Ministry of Women and Child Development
National Children Fund
05 AUG 2022 12:42PM by PIB Delhi
The main objectives of the National Children’s Fund (NCF) are :
1. To raise funds from individuals, institutions, corporate, and others; and
2. to promote and fund the various programmes for children who are affected by natural calamities, disasters, distress, and in difficult circumstances through voluntary agencies and State Governments, in un-served and under-served areas including tribal and remote areas in pursuance of the National Charter for Children, and Children in difficult circumstances including children living in Child Care Institutions (CCIs).
The Fund is reaching out to the designated target population through Grants-in-Aid to voluntary agencies till 2016 and through Scholarships to children living in the CCIs. From 2017 onwards, the NCF has continued only scholarships for children living in the Child Care Institutions.
The fund raised by NCF during the last 3 financial years and current year is as follows-
Year
Fund Received (in Rs.)
2019-20
33,75,600/-
2020-21
1,48,25,597/-
2021-22
17,91,825/-
2022-23
5,03,000/- (as on 31st May 2022)
The NCF started with seed money of rupees one Lakh from the Government of India on 2nd March 1979. NCF has been raising its Funds out of public donations. The Fund has financed a total of 294 projects to the tune of Rs. 8,01,40,341/- since its inception till 2016-17 and given scholarships amounting to Rs. 85,45,500/- to 972 children living in CCIs since 2016-17.
State/UT wise fund released and utilized by NCF for various scheme:
Fund released/utilized
Year
Scholarship Amount
No. of children benefitted
Details of Grant-in-Aid
Amount
Project Details
2019-20
-
75
2,85,390/-
“Welfare and Development of Disabled Children”
Project Sanctioned for Andhra Pradesh in January 2016
2020-21
-
50
1,49,670/-
“Imparting Computer Education to the Rural Students of Kalsi Block of Dehradun District”
Project Sanctioned for Uttarakhand in January 2016
2021-22
35,76,000/-
400
-
State-wise detail of students given in table below
2022-23
-
100
4,99,500/-
“Redressal Approaches Towards Combating Problems Faced By Girls Child Needing Special Attention at Vulnerable Zones Comprising of Naxalbari and Kharibari, Blocks in the Backward Darjeeling District of West Bengal State”
Project Sanctioned for West Bengal in January 2015
State/UT wise scholarships given to children for the year 2021-22
State
No. of Children
Andaman & Nicobar
25
Chhattisgarh
11
Gujarat
32
Haryana
26
Jammu & Kashmir
62
Karnataka
20
Kerala
62
Madhya Pradesh
12
Maharashtra
8
Meghalaya
3
Odisha
8
Tamilnadu
108
Tripura
9
West Bengal
14
Total
400
The number of children who have benefited out of NCF during the above period;
Sl. No.
Year
Number of Children Benefitted
Amount released
(in Rs.)
1
2019-20
75
2,85,390/-
2
2020-21
50
1,49,670/-
3
2021-22
400
35,76,000/-
The NCF has provided financial assistance of Rs. 8,01,40,341/- in the nature of one-time grant to 294 Voluntary Agencies/ non-profit Institutions, which were implementing schemes for welfare of children. The Grant in aid Scheme continued till the Financial Year 2016-17.
The scholarship is provided to children staying in Child Care Institutions. The eligibility conditions are as follows:-
• The applicant should have secured minimum 55% marks in the final examination of the previous class and minimum 75% attendance.
• Students pursuing their studies from IX standard onwards are eligible for the scholarship.
• 50% of the total scholarship money will be earmarked for girl students.
Scholarship norm for students of different classes
Category of Class
Scholarship Amount
Class IX & X
Rs. 700/-p.m. per child
(Child will receive Rs.16,800 on completing X class)
Class XI & XII
Rs. 800/-p.m. per child
(Child will receive Rs.19,200 on completing XII class)
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Lok Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নেসনেল চিলদ্রেন ফন্দ
05 AUG 2022 12:42PM by PIB Imphal
নেসনেল চিলদ্রেন ফন্দ (এন.সি.এফ.)কী মরুওইবা পান্দমশিংদিঃ
১. ইন্দিভিজ্বেল, ইন্সতিত্যুসন, কোর্পোরেৎ অমসুং অতোপ্পশিংদগী ফন্দ তানবা; অমসুং
২. অন-সর্ব অমসুং অন্দর সর্ব ওইবা ত্রাইবেল অমসুং রিমোৎ ওইবা মফমশিং য়াওনা ভোলুন্তরী এজেন্সী অমসুং রাজ্য সরকারগী থোঙদা নেসনেল চার্তর ফোর চিলদ্রেনগী থৌরাং মখাদা অমসুং চাইল্দ কেয়র ইন্সতিত্যুৎ (সি.সি.আই.)শিংদা লৈরিবা অঙাংশিং য়াওনা মহৌশাগী ওইবা খুদোংথীবা, অৱা-অনা লাকপা, অমসুং খুদোংচাদবা মতাং কয়ানা শোকহল্লবা অঙাংশিংগী ওইবা তোঙান-তোঙানবা থৌরাংশিং পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং শেন্থং পীথবা।
ফন্দ অসি ২০১৬দগী হৌদুনা ভোলুন্তরী এজেন্সীশিংদা পীবা গ্রান্তস-ইন-এদ অমসুং সি.সি.আই.শিংদা লৈরিবা অঙাংশিংদা পীবা স্কোলারশিপকী থোঙদা অখন্ননা পান্দম থম্লিবা মীওইশিংদা য়ৌহল্লি। ২০১৭দগী হৌরদুনা, এন.সি.এফ.না চাইল্দ কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিংদা লৈরিবা অঙাংশিংদা খক্তমক স্কোলারশিপ পীবগী থবক চত্থরক্লি।
হৌখিবা শেনবা চহি অহুমসিদা অমসুং চৎলিবা শেনবা চহি অসিগী ওইনা এন.সি.এফ.না তাল্লকখিবা ফন্দ মখাদা পীরিঃ-
চহি
ফংলকখিবা ফন্দ (লুপাদা)
২০১৯-২০
৩৩,৭৫,৬০০/-
২০২০-২১
১,৪৮,২৫,৫৯৭/-
২০২১-২২
১৭,৯১,৮২৫/-
২০২২-২৩
৫,০৩,০০০ (,এ ৩১, ২০২২ ফাওবদা)
এন.সি.এফ.না মার্চ ২, ১৯৭৯দা ভারত সরকারদগী সীদ মনী ওইনা লুপা লাখ অমা ফংখিবদগী হৌরকখি। এন.সি.এফ.না মসিগী ফন্দশিং অসি পব্লিক দোমেনগী ৱাংমদা তাল্লকখি। ফন্দ অসিনা হেক হৌরকপদগী ২০১৬-১৭ ফাওবদা লুপা ৮,০১,৪০,৩৪১/-গী ওইগদবা অপুনবা প্রোজেক্ত ২৯৪দা শেন্থং থাদখ্রে অমসুং ২০১৬-১৭দগী হৌদুনা সি.সি.আই.দা লৈবা অঙাংশিংদা লুপা ৮৫,৪৫,৫০০কী স্কোলার্শিপ পীখ্রে।
থাদখ্রবা/শীজিন্নখ্রবা ফন্দ
চহি
স্কোলারশিপকী শেনফম
কান্নবা ফংখ্রবা অঙাং মশীং
গ্রান্ত-ইন-এদকী অকুপ্পা মরোল
শেনফম
প্রোজেক্ত দিতেলস
২০১৯-২০
-
৭৫
২,৮৫,৩৯০/-
"ৱেলফিয়র এন্দ দিবেলপমেন্ত ওব দিসএবল চিলদ্রেন" প্রোজেক্ত জনুৱারী ২০১৬দা অন্ধ্র প্রদেশতা কাইথখি
২০২০-২১
-
৫০
১,৪৯,৬৭০/-
"ইম্পার্তিং কম্প্যুতর এজুকেসন তু দি রুরেল স্তুদেন্ত ওব কালসি ব্লোক ওব দেহরাদুন দিস্ত্রিক্ত" প্রোজেক্ত জনুৱারী ২০১৬দা উত্তরাখন্দদা কাইথখি।
২০২১-২২
৩৫,৭৬,০০০/-
৪০০
-
রাজ্যগী ওইনা পীবা অঙাংগী অকুপ্পা মরোলশিং তেবল অসিগী মখাদা পীরি
২০২২-২৩
-
১০০
৪,৯৯,৫০০/-
"নোংচুপ বেঙ্গলগী বেকৱার্দ দার্জিলিং জিলাগী নক্সলবারি অমসুং খারিবারি ব্লোকশিংগী খুদোংচাদ্রবা মফমদা লৈবা অখন্নবা মীৎয়েং চঙবা নুপী মচাশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং থেংননবগী থৌরাং" প্রোজেক্ত অসি জনুৱারী ২০১৫দা নোংচুপ বেঙ্গলদা কাইথখি
২০২১-২২গী ওইনা অঙাংশিংদা স্কোলারশিপ পীখ্রবা রাজ্য/য়ুতি
রাজ্য
অঙাং মশীং
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
২৫
ছতিশগর
১১
গুজরাত
৩২
হরিয়ানা
২৬
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬২
কর্নাতাকা
২০
কেরলা
৬২
মধ্য প্রদেশ
১২
মহারাস্ত্রা
৮
মেঘালয়
৩
ওরিশা
৮
তমিলনাদু
১০৮
ত্রিপুরা
৯
নোংচুপ বেঙ্গল
১৪
অপুনবা
৪০০
মথক্কী মতম অসিগী মনুংদা এন.সি.এফ.না কান্নবা পীখ্রবা অঙাংগী মশীং;
সেরিএল নম্বর
চহি
কান্নবা ফংখ্রবা অঙাং মশীং
কাইথখ্রবা শেনফম (লুপাদা)
১
২০১৯-২০
৭৫
২,৮৫,৩৯০/-
২
২০২০-২১
৫০
১,৪৯,৬৭০/-
৩
২০২১-২২
৪০০
৩৫,৭৬,০০০/-
অঙাংশিংগী য়াইফনবগীদমক থৌশিল কয়া পাইখৎলিবা ভোলুন্তরী এজেন্সী/ নন প্রোফিৎ ইন্সতিত্যুসন ২৯৪দা এন.সি.এফ.না অমুক্তং পীবা শেন্থং ওইনা লুপা ৮,০১,৪০,৩৪১গী শেলগী মতেং পীখ্রে। গ্রান ইন এদ স্কিম অসি ফাইনান্সিএল য়র ২০১৬-১৭ ফাওবা চৎথখি।
স্কোলারশিপ অসি চাইল্দ কেয়র ইন্সতিত্যুৎশিংদা লৈরিবা অঙাংশিংদা পীরি। অয়াবা ফংবা য়াবা কন্দিসনশিং অদু মখাদা পীরিঃ-
. এপ্লিকেন্ত অদুগী হৌখিবা ক্লাসকী অরোইবা চহিগী পরিখ্যাদা য়ামদ্রবদা ৫৫% মার্ক অমসুং য়ামদ্রবদা ৭৫% এতেন্দেন্স লৈগদবনি।
. ক্লাস ৯দগী হৌরগা মদুগী মথক্তা তম্লিবা মহৈরোইশিংনা স্কোলারশিপ অসি থাবা য়াই।
. অপুনবা স্কোলারশিপ অদুগী ৫০%দি নুপী মহৈরোইশিংগীদমক্তা খাক্কনি।
তোঙান-তোঙানবা ক্লাসশিংগী মহৈরোইশিংগী স্কোলারশিপকী কাংলোন
ক্লাসকী কাংলুপ
স্কোলারশিপকী শেনফম
ক্লাস ৯ অমসুং ১০
অঙাং অমদা থা অমগী লুপা ৭০০/- (অঙাং অদুনা ক্লাস ১০ লোইরকপদা লুপা ১৬,৮০০ ফংগনি)
ক্লাস ১১ অমসুং ১২
অঙাং অমদা থা অমগী লুপা ৮০০/- ( অঙাং অদুনা ক্লাস ১২ লোইরকপদা লুপা ১৯,২০০/- ফংগনি)
পাউদম অসি কেন্দ্রগী নুপী অমসুং অঙাং য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।