নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারতকী হোক্কী কোচ রিদনা হায়খ্রে পেরিস ওলেম্পিক্কীদমক অফবা তিম অমা শেমগৎপদা নেসনেল গেমসনা মতেং পাংগনি
11 OCT 2022 4:29PM by PIB Imphal
ভারতকী নুপাগী হোক্কী তিমগী চীফ কোচ গ্রহাম রিদনা থাজবা থম্লি মদুদি ৩৬শুবা নেসনেল গেমস অসি মতম চানা পাংথোক্লে অমসুং মসিনা পেরিসতা পাংথোক্কদবা ২০২৪ ওলেম্পিক গেমসকীদমক অফবা তিম অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি।
নেসনেল গেমসতগী মহাক্না খঙবা ঙমখিবা কয়াগী মতাংদা রিদনা হায়খি লৈবাকপোকপা নুমিৎতা মেজর ধ্যানচান্দ স্তিদিয়মদা পাংথোকখিবা ফাইনেল শান্নখিবা অদুগী মমাঙদা তিম ৮ চাংদম্নবগী মেতচশিং অদুগী ফজবা মশান্নশিং উবদা মহাক অপেনবা পোকখি।
অস্ত্রেলিয়াগী ক্বুইন্সলেন্দতা পোকখিবা রিদনা হায়খি “মসি ঐনা অহানবা ওইনা য়েংবা নেসনেল গেমসনি। মসি মতম চানা পাংথোকপা গেম অমনি হায়না ঐনা হায়রি। গেমস অসিদা নহা ওইরিবা শান্নরোয় কয়ানা মখোয়গী হৈথোই-শিংথোইবশিং উৎলে অমসুং মসিনা পেরিস ওলেম্পিক্কীদমক ভারতকী অফবা তিম অমা শেমগৎপদা খুদোংচারগনি”।
WhatsApp Image 2022-10-11 at 16.06.26
লৈবাক মনুং অমসুং মালেমগী থাক্তা শান্নরোয়শিংনা তোঙান-তোঙানবা মওংদা শান্নখিবা অদু চীফ কোচনা মশক খঙখি। মহাক্না হায়খি নেসনেল গেমসতা শান্নরোয় অমমমগী স্কিলশিং হেন্না উবা ফংখি, মালেমগী থাক্তা শান্নবা মতমদা অমগা অমগা পাস তৌনবা অদুদগী তোঙানখি। শান্নরোয় অমমমগী স্কিলশিং অসি দরকার ওই অদুবু শান্নরোয়শিংনা মতম মতমগী হোঙলকপশিং অদুগা চুশিন্নবা ঙমগদবনি।
রিদনা হায়খি হৌজিক লৈরিবা ভারতকী তিম অসি মালেমগী লৈবাক কয়া মাইথিবা পীবা ঙমগদবা তিম অমা ওইনবা মচাকশিং য়াওরে। মতম মতমগী ফিবমশিংদা চুশিন্নবা ঙম্নবা অমসুং লৈজবা থৌনা ফুদোক্তুনা শান্নবা ঙম্নবা তিম ইন্দিয়াগী শান্নরোয় অমদা হেক্তা মীৎয়েং থমগদবনি। মালেমগী থাক্তা শান্নবা মতমদা ভারতকী তিমদা মতেং ওইগদবা শান্নরোয়শিং পুথোক্কদবনি।
এফ.আই.ঐচ প্লেয়ার ওফ ইয়র ২০২২ মনা ফংখ্রবা হরমানপ্রিত সিংহগী মতাংদা চীফ কোচনা হায়খি মনা অসিনা মহাক পুক্নিং থৌগৎকনি। মহাক্কী অফবা চহি অমা ওইরে। মহাক ফগৎলক্কনি অমসুং ফজনা শান্নগনি হায়না ঐনা থাজৈ। মহাক ইরাই লাইনা পেন্থোক্তে অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ফগৎলক্নবা ইখৌ লাংবা লৈরি অমসুং মসি অফবা শান্নরোয় অমগী অফবা খুদমনি।
চীফ কোচনা গোলকিপ্পর পি.আর শ্রীজেসশু থাগৎখি। মহাক্না হায়খি মহাক য়াম্না ফরে। কিপ্পরশিংগী কেরিয়র অসি অতোপ্পা শান্নরোয়শিংদগী হেন্না শাংই। গোলকিপ্পরশিং শেমগৎনবা ভারতনা থবক পায়খৎলে, কিপ্পরশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং শেমগৎনবা কেম্প অমা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
India hockey coach Reid says National Games will help in building a formidable team for Paris Olympics
11 OCT 2022 4:29PM by PIB Delhi
Indian Men’s Hockey team chief coach Graham Reid believes that the 36th National Games has come at the right time and that it will help in building a formidable team for the 2024 Olympic Games in Paris.
Speaking on the sidelines of his maiden National Games experience, Reid said he was pleased with the quality of the matches in the eight-team competition that reached its finale at the Maj. Dhyanchand Stadium here on Tuesday.
“This is the first National Games I am watching. I would say it has come at the right time. The most important aspect is many youngsters have showcased their talent which could come in handy in building a good Team India for Paris Olympics,” said Reid, a native of Queensland, Australia.
WhatsApp Image 2022-10-11 at 16.06.26
The Chief Coach recognises the different approaches by the players at the domestic and international levels. “Here, in the National Games, it is more of individual skills that one gets to see while, on the international stage, it is different with a one-touch game. Individual skills are needed but the players will have to adapt to the circumstances,” he said.
Reid said the current Indian team has the ingredients to be one of the teams to beat across the globe. “Having said that, the focus of any member of Team India should be to adapt to the circumstances and play to potential,” he said, looking out for talent that can help the Indian squad in international events.
Talking about Harmanpreet Singh, the winner of the 2022 FIH Player of the Year award, the Chief Coach said the recognition would spur him. “He has had a great year. I am sure he will improve and carry on the good work. He is not easily satisfied, and has the urge to improve every day, a good sign of a brilliant player,” Reid said.
The Chief Coach also praised goalkeeper PR Sreejesh. “Yes, he has been good. The career of the ’keepers are longer than other players,” Reid said, indicating that India are looking at developing goalkeepers, scheduling a camp from where more keepers could be spotted and groomed.”