সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য এম. সিন্দিয়ানা গ্বালিয়রদা 'হর ঘর তিরঙ্গা' কেম্পেন লুচিংগনি
শ্রী সিন্দিয়ানা নীংতম ঈহৌদা থৱাই কৎখ্রবশিংগী মফমদা ইকাইখুম্নবা উৎলি
মহারানি লক্সমি বাই কী ছত্রি অমসুং সেন্ত্রেল জেল, গ্বালিয়রদা থৌরম কয়া অমা উৎকনি
13 AUG 2022 6:40PM by PIB Imphal
সিভিল এভিএসন অমসুং স্তীল মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য এম. সিন্দিয়ানা মহারানি লক্সমি বাই কী ছত্রি অমসুং সেন্ত্রেল জেল, গ্বালিয়রদা অজাদি কা অমৃত মহোৎসব অমসুং পার্তিসন হোরর্স রিমেম্বরেন্স দেগী শরুক অমা ওইনা ফোতো একজিবিসন অমা হৌদোক্কনি অমসুং তোঙান-তোঙানবা থৌরম কয়া লুচিংগনি। অজাদি কা অমৃত মহোৎসব (একাম) অসি কেন্দ্র লৈঙাক অমসুং ভারত মীয়াম্না তিরঙ্গাবু য়ুমদা পুরক্তুনা অমসুং 'হর ঘর তিরঙ্গা' কেম্পেনগী শরুক অমা ওইনবা হরাও তয়াম্বগা লোইননা লৈবাক অসিনা নীংখা তম্লকপগী ৭৫শুবা পালন পাঙথোক্লি। 'হর ঘর তিরঙ্গা' অসি অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা মীয়াম্বু তিরঙ্গা য়ুমদা পুদুনা ভারতকী নীংখা তম্লকপগী ৭৫শুবা চহি পালন তৌবা ওইনা পাইহন্নবা হোৎনরিবা কেম্পেন অমনি।
হন্দক চহিগী নীংখা তম্বগী পালন অসিগী য়েংলগা, সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না ওগস্ত ১৪দা মহারানি লক্সমি বাই কী ছত্রি, গ্বালিয়রদা ফোতো একজিবিসন অমা পাঙথোক্কনি। থৌরম অসি কেন্দ্রগী সিভিল এভিএসন অমসুং স্তীল মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য এম. সিন্দিয়ানা লুচিংদুনা হৌদোক্কনি। থৌরম অসিগী মনুংদা, মহাক্না জাতিগী ফিরাল (তিরঙ্গা)বু মহারানি লক্সমি বাই সমরক্তা চিংখৎকনি, ঐখোয়গী নীংতম ঈহৌদা লৈখিদ্রবা অথৌবা/নীংতম লান্মীশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎকনি অমসুং মখোয়গী ইমুং মনুংশিং উন্নগনি অমসুং তরাম্না ওক্কনি।
খোঙচৎ অসিগী মনুংদা, মন্ত্রীনা ফুলবাঘ রেলৱে হোক্কী স্তেদিয়ম, মীদিয়া সেন্তর হৌদোক্কনি অমসুং অপগ্রেদেসনগী থবকশিং মুরারগী দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল অমদা চৎথগনি।

Ministry of Civil Aviation
Shri Jyotiraditya M. Scindia will lead ‘Har Ghar Tiranga’ Campaign in Gwalior
Shri Scindia also to pay tribute to the martyrs of freedom struggle
Programmes to be held at Maharani Lakshmi Bai Ki Chhatri and Central Jail, Gwalior
13 AUG 2022 6:40PM by PIB Delhi
Shri Jyotiraditya M. Scindia, Minister of Civil Aviation and Steel will be inaugurating a photo exhibition and spearheading various programmes at Maharani Lakshmi Bai Ki Chhatri and Central Jail, Gwalior as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav and Partition Horrors Remembrance Day.
Azadi Ka Amrit Mahotsav (AKAM) is being observed by the Central government and the Indian populace to mark the country's 75th anniversary of independence with an enthusiasm to bring the Tiranga home and be a part of the ‘Har Ghar Tiranga’ campaign. ‘Har Ghar Tiranga’ is a campaign under the aegis of Azadi Ka Amrit Mahotsav to encourage people to bring the Tiranga home and to hoist it to mark the 75th year of India’s independence.
In view of this year’s Independence Day celebration, Ministry of Civil Aviation will be organizing a photo exhibition on 14th August at Maharani Lakshmi Bai Ki Chhatri, Gwalior. The event will be inaugurated and led by Union Minister of Civil Aviation and Steel, Shri Jyotiraditya M. Scindia. During the event, he will be hoisting the National Flag (Tiranga) at Maharani Lakshmi Bai Samarak, paying his tributes to the Martyrs/freedom fighters of our freedom struggle and will also meet and felicitate their family members.
During this visit, the Minister will also be inaugurating Railway Hockey Stadium, Media Center at Phoolbagh and various upgradation works at a district hospital in Murar.