অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী মখাদা অয়াবা পীরবা প্রোজেকশিং
পি.এম দিভাইন স্কিমগী মখাদা নাগালেন্দগীদমক ২০২২-২৩দা লুপা করোর ১৮০ কাইথোক্লে
13 FEB 2023 5:58PM by PIB Imphal
“স্কিম ওফ নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল(এন ই সি)”, “নন-লাপসেবল সেন্ত্রল পুল ওফ রিছোসেস(এন এল সি পি আর) স্কিম”, “নোর্থ ইস্তর্ন স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত স্কিম(এন ই এস আই দি এস)” অমসুং “নোর্থ ইস্তর্ন স্তেৎ রোদস ইনভেসমেন্ত প্রোগ্রাম(এন ই এস আর আই পি)”গী মখাদা মার্চ, ২০১৮দগী ২০২২ফাওবা নাগালেন্দগী ওইনা অয়াবা পীখ্রবা প্রোজেকশিং, থাদোকখ্রবা শেনফমশিং অমসুং লোইশিনখ্রবা প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা লৈরে:-
স্কিম
সেঙ্কসন তৌখ্রবা প্রোজেক মশিং
থাদোকখ্রবা শেনফম(করোর)
লোইশিনখ্রবা প্রোজেক মশিং
এন.ই.সিগী স্কিমশিং
৬৫
লুপা ২৬৯৩.১৩
১৬
এন.এল.সি.পি.আর/এন.ই.এস.আই.দি.এস
১৭
লুপা ৩৩৩.৮০
২৭
এন.ই.এস.আর.আই.পি
০০
০০
০০
“প্রাইম মিনিস্তরস দিবলপমেন্ত ইনিসিএতিপ ফোর নোর্থ ইস্ত রিজন(পি.এম-দিভাইন)স্কিম”গী মখাদা, দিপার্তমেন্ত ওফ অন্দর দিবলপ এরিয়াস(দুদা)না নাগালেন্দগী নোংপোক থংবা শরুকশিংদা হিংনবা লম্বীশিং পীনবা প্রোজেকশিং পায়খৎনবা ২০২২-২৩দা লুপা করোর ১৮০ কাইথোক্লে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Approved Projects Under Various Schemes
Rs. 180 Crore Sanction under the PM-DevINE Scheme for Nagaland in 2022-23
13 FEB 2023 5:58PM by PIB Delhi
The details of approved projects, funds released and completed projects under “Schemes of North Eastern Council (NEC)”, “Non-Lapsable Central Pool of Resources(NLCPR) Scheme”, “North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS)”and “North Eastern State Roads Investment Programme (NESRIP)” for Nagaland from March, 2018 to 2022 are as under:-
Scheme
Number of Sanctioned projects
Fund released
(in Crore)
Number of projects completed
Schemes of NEC
65
Rs. 2693.13
16
NLCPR/NESIDS
17
Rs. 333.80
27
NESRIP
00
00
00
Under “Prime Minister’s Development Initiative for North East Region (PM-DevINE) Scheme”, livelihood projects relating to Special Development of Eastern Nagaland by Department of Under Developed Areas (DUDA), at a cost of Rs. 180 crore has been selected for sanction in 2022-23.
This information was given by the Minister for Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in the Lok Sabha in a written reply today.