য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ঙসি নই দিল্লীদা শ্রী লচিৎ বোরফুকনগী ৪০০শুবা মপোক কুমওন থৌরমগা মরী লৈননা পাঙথোকপা থৌরমদা ৱা ঙাঙখ্রে
লচিৎ বোরফুকন লৈরমদ্রবদি, অৱাং নোংপোক ঙসি ভারতকী শরুক অমা ওইরম্লোই, লচিৎ বোরফুকন্না লৌরম্বা ফিরেপ অমদি মহাক্কী মরিংজেলনা অৱাং নোংপোক খক্তা নত্তনা খা এসিয়া পুম্ববু লাইনিংগী মিংদা লম লৌশিনবশিংদগী ঙাকথোক্লম্বনি
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাং নোংপোকপু লম্বী, রেলৱেজ অমদি নোংথক্কী লম্বী খক্তনা শমজিন্নবগী মথক্তা পুক্নিংগী ওইবা মরীসু শমজিন্নরে
মুঘলশিংদা লচিৎ বোরফুকন অমদি মহাক্কী লান্মীশিংগী মফমদা লৈরিবা মরৈবক নীংবগী অকনবা ইহুলগী মরমদা করিমত্তা খঙলমদে
ঐনা ঐখোয়গী পুৱারী নৈনবশিং অমদি পুৱারীগী মহৈরোয়শিংগী মফমদা ভারতকী অথোইবা নীংথৌ পানবা লৈবাক ৩০ অমদি মমা লৈবাকপু ঙাকথোক্নবগীদমক ফিদম্নিংঙাই ওইবা থৌনা লিংজেল উৎলম্বা লান্মী ৩০০গী মরমদা থিজিন্দুনা মচা খায়না ইননবা অমদি ৱাফম থমজরি। মসিনা অচুম্বশিং পুথোরক্তুনা অরানবশিং মথন্নতা মাঙহনখিগনি
লৈবাকসিগী সনা ফুদোংবা পুৱারী অমা লৈহন্সি হায়রগদি ঐখোয়না ঐখোয়গী পুৱারীগীদমক চাউথোকচবা তাই
১৯৯৯দগী হৌরগা লচিৎ বোরফুকন গোল্দ মেদল, ঐখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিংবু অথৌবা অসিনা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক, নেস্নেল দিফেন্স একাদমী (এন.দি.এ.)গী খ্বাইদগী ফবা কেদেত্তা পীদ
24 NOV 2022 9:55PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা ঙসি নই দিল্লীদা লচিৎ বোরফুকনগী ৪০০শুবা মপোক কুমওন থৌরমগা মরী লৈননা পাঙথোকপা থৌরমদা ৱা ঙাঙখ্রে‍। অসামগী মুখ্য মন্ত্রী দোক্তর হিমন্ত বিস্বা সর্ম অমদি কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সর্বনন্দ সোনোৱাল য়াওনা মীথুং কয়ানা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি‍।
মহাক্কী ৱারোলদা, শ্রী অমিত সাহনা লচিৎ বোরফুকন লৈরমদ্রবদি, অৱাং নোংপোক ঙসি ভারতকী শরুক অমা ওইরম্লোই, মরমদি মহাক্না মতমদুদা লৌরম্বা ফিরেপ অমদি মহাক্কী মরিংজেলনা অৱাং নোংপোক খক্তা নত্তনা খা এসিয়া পুম্ববু লাইনিংগী মিংদা লম লৌশিনবশিংদগী ঙাকথোক্লম্বনি হায়খি‍। লৈবাক অসিনা, সিভিলাইজেসন অমদি কল্চর অসিনা লচিৎ বোরফুকনগী থৌনা লিংজেলগী লমন তোনশিল্লবনি হায়না মহাক্না হায়খি‍।
অসামগী মুখ্য মন্ত্রী দোক্তর হিমন্ত বিস্বা সর্মনা ভারতকী অথোইবা মপারীশিংগী মমিংবু অৱাং নোংপোক্কী ঙমখৈগী ৱাংমদা পুথোরক্নবা হোৎনরি হায়না শ্রী অমিত সাহনা হায়খি‍। মশাগী পুৱারীদা চাউথোকচবা পোক্ত্রবা মীওইশিংনা মখোয়গী লৈবাক্কী সনা ফুদোংবা তুংলমচৎ অমা কৈদৌঙৈদসু পুরকপা ঙম্লোই হায়না শ্রী সাহনা হায়খি‍। লৈবাকসিগী সনা ফুদোংবা পুৱারী অমা লৈহন্সি হায়রগদি ঐখোয়না ঐখোয়গী পুৱারীগীদমক চাউথোকচবা তাই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
খ্বাইদগী খুদোংচাখিদ্রবা মতমদুদা বোরফুকন্না উৎখিবা থৌনানা লৈবাক্কী মফম খুদিংদা ঔরঙ্গজেবকী মায়োক্তা লেপ্ননবগী থৌনা হাপখিবনি হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি‍। খারোমদা সিবাজী মহারাজনা মরোমদোম লৈবাক ঙাকচবগী ৱাখল্লোন্দা থৌনা হাপখিবা মতমদা, তরাশুবা গুরু, গুরু গোবিন্দ সিংহ জীনা অৱাংলোমদা অমদি নোংচুপ্লোমদনা রাজস্থান্দা বীর দুর্গাদাস রাধোরনা লান্থেংনখি, অমদি হায়রিবা মতমদুদা লচিৎ বোরফুকন্না নোংপোক্লোমদা মুঘল লান্মীশিংবু মায়থিবা পীখি‍।
১৯৯৯দগী হৌরগা লচিৎ বোরফুকন গোল্দ মেদল, ঐখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিংবু অথৌবা অসিনা পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক, নেস্নেল দিফেন্স একাদমী (এন.দি.এ.)গী খ্বাইদগী ফবা কেদেত্তা পীদুনা লাক্লি হায়না শ্রী অমিত সাহনা হায়খি‍। শ্রী সাহনা ঙসি লৈবাকসিগী খ্বাইদগী শেংলবা নাৎ মহৌশাগী ফজবশিংগীদমক মমিং চৎলিবা অৱাং নোংপোক্তা লৈরি হায়খি‍। অৱাং নোংপোক্কী লোল, নাৎ, ঈশৈ নোংমাই, ফিজোল অমদি চীঞ্জাক মখোয়গী অশেংবা মশক মওংদা লৈরি‍। অকবর নৎত্রগা ঔরঙ্গজেব ওইরবসু, কুতুবউদ্দিন ঐবক নৎত্রগা ইলতুতমিস ওইরবসু, বখতিয়ার খিল্জি নৎত্রগা ইৱাজ খিল্জি ওইরবসু, মুহম্মদ বিন তুঘ্লক নৎত্রগা মির জুম্লা ওইরবসু, মখোয় পুম্নমক অৱাং নোংপোক্তা মায়থিবা নংখি‍।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা লচিৎ বোরফুকনগী পুন্সি অসি থৌনা লিংজেলগী খুদম অমনি হায়খি‍। থৌনা লিংজেল লৈবা হায়বসি ময়াম্না কিনরবা থবক্তুবু পাঙথোকপদুনি অমদি হায়রিবা থৌনা লিংজেলসিনা চিংদুনা বোরফুকন্না মহাক্কী মতমদা চাউখ্রবা মুঘল লান্মীশিংগী মায়োক্তা শিংনবা থল্লবা ফীভমদা খ্বাইগদী চাউনা মায় পাকখি‍। বোরফুকন্না অসামগী ত্রাইবেল লান্মীশিংবু পুনশিন্নদুনা অপুনবগী শক্তম পুরকখি হায়না শ্রী অমিত সাহনা হায়খি‍। বিজ্ঞান ভবন্দা পাঙথোক্লিবা একজিবিসন অসিনা লৈবাকসিগী অৱাং নোংপোকথংবা শরুক্তা শোক্নখিবা নীংতম লানগী মরমদা চাউরাকপা মশক অমা উৎলি হায়না মহাক্না হায়খি‍। ঐখোয়গী পুৱারী লান্না ইশিনখ্রে, অদুবু হৌজিক্তি কনামত্তনা ঐখোয়গী পুৱারী মশক থোক্না ইবদা অথিংবা পীবা ঙম্লরোই হায়না মহাক্না হায়খি‍। ঐখোয়না ঐখোয়গী পুৱারীবু মালেমসিগী মাঙদা মশক থোক্না পুথোকপা তাই হায়না মহাক্না হায়খি‍। শ্রী সাহনা পুৱারী নৈনবা অমদি পুৱারীগী মহৈরোয়শিংগী মফমদা লৈবাকসিগী মফম অমা হেক্তদা চহি ১৫০ হেন্না পাল্লম্বা অচৌবা এম্পাইয়র ৩০ অমদি লৈবাকসিগী নীংতম্বগীদমক মপুন্সি কত্থোকখিবা অথৌবা ৩০০গী মরমদা থিজিন্দুনা পুথোরক্নবা ৱাফম থমখি, অমদি মদুনা অশেংবা পুৱারীবু মাঙদা পুথোরক্তুনা অরানবা পুৱারীবু মশা মথন্তা তোখাই তাহনখিগনি হায়খি‍। ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিংগী কত্থোকপা অমদি থৌনাগী ৱারীবু লৈবাকসিগী কাচিন কোয়া থুংনা শন্দোকপনা তুংগী মীরোলদা পুক্নিং থৌগৎকনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
শ্রী অমিত সাহনা, পুৱারী নৈনবশিংগী মতুং ইন্না, সরাইঘাৎকী লান্ফমদা, লচিৎ বোরফুকন্না মহাক্কী অপীকপা হি অমদি খুৎশু খুৎলায় মতিক চানা পায়বা লান্মীশিংখক্তনা মুঘলগী অচৌবা তোপ অমদি জহাজশিংবু মায়োক্নখি হায়রখি‍। লচিৎ বোরফুকনগী লান্মীশিং মরৈবাক নীংবগী ইহুলনা লমজিংখি, অদুগা মুঘল লান্মীশিংদা মদু ৱাৎলম্মী, মরম অসিননি মশিং, মচাক মথুম অমদি খুৎশু খুৎলায়দা খেন্নজরবসু লচিৎ বোরফকনগী লান্মীনা মায় পাক্তুনা অহোম লৈবাক্কী নীংতম্বা, নাৎ অমদি খুন্থোকলোনবু কনখিবা‍। লচিৎ বোরফুকনগী লান্মীনা মায়থিবা পীখ্রবা মতুংদা বেঙ্গলদগী কান্দহর ফাওবদা য়াম্লবা লানফম কয়া মায় পাকখিবা রামসিংহনা, হি হোনবদা, তেন কাপ্পদা, খোংলম তৌবদা, নোংমৈ অমদি তোপ শীজিন্নবদা হৈথোই শিংথোইরবা অসামিজ লান্মীগী হীরম কয়াদা হৈশিংবা মমাঙদা অমুক্তা উখিদ্রি হায়না ফোঙদোকখি হায়না মহাক্না হায়খি‍। শ্রী সাহনা অসিগুম্বা লান্মী অসি মমিৎ মনা শিংবা অমদি ইচঙ থৌবা লুচিংবা অমা খক্তনা শেমগৎপা ঙমগনি হায়খি‍। লচিৎ বোরফুকন্না লান্মী লুচিংবা ওইরবা মতুংদা মহাক্কী লান্মীবু তেনখ্রবা মতমগী মনুংদা তোঙান তোঙানবা লালগী মওং মতৌদা হৈথোই শিংথোইবা ওইহনখি‍। অসামগী ব্রহ্মপুত্রদা লান শোক্ননবগীদমক মপাঙ্গল কনবা ঈশিং লান্মী শেম শানবগীদমক, লচিৎ বোরফুকন্না মহাক্কী ঈশিং লান্মীদা লৈরিবা মীওই খুদিংমক ত্রেনিং পীখি‍।
মুঘলশিংনা লান্দারকপা মতমদা, লচিৎ বোরফুকন্না লানবন শেম্নবগী থৌদাং মহাক্কী মাম্মদা শিন্নখি হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি‍। অদুবু মহাক্কী ইমুং মনুংগী মীওইশিং নুংশিবগী মথক্তা মরৈবাক নুংশিবগী ইহুলনা থাঙ্গত্তুনা, লচিৎ বোরফুকন্না মতম চানা শেম শাদবগীদমক মহাক্কী মাম্মবু মঙক কক্তুনা হাৎখি‍। অসিগুম্বা মরৈবাক নিংবগী খুদম অসি মফম অতৈদা ফংলোই‍। মরৈবাক নিংবগী ইহুলদা মপুং ফানা লুপ্লবা মীওই অমখক্তনা মসি তৌবা ঙমগনি‍। থৌদোক অসিনা লচিৎ বোরফুকনগী লান্মীদা মরৈবাক নিংবগী ইথিল অমা ইহৌহনখি‍। শ্রী অমিত সাহনা, লচিৎ বোরফুকন লান মায় পাক্নবা চপ য়ুংনা লেপখি হায়খি‍। সরাইঘাৎ লানফমগী মাঙওইননা মশা ঙমদদুনা লৈরবসু, লচিৎ বোরফুকন্না লান শোক্নবা য়াওনবা ফিরেপ লৌখি‍। মহাক্কী লান্মীনা মহাকপু শাফগদবা মফম অমদা থৈদোক্নবা হোৎনরবসু বোরফুকন্না মুঘলশিংগী মায়োক্তা লান্থেংনখি অমদি লান মায় পাক্তুনা মুঘলশিংগা শোক্নখিবা অহানবা লানফমদা অহোম লৈবাক্না মায়থিবা নংখিবা অদু কোকহনখি‍। মহাক্না কয়ামুক য়াম্না থৌনা লৈনা লমন খুমখিবগে হায়ববু লানফমদুগী মতুংদা মুস্লিন লম খোপচিনবা অমত্তনা অসামদা লান্দারকপা ঙমখিদে‍।
শ্রী অমিত সাহনা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী দোক্তর হিমন্ত বিস্বা সর্মগী মফমদা লচিৎ বোরফুকনগী থৌনা অমদি কত্থোকপবু অঙাংশিংদা খঙহন্নবগীদমক, মহাক্কী পুন্সি ৱারীবু হিন্দি অমদি ভারতকী লোল ১০দা হন্দোক্নবা ৱাফম থমখি‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, মশক মমিং খঙহৌদ্রবা অথৌবশিং অমদি নীংতম লান্মীশিং ঐখোয়গী নহা, অঙাংশিংদা মশক তাক্ননবা অমদি মখোয়না ফিদম ওইদুনা নীংতম্বগী মমল খঙহন্নবা, নীংতম্বগী অমৃৎ মহোৎসব পাঙথোক্নবা ফিরেপ লৌবনি হায়না গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি‍। থৌরম অদুদা, শ্রী অমিত সাহনা মমিং লৈরবা পুৱারী নৈনবা সুর্য়কুমার ভুরিয়া নীংশিংখি অমদি ভুরিয়ানা বোরফুকনবু, মহাক্কী পুন্সিগা মরী লৈনবা পুৱারীশিং শেম-শাদুনা, হন্দোক্তুনা অমদি ফোঙদোক্তুনা শিনাইদবা মফম অমা পীখ্রে‍ হায়খি‍। মসি স্তেত খুদিংদা পুবা অমদি ভারতকী লোল খুদিংদা হন্দোকপা মথৌ তাই হায়খি‍।
শ্রী অমিত সাহনা, নোংথক অমদি রেল লম্বীগী খুত্থাঙদা অৱাং নোংপোক ভারত্তা ইং তপ্পা অমদি চাওখৎপা পুরক্তুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অৱাং নোংপোকপু ভারতকী মফম অতৈগা শমজিন্নরে হায়খি‍। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাং নোংপোক স্তেতশিং অমদি ভারতকী মফম অতৈগা পুক্নিংগী ওইবা মরী শমজিন্নরে‍। ঙসিদি অৱাং নোংপোক ভারতকী শরুক ওইবদা চাউথোকচবা পোক্লে‍। হৌখিবা চহি ৮সিদা, খুৎলায় পায়বা কাঙলুপশিংনা খুৎলায় থাদোক্তুনা মহৌশাগী পুন্সিদা হঞ্জিল্লকপনচিংবা মায় পাকপা কয়া লৈখ্রে‍। হৌজিক লৈবাক অসিবু পুৱারী, নাৎ, লোল অমদি লাইনিংগী খুত্থাঙদা মপাঙ্গল কল্লবা ভারত অমা ওইহন্নবগীদমক পুনশিনবা মতমনি অমদি অসাম লৈঙাক্না লৌখৎলিবা থৌরাংশিং হায়রিবা পান্দম অসি ফংনবগী মায়কৈদা থাংজিল্লিবা অচৌবা খোঙথাঙ অমনি, অমদি মসি মখা তানা থাংজিনখিগনি‍। মসিনা লৈবাক পুম্বদা অৱাং নোংপোক্কী ইহুল অমা পোকহন্দুনা অৱাং নোংপোক্তা লৈবাক পুম্ববু মশাগী ওইনা খঞ্জবগী ইথিল অমা পোকহনগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।

Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah addressed the function organized the event to mark the 400th birth anniversary of Sri Lachit Borphukan in New Delhi today
Had it not been for Lachit Borphukan, the North East would not have been a part of India today, the decisions taken by Lachit Borphukan and his courage saved not only North East but the whole of South Asia from those who made conquests in the name of religion
Prime Minister Narendra Modi has connected North East India not only by roads, railways and airports but also emotionally
The Mughals did not even have an iota of the intense patriotism that Lachit Borphukan and his soldiers had
I urge our historians and students of history to conduct research and write in detail about the 30 great kingdoms of India and 300 warriors who showed exemplary valour to protect the Motherland. This will bring out the truth and lies will automatically disappear
If the country has to have a golden future, then it is very important to be proud of our history
Since 1999 the Lachit Barphukan Gold Medal is given to the best cadet at the National Defence Academy (NDA), so that our brave soldiers can be inspired by this warrior
The definition of ‘courage’ is to undertake work which is feared, and on the basis of this definition of ‘courage’, Lacchit Borphukan won the biggest victory in adverse circumstances against a large Mughal army
That is why Prime Minister Shri Narendra Modi has decided to celebrate the Amrit Mahotsav of Independence so that our youth, children and the youth can be introduced to the nameless martyrs and warriors of Freedom and take inspiration from them and understand the value of Freedom
The life and achievements of Lachit Borphukan should be translated into Hindi and 10 other Indian languages so that our childrenbecome aware of his courage and sacrifice
Taking the stories of sacrifice and courage of our Independence heroes to every nook and corner of the country will inspire our future generations
24 NOV 2022 9:55PM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah addressed the function organized to mark the 400th birth anniversary of Lachit Barphukan in New Delhi today. Several dignitaries including Chief Minister of Assam Dr. Himanta Biswa Sarma and Union Minister Shri Sarbananda Sonowal were present on the occasion.
In his address, Shri Amit Shah said that if Lachit Barphukan had not been there, the entire Northwould not have been a part of India today because the decisions taken by him at that time and his courage saved not only North East India but entire South Asia from religious invaders. He said that the nation, civilization and culture is indebted to the bravery of Lachit Barphukan.
Shri Amit Shah said that Assam Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma has worked on taking the name of the great son of India outside the borders of the North East. Shri Shah said that the people who do not have a sense of pride in their history, can never build their nation’s golden future. He said that if the country has to have a golden future, then it is very important to be proud of our
The Union Home Minister said that the bravery displayed by Barphukan during the most difficult times inspired resistance to Aurangzeb in every part of the country. He said that when Shivaji Maharaj was giving strength to the spirit of Swaraj in the South, the tenth Guru, Guru Gobind Singh Ji, in the North and Veer Durgadas Rathod was fighting in Rajasthan in the West, in the same period, Lachit Barphukan was fighting in the East to defeat the Mughal army.
Shri Amit Shah said since 1999 in the National Defence Academy (NDA) the Lachit Barphukan Gold Medal is given to the best cadet so that our brave soldiers can take inspiration from this warrior. Shri Shah said that today the most intact culture in the country is found in the North East which is also known for its natural beauty. The language, culture, songs, music, costumes and food of the North East have remained in their original form. He said that be it Akbar or Aurangzeb, Qutbuddin Aibak or Iltutmish, Bakhtiyar Khilji or Iwaz Khilji, Muhammad bin Tughlaq or Mir Jumla, each one of them had to face defeat in the North East.
The Union Home Minister said that the life of Lachit Barphukan is an example of courage.. He said hat courage implies doing the work which is feared and on the basis of that courage, Barphukan achieved the biggest victory of his period in adverse circumstances against a large Mughal army. Shri Shah said that Barphukan united and brought together tribal forces of Assam. He said that the exhibition at Vigyan Bhawangives a glimpse about theFreedom Struggle fought in the North-Eastern part of the country. He said that our history may have been written incorrectly, but now no one can stop us from rewriting our history in a glorious manner. He said that we have to present our history before the world in a glorious manner. Shri Shah called on historians and students of history present to conduct research on the 30 great empires, which ruled any part of the country for more than 150 years, and 300 personalities who sacrificed their lives for the freedom of the country,so that true history will come out and the false history will itself be separated. He said that taking the sacrifice and courage of the heroes of our Independence struggle to every nook and corner of the country will inspire our future generations.
Shri Amit Shah said that according to historians, in the battle of Saraighat, Lachit Barphukan faced the big cannons and ships of the Mughals on the strength of his small boats and well-armed army. Lachit Barphukan's army was imbued with the spirit of patriotism, whereas the Mughal army lacked it, which was the reason that despite the disparity in terms of numbers, resources and weapons, Lachit Barphukan's army won and saved the sovereignty, culture and civilization of the Ahom state. He said that Ramsingh, who had won many battles from Bengal to Kandahar, after being defeated by the army of Lachit Barphukan, expressed surprise that he had never seen before such a multi-talented army of Assamese soldiers who were experts in sailing boats, shooting arrows, digging trenches, using guns and cannons. Shri Shah said that only an alert and courageous commander can create such a versatile army. Lachit Barphukan after becoming the commander made his army expert in all modes of wars in a very short time. In order to prepare a strong navy to fight the battles in Assam on the Brahmaputra, Lachit Barphukan trained every person in his navy.
The Union Home Minister said when the Mughals launched their attack, Lachit Barphukan entrusted the responsibility of fortification to his maternal uncle. But due to his love for the country above the love of his own people, Lachit Barphukan beheaded his own maternal uncle due to lack of timely response. Such an example of patriotism is not found anywhere. Only a person completely immersed in patriotism can do this. This incident ignited the flame of patriotism in Lachit Barphukan’s army. Shri Amit Shah said that Lachit Barphukan was determined to win the war. Despite being ill before the Saraighat Battle, Lachit Barphukan decided to fight. Barphukan fought against the Mughals even after some of his soldiers tried to take him to a safe place and won the battle and thus erasing the humiliating defeat of the Ahom Kingdom in the first war with the Mughals. He took revenge with such a courage that after this no Muslim invader dared attack Assam.
Shri Amit Shah requested Assam Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma that the life story of Lachit Barphukan should be translated into Hindi and 10 other India languages so that every child is made aware of his courage and sacrifice. The Home Minister said that Prime Minister Narendra Modi has therefore decided to celebrate the Azadi ka Amrit Mahotsav so that our youth, children and the new generation can be introduced to the unsung martyrs and warriors of Freedom and so that they understand the value of Freedom by taking inspiration from it. On this occasion, Shri Amit Shah recalled the famous historian Suryakumar Bhuria and said that Bhuria has immortalized Barphukan by editing, translating and publishing the history related to his life. These works needs to be taken to all the States and every India language.
Shri Amit Shah said that by establishing peace and development in the North Est India through air and rail connectivity, Prime Minister Narendra Modi has connected the North East art with the rest of India. Prime Minister Narendra Modi has created an emotional connection between North Eastern states and the rest of India. Today the North East is proud to be part of India. He said that in the last 8 years, there have been many successes, such as armed groups laying down arms and joining the mainstream. This is the time to unite the Nation through history, culture, language and religion to make a strong India and the Assam Government's effortsare a big step towards fulfilling this objective, which will be continued. This will create a feeling for the North East within the entire country and will create a sense of belongingness in the North East for the entire country.