Ministry of Education
NCTE is driving NEP-linked reforms and initiatives in teacher education
NCTE celebrates 28th Foundation Day in New Delhi
17 AUG 2022 7:26PM by PIB Delhi
National Council of Teachers Education (NCTE) today celebrated its 28th Foundation Day in New Delhi today. Additional Secretary, Ministry of Education Smt. L. S. Changsan was the Guest of Honor on the occasion. Chairperson NCTE, Prof. Dinesh Prasad Saklani; Member Secretary NCTE, Ms. Kesang Y. Sherpa and senior officials of Ministry of Education attended the event.
2022-08-17 19:32:07.4300002022-08-17 19:32:07.5050002022-08-17 19:32:07.609000
Smt. L.S Changsan appreciated NCTE for the reforms in Teacher Education sector through various NEP mandates. Sone of the initiatives have been National Professional standards for Teachers, National Mission for Mentoring and 4 Year Integrated Teacher Education Programme.
While addressing the gathering Prof. Saklani said that teachers play an important role in the growth of a society. The Foundation Day of NCTE is about celebrating the revolution in the system by equipping the teachers with relevant 21st Century skills. He also mentioned the role of teachers in ancient Universities like Takshila and Nalanda and the need to stay connected with our Indian Values and Culture.
Ms. Kesang Y. Sherpa in her welcome address said that the NCTE is bringing a paradigm shift in the field of Teacher Education by introducing various NEP2020 mandates. In alignment with NEP 2020, Teachers are at centre of reforming education. She also quoted, "Be the change you want to see in the world".

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এন.সি.তি.ই.না নই দিল্লীদা ২৮শুবা ফাউন্দেশন দেগী থৌরম পাংথোকখ্রে
17 AUG 2022 7:26PM by PIB Imphal
নেস্নেল কাউন্সিল ওফ তীচরস এজুকেশন (এন.সি.তি.ই.)না ঙসি নই দিল্লীদা মখোয়গী ২৮শুবা ফাউন্দেশন দে থৌরম পাংথোকখ্রে। এজুকেশন মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রীমতি এল.এস. চাংসাননা থৌরম অদুদা ইকাইখুম্নরবা মীথুংলেন ওইখি। এন.সি.তি.ই.গী চিয়রপর্সন, প্রোফেসর দিনেশ প্রসাদ সাকলানি; এন.সি.তি.ই.গী মেম্বর সেক্রেতরী, সুকুমারি কেসাং ৱাই. শর্পা অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
2022-08-17 19:32:07.430000
2022-08-17 19:32:07.505000
2022-08-17 19:32:07.609000
শ্রীমতি এল.এস. চাংসাংনা এন.সি.তি.ই.বু মখোয়গী এন.ই.পি. মেন্দেতশিং অদুগী খুত্থাংদা তীচর এজুকেশন সেক্তরদা অহোংবা পুরকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি, মসিদা চং থৌরবা এন.সি.তি.ই.গী চিয়রপর্সন প্রোফেসর সক্লানি অমসুং এন.সি.তি.ই.গী মেম্বর সেক্রেতরী, সুকুমারি কেসাং ৱাই. শর্পাগী লুচিং মখাদা ওজাশিংগীদমক্তা নেস্নেল প্রোফেস্নেল স্তেন্দার্দশিং, মেন্তরিংগীদমক্তা নেস্নেল মিসন অমসুং চহি ৪গী ইন্তিগ্রেতেদ তীচর এজুকেশন প্রোগ্রাম য়াওরি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রোফেসর সক্লানিনা হায়খি মদুদি খুনাই অসি চাউখৎপদা ওজাশিংগী য়াম্না চাউরবা থৌদাং লৈ। এন.সি.তি.ই.গী ফাউন্দেশন দে অসি ওজাশিংদা ২১শুবু চহি চাগী স্কিলশিং লৈহন্দুনা সীস্তেমদা অওনবা অমা পুরকপা অদুগী নুংঙাইবা ফোংদোকপগী মতাংদনি। মহাক্না তক্সিলা আমসুং নালন্দাগুম্বা অরিবা য়ুনিভর্সিতীশিংদা ওজাশিংগী থৌদাং অদুগী মতাংদা পনখি, মসিগী মরু ওইবা অমসুং ভারতকী ভেল্যুশিং অমসুং কলচরগা মরী কাইহন্দনা থমবগী তঙাইফদবা অদুগী মতাংদসু হায়খি।
সুকুমারি কেসাং ৱাই. শর্পানা মহাক্কী ৱেলকম এদ্রেসতা হায়খি মদুদি এন.সি.তি.ই.না এন.ই.পি.২০০০ মেন্দেত কয়া অমা হৌদোক্তুনা তীচর এজুকেশনগী লমদা পেরদাইম সিফ অমা পুরক্লি। এন.ই.পি. ২০২০গা মরী লৈননা এজুকেশনদা অহোংবা অমা পুরক্নবা হোৎনবদা ওজাশিংনা মসিদা মপুং ওইরিবনি। মহাক্না “মালেম অসিদা উবা পাম্লিবা অহোংবা অদুগী অহোংবা অদুমক নহাক্না ওইগদবনি” হায়নসু কোত তৌরকখি।