জল শক্তি মন্ত্রালয়
ঈশিং-ঈচাউনা মরম ওইরগা থুমজিনখ্রবা খুঙ্গংশিং
04 AUG 2022 6:56PM by PIB Imphal
দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী মরু ওইবা থৌদাং অসি রাজ্য সরকারদা লৈ। রাজ্য সরকারনা হোৎনরিবশিং অদুদা কেন্দ্র সরকারনা মতেং পাংই অমসুং মথৌ তাবা লোজিস্তিক্স অমসুং শেল-থুমগী মতেং পী। ঈশিং-ঈচাউ য়াওনা নোতিফাইদ নেচরেল দিজাস্তর তরানিথোইগী মতাংদা রিলীফ পীনবগীদমক্তা, স্তেত দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.) অসি রাজ্য সরকারগী মখুত্তা শিন্নৈ। য়াম্না শাথিবা মখলগী মহৌশাগী ওইবা অমাং-অতা থোকহনবা থৌদোকশিংদা হান্না লৈরক্লবা প্রসিজরশিংগী মতুং ইন্না অহেনবা শেল-থুমগী ওইবা তেংবাং নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দ (এন.দি.আর.এফ.)তগী পী। এস.দি.আর.এফ. অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী হান্নদগী লৈরিবা গাইদলাইনশিং অদুগী মখাদা নোতিফাইদ নেচরেল কেলামিতীশিংনা মরম ওইরগা থোকহনখিবা অমাং-অতাশিংগীদমক্তা মসিনা মরম ওইরগা শোকহল্লবা মীশিংদা রিলীফ অসি পী অমসুং হায়রিবা অমাং অতা থোকখিবা/ক্লেম তৌখিবা অদুগী কমপেন্সেশনগীদমক্তা নত্তে। এস.দি.আর.এফ. অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী মখাদা অসাম রাজ্যদা হৌখিবা চই মঙা অসিদা থাদোকখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাগী তেবল অসিদা পীরি:
(লুপা করোরদা)
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী শিয়রশিং য়াওনা এস.দি.আর.এফ.কী মখাদা খাইদোকখিবা শেনফমশিং
কেন্দ্রগী থাদোকখিবা এস.দি.আর.এফ.কী শিয়র
এন.দি.আর.এফ.তগী থাদোকখিবা (কেলামিতীশিংগী)
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
৫৩২.০০
৫৫৯.০০
৬৮৬.৪০
৬৮৬.৪০
৭২০.৮০
৪৭৮. ৮০
৫০৩.১০
৬১৭.৬০
৬১৭.৬০
৬৪৬.৮০
--
--
৪৪.৩৭
-
--
খুঙ্গংশিংদা ময়ুম-মকৈ লৈত্রবাঅমসুং লৈফম-চাফম লৈত্রবা মীশিংগি মতাংদা জিলাগী মতুং ইন্না পীরিবা দেতা অসি কেন্দ্রগী ওইনা থমদে। নোং কন্না চুবা অমসুং ঈশিং-ঈচাউনা মরম ওইরগা অমাং-অতা থোকহনখিবশিংগী দেতা অদু মরী লৈনবা রাজ্যশিংদগী অয়াবা অমা ফংলবা মতুংদা সেন্ত্রেল ৱাতর কমিসন (সি.দবল্যু.সি.)না কমপাইল তৌই। হৌখিবা চহি মঙা (২০১৬-২০২০) ফাওবগী মনুংদা অসাম রাজ্যদা ঈশিং-ঈচাউ/নোং কন্না চুবনা মরম ওইরগা অমাং-অতা থোকহনখিবা উৎপা স্তেতমেন্ত অদু এনেক্সচরদা পীরি।
মসিগী ই-পাউ অসি জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী বিশেস্বর তুদুনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
*****
এ.এস.
এনেক্সচর
২০১৬দগীনা ২০২০ ফাওবগী মনুংদা অসাম রাজ্যদা ঈশিং-ঈচাউ/নোং কন্না চুবনা মরম ওইরগা অমাং-অতা থোকহনখিবা অদুবু উৎলিবা স্তেতমেন্ত
সেরিয়ল নম্বর
চহি
শোকহনখিবা এরিয়া (এম.ঐচ.এ)
শোকহনখিবা মীশিং (মিলিয়ন)
মহৈ-মরোংশিংদা থোকহনকিবা অমাং-অতা
য়ুমশিংদা থোকহনখিবা অমাং-অতাশিং
শিখিবা শা-শনশিংগী মশিং
লৈখিদবা মীশিংগী মশিং
পব্লিক য়ুতিলিতীশিংদা থোক্নখিবা অমাং-অতাশিংগী মশিং (লুপা করোরদা)
মহৈ-মরোংশিং, য়ুমশিং অমসুং পব্লিক য়ুতিলিতীশিংদা থোকহনখিবা অমাং-অতাশিংগী অপুনবা
(লুপা করোরদা)
এরিয়া
(এম.ঐচ.এ.)
ভেল্যু
(লুপা করোরদা)
মশিং
ভেল্যু
(লুপা করোরদা)
১
২০১৬
এন.আর.
০.০০৩
০.০০০
এন.আর.
এন.আর.
এন.আর.
এন.আর.
৩৬
১৭.৮৯০
১৭.৮৯০
২
২০১৭
০.২৮
৫.৬০
০.২৮
১৭৮.৬৯
১১১০৭০
৯০.৯৪
২৭৬৩
১৬০
৩৮৯৫.১৮
৪১৬৪.৮১
৩
২০১৮
০.০৪
১.৩২
০.০৩
২৩.৪৯
১০২৭৩৭
৮৪.০১
১২২
৫৩
২৩৭৩.৪৮
২৪৮০.৯৮
৪
২০১৯
০.২৩
৭.৩৬
০.২৩
১৬৭.৪৭
১১৭৮৩১
১৫১.৪০
২৮১
১০৩
২৮০৩.১১
৩১২১.৯৮
৫
২০২০
০.১৯
৫.৭৯
০.১৯
১৪৫.৮৭
৮১২২
৯৩.৩৬
৭০২
১৫০
২২০০.৫০
২৪৩৯.৭৩

Ministry of Jal Shakti
Submerged villages due to floods
04 AUG 2022 6:56PM by PIB Delhi
The primary responsibility of disaster management rests with the State Government. The Central Government supplements the efforts of the State Government and provides requisite logistics and financial support. For providing relief in case of twelve notified natural disasters including floods, State Disaster Response Fund (SDRF) is placed at the disposal of the State Government. Additional financial assistance is extended from National Disaster Response Fund (NDRF) as per established procedure in case of disaster of severe in nature. Under the extant guidelines of SDRF and NDRF, relief is provided to the affected people for the damages caused due to notified natural calamities and not for compensation of loss suffered/claimed. Details of funds released under SDRF and NDRF during last five years to the State of Assam is given in table at below:
(Rs. in Crores)
Allocation under SDRF including Centre and State share
Centre's Share of SDRF Released
Release from NDRF
(For all calamities)
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
532.00
559.00
686.40
686.40
720.80
478. 80
503.10
617.60
617.60
646.80
--
--
44.37
-
--
District-wise data about people left homeless and shelter-less in the villages is not maintained centrally. The data on damages due to heavy rain and floods is compiled by Central Water Commission (CWC) after receipt of confirmation from respective States. The statement showing damage due to floods/heavy rains in the State of Assam during the last five years (2016-2020) is at Annexure.
This information was given by the Minister of State, for Jal Shakti, Shri Bishweswar Tudu in a written reply in Lok Sabha today.
*****
AS
ANNEXURE
STATEMENT SHOWING DAMAGE DUE TO FLOODS / HEAVY RAINS IN ASSAM DURING 2016 TO 2020
SlNo
Year
Area Affected (Mha)
Population Affected (Million)
Damages to Crops
Damage to Houses
Cattle Lost Nos.
Human Lives Lost Nos.
Damage to Public Utilities (Rs. Crore)
Total Damages Crops,Houses & Public Utilities (Rs. Crore)
Area (Mha)
Value (Rs. Crore)
Nos.
Value (Rs. Crore)
1
2016
NR
0.003
0.000
NR
NR
NR
NR
36
17.890
17.890
2
2017
0.28
5.60
0.28
178.69
111070
90.94
2763
160
3895.18
4164.81
3
2018
0.04
1.32
0.03
23.49
102737
84.01
122
53
2373.48
2480.98
4
2019
0.23
7.36
0.23
167.47
117831
151.40
281
103
2803.11
3121.98
5
2020
0.19
5.79
0.19
145.87
8122
93.36
702
150
2200.50
2439.73