অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
“স্কিমস ওফ এন.ই.সি.”গী মখাদা শেনবা চহি ২০০৪-০৫দগী শেনবা চহি ২০২১-২২ ফাওবগী মনুংদা প্রোজেক্ত ১৫১৪গীদমক লুপা করোর ১২৪৭৮.৫৭ সেঙ্কসন তৌখ্রে
13 FEB 2023 6:01PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.) অসি রিজনেল এদভাইজরী বোদী অমা ওইনা মথৌ তৌনবগীদমক এন.ই.সি. এক্ত ১৯৭১গী মখাদা লিংখৎখি। অকোনবদা, মসি এন.ই.সি. (এমেন্দমেন্ত) এক্ত ২০০২গী মহৈ ওইনা রিজনেল প্লানিং বোদী ওইনা মথৌ তৌরি।
দোনর মন্ত্রালয়গী স্কিমশিংগী মরক্তা অমা ওইনা “স্কিমস ওফ এন.ই.সি.” হায়না মিংথোনবা স্কিম অসি এন.ই.সি.গী খুত্থাংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌই/ ফন্দ পিথৈ। “স্কিমস ওফ এন.ই.সি.”গী মখাদা এপ্রুব তৌবা/সেঙ্কসন তৌবা প্রোজেক্তশিং অমদি শেনবা চহি ২০০৪-০৫দগী ৩০.১১.২০২২ ফাওবগী মনুংদা মপুং ফানা পায়খৎলবা স্কিমশিংগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা ৱারেল মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/অতোপ্পা এজেন্সীশিং
সেঙ্কসন তৌখ্রবা
মপুং ফারবা
(৩০.১১.২০২২দা ওইখিবা)
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
(লুপা করোরদা)
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
(লুপা করোরদা)
১
অরুনাচল প্রদেশ
২০৭
১৭০৯.৮০
১৪১
১০৪৭.৪৪
২
অসাম
২১৮
২০৫৬.১৫
১২৮
১২২৮.৩৭
৩
মনিপুর
২০১
১৬০০.২৭
১০৬
৯৮৮.৪৬
৪
মেঘলায়া
১৬৫
১১৪৪.৩২
৯৯
৭৩৯.২৯
৫
মিজোরাম
১৬০
১৩৭৮.৩৯
১০৩
৭৩৯.৪৪
৬
নগালেন্দ
২২৮
১৪৬৩.২৩
১২৬
৭৪২.৪৩
৭
সিক্কিম
১১৪
৬৫০.২৩
৮৪
৪৭৩.৯০
৮
ত্রিপুরা
১০০
৯৩১.১৫
৪৭
৪২৯.২৭
৯
অতোপ্পা এজেন্সীশিং
১২১
১৫৪৫.০২
৬৩
১০৬৭.৩১
অপুনবা
১৫১৪
১২৪৭৮.৫৭
৮৯৭
৭৪৫৫.৯১
রাজ্য/চহিগী ওইনা এপ্রুব তৌরবা প্রোজেক্তশিংগী মশিং অমদি শেনবা চহি ২০০৪-০৫দগী শেনবা চহি ২০২১-২২ ফাওবগী মনুংদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা মদুগীদমক সেঙ্কসন তৌখিবা শেনফম এনেক্সচর-Iদা পীরি।
শেনবা চহি ২০০৪-০৫দগী শেনবা চহি ২০২২-২৩ ফাওবা (৩০.১১.২০২২দা ওইখিবা) মনিপুর অমসুং সিক্কিমদা স্কিমস ওফ এন.ই.সি.গী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা অমসুং মপুং ফাখ্রবা প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-IIদা পীরি।
স্কিমস ওফ এন.ই.সি.গী মখাদা শেনবা চহি ২০০৪-০৫দগী শেনবা চহি ২০২১-২২ ফাওবদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং / ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
এনেক্সচর-I
(শেনফম লুপা করোরদা)
শেনবা চহি
অরুনাচল প্রদেশ
অসাম
মনিপুর
মেঘলায়া
মিজোরাম
নগালেন্দ
সিক্কিম
ত্রিপুরা
অতোপ্পা এজেন্সী
অপুনবা
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
২০০৪-০৫
৮
১৮৫.৩৬
২২
৪৮১.২
৪
৩২.৪৯
৬
১৩.৬৩
১০
২২১.৪৫
৮
১২.০৩
৯
৩৪.৭
৯
২৪.১১
১৪
১০০.৭১
৯০
১১০৫.৬৯
২০০৫-০৬
৮
২২.৪৬
১১
১৩৩.৩৪
৮
৩১.৯৪
৭
৬৪.১৪
৬
১৮.৭৮
১৫
১০৮.৫৮
১৩
৮৩.৩৩
১০
১৫৯.৮৯
১
০.২৩
৭৯
৬২২.৬৮
২০০৬-০৭
১০
২৩৯.২৩
৩৬
২৬৩.২৬
০
০
৮
৯৬.৪
১১
২৩.৯৯
৮
১৪২.৬৪
৫
১০.৫৫
৫
৮৯.২৫
০
০
৮৩
৮৬৫.৩৩
২০০৭-০৮
১
২.৪৬
২
২৭.৫১
১
০.৯৪
৩
১৩.১
১
২.৩
০
০
৩
১০.৩৮
৩
৮১.২৩
০
০
১৪
১৩৭.৯১
২০০৮-০৯
৪
৬৪.০৫
৪
১৬.৭৮
১
২৬.৪
৫
১৩.১৯
৪
২৬.৭৩
৪
১৪.৫৬
৬
২৭.৯২
০
০
২
১৪.৪৭
৩০
২০৪.০৯
২০০৯-১০
১৯
১৮০.৯৬
১৯
১৩৪.৫৭
৭
৮৫.৩
১৪
২৪৪.৯৬
৪
১৪.২৯
৮
৭৬.৯৭
১১
৬৭.১৮
২
৩.০৪
৪
১৮.৭১
৮৮
৮২৫.৯৮
২০১০-১১
১৬
২০৫.২৩
৯
১৪০.৪৫
৫
১৮.৭৮
১০
১০৩.২৭
৯
২৬৭.৯
৪
৮৯.২৯
৬
২৪.১৮
১
২৩৩.৪১
১
২০০
৬১
১২৮২.৫
২০১১-১২
১২
৪৪.৭৩
৩
১২.১৯
১২
৩৯.২
৫
১৫.৭
৯
৩০.৭৪
১১
৪৪.৮
৬
২৫.৯৬
৮
৩৩.৭৪
২
২.৬
৬৮
২৪৯.৬৬
২০১২-১৩
১০
৪৬.৭
১৪
১৯৬.১৭
১৩
২০৫.১৬
১১
১১১.৪৯
৯
২৪৮.১৯
১৪
২৭৮.১১
৯
১০১.২৪
৪
২৬.৬১
০
০
৮৪
১২১৩.৬৭
২০১৩-১৪
৯
২৬.০৫
৮
৩৯.২৬
১৪
৭৯.৪১
১০
৫৮.৬৫
৪
৩১.১৩
১৩
১০৫.১
৬
৩৫.৮৩
৩
১৬.৫২
০
০
৬৭
৩৯১.৯৫
২০১৪-১৫
৫
১৫.৬৩
৪
২০.৩৭
৭
১৫৯.৭৮
০
০
১
২.৩৮
৭
৪৪.০৫
১
৩.৯৯
৩
২৯.৭১
২
৫৫৩.৮৫
৩০
৮২৯.৭৭
২০১৫-১৬
২৩
২৮৬.৭৯
৬
৫৭.৪২
২০
২১৯.২১
৬
৩১.০৪
৯
৭৪.৭৭
১১
৬৪.৮৯
৬
৩৯.৯৫
৪
২৫.৬৬
৬
২৩.১
৯১
৮২২.৮২
২০১৬-১৭
১০
৩৬.৬৬
১৪
১৫০.৮৩
৩৯
২৯০.৭৯
১৪
৭৫.৮৮
১৩
৮৫.৫৯
২৬
১২২.৩২
৪
২৭.৬৯
৩
২৬.৫৩
৯
১১৯.১৫
১৩২
৯৩৫.৪৫
২০১৭-১৮
৩১
১৭৬.৭৯
১৪
৯৮.৭২
২৯
১৯৯.৯৮
২৪
১০২.৬৩
১৩
১২১.৯৯
৪৩
১৬৮.২১
৬
৪৫.৮৫
৬
২৬.৭৫
১২
৪৬.৬১
১৭৮
৯৮৭.৫৩
২০১৮-১৯
০
০
১
২৭.৯৯
২
৮.৯৪
০
০
১
৪.৪২
২
৬.৩৬
০
০
০
০
৪
১২.৪২
১০
৬০.১৩
২০১৯-২০
১
১
৭
৭
১
১
১
১
১
১
২
৬.৮৩
১
১
১
১
২
১.১
১৭
২০.৯৩
২০২০-২১
১২
৫৮.৬৭
১৬
৭১.৯১
১৬
৭৩.০৬
১৭
৬৯.০৫
২৭
৮০.০২
২৩
৬৪.৬৫
৮
৩৫.৮
১৫
৫০.৫৮
৪৪
২৯৮.৬৬
১৭৮
৮০২.৩৯
২০২১-২২
২৮
১১৭.০২
২৮
১৭৭.১৯
২২
১২৭.৮৯
২৪
১৩০.১৯
২৮
১২২.৭২
২৯
১১৩.৮৫
১৪
৭৪.৬৯
২৩
১০৩.১২
১৮
১৫৩.৪২
২১৪
১১২০.০৯
অপুনবা
২০৭
১৭০৯.৮
২১৮
২০৫৬.১৫
২০১
১৬০০.২৭
১৬৫
১১৪৪.৩২
১৬০
১৩৭৮.৩৯
২২৮
১৪৬৩.২৩
১১৪
৬৫০.২৩
১০০
৯৩১.১৫
১২১
১৫৪৫.০২
১৫১৪
১২৪৭৮.৬
এনেক্সচর-II
স্কিমস ওফ এন.ই.সি.গী মখাদা শেনবা চহি ২০০৪-০৫দগী শেনবা চহি ২০২২-২৩ (৩০.১১.২০২২দা ওইখিবা) ফাওবদা মনিপুর অমসুং সিক্কিমদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং মপুং ফানা পায়খৎলবা প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা ৱারোল
(শেনফম লুপা করোরদা)
শেনবা চহি
মনিপুর
সিক্কিম
সেঙ্কসন তৌখিবা
মপুং ফারবা
সেঙ্কসন তৌখিবা
মপুং ফারবা
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
প্রোজেক্তশিংগী মশিং
শেনফম
২০০৪-০৫
৪
৩২.৪৯
০
০
৯
৩৪.৭
১
৩.৭৬
২০০৫-০৬
৮
৩১.৯৪
০
০
১৩
৮৩.৩৩
০
০
২০০৬-০৭
০
০
৩
০.৪৪
৫
১০.৫৫
০
০
২০০৭-০৮
১
০.৯৪
০
০
৩
১০.৩৮
২
৫.০৬
২০০৮-০৯
১
২৬.৪
৩
৩০.৩৫
৬
২৭.৯২
৪
১৩.২৯
২০০৯-১০
৭
৮৫.৩
২
১.১২
১১
৬৭.১৮
১২
৫৫.৭৪
২০১০-১১
৫
১৮.৭৮
১
০.৩৩
৬
২৪.১৮
৫
২৭.২৬
২০১১-১২
১২
৩৯.২
২
৪.৮২
৬
২৫.৯৬
৫
৩৪.৬৭
২০১২-১৩
১৩
২০৫.১৬
১
২.৯১
৯
১০১.২৪
২
৬.৫২
২০১৩-১৪
১৪
৭৯.৪১
০
০
৬
৩৫.৮৩
২
৯.৮৭
২০১৪-১৫
৭
১৫৯.৭৮
১
৪.৩৫
১
৩.৯৯
১
২.০১
২০১৫-১৬
২০
২১৯.২১
৬
৩৯.৭৬
৬
৩৯.৯৫
০
০
২০১৬-১৭
৩৯
২৯০.৭৯
৩
১৫.২৪
৪
২৭.৬৯
৫
১৯.২
২০১৭-১৮
২৯
১৯৯.৯৮
৪
১৯.৬৩
৬
৪৫.৮৫
৪
৩৪.৪৭
২০১৮-১৯
২
৮.৯৪
১৭
১২৫.১৭
০
০
৭
৩৯.৮৫
২০১৯-২০
১
১
১৭
২৫৫.০৪
১
১
৯
৪১.৫৪
২০২০-২১
১৬
৭৩.০৬
১৭
১৪৭.৫২
৮
৩৫.৮
৬
৪৭.৮
২০২১-২২
২২
১২৭.৮৯
১৬
২৫২.৬৭
১৪
৭৪.৬৯
১৪
৭৯.১৪
২০২২-২৩
০
০
১৩
৮৯.১২
০
০
৫
৫৩.৭১
Total
২০১
১৬০০.২৭
১০৬
৯৮৮.৪৬
১১৪
৬৫০.২৩
৮৪
৪৭৩.৯০
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা দোনর মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Worth Rs. 12478.57 Crore sanction for the 1514 projects during the FY 2004-05 to FY 2021-22 under the “Schemes of NEC”
13 FEB 2023 6:01PM by PIB Delhi
The North Eastern Council (NEC) was set up under the NEC Act 1971 to function as aregional advisorybody. Eventually, it is functioning asregional planning body, consequent tothe NEC (Amendment) Act 2002.
One among the schemes of Ministry of Development of North Eastern Region, titled as the “Schemes of NEC”, is implemented/funded through the NEC. The State-wise details ofprojects approved/sanctioned under the “Schemes of NEC” and those completed therefrom during the period from FY 2004-05till 30.11.2022are given below:
Sl. No.
State/Other Agencies
Sanctioned
Completed
(As on 30.11.2022)
No. of Projects
Amount
(In Rs. Cr.)
No. of Projects
Amount
(In Rs. Cr.)
1
Arunachal Pradesh
207
1709.80
141
1047.44
2
Assam
218
2056.15
128
1228.37
3
Manipur
201
1600.27
106
988.46
4
Meghalaya
165
1144.32
99
739.29
5
Mizoram
160
1378.39
103
739.44
6
Nagaland
228
1463.23
126
742.43
7
Sikkim
114
650.23
84
473.90
8
Tripura
100
931.15
47
429.27
9
Other Agencies
121
1545.02
63
1067.31
Total
1514
12478.57
897
7455.91
The number of projects approved and the amount sanctioned for those to the North Eastern Statesduring FY 2004-05 to FY 2021-22 State/year-wise are attached atAnnexure-I.
The State/year-wise details of projects sanctioned and completed under Schemes of NEC in Manipur and Sikkim from FY 2004-05 to FY 2022-23 (as on 30.11.2022), are given atAnnexure-II.
STATE-WISEDETAILSOFSANCTIONEDPROJECTS/FUNDSFROMFY2004-05TOFY2021 22UNDERSCHEMESOFNEC
Annexure-I
(Amounts in Rs.crore)
Financial
Year
Arunachal Pradesh
Assam
Manipur
Meghalaya
Mizoram
Nagaland
Sikkim
Tripura
OtherAgency
Total
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
2004-05
8
185.36
22
481.2
4
32.49
6
13.63
10
221.45
8
12.03
9
34.7
9
24.11
14
100.71
90
1105.69
2005-06
8
22.46
11
133.34
8
31.94
7
64.14
6
18.78
15
108.58
13
83.33
10
159.89
1
0.23
79
622.68
2006-07
10
239.23
36
263.26
0
0
8
96.4
11
23.99
8
142.64
5
10.55
5
89.25
0
0
83
865.33
2007-08
1
2.46
2
27.51
1
0.94
3
13.1
1
2.3
0
0
3
10.38
3
81.23
0
0
14
137.91
2008-09
4
64.05
4
16.78
1
26.4
5
13.19
4
26.73
4
14.56
6
27.92
0
0
2
14.47
30
204.09
2009-10
19
180.96
19
134.57
7
85.3
14
244.96
4
14.29
8
76.97
11
67.18
2
3.04
4
18.71
88
825.98
2010-11
16
205.23
9
140.45
5
18.78
10
103.27
9
267.9
4
89.29
6
24.18
1
233.41
1
200
61
1282.5
2011-12
12
44.73
3
12.19
12
39.2
5
15.7
9
30.74
11
44.8
6
25.96
8
33.74
2
2.6
68
249.66
2012-13
10
46.7
14
196.17
13
205.16
11
111.49
9
248.19
14
278.11
9
101.24
4
26.61
0
0
84
1213.67
2013-14
9
26.05
8
39.26
14
79.41
10
58.65
4
31.13
13
105.1
6
35.83
3
16.52
0
0
67
391.95
2014-15
5
15.63
4
20.37
7
159.78
0
0
1
2.38
7
44.05
1
3.99
3
29.71
2
553.85
30
829.77
2015-16
23
286.79
6
57.42
20
219.21
6
31.04
9
74.77
11
64.89
6
39.95
4
25.66
6
23.1
91
822.82
2016-17
10
36.66
14
150.83
39
290.79
14
75.88
13
85.59
26
122.32
4
27.69
3
26.53
9
119.15
132
935.45
2017-18
31
176.79
14
98.72
29
199.98
24
102.63
13
121.99
43
168.21
6
45.85
6
26.75
12
46.61
178
987.53
2018-19
0
0
1
27.99
2
8.94
0
0
1
4.42
2
6.36
0
0
0
0
4
12.42
10
60.13
2019-20
1
1
7
7
1
1
1
1
1
1
2
6.83
1
1
1
1
2
1.1
17
20.93
2020-21
12
58.67
16
71.91
16
73.06
17
69.05
27
80.02
23
64.65
8
35.8
15
50.58
44
298.66
178
802.39
2021-22
28
117.02
28
177.19
22
127.89
24
130.19
28
122.72
29
113.85
14
74.69
23
103.12
18
153.42
214
1120.09
Total
207
1709.8
218
2056.15
201
1600.27
165
1144.32
160
1378.39
228
1463.23
114
650.23
100
931.15
121
1545.02
1514
12478.6
Annexure-II
STATE/YEAR-WISEDETAILSOF PROJECTSSANCTIONEDANDTHOSE COMPLETED INMANIPUR&SIKKIMFROMFY 2004-05TO2022-23(AS ON 30.11.2022)UNDERSCHEMESOF NEC
(Amountsin Rscr)
Financial
Year
Manipur
Sikkim
Sanctioned
Completed
Sanctioned
Completed
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
No.of
Projects
Amount
2004-05
4
32.49
0
0
9
34.7
1
3.76
2005-06
8
31.94
0
0
13
83.33
0
0
2006-07
0
0
3
0.44
5
10.55
0
0
2007-08
1
0.94
0
0
3
10.38
2
5.06
2008-09
1
26.4
3
30.35
6
27.92
4
13.29
2009-10
7
85.3
2
1.12
11
67.18
12
55.74
2010-11
5
18.78
1
0.33
6
24.18
5
27.26
2011-12
12
39.2
2
4.82
6
25.96
5
34.67
2012-13
13
205.16
1
2.91
9
101.24
2
6.52
2013-14
14
79.41
0
0
6
35.83
2
9.87
2014-15
7
159.78
1
4.35
1
3.99
1
2.01
2015-16
20
219.21
6
39.76
6
39.95
0
0
2016-17
39
290.79
3
15.24
4
27.69
5
19.2
2017-18
29
199.98
4
19.63
6
45.85
4
34.47
2018-19
2
8.94
17
125.17
0
0
7
39.85
2019-20
1
1
17
255.04
1
1
9
41.54
2020-21
16
73.06
17
147.52
8
35.8
6
47.8
2021-22
22
127.89
16
252.67
14
74.69
14
79.14
2022-23
0
0
13
89.12
0
0
5
53.71
Total
201
1600.27
106
988.46
114
650.23
84
473.90
This information was given by the Minister for Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.