CA released
IP restored
Nos. of schemes completed
CA released
IP restored
Nos. of schemes completed
CA released
IP restored
Nos. of schemes completed
1
Andhra Pradesh
2.70
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
2
Bihar
6.26
0.00
0
11.82
0.00
6
0.00
17.87
0
8.62
0.00
0
0
0
0
3
Gujarat
8.81
0.00
0
0.00
0.14
3
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
1.58
0.55
5
4
Madhya Pradesh
0.00
0.00
0
0.00
0.00
3
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
5
Manipur
0.00
0.00
0
24.26
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
6
Meghalaya
0.00
0.00
0
0.00
0.03
4
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
7
Odisha
0.00
2.51
62
0.00
1.46
33
34.54
0.00
0
0.00
0.00
0
5.10
0.11
5
8
Rajasthan
0.00
2.85
21
11.96
0.00
14
0.00
0.00
1
0.00
0.00
1
9.30
0
0
9
Tamil Nadu
7.03
0.74
31
16.75
0.00
0
1.25
0.82
53
17.43
0.10
7
0
1.26
41
10
Telangana
0.00
8.51
214
0.00
3.62
57
0.00
0.80
66
0.00
0.00
0
0
9.57
96
11
Uttar Pradesh
0.00
2.35
8
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0.00
0.00
0
0
0
0
Total
24.80
16.96
336
64.79
5.25
120
35.79
19.49
120
26.05
0.10
8
15.98
11.49
147
ANNEXURE -VI
Fund release to the State in FY- 2019-20, 2020-21, 2021-22 and 2022-23 under PMKSY-HKKP-GW Scheme
Sl.No
State
Projects
Project cost in crore
CA released in 2019-20 (in crore)
CA released in 2020-21(in crore)
CA released in 2021-22 (in crore)
CA released in 2022-23 (in crore)
1
Assam
Assam Phase-I
246.07
132.87
13
37.8
0
2
Assam Phase-II
292.96
0
10
242.29
0
3
Arunachal Pradesh
Arunachal Pradesh Pahse-I
45.3
24.46
10
5.985
0
4
Arunachal Pradesh Pahse-II
44.95
24.15
0
15.295
0
5
Gujarat
Gujarat
140.34
6
0
28.5
24.85
6
Nagaland
Nagaland
18.15
9.75
0
5.85
0
7
Manipur
Manipur
61.68
0
33.306
21.09
0
8
Mizoram
Mizoram
16.04
0
8.66
0
0
9
Tamil Nadu
Tamil Nadu
9.13
0
3.67
1.61
0
10
Tripura
Tripura Phase-I
13.31
7.15
0
2.38
0
11
Tripura Phase-II
48.34
0
0
26.1
0
12
Uttarakhand
Uttarakhand
15.89
0
1.36
12.36
0
13
Uttar Pradesh
Uttar Pradesh
46.37
16.69
0
0
10
Total
998.53
221.07
80.0
399.26
34.85
ANNEXURE- VII
Status of Irrigation Project under PMKSY-HKKP-GW (as on 31st January, 2023)
S.No
Projects
Wells constructed
Nos.
Project Command
Ha
Beneficiaries
Nos
1
Assam-Ph-I
4,779
19,116
19,643
2
Assam Phase-II
4,916
19,532
17,200
3
Arunachal Pradesh-Ph-I
473
1,785
3,350
4
Arunachal Pradesh Ph –II
519
1,957
3,633
5
Nagaland
262
667
264
6
Tripura Ph-I
231
339
851
7
Tripura Ph-II
883
735
1,166
8
Manipur
550
2,057
1,445
9
Mizoram
133
333
296
10
Uttar Pradesh
16,005
27,944
16,505
11
Uttarakhand
206
1,030
1,085
12
Gujarat
1,826
1,866
1,908
13
Tamil Nadu
163
603
1,192
Total
30,948
77,964
68,538

জল শক্তি মন্ত্রালয়
রাজ্যশিংগী ইরিগেসন দিবলপমেন্তগীদমক রিলিজ তৌখিবা সেন্ত্রেল ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
13 MAR 2023 6:15PM by PIB Imphal
ৱাতর রিসোর্সেস প্রোজেক্তশিং অসি রাজ্য সরকারশিংনা মখোয় মশাগী রিসোর্স অমসুং প্রায়োরিতীশিংগী মতুং ইন্না মখোয় মশামক্না প্লান তৌই, ফন্দ পীথোকই, পায়খৎলি অমদি মেন্তেন তৌই। ভারত সরকারগী থৌদাং অসি দিপার্তমেন্ত ওফ ৱাতর রিসোর্সেস, রিভর দিবলপমেন্ত এন্দ গঙ্গা রেজুভেনেসন (দি.ও.দবল্যু.আর., আর.দি. & জি.আর.)না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হৌজিক চত্থরিবা স্কিমশিংগা লোয়ননা কেতালাইতিক, তেক্নিকেল সপোর্ত ফংহনবা অমসুং কেস খরদা রাজ্যশিংদা পার্সিএল ফাইনান্সিএল তেংবাং ফংহনবা ফাওবা অকক্নবা ওইরি।
দি.ও.দবল্যু.আর., আর.দি. & জি.আর.না রাজ্যশিংগী ইরিগেসন দিবলপমেন্তগীদমক রিলিজ তৌখিবা সেন্ত্রেল ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে:
প্রধান মন্ত্রী কৃশি সিঞ্চাই য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.) অসি ২৯১৫-১৬গী মতম মনুংদা কেন্দ্র সরকারনা মখাগী কম্পোনেন্তশিং: এসিলরেতেদ ইরিগেসন বেনেফিতস প্রোগ্রাম (এ.আই.বি.পি.), কমান্দ এরিয়া দিবলপমেন্ত & ৱাতর মেনেজমেন্ত (সি.এ.দি.দবল্যু.এম.), দিপার্তমেন্ত অসিদা ৱাতর বোদীজ অমসুং গ্রাউন্দৱাতর ইরিগেসনগী সর্ফেস মাইনর ইরিগেসন (এস.এম.আই.) / রেপিয়র, রিনোভেসন & রেস্তোরেসন (আর.আর.আর.) অসিগা লোয়ন্না ফার্মদা ইশিংগী ফিজিকেল এক্সেস হেনগৎহনবা অমদি এস্যুর্দ ইরিগেসনগী মখাদা কল্তিবেবল এরিয়া এক্সপান্দ তৌবা, ফার্ম ৱাতর য়ুজ ইফিসেন্সী ফগৎহনবা, সস্তেনেবল ৱাতর কঞ্জারবেসন প্রেক্তিসশিং অসিনচিংবগী পান্দম অমদা হৌদোকখিবনি।
২৯১৮-১৯দগী হৌরগা সেঙ্কসন তৌখিবা ফন্দশিং অমসুং পি.এম.কে.এস.ৱাই. - এ.আই.বি.পি.গী মখাদা ক্রিয়েত তৌখিবা ইরিগেসন পোতেন্সিএল অসি মথংশিংৎনা এনেক্সচর-I অমসুং এনেক্সচর-IIদা পীরি। পি.এম.কে.এস.ৱাই. - এ.আই.বি.পি.গী নাকলদা, মহারাস্ত্র, রেনুকাজি, লখৱার, শাহপুর কান্দি অমসুং পোলভারম নেস্নেল প্রোজেক্তশিং অমসুং পঞ্জাবকী রাজস্থান ফীদরগী রেলিনিং অমসুং সিরহিন্দ ফীদরগীদমক স্পিসিএল পেকেজগী মখাদা সেন্ত্রেল এসিসতেন্সসু ফংহল্লি। ২৯১৮-১৯দগী ২৯২১-২২ ফাওবগী মনুংদা মহারাস্ত্রগীদমক স্পিসিএল পেকেজগী থোংদা হেক্তর লাখ ১.৩৫গী ইরিগেসন পোতেন্সিএল অমা শেমগৎলে অমদি পঞ্জাবকী রাজস্থান ফীদরগী অমসুং সিরহিন্দ ফীদরনা ইরিগেসন পোতেন্সিএল হেক্তর লাখ ৯.৭৭ স্তেবিলাইজ তৌরে। ২৯১৮-১৯দগী হৌরগা প্রোজেক্তশিং অসিগী মখাদা ক্রিয়েত তৌখিবা সেঙ্কসন তৌখিবা ফন্দশিং অমসুং ইরিগেসন পোতেন্সিএল এনেক্সচর-IIIদা পীরি।
মখাতারকপদা ২৯১৫-১৬দগী হৌরগা পি.এম.কে.এস.ৱাই.- হর খেত কো পানি (ঐচ.কে.কে.পি.)গী মখাদা সি.এ.দি.দবল্যু.এম. প্রোগ্রাম পুরক্লি । পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.গী কম্পোনেন্ত মখাদা ২৯১৮-১৯দগী হৌরগা সি.এ.দি.দবল্যু.এম. ৱার্কশিংগীদমক ফিজিকেল অমসুং ফাইনান্সিএল প্রোগ্রেসকী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-IVদা পীরি।
ৱাতর বোদীশিংগী সর্ফেস মাইনর ইরিগেসন (এস.এম.আই.) অমসুং রেপিয়র, রিনোভেসন & রেস্তোরেসন (আর.আর.আর.) স্কিম অসি হৌজিক পি.এম.কে.এস.ৱাই. (ঐচ.কে.কে.পি.)গীশরুক অমা ওইরে। ইরিগেসন পোতেন্সিএলগী ক্রিয়েসন অমসুং রেস্তোরেসনগীদমক রাজ্যশিংদা কেন্দ্রগী তেংবাং রিলিজ তৌখ্রে। ২৯১৮দগী হৌরগা পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.গী মখাদা এস.এম.আই. অমসুং আর.আর.আর.গী রাজ্য-রাজ্যশিং; চহি-চহিগী ওইবা ফিজিকেল অমসুং ফাইনান্সিএলগী অকুপ্পা ৱারোলশিং এনেক্সচর-Vদা পীরি।
পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.গী মখাদা গ্রাউন্দ ৱাতর ইরিগেসন স্কিমনা স্মোল অমসুং মার্জিনেল ফারমশিংদা গ্রাউন্দ ৱাতর ইরিগেসন ফংহন্নবগীদমক রাজ্যশিংদা শেলগী তেংবাং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। স্কিম অসি গ্রাউন্দ ৱাতর দিবলপমেন্তগী স্তেজ চাদা ৬৯দগী তাবা, এভরেজ রেনফোল ৭৫৯ মিলিমীতরদগী হেনবা অমসুং শেল্লো গ্রাউন্দ ৱাতর লেবেল (১৫ এম বি.জি.এল.দগী তাথবা) এরিয়া খক্তদা এপ্লিকেবল ওই। স্কিম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য ১৯দা হায়বদি অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, গুজরাত, নগালেন্দ, মনিপুর, মিজোরাম, ত্রিপুরা, তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, অমসুং উত্তরাখন্দদা ২৯১৯দগী হৌরগা প্রোজেক্ত ১৩ অয়াবা পীখ্রে। মখাতারকপদা, অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মনিপুর, নগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং উত্তরাখন্দ রাজ্যশিংদা প্রোজেক্ত ৭ হান্ননা মায়পাক্না পায়খৎখ্রে। পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.-জি.দবল্যু.গী মখাদা ফন্দ এলোকেসনগী স্তেতস এনেক্সচর-VIদা পীরি। হৌজিক ফাওবদা, অপুনবা গুহা ৩৯,৯৪৮ শেমগৎখ্রে, কমান্দ এরিয়া হেক্তর ৭৭,৯৬৪ শেমগৎখ্রে অমদি স্মোল অমসুং মার্জিনেল ফার্মর ৬৮,৫৩৮ কানবা ফংহনখ্রে। এনেক্সচর-VIIদা রাজ্য-রাজ্যশিংগী অকুপ্পা ৱারোল পীরি।
কেন-বেতৱা লিঙ্ক প্রোজেক্ত (কে.বি.এল.পি.), নেস্নেল পর্সপেক্তিব প্লানগী মখাদা অহানবা লিঙ্ক প্রোজেক্ত অসি হেক্তর লাখ ১৯.৬২ (মধ্য প্রদেশতা হেক্তর লাখ ৮.১১ অমসুং উত্তর প্রদেশতা হেক্তর লাখ ২.৫১)গী এরিয়া অমদা এনুএল ইরিগেসন ফংহন্নবা কেন-বেতৱা লিঙ্ক প্রোজেক্ত ওথোরিতী (কে.বি.এল.পি.এ.)গী স্পিসিএল প্রপোজ ভেহিকল (এস.পি.ভি.)গী খুত্থাংদা খুৎশম্ননা (কেন্দ্র অমসুং রাজ্য) পায়খৎলি। প্রোজেক্ত অসিগীদমক ২৯২১-২২গী আর.ই.দা লুপা করোর ৪,৩৯৯ অমসুং ২৯২২-২৩দা লুপা করোর ১,১৯৯গী বজেত এল্লোকেসন অমা তৌখ্রে। অহেনবা বজেতকী এলোকেসনগা লোয়ননা ২৯২১-২২দা লুপা করোর ৪,৬৩৯.৪৬গী শেনফম অমা য়ুতিলাইজ তৌখ্রে। ঙসি ফাওবদা কে.বি.এল.পি. ফেজ I & IIদা চাদিং তৌখিবা অপুনবা শেনফম অসি সেন্ত্রেল গ্রান্তদগী লুপা করোর ৫,২৬৯.৪৬ অমসুং মধ্য প্রদেশ রাজ্যদগী লুপা করোর ২,৭৩৭.৯৬ য়াওনা লুপা করোর ৭,৯৯৮.৪২নি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমদা জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বিশ্বেস্বর তুদুনা পীখিবনি।
*****
এনেক্সচর-I
২৯১৮-১৯দগী পি.এম.কে.এস.ৱাই.-এ.আই.বি.পি.গী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা ফন্দশিং (লুপা করোরদা)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
(হৌজিক ফাওবদা)
(৯৯ এ.আই.বি.পি. প্রোজেক্তশিং)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
২
অসাম
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৪১.৯০
৩
বিহার
৩৭.৮২
১১.৯৮
১৪.১২
০.০০
০.০০
৪
ছত্তিশগর
০.০০
৪.০৯
৬.৪৫
৩.১২
০.০০
৫
গৱা
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৬
গুজরাত
১০৪৭.২৯
৪৮৫.৩৫
১৭৭.৯৬
৩৫৭.২৮
০.০০
৭
জম্মু অমসুং কাশ্মীর য়ু.তি.
১৬.৯২
৫.০৭
৯.৫০
০.০০
০.০০
৮
ঝার্খন্দ
৩০৫.৮৮
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৯
কর্নাতকা
১৯৭.০০
১৬৩.৪২
২৩১.২২
০.০০
০.০০
১০
কেরলা
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
১১
মধ্য প্রদেশ
৮১.০১
২৬.৪৫
১৯.৯৬
৫৯.৪৭
৬৬.৩৫
১২
মহারাস্ত্র
৫২৭.৫৪
২৯১.৬৮
৩০১.৮৫
২৭৯.০৭
১৭.৬১
১৩
মনিপুর
২১.৯৩
৩০.৫০
২৩.৫১
১১.৭৫
২৪.৮৭
১৪
ওরিশা
১১৯.৩৮
৯০.৬৫
৭৬.৩৯
০.০০
০.০০
১৫
পঞ্জাব
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
২০৪.০০
১৬
রাজস্থান
৯৫.১৫
৭.০৪
৯৩.৬১
০.০০
০.০০
১৭
তেলঙ্গনা
২.০০
২১৪.০৪
১৬২.৮২
৪৩.৯৫
০.০০
১৮
উত্তর প্রদেশ
৩৯৭.১৬
৪০৭.৬৮
৩৯১.৮৪
০.০০
২৩.৯০
১৯
য়ু.তি. লদাখ
০.০০
০.৮১
০.৮১
০.০০
০.০০
২০
উত্তরাখন্দ
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৩৮.৫৮
অপুনবা(এ)
২৮৪৯.০৮
১৭৩৮.৭৬
১৫১০.০৪
৭৫৪.৬৪
৪১৭.২২
(৬ অনৌবা এ.আই.বি.পি. প্রোজেক্তশিং)
১
জিহে কাথাপুর প্রজেক্ত (মহারাস্ত্র)
_
_
_
৬.৪৮
০.০০
২
নাদুন প্রজেক্ত (হিমাচল প্রদেশ)
_
_
_
২.২৫
০.০০
৩
পরৱান মল্তিপর্পজ প্রোজেক্ত (রাজস্থান)
_
_
_
৪১.৪৩
০.০০
৪
কান্নাদিয়ান চেনেল (তমিল নাদু)
_
_
_
৯.০৪
০.০০
৫
সুকলা ইরিগেসন প্রোজেক্তকী ই.আর.এম.
(অসাম)
_
_
_
০.০০
৪১.৯৮
৬
লোক্তাক এল.আই.এস. (ফেজ-I)গী ই.আর.এম. (মনিপুর)
_
_
_
০.০০
০.০০
অপুনবা (বি)
_
_
_
৫৯.২০
৪১.৯৮
অপুনবা (এ+বি)
২৮৪৯.০৮
১৭৩৮.৭৬
১৫১০.০৪
৮১৩.৮৪
৪৫৯.২
এনেক্সচর-II
২৯১৮-১৯দগী হৌরগা পি.এম.কে.এস.ৱাই.-এ.আই.বি.পি.গী মখাদা শেমগৎখিবা ইরিগেসন পোতেন্সিএল (হেক্তর লিশিংদা)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
(৯৯ এ.আই.বি.পি. প্রোজেক্তশিং)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
২.০৩
০.০০
০.০০
০.০০
২
অসাম
১.১৭
০.০০
০.০০
৭.১০
৩
বিহার
০.২০
১.৮৭
০.২০
৬.৫৬
৪
ছত্তিশগর
০.০০
০.০৪
০.১০
০.০০
৫
গৱা
০.১৮
০.০০
০.০০
০.০৯
৬
গুজরাত
৯৮.৬৩
২৮.৬৯
১৩.৯১
১২.২৯
৭
য়ু.তি. জম্মু অমসুং
কাশ্মীর
০.০০
৫.২৬
০.৯০
০.৩৬
৮
ঝার্খন্দ
০.০০
০.০০
০.৬১
০.০০
৯
কর্নাতকা
৬.৮৭
১.৯৩
১.৩৪
০.০০
১০
কেরলা
০.৮০
০.৯৫
০.০০
০.০০
১১
মধ্য প্রদেশ
১৬.১৮
১১.২২
১.৭৪
২.৬৪
১২
মহারাস্ত্র
৭৪.১০
৬৬.২২
৩৩.২৪
৪৩.১৪
১৩
মনিপুর
২.৩৯
০.০০
৩.৭৯
০.৯২
১৪
ওরিশা
১৩.১০
১৫.২০
৩.৮২
৪.৪৩
১৫
পঞ্জাব
০.০০
০.০০
১.৪৪
২১.৯৩
১৬
রাজস্থান
০.১২
০.০৭
০.০০
০.০০
১৭
তেলঙ্গনা
৯.৭৩
৩.৭৪
২০.৩৬
৪০.৮৮
১৮
উত্তর প্রদেশ
৩৮৪.৮৮
১৮১.৯৭
৪৮.৪৯
২০.০৬
১৯
য়ু.তি. লদাখ
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
অপুনবা (এ)
৬১০.৩৮
৩১৭.১৬
১২৯.৯৪
১৬০.৪০
(৬ অনৌবা এ.আই.বি.পি. প্রোজেক্তশিং)
১
জিহে কাথাপুর প্রজেক্ত (মহারাস্ত্র)
_
_
_
৭.৯০
২
নাদুন প্রজেক্ত (হিমাচল প্রদেশ)
_
_
_
০.০০
৩
পারৱান মল্তিপর্পজ প্রোজেক্ত (রাজস্থান)
_
_
_
০.০০
৪
কন্নাদিয়ান চেনেল (তমিল নাদু)
_
_
_
৪.১২
৫
সুকলা ইরিগেসন প্রোজেক্তকী ই.আর.এম.
(অসাম)
_
_
_
০.০০
৬
লোক্তাক এল.আই.এস. (ফেজ-I)গী ই.আর.এম. (মনিপুর)
_
_
_
০.০০
অপুনবা (বি)
--
--
--
১২.০২
অপুনবা (এ+বি)
৬১০.৩৮
৩১৭.১৬
১২৯.৯৪
১৭২.৪২
এনেক্সচর-III
“মিনিস্ত্রীনা সেন্ত্রেল ফন্দশিংগী কম্পেরেতিব স্পেন্দিং”
মথং মনাও
প্রোজেক্ত (শিং)গী মমিং
অপুনবা সি.এ. রিলিজ (লুপা করোরদা)
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩ (হৌজিক ফাওবদা)
১
মহারাস্ত্রগীদমক অখন্নবা পেকেজ
৫০০.০০
৩০০.০০
৪০০.০০
৭২৫.০০
১০.৭৭
২
রেনুকাজি নেস্নেল প্রোজেক্ত
_
_
_
১,০৪৮.৫৪
০.০০
৩
লখৱার নেস্নেল প্রোজেক্ত
_
_
_
০.০০
৩৮.৫৮
৪
শাহপুর কান্দি নেস্নেল প্রোজেক্ত
০.০০
৬০.০০
১৪৭.৪৫
৪৯.১৪
০.০০
৫
পোলভরম নেস্নেল প্রোজেক্ত
১,৪০০.০০
১,৮৫০.০০
২,২৩৪.২০
১,৮৯৮.৮০
০.০০
৬
রাজস্থান ফীদর অমসুং সিরহিন্দ ফীদরগী রিলাইনিং
০.০০
০.০০
০.০০
২৭৮.০৫
০.০০
মথং মনাও
প্রোজেক্ত (শিং)গী মমিং
হেক্তর লিশিংদা ক্রিদিত তৌখিবা অপুনবা ইরিগেসন পোতেন্সিএল (আই.পি.)
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
মহারাস্ত্রগীদমক অখন্নবা পেকেজ
৪৩.৭৩
৪৫.৬১
২২.১৪
২৩.৮১
২
রেনুকাজি নেস্নেল প্রোজেক্ত
মসি অচৌবা দ্রিঙ্কিং ৱাতর প্রোজেক্তনি। মরম অদুনা ইরিগেসন পোতেন্সিএলদা মীৎয়েং থমদে। মখা তারকপদা প্রোজেক্ত অসি ২৯২১-২২দা মনুং চনখি।
৩
লখৱার নেস্নেল প্রোজেক্ত
প্রজেক্ত অসি ২৯২১-২২দা মনুং চনখি
৪
শাহপুর কান্দি নেস্নেল প্রোজেক্ত*
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৫
পোলভরম নেস্নেল প্রোজেক্ত**
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৬
রাজস্থান ফীদর অমসুং সিরহিন্দ ফীদরগী রিলাইনিং
০.০০
১১.৬৩
১৭.৪৮
৪৮.৭১
*শাহপুর কান্দি অসি ৯৬.১২.২৯১৮দা মনুং চনখি মদুদি ২৯১৮-১৯গী মতম মনুংদা।
**পোলভরম দাম অসি হৌজিক শেমগৎপগী থবক চত্থরি। দাম অসি শাবা লোইরবা মতুংদা আই.পি. ক্রিয়েসন মীৎয়েং থমগনি।
এনেক্সচর-IV
পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী মখাদা প্রায়োরাইতাইজ প্রোজেক্ত ৯৯গীদমক সি.এ.দি.দবল্যু.এম. কম্পোনেন্তগী ফিভম
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
ফাইনান্সিএল প্রোগ্রেস (সি.এ.প্রোগ্রেস)
(শেনফম লুপা করোরদা)
ফিজিকেল প্রোগ্রেস
(এরিয়া হেক্তর লিশিংদা)
সি.এ. রিলিজ ১৮-১৯
সি.এ. রিলিজ ১৯-২০
সি.এ. রিলিজ ২০-২১
সি.এ. রিলিজ ২১-২২
প্রোগ্রেস ২০১৮-১৯
প্রোগ্রেস ২০১৯-২০
প্রোগ্রেস ২০২০-২১
প্রোগ্রেস ২০২১-২২*
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৯.১৮
০.০০
০.০০
০.০০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.৯৩
২
অসাম
৩.৫৫
০.০০
৪.০০
০.০০০
১১.৯২
৭.৯৭
৩.৫১
২.০০
৩
বিহার
১৪.৪২
০.০০
০.০০
০.০০০
৪.০০
২.৪৭
৩.০৪
১.০২
৪
ছত্তিশগর
৯.৯৩
০.০০
০.০০
০.০০০
০.০০
০.০০
০.০০
২.০৭
৫
গৱা
০.০০
০.০০
৩.৮৪
০.০০০
০.৭৫
০.০৮
০.২০
০.০০
৬
গুজরাত
৩৪৭.০৪
০.০০
০.০০
০.০০০
২৬০.১৭
১.৫৯
১.৫৭
৫৯.৫৭
৭
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১.৭০
০.০০
১.৮৭
০.০০০
০.৯৭
০.৫৩
০.১৯
০.০৩
৮
ঝার্খন্দ
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
৯
কর্নাতকা
১৩.৪৯
৩.৭৯
১১.৩৪
০.০০০
৮.৯২
৩.৭৯
০.১০
৩.৪৪
১০
কেরলা
০.০০
০.০০
২.৬৯
০.০০০
০.০০
০.৩০
০.৩০
০.০০
১১
মধ্য প্রদেশ
৭০.৯১
০.০০
৪৩.৩২
১৫.৭৫৮
৪৬.৯৪
১৭.৪০
২৪.১০
১২.৬০
১২
মহারাস্ত্র
২৬.০৯
০.০০
৪৬.২৩
২৮.৮৭৮
৪০.৮১
১৯.৬৫
২৪.২৩
১৬.১৭
১৩
মনিপুর
০.০০
০.০০
০.০০
২.০৮৫
৫.০৩
০.০০
৩.৬৪
০.০০
১৪
ওরিশা
৩.৬৫
০.০০
৩৪.৪৭
০.০০০
১৯.০৮
৯.৬১
৮.০৩
৪.২৫
১৫
পঞ্জাব
০.০০
০.০০
১৮.০৮
০.০০০
০.০০
০.০০
০.০০
২০.৫৩
১৬
রাজস্থান
৭.৪৩
১০.২২
৩১.২৬
৬১.২৫৮
৭.০৮
০.৪৬
৯.১১
২২.৭৭
১৭
তেলঙ্গনা
২৬.১২
০.০০
০.০০
০.০০০
০.০০
১০.৬৮
০.০০
০.০০
১৮
উত্তর প্রদেশ
০.০০
১৫০.০০
৬.০০
০.০০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
অপুনবা :
৫৯৩.৫১
১৬৪.০১
২০৩.১০
১০৭.৯৭
৪০৫.৬৬
৭৪.৫৪
৭৮.০১
১৪৫.৩৮
* সি.সি.এ. প্রোগ্রেস রাজ্যশিংনা রিপোর্ত তৌরকপগী মতুং ইন্না।
এনেক্সচর-V
২৯১৮দগী হৌরগা পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.গী মখাদা এস.এম.আই. অমসুং আর.আর.আর.গী রাজ্য-রাজ্যশিং; চহি-চহিগী ওইবা ফিজিকেল অমসুং ফাইনান্সিএলগী অকুপ্পা ৱারোল
এস.এম.আই. স্কিমশিং (লুপা করোরদা অমসুং আই.পি.সি. হেক্তর লিশিংদা)
মথং মনাও
রাজ্য
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. শেমখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. শেমখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. শেমখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. শেমখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. শেমখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
১
অরুনাচল প্রদেশ
২২.২৫
০.৫৮
১৩০
১৭.৪৯
২.৭৯
১৪
১০৪.৬৯
০.০৯
০
১৪২.৭৩
০.০০
০
৪১.৯৫
০
০
২
অসাম
৪২৮.৩৪
৯.৯৫
০
৪১৪.০৬
৬.৭৩
১৫
২০৫.৬২
০.০০
১৪৩
২৭৫.২০
০.০০
০
০
০
০
৩
বিহার
৩২.২৮
৯.৭০
১২
১৬.১৪
৮.৬৬
২৭
১০.৬৫
১.৩০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৪
ছত্তিশগর
০.০০
০.৫০
৪
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৫
হিমাচল প্রদেশ
৬৬.২০
২.১৫
১২
১৪৭.৯১
৫.৪৬
১৩
৫৯.৮০
৭.৭৬
৬৩
৬০.৩১
৩.৬২
১৫
০
০
০
৬
জে&কে & লদাখ
৩১.৭১
১২.৩৪
১১
৬৮.৫৮
২.২৪
২
৯৭.৫৯
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৭
ঝার্খন্দ
০.০০
৪.৬০
৩৮
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৮
কর্নাতকা
০.০০
০.০০
৫
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
৩০.০০
০
০
৯
মধ্য প্রদেশ
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
২
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
১০
মনিপুর
০.০০
০.৭০
১০২
০.০০
০.০০
০
৬৯.২৬
৫.৭৯
০
৭৫.৯৮
০.০০
০
০
০
০
১১
মেঘলয়া
৩১.৫০
০.০০
০
২২.২২
৩.০৭
৩৭
৫৭.০৭
৩.৬৬
১৪
১০০.৪৭
৪.৭৬
১৪
৩৭.৫
০.৬৫
১৫
১২
মিজোরাম
০.০০
০.০০
০
১১.৩৪
১.৫৯
০
৭.৬৫
০.৪৯
০
৪.৬৬
০.০০
০
০
০
০
১৩
নগালেন্দ
৩৫.৩৩
২.০২
০
২০.৪৬
১.৯৮
০
৩৫.৯৯
০.০০
৬০
৪০.৮৯
০.০০
০
১.৫৭
০
০
১৪
সিক্কিম
১৬.৬১
০.২৫
০
৯.১৩
০.৮৩
০
৯.৩৩
০.০০
১৫৬
৯.৭১
০.০০
০
০
০
০
১৫
ত্রিপুরা
০.০০
০.০০
০
৯.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
১৬
উত্তরাখন্দ
৬১.০০
১.৯৬
১৩৭
৩১.৭৮
৪.৬১
৯৬
০.০০
২.৫৮
৬৮
২৯.৬৩
০.০০
০
০
০.৪৫
০
অপুনবা
৭২৫.২০
৪৪.৭৭
৪৫১
৭৬৮.১১
৩৭.৯৫
২০৬
৬৫৭.৬৫
২১.৬৭
৫০৪
৭৩৯.৫৮
৮.৩৮
২৯
১১১.০৩
১.১০
১৫.০০
আর.আর.আর. স্কিম
মথং মনাও
রাজ্য
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. রেস্তোর তৌখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. রেস্তোর তৌখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. রেস্তোর তৌখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. রেস্তোর তৌখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
সি.এ. রিলিজ তৌখিবা
আই.পি. রেস্তোর তৌখিবা
মপুং ফারবা স্কিমশিংগী মশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
২.৭০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
২
বিহার
৬.২৬
০.০০
০
১১.৮২
০.০০
৬
০.০০
১৭.৮৭
০
৮.৬২
০.০০
০
০
০
০
৩
গুজরাত
৮.৮১
০.০০
০
০.০০
০.১৪
৩
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
১.৫৮
০.৫৫
৫
৪
মধ্য প্রদেশ
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
৩
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৫
মনিপুর
০.০০
০.০০
০
২৪.২৬
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৬
মেঘলয়া
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০৩
৪
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
৭
ওরিশা
০.০০
২.৫১
৬২
০.০০
১.৪৬
৩৩
৩৪.৫৪
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
৫.১০
০.১১
৫
৮
রাজস্থান
০.০০
২.৮৫
২১
১১.৯৬
০.০০
১৪
০.০০
০.০০
১
০.০০
০.০০
১
৯.৩০
০
০
৯
তমিল নাদু
৭.০৩
০.৭৪
৩১
১৬.৭৫
০.০০
০
১.২৫
০.৮২
৫৩
১৭.৪৩
০.১০
৭
০
১.২৬
৪১
১০
তেলঙ্গনা
০.০০
৮.৫১
২১৪
০.০০
৩.৬২
৫৭
০.০০
০.৮০
৬৬
০.০০
০.০০
০
০
৯.৫৭
৯৬
১১
উত্তর প্রদেশ
০.০০
২.৩৫
৮
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০.০০
০.০০
০
০
০
০
অপুনবা
২৪.৮০
১৬.৯৬
৩৩৬
৬৪.৭৯
৫.২৫
১২০
৩৫.৭৯
১৯.৪৯
১২০
২৬.০৫
০.১০
৮
১৫.৯৮
১১.৪৯
১৪৭
এনেক্সচর -VI
পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.-জি.দবল্যু. স্কিমগী মখাদা শেনবা চহি ২৯১৯-২৯, ২৯২৯-২১, ২৯২১-২২ অমসুং ২৯২২-২৩দা রাজ্যদা রিলিজ তৌখিবা ফন্দ
মথং মনাও
রাজ্য
প্রোজেক্তশিং
প্রোজেক্ত কোস্ত করোরদা
২৯১৯-২৯দা রিলিজ তৌখিবা সি.এ. (করোরদা)
২৯২৯-২১দা রিলিজ তৌখিবা সি.এ. (করোরদা)
২৯২১-২২দা রিলিজ তৌখিবা সি.এ. (করোরদা)
২৯২২-২৩দা রিলিজ তৌখিবা সি.এ. (করোরদা)
১
অসাম
অসাম ফেজ-I
২৪৬.০৭
১৩২.৮৭
১৩
৩৭.৮
০
২
অসাম ফেজ-II
২৯২.৯৬
০
১০
২৪২.২৯
০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
অরুনাচল প্রদেশ ফেজ-I
৪৫.৩
২৪.৪৬
১০
৫.৯৮৫
০
৪
অরুনাচল প্রদেশ ফেজ-II
৪৪.৯৫
২৪.১৫
০
১৫.২৯৫
০
৫
গুজরাত
গুজরাত
১৪০.৩৪
৬
০
২৮.৫
২৪.৮৫
৬
নগালেন্দ
নগালেন্দ
১৮.১৫
৯.৭৫
০
৫.৮৫
০
৭
মনিপুর
মনিপুর
৬১.৬৮
০
৩৩.৩০৬
২১.০৯
০
৮
মিজোরাম
মিজোরাম
১৬.০৪
০
৮.৬৬
০
০
৯
তমিল নাদু
তমিল নাদু
৯.১৩
০
৩.৬৭
১.৬১
০
১০
ত্রিপুরা
ত্রিপুরা ফেজ-I
১৩.৩১
৭.১৫
০
২.৩৮
০
১১
ত্রিপুরা ফেজ-II
৪৮.৩৪
০
০
২৬.১
০
১২
উত্তরাখন্দ
উত্তরাখন্দ
১৫.৮৯
০
১.৩৬
১২.৩৬
০
১৩
উত্তর প্রদেশ
উত্তর প্রদেশ
৪৬.৩৭
১৬.৬৯
০
০
১০
অপুনবা
৯৯৮.৫৩
২২১.০৭
৮০.০
৩৯৯.২৬
৩৪.৮৫
এনেক্সচর- VII
পি.এম.কে.এস.ৱাই.-ঐচ.কে.কে.পি.-জি.দবল্যু. স্কিমগী মখাদা ইরিগেসন প্রোজেক্তগী ফিভম (৩১.জনুৱারী, ২৯২৩দা ওইখিবা)
মথং মনাও
প্রোজেক্তশিং
শেমগৎখিবা গুহাশিংগী মশিং
প্রোজেক্ত কমান্দ
হেক্তর
বেনেফিসরীশিংগী মশিং
১
অসাম-ফেজ-I
৪,৭৭৯
১৯,১১৬
১৯,৬৪৩
২
অসাম ফেজ-II
৪,৯১৬
১৯,৫৩২
১৭,২০০
৩
অরুনাচল প্রদেশ-ফেজ-I
৪৭৩
১,৭৮৫
৩,৩৫০
৪
অরুনাচল প্রদেশ-ফেজ-II
৫১৯
১,৯৫৭
৩,৬৩৩
৫
নগালেন্দ
২৬২
৬৬৭
২৬৪
৬
ত্রিপুরা ফেজ-I
২৩১
৩৩৯
৮৫১
৭
ত্রিপুরা ফেজ-II
৮৮৩
৭৩৫
১,১৬৬
৮
মনিপুর
৫৫০
২,০৫৭
১,৪৪৫
৯
মিজোরাম
১৩৩
৩৩৩
২৯৬
১০
উত্তর প্রদেশ
১৬,০০৫
২৭,৯৪৪
১৬,৫০৫
১১
উত্তরাখন্দ
২০৬
১,০৩০
১,০৮৫
১২
গুজরাত
১,৮২৬
১,৮৬৬
১,৯০৮
১৩
তমিল নাদু
১৬৩
৬০৩
১,১৯২
অপুনবা
৩০,৯৪৮
৭৭,৯৬৪
৬৮,৫৩৮