পাৱর মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.পি.সি.না ৪৬শুবা এনুএল জেনরেল মীতিং পাঙথোকখ্রে
26 AUG 2022 3:23PM by PIB Imphal
এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেদনা ফরীদাবাদতা ঙরাং ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা মখোয়গী ৪৬শুবা এনুএল জেনরেল মীতিং (এ.জি.এম.) পাঙথোকখ্রে। কম্পনীগী মেম্বরশিংনা ইং কুমজা ২০২১-২২গী ওইনা ইক্বিতী শিয়র অমদা লুপা ১.৮১/-গী দিবিদেন্ত ওইবদা অয়াবা পীখ্রে, মসিদা মার্চ ২০২২দা পীখিবা ইক্বিতী শিয়র অমদা লুপা ১.৩১/-গী ইন্তেরিম দিবিদেন্ত অমা ইনক্লুসিব ওই।
শ্রী ৱাই.কে. চৌবে, দিরেক্তর (তেক্নিকেল), শ্রী আর.পি. গোয়ল দিরেক্তর (ফাইনান্স), শ্রী বিশ্বাজিৎ বাসু, দিরেক্তর (প্রোজেক্ত) য়াওনা এন.ঐচ.পি.সি. বোর্দকী মেম্বরশিং অমসুং দা, উদে সখাতাম নির্গুদকর, প্রোফেসর (দা) অমিত কনসল, দা. রাশমি শর্ম রাৱল অমসুং শ্রী জিজি জোসেফ অমসুং শ্রীমতি রুপা দেব, কম্পনী সেক্রেতরীম এন.ঐচ.পি.সি. য়াওনা ইন্দিপেন্দেন্ত দিরেক্তরশিং য়াওবা এ.জি.এম. অদুদা এন.ঐচ.পি.সি.গী সি.এম.দি. শ্রী এ.কে. সিংহনা স্তেকহোল্দরশিংদা ৱা ঙাংখি।
শ্রী সিংহনা এন.ঐচ.পি.সি.গী মরু ওইবা মাইপাকপা কয়ামরুম হাইলাইৎ তৌখি। শ্রী সিংহনা হায়খি, এন.ঐচ.পি.সি.না এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা চহিগী প্রোফিত অফতর তেক্স (পি.এ.তি.) খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা লুপা করোর ৩,৫৩৮ (স্তেন্দএলোন বেসিসতা) ওইখি মসি এফ.ৱাই. ২০২০-২১দা ওইখিবা লুপা করোর ৩,২৪৫দগী ৯% হেনগৎলকপনি। ২০২১-২২গী শেনবা চহিদা এন.ঐচ.পি.সি.না মাইপাকখিবশিং অদুগী মরমদা শন্দোক্না হায়রদুনা শ্রী সিংহনা হায়খি এন.ঐচ.পি.সি.গী পাৱর স্তেসনশিংনা দিজাইন ইনর্জী এম.য়ু. ২৩,৫৪০দগী হেন্না ইলেক্ত্রিসিতীগী এম.য়ু. ২,৮৫৫ পুথোক্লি। এন.ঐচ.পি.সি.গী পাৱর স্তেসনশিংনা ৮৮.১৯%গী খ্বাইদগী ৱাংবা এনুএল পি.এ.এফ. রেকোর্দ তৌখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি দিবিদেন্তগী খুত্থাংদা (এফ.ৱাই. ২০২০-২১দা লুপা করোর ২৪৯.৪৪গী ফাইনেল দিবিদেন্ত অমসুং এফ.ৱাই, ২০২১-২২দা লুপা করোর ৯৩৩.৬১গী ইন্তেরিম দিবিদেন্ত) ভারত সরকারগী এক্সচেকরদা লুপা করোর ১,১৮৩.৫গী কেশ কন্ত্রিব্যুসন তৌখি।
শ্রী সিংহনা হায়খি এন.ঐচ.পি.সি. লিমিতেদনা নেপালগী কাথমান্দুদা ১৮.০৮.২০২২দা নেপালদা হাইদ্রোপাৱর প্রোজেক্ত অনি মমিং ওইনা পল্লবদা ৱেস্ত সেতি (এম.দবল্যু. ৭৫০) অমসুং সেত রিভর ৬ প্রোজেক্ত (এম.দবল্যু. ৪৫০) শেমগৎনবা নেপাল সরকারগী ইনভেস্তমেন্ত বোর্দ নেপালগা লোয়ননা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনখি। মহাক্না হায়খি এন.ঐচ.পি.সি.না দিসেম্বর ১১, ২০২১দা জম্মু এন্দ কাশ্মির স্তেৎ পাৱর দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেদতগী এম.দবল্যু. ১৮৫৬কী সৱালকোত ঐচ.ই. প্রোজেক্ত লৌশিনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি এন.ঐচ.পি.সি.না “ওরিশাদা লৈবা তোঙান-তোঙানবা ঈশিংগী ঈপাকশিংদা এম.দবল্যু. ৫০০গী ফ্লোতিং সোলর প্রোজেক্তশিং শেমগৎনবা” গ্রীন ইনর্জী দিলপমেন্ত কোর্পোরেসন ওফ ওরিশা লিমিতেদ (জি.ই.দি.সি.ও.এল.)গা লোয়ননা প্রমোতরশিংগী এগ্রীমেন্ত অমা খুৎয়েক পীনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি এন.ঐচ.পি.সি. অমসুং জি.ই.দি.সি.ও.এল.গী মরক্তা লৈরিবা জোইন্ত ভেঞ্চরদা প্রপোজ তৌখিবা ইক্বিতী পার্তিসিপেসন অসি ৭৪:২৬কী প্রপোসন্দা ওইগনি অমসুং লোইরবা মতমদা প্রোজেক্ত অসিনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ফ্লোতিং সোলর প্রোজেক্ত অমা ওইরগনি।
এন.ঐচ.পি.সি.গী সি.এম.দি.না হায়খি এন.ঐচ.পি.সি.না “রাজস্থান রিন্যুএবল ইনর্জী কোর্পোরেসন লিমিতেদ অমসুং রাজস্থান উর্জা বিকাস নিগম লিমিতেদকা লোয়ননা রাজস্থান্দা এম.দবল্যু. ১০০০০গী রিন্যুএবল ইনর্জী পার্কশিং/প্রোজেক্তশিং শানবা” লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত অমা খুৎয়েক পীনখি। এন.ঐচ.পি.সি.না ইন্দিয়ন রিন্যুএবল ইনর্জী দিবেলপমেন্ত এজেন্সী লিমিতেদ (আই.আর.ই.দি.এ.)না পাঙথোকপা ই-রিভর্স ওক্সন্দা সি.পি.এস.য়ু. স্কিম, ফেস-II, ত্রাঞ্চ-IIIগী মখাদা এম.দবল্যু অমদা লুপা লাখ ৪৪.৯০ ওইবা ভাইএবিলিতী গেপ ফন্দিং (ভি.জি.এফ.)তা এম.দবল্যু. ১০০০গী কেপাসিতী ওইবা সোলর পাৱর প্রোজেক্ত অমসু ফংখি।

Ministry of Power
NHPC hosts 46th Annual General Meeting
26 AUG 2022 3:23PM by PIB Delhi
NHPC Limited hosted its 46th Annual General Meeting (AGM) yesterday through video conferencing in Faridabad. The members of the company approved a dividend of Rs 1.81/- per equity share for the year 2021-22, which is inclusive of an interim dividend of Rs 1.31/- per equity share paid in March 2022.
Shri A.K. Singh, CMD, NHPC addressed the shareholders at the AGM wherein members of the NHPC Board including Shri Y.K. Chaubey, Director (Technical), Shri R.P. Goyal, Director (Finance), Shri Biswajit Basu, Director (Projects) and Independent Directors including Dr. Uday Sakharam Nirgudkar, Prof. (Dr.) Amit Kansal, Dr. Rashmi Sharma Rawal and Shri Jiji Joseph, and Smt. Rupa Deb, Company Secretary, NHPC were also present.
Shri Singh highlighted various key achievements of NHPC. Shri Singh informed that NHPC achieved its highest ever annual Profit After Tax (PAT) of Rs.3,538 crore (on standalone basis) in FY 2021-22 compared to Rs.3,245 crore in FY 2020-21, a 9% increase. Elaborating further on NHPC’s achievements during the financial year 2021-22, Shri Singh informed that NHPC power stations generated 24,855 MUs of electricity against the Design Energy of 23,540 MUs. NHPC power stations also recorded the highest ever Annual PAF of 88.19%. He further added that a cash contribution of Rs.1,183.05 crore was made to the Government of India’s exchequer through a dividend (final dividend for FY 2020-21 of Rs.249.44 crore and interim dividend for FY 2021-22 of Rs.933.61 crore).
Shri Singh informed that NHPC Limited has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Investment Board Nepal, Govt. of Nepal on 18.08.2022 at Kathmandu, Nepal for the development of two hydropower projects namely West Seti (750 MW) and Seti River 6 project (450 MW) in Nepal. He informed that NHPC took over the 1856 MW Sawalkot HE Project from Jammu & Kashmir State Power Development Corporation Ltd. on December 11, 2021. He added that NHPC has also signed a Promoters’ Agreement with Green Energy Development Corporation of Odisha Ltd. (GEDCOL) for “Development of 500 MW Floating Solar Projects on different water bodies in Odisha”. He added that the proposed equity participation in the Joint Venture between NHPC and GEDCOL shall be in proportion to 74:26 and on completion, this project is going to be one of the largest Floating Solar projects in the world.
CMD, NHPC further said that NHPC has also signed a Letter of Intent for “Development of 10000 MW Renewable Energy Parks/ Projects in Rajasthan with Rajasthan Renewable Energy Corporation Limited and Rajasthan Urja Vikas Nigam Ltd.” NHPC has also bagged 1000 MW capacity Solar Power Project at a Viability Gap Funding (VGF) of Rs.44.90 lakh/MW under CPSU Scheme, Phase-II, Tranche-III in the e-Reverse auction conducted by Indian Renewable Energy Development Agency Limited (IREDA).