অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
হিল এরিয়া দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামগী মখাদা দোনর মিনিস্ত্রিনা লুপা করোর ৯০.০০গী প্রোজেক ৪১ সেঙ্কসন তৌখ্রে
22 DEC 2022 3:33PM by PIB Imphal
দোনর মিনিস্ত্রিগী হিল এরিয়া দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম(ঐচ এ দি পি)গী চহি অনিগী চাংয়েং ওইনা(২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০)মনিপুরগী তামেংলোং অমসুং নোনে জিলাদা হৌদোকখ্রে। হিল এরিয়া দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামগী মখাদা দোনর মিনিস্ত্রিনা লুপা করোর ৯০.০০গী প্রোজেক ৪১ সেঙ্কসন তৌখ্রে। প্রোজেকশিংনা শীজিন্নখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং য়াওরে। প্রোগ্রাম অসি পাকথোক-চাউথোক্নবা থৌরাং লৈতে। প্রোগ্রামগী পান্দম অসি মিনিস্ত্রিগী অতোপ্পা স্কিমশিংগা চুন্নবা শেমখিবনি।
মনিপুর সরকারনা পীরকপা রিপোর্তকী মতুংইন্না প্রোজেকশিংনা শীজিন্নখিবা শেনফমশিং
সেরিএল নম্বর
থবকশিং/প্রোজেকশিংগী মমিং
শীজিন্নখিবা শেনফম
(লুপা করোর)
ফুত পাথ সস্পেন্সন ব্রিজ(১১)
১.২২
তামেংলোংদা কোল্দ স্তোরেজ চেন লিংখৎপা
০.৪৭
তামেংলোং দিস্ত্রিক হোস্পিতাল য়ৌবা লম্বীগী ফিবম ফগৎহনবা
০.১৪
তামৈ সব-দিবিজনগী তামাহদা ৱাতর সপ্লাই স্কিম
৭.০৯
তামেংলো হেদক্বাতরদা তি প্রোসেসিং য়ুনিত
০.৫৫
তামেংলো হেদক্বাতরদা বেম্বু প্রোসেসিং সেন্তর লিংখৎপা
০.৪৪
তামেংলোংগী জেলিয়াদ পাৎ অমসুং থারোন শুরুং ইকো তুরিজম সেন্তরশিং ওইনা শেমগৎপা
৩.৪০
তামেংলো দিস্ত্রিক হোস্পিতালগী পোৎ-চৈ লৈবা
১.৯১
দিস্ত্রিক হোস্পিতাল অমসুং পি.ঐচ.সি অহুমদা তেলিমেদিসিন
০.০২
১০
মফম ২৪দা পেক হাওসশিং শাবা
০.৭৫
১১
তামেংলোদা মনা-মশিং উহৈ-ৱাহৈ শেম-শানবা প্লান্ত
০.৬২
১২
তামৈদা মরু-মরাং পুথোক্নবা য়ুনিত
০.৬২
১৩
অজুরামদা মনা-মশিং উহৈ-ৱাহৈ শেম-শানবা প্লান্ত
০.৬২
১৪
লাংমৈ হায়র সেকেন্দরি স্কুল তামৈ অমসুং এক্লব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল তামেংলোংদা ওজাশিংগী ক্বাতরশিং(বেরেক তাইপ) শাবা
০.৭৩
১৫
লাংমৈ হায়র সেকেন্দরি স্কুল তামৈ অমসুং এক্লব্যা মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কুল তামেংলোংদা নুপীমচাশিংগী হোস্তেল শাবা
১.১৫
১৬
তামেংলোং, তামৈ অমসুং তৌশেমদা দিস্ত্রিক লেবেল ওফিসারশিংগী ত্রান্সিৎ/ৱার্কিং হোস্তেল শাবা
২.১৫
১৭
তামেংলোংদা কনভেন্সন সেন্তর/ত্রেনিং হোল শাবা
০.০০
১৮
তামেংলোং দিস্ত্রিক হেদক্বাতরদা নুপী কৈথেল শাবা
০.০০
১৯
নুংবাদা খুঙ্গংগী থক্নবা ঈশিং পীনবা স্কিম
৫.৩৬
২০
হাওচোং অমসুং মসিগী অকোয়বা মফমশিংদা খুঙ্গংগী থক্নবা ঈশিং পীনবা স্কিম
৩.৭৩
২১
নোনে জিলাগী মখাদা লৈবা লম্বীশিং ফগৎহনবা(এস.ঐচ: পি/এল জি.এস.বি, দব্লিউ.বি.এম অমসুং পি.সি)
২.৩৮
২২
নুংঙাং খুঙ্গংদা ইজৈ তুরেল মথক্তা থোঙ অহাইবী শাবা
০.৬৩
২৩
তামলোক খুঙ্গুংদা ইরাং তুরেল মথক্তা থোঙ অহাইবী শাবা
০.৩৮
২৪
সেম্পাত নাগা খুঙ্গংদা চেংথুইতোক তুরেল মথক্তা থোঙ অহাইবী শাবা
০.২০
২৫
তুফাই খুঙ্গংদা বারাক তুরেল মথক্তা থোঙ অহাইবী শাবা
০.১১
২৬
নুঙবদা সরকারগী থবক তৌবশিং/দোক্তর/ওজাগী ত্রান্সিৎ হোস্তেল/ক্বাতর শাবা
০.৯৮
২৭
নুঙবা হায়র সেকেন্দরি স্কুলদা ত্রান্সিৎ হোস্তেল/ক্বাতর শাবা
০.৫৫
২৮
নোনেদা সরকারগী থবক তৌবশিং/দোক্তরশিং/ওজাশিংগী ত্রান্সিৎ হোস্তেল/ক্বাতর শাবা
০.৯৫
২৯
হাওচোংদা সরকারগী থবক তৌবশিং/দোক্তরশিং/ওজাশিংগী ত্রান্সিৎ হোস্তেল/ক্বাতর শাবা
০.৯৬
৩০
খাংশিংলুং হায়র সেকেন্দরি স্কুল, খৌপুমদা ত্রান্সিৎ হোস্তেল/ক্বাতর শাবা
০.৭২
৩১
পি.ঐচ.সি নোনেদা দোক্তরশিং অমসুং নর্সশিংগী ত্রান্সিৎ হোস্তেল শাবা
০.৩৯
৩২
নুঙবা পি.ঐচ.সিদা ওপরেসন থিয়েতর শাবা
০.২২
৩৩
লুখাম্বীদা কৈথেল অমসুং পোৎ-চৈ থমফম শাবা
০.৬৮
৩৪
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা খৌপুমদা মোরোক/মরু-মরাং প্রোসেসিং সেন্তর শাবা
০.৬২
৩৫
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা মফম ২০দা পেক হাওসশিং শাবা
০.৬২
৩৬
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা নোনেদা উশোই শেম-শানবা সেন্তর শাবা
০.৩৬
৩৭
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা ইনকুবেসন সেন্তর শাবা
০.২৭
৩৮
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা লুখাম্বীদা ফিদপ্লান্ত শাবা
০.৩৫
৩৯
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা তি প্রোসেসিং সেন্তর শাবা
০.৪৭
৪০
মোদেল ভিলেজ ৪দা স্তেনেবল এগ্রো লাইভস্তোক তেক্নোলোজি
২.৪১
৪১
ইন্তেগ্রেতেদ হোর্তি/এগ্রি প্রোজেক্কী মখাদা খুঙ্গংগী মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা মতিক চাবা মফম অদুগী এন.জি.ও নেকপা
০.৩৫
অপুনবা:
৪৬.০১
ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি দোনরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Ministry of DoNER has sanctioned 41 projects worth Rs.90.00 crore, under Hill Area Development Programme
22 DEC 2022 3:33PM by PIB Delhi
Hill Area Development Programme (HADP) of the Ministry of Development of North Eastern Region was launched on pilot basis for 2 years viz. 2018-19 and 2019-20 in Tamenglong (now Tamenglong and Noney) district of Manipur. Under HADP, Ministry of Development of North Eastern Region has sanctioned 41 projects worth Rs.90.00 crore. The project-wise details of the utilization of funds are annexed. There is no plan to expand the scope of the programme. The policy objective of the programme are catered to under other schemes of the Ministry.
Project wise details of Utilization of funds as reported by State Government of Manipur.
Sl. No
Name of Works/ Projects
Utilisation
(Rs in crore)
1
Foot path Suspension Bridge (11)
1.22
2
Establishment of Cold Storage Chain at Tamenglong.
0.47
3
Improvement of Tamenglong Dist. Hospital approach road
0.14
4
Water Supply Scheme at Tamah, Tamei SD
7.09
5
Tea Processing Unit at Tamenglong HQ
0.55
6
Establishment of Bamboo Processing Centre at Tamenglong HQ
0.88
7
Development & promotion of Eco Tourism Centres at Zeliad lake &Tharon Cave, Tamenglong
3.40
8
Purchase of Hospital Equipments for Tamenglong District Hospital
1.91
9
Telemedicine at District Hospital +3 PHC
0.02
10
Construction of Pack House at 24 locations
0.75
11
Fruits and vegetables processing Plant at Tamenglong
0.62
12
Spice processing Unit at Tamei
0.62
13
Fruits and Vegetables Processing Plant at Azuram
0.62
14
Teachers' Quarters (Barrack type) at 2 schools (Langmei Hr Sec School, TameiEklavaya Model Residential School, TML)
0.73
15
Girls' Hostel at 2 Schools (Langmei Hr Sec School, TameiEklavaya Model Residential School, TML)
1.15
16
Transit/ Working Hostel for District Level Officers at 3 Sub Division HQ (TML, Tamei, Tousem)
2.15
17
Convention Centre / Training Hall at Tamenglong
0.00
18
Construction of Women Marketing Complex at Tamenglong DHQ
0.00
19
Rural water supply scheme at Nungba Subdivision HQ
5.36
20
Rural water Supply scheme for Haochong SD HQ and adjoining areas
3.73
21
Upgradation of Connecting Roads under Noney Dist HQ (SH: P/L GSB, WBM & PC)
2.38
22
Construction of Suspension bridge over ljei river, Nungnang village
0.63
23
Construction of Suspension bridge over Irang river at Tamlok Village
0.38
24
Construction of Suspension bridge over Chengthuitok river at Sempat Naga Village
0.20
25
Construction of Suspension bridge over Barak river at Tuiphai Village
0.11
26
Construction of Transit Hostel cum Quarter for Govt. Employee/ Doctor/ Teachers at Nungba HQ
0.98
27
Construction of Transit Quarter/Hostel at Nungba Higher secondary School
0.55
28
Construction of Transit Hostel cum Quarter for Govt. Employee/Doctor/Teachers at Noney HQ
0.95
29
Construction of Transit Hostel cum Qtr for Govt. Employees/Doctor/Teachers at Haochong
0.96
30
Construction of Transit Quarter/Hostel at Khangsillung Hr. Secondary School, Khoupum
0.72
31
Construction of Transit Hostel for Doctor and Nurses at PHC,Noney
0.39
32
Construction of Nungba PHC Operation Theatre
0.22
33
Construction of Market shed with storage at Lukhambi
0.68
34
Construction of Chilly/Spices processing centre at Khoupum under integrated horti/Agri project
0.62
35
Construction of Pack house at 20 places under Integrated Horti /Agri project
0.62
36
Construction of Bamboo shoot processing centre at Noney under integrated Horti/ Agri
0.36
37
Construction of incubation centre under integrated Horti/Agri project
0.27
38
Construction of feedplant at Lukhambi under integrated Horti/ Agri
0.35
39
Tea processing centre under Integrated Horti/Agri project
0.47
40
Sustainable Agro Livestock Technology (SALT) 4 Model Village
2.41
41
Engaging local vibrant NGO for community mobilization and institutional building under Integrated Horti/Agri project
0.35
Total:
46.01
This information was given by Minister of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.