Ministry of Jal Shakti
Tap water connections under jal jeevan mission
04 AUG 2022 6:05PM by PIB Delhi
Jal Jeevan Mission (JJM) is being implemented in partnership with States including West Bengal, since August, 2019 to make provision of potable tap water supply to every rural household of the country, by 2024.
At the time of announcement of Jal Jeevan Mission, 3.23 Crore rural households were reported to have tap water connections. So far, 6.69 Crore households, including 42.85 lakh in West Bengal, have been provided with tap water connections in last 35 months. Thus, as on 1st August 2022, out of 19.11 Crore rural households in the country, around 9.92 Crore (51.93%) households are reported to have tap water supply in their homes and the remaining 9.19 Crore rural households are planned to be covered by 2024.The State/ UT, district & village-wise status of tap water connection in rural households etc. as reported by States/ UTs is in public domain and available on JJM dashboard at:
https://ejalshakti.gov.in/jjmreport/JJMIndia.aspx
District wise fund allocations is not made and maintained by this department. However, details of Central fund allocated, fund drawn and fund utilization reported by the State of West Bengal under Jal Jeevan Mission in 2019-20, 2020-21, 2021-22 & 2022-23 (as on 01.08.2022) is as under:
(Amount in Rs. Crore)
Year
Central share
Expenditure under State share
Opening Balance
Allocation
Fund drawn by the State
Total fund available
Reported utilization
2019-20
760.82
995.33
994.75
1,755.57
609.00
445.03
2020-21
1,146.58
1,614.18
807.08
1,953.66
1,196.07
641.17
2021-22
757.58
6,998.97
1,404.61
2,162.19
1,547.52
725.77
2022-23
614.67
6,180.25
ND
614.67
63.44
472.81
Source: JJM, IMIS ND: Not drawn
This information was given by the Minister of State, Shri Prahlad Singh Patel in a written reply in Rajya Sabha today.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
জল জীবন মিসনগী মখাদা তোতি ইশিং কনেক্সনশিং
04 AUG 2022 6:05PM by PIB Imphal
২০২৪ ফাওবদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খুঙ্গংগী য়ুমথোং খুদিংদা পোর্তেবল তেপ ৱাতর সপ্লাই ফংহন্নবা ২০১৯গী ওগস্ত থাদগী ৱেস্ত বেঙ্গল য়াওনা রাজ্যশিংগা খুৎশম্নদুনা জল জীবন মিসন (জে.জে.এম.) ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
জল জীবন মিসন লাউথোকখিবা মতম অদুদা খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর ৩.২৩দা তোতি ইশিং কনেক্সনশিং লৈরে হায়না রিপোর্ত তৌরকখি। হৌজিক ফাওবদা হৌখিবা থা ৩৫দা ৱেস্ত বেঙ্গলদা য়ুমথোং লাখ ৪২.৮৫ য়াওনা য়ুমথোং করোর ৬.৬৯দা তোতি ইশিং কনেক্সনশিং ফংহনখ্রে। মতৌ অদুম্না, ২০২২গী ওগস্ত ১দা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর ১৯.১১গী মনুংদা য়ুমথোং চাওরাক্না করোর ৯.৯২ (৫১.৯৩%)না মখোয়গী ময়ুমশিংদা তোতি ইশিং সপ্লাই ফংবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে অমদি লেমহৌরিবা খুঙ্গংগী য়ুমথোং করোর ৯.১৯বু ২০২৪গী মনুংদা কোনসিন্নবা পান্দম থম্লি। খুঙ্গংগী য়ুমথোংশিংদা তোতি ইশিং কনেক্সনগী রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং, জিলাশিং অমসুং খুঙ্গংশিংগী ওইবা ফিভমগী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা পব্লিক দোমেনদা রিপোর্ত তৌরকখিবা অদু জে.জে.এম. দাশবোর্দতা লৈরে:
https://ejalshakti.gov.in/jjmreport/JJMIndia.aspx
জিলা-জিলাশিংগী ওইবা ফন্দ এলোকেসন অসি বিভাগ অসিনা শেমদে অমদি মেন্তেইন তৌদে। অদুমওইনমক, এলোকেত তৌখিবা সেন্ত্রেল ফন্দ, লৌথোকখিবা ফন্দ অমদি ২০১৯-২০, ২০২০-২১, ২০২১-২২ অমসুং ২০২২-২৩ (০১.০৮.২০২২দা) দা জল জীবন মিসনগী মখাদা ৱেস্ত বেঙ্গল রাজ্যনা রিপোর্ত তৌরকখিবা ফন্দ য়ুতিলাইজেসনগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে:
(শেনফম লুপা করোরদা)
চহি
সেন্ত্রেল শেয়র
স্তেত শেয়রগী মখাদা চাদিং
ওপনিং বেলেন্স
এলোকেসন
রাজ্যনা লৌথখিবা ফন্দ
এবাইলেবল ওইরিবা অপুনবা ফন্দ
রিপোর্তেদ য়ুতিলাইজেসন
২০১৯-২০
৭৬০.৮২
৯৯৫.৩৩
৯৯৪.৭৫
১,৭৫৫.৫৭
৬০৯.০০
৪৪৫.০৩
২০২০-২১
১,১৪৬.৫৮
১,৬১৪.১৮
৮০৭.০৮
১,৯৫৩.৬৬
১,১৯৬.০৭
৬৪১.১৭
২০২১-২২
৭৫৭.৫৮
৬,৯৯৮.৯৭
১,৪০৪.৬১
২,১৬২.১৯
১,৫৪৭.৫২
৭২৫.৭৭
২০২২-২৩
৬১৪.৬৭
৬,১৮০.২৫
ND
৬১৪.৬৭
৬৩.৪৪
৪৭২.৮১
সোর্স: জে.জে.এম., আই.এম.আই.এস. ND: নোত দ্রোন
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।