হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরীনা “ই.আর.এম.ই.দি. কনসোর্তিয়ম: দিজিতেল হেল্থ রেসোর্সেস: এ রিএলিতী” হায়বা অসিদা ৩শুবা নেস্নেল কনফরেন্স হৌদোকখ্রে
“ভারত্তা মেদিকেল অমসুং পেরামেদিকেল ইন্সতিত্যুসন শীংথানীংঙাই ওইনা পাকথোক-চাউথোরকপা উবা ফংলি; লমদম অসিগী মথৌ তাবশিং য়েংলবা মতুংদা মালেমগী খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং থবক ওইনা পাইখৎপা তাই”
কোবিদ লাইচৎনা দিজিতেল মেদিকেল কিয়র ইকোসিস্তেমদা ইনোৎ হাপখি; ইলেক্ত্রোনিক আই.সি.য়ু.শিং অমসুং তেলিকনসল্তেসনশিং অসিগুম্বা সর্ভিসশিং অসি হৌজিক্তি মঙফাওনবা ঙম্লে
12 AUG 2022 4:17PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ বুশন্না ঙসি নি দিল্লীদা লৈবা নেস্নেল মেদিকেল লাইব্রেসীদা দি.জি.ঐচ.এস, দা. (প্রোফেসর) অতুল গোএল য়াওবা থৌরম অমদা ই.আর.এম.ই.দি. কনসোর্তিয়ম: দিজিতেল হেল্থ রেসোর্সেস: এ রিএলিতী” হায়বা অসিদা ৩শুবা নেস্নেল কনফরেন্স হৌদোকখ্রে।
নেস্নেল মেদিকেল লাইব্রেরী’স ইলেক্ত্রোনিক রিসোর্সেস ইন মেদিসিন (এন.এম.এল.-ই.আর.এম.ই.দি.) কনসোর্তিয়ম অসি দিরেক্তোরেৎ ওফ হেল্থ সর্ভিসেস (দি.জি.ঐচ.এস.) অমসুং কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী ফ্লেগশিপ ইলেক্ত্রোনিক রিসোর্সশিংগী কনসোর্তিয়ম অমনি, মসিদা ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (এমস) পুম্নমক য়াওনা রাজ্য অমদি কেন্দ্রনা শেন্থং পীথবা সরকারগী লোইশঙ ৭১দা পুং কুনমরি ইজর্নেল ২২৮ এক্সেস তৌবা ফংহল্লি।
শ্রী রাজেশ ভুশন্না এন.এম.এল.বু মখোয়গী পাকথোক-চাউথোক্নবগী খোঙথাংশিং পাইখৎপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং লাইচৎ মতুংদা লাইব্রেরীগী অপুনবা শক্তমদা জাতি অমসুং মালেমগী থাক্তা অহোংবা লাকখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রিন্ত অমসুং মেন্যুএল লর্নিং রিসোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রোনিক ফোর্ম ফাওবদা খোঙজেল য়াংনা অহোংবশিং লাক্লি। “অদুবু হন্দক্তা মেদিকল ইন্সতিত্যুসনশিংদা চাউনা পাকথোক-চাউথোকপা উবা ফংলিবা মালেমগী লৈবাক খরগী মনুংদা ভারতসু অমনি হায়বা মরু ওইবা ৱাফম অসি ঐখোয়না নাথৈদুনা থমলোইদবনি। মরম অসিনা ঐখোয়না মালেমগী তেক্নোলোজিকেল প্রেক্তিসশিং পাইখৎপদা চেকশিনবা তাই অমসুং ঐখোয়গী লমদম অসিগী মথৌ তাবশিং অদু য়েংবা তাই”।
ভারত্তা চাউরবা রিসর্চ কম্ম্যুনিতী লৈ অমসুং ঐখোয়গী তেক্নোলোজীগী মতিক-ময়াই অসি পুক্নিং থৌগৎপা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোক্লদুনা কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরীনা ভেক্সিন দোজ বিলিয়ন ২ হেন্না দিজিতেল ওইনা রেকোর্দ তৌখিবগা লোয়ননা ঐখোয়গী প্রজাগী থৌগল তৌখিবা মপাঙ্গল কনবা কোৱিন প্লেৎফোর্ম অসি মালেমগী খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিস অমনি হায়নসু থাগৎনখি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না স্তেকহোল্দরশিংদা মসিগা মান্নবা দিজিতেল প্লেৎদোর্মশিং পুথোক্নবা অমসুং লমদম অসিদা শেমজবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিস পুথোক্তুনা ভারতকী পাম্বৈ অমসুং ভারতকী সোল্যুসনশিংনা দিজিতেল স্পেসশিংবু খুদুম চন্নবা হোৎনরি হায়না হায়খি।
শ্রী রাজেশ ভুশন্না মেদিকেল তীচিং অমসুং মেদিকেল কিয়রদা লাইচৎনা পীখিবা শাফুশিংগী মতাংদা নৌহৌননা ফোঙদোকখি। হৌজিক মীয়াম্না শীজিন্নরিবা ইলেক্ত্রোনিক আই.সি.য়ু.শিং নত্ত্রগা তেলি-আই.সি.য়ু.শিং অমসুং তেলিকম্ম্যুনিকেসনশিং অসিগুম্বা খুদমশিং অসি পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি লাইচৎ অসিনা দিজিতেল মেদিকেল কিয়রগী ইকোসিস্তেমদা ইনোৎ হাপখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি ভারত সরকারনা লৈবাক অসিগী ইন্তর্নেৎ অমসুং মোবাইল তেক্নোলোজী পেনিত্রেসনগী তেক্নিকেলগী ওইবা খুদোংচাবশিং অসি লৌদুনা সর্ভিসশিং অসি পাকথোক চাউথোকহনখি। এভেন্যুশিং অসি এক্সেসিবিলিতী, এফোর্দেবিলিতী, ইক্বিতী লোয়ননা ক্বালিতী হেল্থকিয়র সর্বিসশিং ফংহন্নবগীদমক গ্রাউন্দ লেবেলদা মাংদা চংশিল্লি। মপাঙ্গল কনবা গ্রাউন্দ ৱার্ক অসিদা য়ুম্ফম ওইরগা লাইব্রেরীশিংদা ঐখোয়গী মেদিকেল প্রোফেস্নেলগী মথৌ তাবশিং থুংহনবদা মতেং পাংনবা ইনোভেতিব ওইবা খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং পাইখৎপা তাই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
ই.আর.এম.ই.দি.গী মপুং ওইবা মীৎয়েংদি এন.এম.সি.গী গাইদলাইনশিং, ক্লিনিসিয়ন পুম্নমক্তা স্তেন্দর্দাইজ কিয়র ঙাক্না চৎনবা, কিয়রদা ভেরাইএবিলিতী হেন্থহন্নবা, সেফ পেসেন্ত কিয়র ফংহন্নবা, হীদাক নিয়ম চুম্না শীজিন্ননবা অমসুং বিহেবিয়র প্রেস্ক্রাইব তৌনবা, মেদিকেল ইর্রশিং হন্থহন্নবা, মথৌ তাদবা দাইগনোস্তিক তেস্তিং তৌবা লেপহন্নবা, স্তেগী মতম হন্থহনবা, শীবগী চাং হন্থহনবা, খ্বাইদগী নৌবা রিসর্চকী এক্সপোজর হেনগৎহনবা, ইনফোর্মেসন দিবেলপমেন্ত তৌনবা, সাইন্তিফিক অমসুং তেক্নোলোজীগী ওইবা খুমাং চাউশিন্নবা হায়রিবশিং অসিদা মতেং পাংলি। ই.আর.এম.ই.দি. কনসোর্তিয়মনা রিসর্চ আউতপুৎ হেনগৎহনগনি অমসুং থৌওং অসিদা মেম্বর ইন্সতিত্যুসনশিংগী রেঙ্কিং হেনগৎহনগনি। ভারত সরকারনা এন.এম.এল.-ই.আর.এম.ই.দি. কনসোর্তিয়ম প্রোজেক্তকী মখাদা ইলেক্ত্রোনিক জর্নেলশিং এক্সেস তৌবগী মথৌ তাবগী ফাইনান্সিএল সপ্পোর্ত পীরি। ই.আর.এম.ই.দি. মেম্বরশিং অসিনা ফেকল্তী মেম্বরশিং অমসুং মহৈরোয়শিংগী কান্ননবা মমিং লৈবা পব্লিশরশিংনা ফোঙবা এদভান্স ক্লিনিকেল তুলশিং অমসুং রিসোর্সশিং এক্সেস তৌবা ফংহল্লি।
এন.এম.এল.-ই.আর.এম.ই.দি.গী ওফিসিএল ৱেবসাইৎ (http://www.ermed.in/) অমসুং বুকলেৎসু থৌরম অসিদা লোঞ্চ তৌখি।
থৌরম অসিদা দি.জি.ঐচ.এস., দা. (প্রোফেসর) অতুল গোএল, এ.এস. অমসুং এফ.এ. শ্রী অশিশ শ্রীবাস্তবা, জে.এস. কুমারী হেকালি জিমোমি, দিরেক্তর নেস্নেল মেদিকেল লাইব্রেরী, দা.(প্রোফেসর) বি. শ্রীনিবাস, দি.জি.ঐচ.এস., দি.দি.জি.(পি) দা. (প্রোফেসর) অনিল মনিকতালা, প্রোফএসর ওফ এক্সিলেন্স (পি.ও.ই.) দা. রাজিব গার্গ লোয়ননা অতোপ্পা এক্সপর্তশিং অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Secretary inaugurates 3rd National Conference on “ERMED Consortium: Digital Health Resources: A reality”
“India is observing significant expansion of medical and paramedical institutions; Must implement global best practices after considering local needs”
COVID Pandemic provided fillip to the ecosystem of digital medical care; services like Electronic ICUs and Teleconsultations are now a reality
12 AUG 2022 4:17PM by PIB Delhi
Shri Rajesh Bhushan, Union Secretary for Health and Family Welfare inaugurated 3rd National Conference “ERMED Consortium: Digital Health Resources: A reality” in the presence of Dr. (Professor) Atul Goel, DGHS at National Medical Library, here today.
National Medical Library’s Electronic Resources in Medicine (NML-ERMED) Consortium is the flagship electronic resources consortium by Directorate General of Health Services(DGHS) & Union Ministry of Health and Family Welfare, wherein access to 228 eJournals are being provided round the clock to 71 state and centrally funded Government Institutions including all All India Institute of Medical Science (AIIMS).
Shri Rajesh Bhushan congratulated the NML for their expansion efforts and pointed out that the overall library scenario has changed nationally and globally post pandemic. He said that rapid transition has been taking place be it from print and manual learning resources to electronic forms. “But we must not lose sight of the bigger picture that India is perhaps one of the few countries in the world that is observing significant expansion of medical institutions in the recent times. Hence, we must be careful in adopting global technological practices and must take into account our local needs.”
While highlighting the presence of vibrant research community in India and our technological prowess which needs to be further encouraged, Union Health Secretary mentioned about the CoWIN platform that has been able to robustly serve not just our citizens with more than 2 billion vaccine doses recorded digitally but has been hailed as a global best practice. He urged the stakeholders to come up with similar digital platforms and create homegrown best practices where Indian methods and Indian solutions dominate the digital spaces.
Shri Rajesh Bhushan reiterated the implications of pandemic on medical teaching and medical care. Citing examples of Electronic ICUs or tele-ICUs and Teleconsultations that has become a commonplace now, he emphasized that pandemic has provided the fillip to the ecosystem of digital medical care. He noted that that Government of India is expanding these services by taking technical advantage of Internet and mobile technology penetration in the country. These avenues are being pushed forward at the ground level for ensuring accessibility, affordability, equity along with quality of healthcare services. Building on this strong ground work, libraries must also come up with innovative best practices so that it can help cater to the needs of our medical professionals, he highlighted.
The prime focus of ERMED is helping medical colleges to comply with NMC guidelines, standardize care across all clinicians, reduce variability in care, enable safe patient care, drive appropriate drug use and prescribing behavior, decrease medical errors, stop unnecessary diagnostic testing, shorten length-of-stay, lower mortality rates, exposure to the latest research, information development, scientific and technological progress. ERMED consortium would expand the research output and the ranking of the member institutions in this process. Government of India has provided the financial support required for the access to electronic journals under the NML-ERMED consortium project. ERMED members have access to advanced clinical tools and resources published by the well-known publishers for benefit of faculty members and students.
Official website of NML-ERMED(http://www.ermed.in/) and booklet were also launched at the event.
Dr. (Prof) Atul Goel, DGHS, Shri Ashish Srivastava, AS&FA, Ms. Hekali Zhimomi, JS, Dr.(Prof) B Srinivas, Director National Medical Library, Dr. (Prof) Anil Maniktala, DDG(P), DGHS, Dr. Rajiv Garg Professor of Excellence (POE)along with other experts and officials from Ministry were present at the event.