পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শেনবা চহি ২০২১-২২দা লৈবাক অসিদা পেত্রোলিয়ম প্রদ্রক্ত অমসুং নেচরেল গ্যাস শীজিন্নবগী চাং অসি মথংশিৎনা এম.এম.তি. ২০৪.২৩ অমসুং বিলিয়ন ক্যুবিক মিতর (বি.সি.এম.) ৬৩.৯১ ওইখি
লৈবাক অসিদা হৌজিক ফাওবদা ফংলিবা কনভেন্সনেল হায়দ্রোকার্বন রিসোর্সশিং অসি চাউরাক্না থাও অমসুং থাওগা মান্নবা গ্যাস বিলিয়ন তন ১২.০ ওইখি
04 AUG 2022 3:36PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী রামেস্বর তেলিনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পাউদমখি মদুদি লৈবাক অসিদা হৌজিক ফাওবদা ফংলিবা কনভেন্সনেল হায়দ্রোকার্বন রিসোর্সশিং অসি চাউরাক্না থাও অমসুং থাওগা মান্নবা গ্যাস বিলিয়ন তন ১২.০ ওইখি। মসিগী মনুংদগী রিকবরেবল রিসোর্সনা বিলিয়ন তন ৪.২নি হায়না পারি, মসিগী মনুংদগী থাউ অমসুং থাউগা মান্নবা গ্যাসকী বিলিয়ন তন ২.৬ পুথোকখ্রে।
শেনবা চহি ২০২১-২২দা লৈবাক অসিদা পেত্রোলিয়ম প্রদ্রক্ত অমসুং নেচরেল গ্যাস শীজিন্নবগী চাং অসি মথং শিৎনা এম.এম.তি. ২০৪.২৩ অমসুং বিলিয়ন ক্যুবিক মিতর (বি.সি.এম.) ৬৩.৯১ ওইখি।
২০২১-২২দা লৈবাক অসিগী ক্রুদ ওইল অমসুং গ্যাসকী অপুনবা অচংবা চাং ২২.৮% অসি দোমেস্তিক প্রদক্সন্না থংহনবা ঙমখি।
হৌখিবা চহি ৩ অমসুং অহানবা ক্বারতর (ক্ব্যু১) ২০২২-৩৩ (পি) (এপ্রিল-জুন)গী অচঙবা শেলগা লোইননা পুশিল্লকখিবা ক্রুদ ওইলগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
শেনবা চহি
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
(ক্ব্যু১) ২০২২-৩৩ (পি)
পুশিল্লকখিবা ক্রুদ ওইল (এম.এম.তি.দা)
২২৭.০
১৯৬.৫
২১২.০
৬০.৩
পুশিল্লকপগী অচঙবা (য়ু.এস. $ বিলিয়ন্দা)
১০১.৪
৬২.২
১২০.৪
৪৮.০
পুশিল্লকপগী অচঙবা (লুপা করোরদা)
৭১৭০০১
৪৫৯৭৭৯
৮৯৯৩১২
৩৬৯৭৪২
সোর্সঃ পেত্রোলিয়ম প্লানিং এন্দ এনালাইসিস সেল (পি.পি.এ.সি.), (পি): প্রোভিজনে
হৌখিবা চহি ৩ অমসুং অহানবা ক্বারতর (ক্ব্যু১) ২০২২-৩৩ (পি) (এপ্রিল-জুন)গী অচঙবা শেলগা লোইননা পুশিল্লকখিবা নেচরেল গ্যাসকী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
শেনবা চহি
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
(ক্ব্যু১) ২০২২-৩৩ (পি)
পুশিল্লকখিবা নেচরেল গ্যাস (বি.সি.এম.দা)
৩৩.৮৮৭
৩৩.০৩১
৩০.৭৭৬
৭.৪০
পুশিল্লকপগী অচঙবা (য়ু.এস. $ বিলিয়ন্দা)
৯.৫
৭.৯
১৩.৪
৩.৪
পুশিল্লকপগী অচঙবা (লুপা করোরদা)
৬৭৩৮৩
৫৮১২৯
১০০০১১
২৫২৬৮
সোর্সঃ পি.পি.এ.সি., (পি): প্রোভিজনেল

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Consumption of petroleum products and natural gas in the country, during FY 2021-22, was 204.23 MMT and 63.91 Billion Cubic Meters (BCM) respectively
Conventional hydrocarbon resources discovered so far in the country estimated to be approximately 12.0 Billion Tonnes of oil & oil equivalent of gas
04 AUG 2022 3:36PM by PIB Delhi
The Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Shri Rameswar Teli in a written reply to a question in the Lok Sabha today informed that the conventional hydrocarbon resources that have been discovered so far in the country is estimated to be approximately 12.0 Billion Tonnes of oil & oil equivalent of gas. Out of this, recoverable resources are estimated to be 4.2 Billion Tonnes of which about 2.6 billion Tonnes of oil and oil equivalent of gas has already been produced.
The consumption of petroleum products and natural gas in the country, during 2021-22, was 204.23 MMT and 63.91 Billion Cubic Meter (BCM) respectively.
During 2021-22, 22.8 % of total requirements of crude oil and gas of the country were met through domestic production.
Details of crude oil imported along-with its cost for last 3 years and first quarter
(Q1) (April – June) of 2022-23 (P) is given below:
Financial Year
2019 - 20
2020 - 21
2021 - 22
Q1 of 2022-23 (P)
Crude Oil Import (in MMT)
227.0
196.5
212.0
60.3
Import Cost (in US $ billion)
101.4
62.2
120.4
48.0
Import Cost (in Rs. crore)
717001
459779
899312
369742
Source: Petroleum Planning & Analysis Cell (PPAC), (P): Provisional
Details of Natural Gas imported along-with cost for last 3 years and Q1 of 2022-23 (P) is given below:
FY
2019 - 20
2020 - 21
2021 - 22
Q1 of 2022-23 (P)
Natural Gas Imports (in BCM)
33.887
33.031
30.776
7.40
Import Cost (in US $ billion)
9.5
7.9
13.4
3.4
Import Cost (in Rs. crore)
67383
58129
100011
25268
Source: PPAC, (P): Provisional