Ministry of Women and Child Development
A sum of Rs.164.57 crore released, to States/UTs for construction of sanitation facilities in AWCs
09 DEC 2022 6:53PM by PIB Delhi
The number of Anganwadi Centres (AWCs) functioning in the country As on 30th June, 2022, State-wise is placed at Annexure-I.
The details of funds allocated to these centres during last three years are placed at Annexure-II.
The number of Anganwadi Kendras functioning in buildings without proper sanitation facilities is around 3.6 lakh. The cost of construction of sanitation facilities in AWCs were fixed at Rs 12000/- way back in 2017-18. This norm were not found sufficient for construction of a standard child friendly toilet in AWCs due to cost increase in last few years. The cost of the same has now been revised to Rs. 36000/-. The states have been seeking funds for toilet construction under the revised norms. A sum of Rs.164.57 crore has been released, to States/UTs for construction of sanitation facilities in AWCs.
ANNEXURE-I
The number of Anganwadi Centres (AWCs) functioning in the country, State-wise as on 30th June, 2022
S NO.
State/UT
No. of Functional Anganwadi Centres
1
Andhra Pradesh
55607
2
Arunachal Pradesh
6225
3
Assam
61715
4
Bihar
112094
5
Chhattisgarh
51664
6
Goa
1262
7
Gujarat
53029
8
Haryana
25962
9
Himachal Pradesh
18925
10
Jharkhand
38432
11
Karnataka
65911
12
Kerala
33115
13
Madhya Pradesh
97135
14
Maharashtra
110427
15
Manipur
11510
16
Meghalaya
5895
17
Mizoram
2244
18
Nagaland
3980
19
Odisha
74154
20
Punjab
27305
21
Rajasthan
61852
22
Sikkim
1308
23
Tamil Nadu
54439
24
Telangana
35700
25
Tripura
9931
26
Uttar Pradesh
189430
27
Uttarakhand
20067
28
West Bengal
119481
29
A & N Islands
719
30
Chandigarh
450
31
Dadra & N Haveli & Daman and Diu
405
32
Delhi
10897
33
Jammu & Kashmir
28078
34
Ladakh
1138
35
Lakshadweep
71
36
Puducherry
855
TOTAL
1391412
ANNEXURE-II
The details of the funds allocated to those centres during each of the last three years:
Sl. No.
State/UTs
Fund released under Anganwadi Services (Rs. in lakhs)
2019-20
2020-21
2021-22
1
ANDHRA
69100.42
69281.1
74460.38
PRADESH
2
BIHAR
127888.7
127059.6
157443.1
3
CHHATTISGARH
48339.67
50434.13
60514.42
4
GOA
1559.15
2024.07
1083.56
5
GUJARAT
68684.12
61594.01
83343.97
6
HARYANA
18029.66
18113.67
17303.35
7
JHARKHAND
43355.99
45784.76
35297.77
8
KARNATAKA
76966.72
68641.75
100370.2
9
KERALA
32140.86
31991.6
38797.67
10
MADHYA
121491.9
122037.6
108546.9
PRADESH
11
MAHARASHTRA
133136.2
118783.2
171338.9
12
ODISHA
85993.04
84652.26
93659.57
13
PUNJAB
20144.35
17029.04
38351.68
14
RAJASTHAN
58453.75
63125.61
68264.63
15
TAMIL NADU
64868.45
61071.19
65538.13
16
TELANGANA
45841.08
39931.03
48232.68
17
UTTAR PRADESH
236406
198558.9
239978.6
18
WEST BENGAL
116399.8
104720.9
66835.22
19
DELHI
13293.2
10087.07
13291
20
PUDUCHERRY
489.43
424.39
277.8
21
HIMACHAL
25181.85
25552.07
24798.74
PRADESH
22
JAMMU &
31999.86
28902.02
40573.74
KASHMIR
23
UTTARAKHAND
30309.77
32450.25
35365.25
24
ANDAMAN & NICOBAR
1190.78
1525.44
1452.18
25
CHANDIGARH
1347.93
1227.33
1407.78
26
DADAR &
573.81
901.54
933.39
NAGAR HAVELI
27
DAMAN & DIU
267.58
28
LADAKH
0
2299.04
1467.47
29
LAKSHADWEEP
132.51
204.43
210.23
30
ARUNACHAL
12430.77
8191.64
17082.84
PRADESH
31
ASSAM
121893
108068.4
131989.9
32
MANIPUR
16157.52
17383.44
22892.04
33
MEGHALAYA
18484.66
17693.12
17332.82
34
MIZORAM
4814.39
7421.38
5178.09
35
NAGALAND
15370.48
14921.34
15465.18
36
SIKKIM
2023.9
2429.48
2573.06
37
TRIPURA
16615.07
15237.47
18672.47
Total
1681376.37
1579754.27
1820324.71
This information was given by the Union Minister for Women & Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani in a written reply in the Lok Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
এ.দবল্যু.সি.শিংদা সেনিতেসন ফেসিলিতীশিং শানবগীদমক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ১৬৪.৫৭গী অপুনবা শেনফম অমা রিলিজ তৌখ্রে
09 DEC 2022 6:53PM by PIB Imphal
২০২২গী জুন ৩০দা ওইখিবা লৈবাক অসিদা মথৌ তৌরিবা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং (এ.দবল্যু.সি.শিং)গী মশিং এনেক্সচর-I দা লৈরে।
হৌখিবা চহি অহুমগী মনুংদা সেন্তরশিং অসিদা এল্লোকেত তৌখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-II দা লৈরে।
মতিকচাবা সেনিতেসন ফেসিলিতীশিং য়াওদনা বিলদিংশিংদা মথৌ তৌরিবা অঙ্গনৱাদি কেন্দ্রশিংগী মশিং অসি চাউরাক্না লাখ ৩.৬নি। অঙ্গনৱাদী সেন্তরশিংদা সেনিতেসন ফেসিলিতীশিং শাবগী মমল অসি ২০১৭-১৮দা লুপা ১২০০০/- ফিক্স তৌখি। হৌখিবা চহি খরদা মমল হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা নোর্ম অসি অঙ্গনৱাদী সেন্তরশিংদা স্তেন্দর্দ চাইল্দ ফ্রেন্দলী তোইলেত অমা শাবগীদমক মতিক চাখিদে। মসিগী মমল অসি হৌজিক লুপা ৩৬০০০/-দা রিভাইজ তৌরে। রাজ্যশিংনা রিভাইজ তৌরবা নোর্মস অসিগী মখাদা তোইলেত শানবগীদমক ফন্দশিং ঙায়রি। অঙ্গনৱাদী সেন্তরশিংদা সেনিতেসন ফেসিলিতীশিং শানবগীদমক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ১৬৪.৫৭গী অপুনবা শেনফম অমা রিলিজ তৌখ্রে।
এনেক্সচর-I
২০২২গী জুন ৩০দা ওইখিবা লৈবাক অসিদা মথৌ তৌরিবা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং (এ.দবল্যু.সি.শিং)গী মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
মথৌ তৌরিবা অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিংগী মশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৫৬০৭
২
অরুনাচল প্রদেশ
৬২২৫
৩
অসাম
৬১৭১৫
৪
বিহার
১১২০৯৪
৫
ছত্তিশগর
৫১৬৬৪
৬
গৱা
১২৬২
৭
গুজরাত
৫৩০২৯
৮
হরিয়ানা
২৫৯৬২
৯
হিমাচল প্রদেশ
১৮৯২৫
১০
ঝার্খন্দ
৩৮৪৩২
১১
কর্নাতকা
৬৫৯১১
১২
কেরলা
৩৩১১৫
১৩
মধ্য প্রদেশ
৯৭১৩৫
১৪
মহারাস্ত্র
১১০৪২৭
১৫
মনিপুর
১১৫১০
১৬
মেঘলায়া
৫৮৯৫
১৭
মিজোরাম
২২৪৪
১৮
নগালেন্দ
৩৯৮০
১৯
ওরিশা
৭৪১৫৪
২০
পঞ্জাব
২৭৩০৫
২১
রাজস্থান
৬১৮৫২
২২
সিক্কিম
১৩০৮
২৩
তমিল নাদু
৫৪৪৩৯
২৪
তেলঙ্গনা
৩৫৭০০
২৫
ত্রিপুরা
৯৯৩১
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৮৯৪৩০
২৭
উত্তরাখন্দ
২০০৬৭
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
১১৯৪৮১
২৯
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
৭১৯
৩০
চান্দিগর
৪৫০
৩১
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমদি দামন অমসুং দ্যু
৪০৫
৩২
দিল্লি
১০৮৯৭
৩৩
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৮০৭৮
৩৪
লদাখ
১১৩৮
৩৫
লক্ষদ্বীপ
৭১
৩৬
পুদুচেরী
৮৫৫
অপুনবা
১৩৯১৪১২
এনেক্সচর-II
হৌখিবা চহি অহুমগী মনুংদা সেন্তরশিং অসিদা এল্লোকেত তৌখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা ৱারোল :
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.শিং
অঙ্গনৱাদী সর্বিসেসকী মখাদা রিলিজ তৌখিবা ফন্দশিং (লুপা লাখতা))
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৯১০০.৪২
৬৯২৮১.১
৭৪৪৬০.৩৮
| |
২
বিহার
১২৭৮৮৮.৭
১২৭০৫৯.৬
১৫৭৪৪৩.১
৩
ছত্তিশগর
৪৮৩৩৯.৬৭
৫০৪৩৪.১৩
৬০৫১৪.৪২
৪
গৱা
১৫৫৯.১৫
২০২৪.০৭
১০৮৩.৫৬
৫
গুজরাত
৬৮৬৮৪.১২
৬১৫৯৪.০১
৮৩৩৪৩.৯৭
৬
হরিয়ানা
১৮০২৯.৬৬
১৮১১৩.৬৭
১৭৩০৩.৩৫
৭
ঝার্খন্দ
৪৩৩৫৫.৯৯
৪৫৭৮৪.৭৬
৩৫২৯৭.৭৭
৮
কর্নাতকা
৭৬৯৬৬.৭২
৬৮৬৪১.৭৫
১০০৩৭০.২
৯
কেরলা
৩২১৪০.৮৬
৩১৯৯১.৬
৩৮৭৯৭.৬৭
১০
মধ্য প্রদেশ
১২১৪৯১.৯
১২২০৩৭.৬
১০৮৫৪৬.৯
| |
১১
মহারাস্ত্র
১৩৩১৩৬.২
১১৮৭৮৩.২
১৭১৩৩৮.৯
১২
ওরিশা
৮৫৯৯৩.০৪
৮৪৬৫২.২৬
৯৩৬৫৯.৫৭
১৩
পঞ্জাব
২০১৪৪.৩৫
১৭০২৯.০৪
৩৮৩৫১.৬৮
১৪
রাজস্থান
৫৮৪৫৩.৭৫
৬৩১২৫.৬১
৬৮২৬৪.৬৩
১৫
তমিল নাদু
৬৪৮৬৮.৪৫
৬১০৭১.১৯
৬৫৫৩৮.১৩
১৬
তেলঙ্গনা
৪৫৮৪১.০৮
৩৯৯৩১.০৩
৪৮২৩২.৬৮
১৭
উত্তর প্রদেশ
২৩৬৪০৬
১৯৮৫৫৮.৯
২৩৯৯৭৮.৬
১৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
১১৬৩৯৯.৮
১০৪৭২০.৯
৬৬৮৩৫.২২
১৯
দিল্লি
১৩২৯৩.২
১০০৮৭.০৭
১৩২৯১
২০
পুদুচেরী
৪৮৯.৪৩
৪২৪.৩৯
২৭৭.৮
২১
হিমাচল প্রদেশ
২৫১৮১.৮৫
২৫৫৫২.০৭
২৪৭৯৮.৭৪
| |
২২
জম্মু অমসু কাশ্মির
৩১৯৯৯.৮৬
২৮৯০২.০২
৪০৫৭৩.৭৪
| |
২৩
উত্তরাখন্দ
৩০৩০৯.৭৭
৩২৪৫০.২৫
৩৫৩৬৫.২৫
২৪
অন্দমান অমসুং নিকোবর
১১৯০.৭৮
১৫২৫.৪৪
১৪৫২.১৮
২৫
চান্দিগর
১৩৪৭.৯৩
১২২৭.৩৩
১৪০৭.৭৮
২৬
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
৫৭৩.৮১
৯০১.৫৪
৯৩৩.৩৯
| |
২৭
দামন অমসুং দ্যু
২৬৭.৫৮
২৮
লদাখ
০
২২৯৯.০৪
১৪৬৭.৪৭
২৯
লক্ষদ্বীপ
১৩২.৫১
২০৪.৪৩
২১০.২৩
৩০
অরুনাচল প্রদেশ
১২৪৩০.৭৭
৮১৯১.৬৪
১৭০৮২.৮৪
| |
৩১
অসাম
১২১৮৯৩
১০৮০৬৮.৪
১৩১৯৮৯.৯
৩২
মনিপুর
১৬১৫৭.৫২
১৭৩৮৩.৪৪
২২৮৯২.০৪
৩৩
মেঘলায়া
১৮৪৮৪.৬৬
১৭৬৯৩.১২
১৭৩৩২.৮২
৩৪
মিজোরাম
৪৮১৪.৩৯
৭৪২১.৩৮
৫১৭৮.০৯
৩৫
নগালেন্দ
১৫৩৭০.৪৮
১৪৯২১.৩৪
১৫৪৬৫.১৮
৩৬
সিক্কিম
২০২৩.৯
২৪২৯.৪৮
২৫৭৩.০৬
৩৭
ত্রিপুরা
১৬৬১৫.০৭
১৫২৩৭.৪৭
১৮৬৭২.৪৭
অপুনবা
১৬৮১৩৭৬.৩৭
১৫৭৯৭৫৪.২৭
১৮২০৩২৪.৭১
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।