Ministry of Panchayati Raj
Digital Mapping
02 AUG 2022 5:01PM by PIB Delhi
The Central Sector Scheme “SVAMITVA” aims to provide the ‘Record of Rights’ to village household owners possessing houses in inhabited areas (Abadi) in villages with issuance of legal ownership rights (Property cards/Title deeds).It is done with the help of drone technology. The scheme aims to cover 6.62 lakh villages in the country from Financial Year 2020-21 to Financial Year 2024-25. It is being implemented with the collaborative efforts of the Ministry of Panchayati Raj, Survey of India (SoI), State Revenue Department, State Panchayati Raj Department and National Informatics Centre (NIC). The progress made under the scheme and expenditure incurred in as follows;
Status of Implementation of SVAMITVA scheme as on 28.07.2022
State
Number of Villages in which Drone Flying is completed
Haryana
6,260
Uttarakhand
7,581
Madhya Pradesh
32,937
Uttar Pradesh
72,379
Maharashtra
23,697
Rajasthan
4,582
Karnataka
2,664
Punjab
1,648
Andhra Pradesh
2,823
J&K
1,201
Ladakh
85
Himachal Pradesh
1,672
Gujarat
1,494
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
80
Puducherry
96
Arunachal Pradesh
219
Odisha
895
Kerala
50
Lakshadweep
10
Andaman & Nicobar Islands
186
Goa
410
Assam
45
Chhattisgarh
2,447
Jharkhand
240
Mizoram
48
Tripura
1
Manipur
15
Sikkim
1
Tamil Nadu
3
Telangana
5
Delhi
21
Total
1,63,795
Total cost for implementation of the Scheme from 2020-2025 is Rs. 566.23 crore. Under the scheme, funds to Survey of India are provided for two components – Large Scale Mapping (LSM) using drones and establishment of Continuous Operating Reference Station (CORS). Funds on limited scale are also provided to States for Information, Education, Communication (IEC) and setting up of State Project Monitoring Unit (SPMU). Funds are also released to National Informatics Centre (NIC) through National Informatics Centre Services Inc (NICSI)for Enhancement of Spatial Planning Application ‘Gram Manchitra’ and Central Infrastructure. Details of funds released under the scheme is as follows;
.
Release of funds under SVAMITVA scheme as on 28.07.2022
Organization / State / UT
Funds released (Rs.)
Survey of India
2,43,90,60,855
NIC through NICSI
8,45,40,987
Andhra Pradesh
26,70,000
Arunachal Pradesh
16,54,250
Assam
54,74,750
Chhattisgarh
13,14,500
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
2,19,750
Haryana
21,61,270
Himachal Pradesh
41,15,250
Karnataka
7,75,125
Madhya Pradesh
92,77,500
Maharashtra
10,52,500
Mizoram
2,77,750
Odisha
11,50,000
Punjab
7,80,000
Tripura
3,87,000
Uttar Pradesh
1,44,75,000
Uttarakhand
15,10,000
Total
2,57,08,96,487
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Lok Sabha today.

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
দিজিতেল মেপ্পিং
02 AUG 2022 5:01PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম “স্বামিত্ব”না খুঙ্গংশিংদা লৈরিবা মী তাবা মফমশিং(অবাদি)দা লৈরিবা খুঙ্গংগী য়ুমগী মপুশিংদা লিগেল ওনরশিপ রাইতশিং (প্রোপর্তী কার্দশিং/তাইতল দীদশিং) পীবগা লোয়ননা মখোয়না ‘রেকোর্দ ওফ রাইতস’ পীনবা পান্দম থম্মি। মসি দ্রোন তেক্নোলোজীগী মতেংগা লোয়ননা পাঙথোকখি। স্কিম অসিনা শেনবা চহি ২০২০-২১দগী শেনবা চহি ২০২৪-২৫ ফাওবদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খুঙ্গং লাখ ৬.৬২ কোনশিন্নবা পান্দম থমখি। মসি পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়, সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (এস.ও.আই.), রাজ্যগী রিভেন্যু বিভাগ, রাজ্যগী পঞ্চায়তি রাজ বিভাগ অমসুং নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)গা খুৎশম্নদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। স্কিম অসিগী মখাদা খুমাং চাউশিনখিবা অমসুং চাদিং তৌখিবা অদু মখাদা পীরি:
২৮.০৭.২০২২ ফাওবদা স্বামিত্ব স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবগী স্তেতস
রাজ্য
দ্রোন পাইহনবা লোইখ্রবা খুঙ্গংশিংগী মশিং
হরিয়ানা
৬,২৬০
উত্তরাখন্দ
৭,৫৮১
মধ্য প্রদেশ
৩২,৯৩৭
উত্তর প্রদেশ
৭২,৩৭৯
মহারাস্ত্র
২৩,৬৯৭
রাজস্থান
৪,৫৮২
কর্নাতকা
২,৬৬৪
পঞ্জাব
১,৬৪৮
আন্ধ্র প্রদেশ
২,৮২৩
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,২০১
লদাখ
৮৫
হিমাচল প্রদেশ
১,৬৭২
গুজরাত
১,৪৯৪
দদ্রা অমদি নগর হবেলি অমসুং দামন অমদি দ্যু
৮০
পুদুচেরী
৯৬
অরুনাচল প্রদেশ
২১৯
ওরিশা
৮৯৫
কেরলা
৫০
লক্ষদীপ
১০
অন্দমান অমসুং নিকোরব আইলেন্দ
১৮৬
গোৱা
৪১০
অসাম
৪৫
ছত্তিসগর
২,৪৪৭
ঝারখন্দ
২৪০
মিজোরাম
৪৮
ত্রিপুরা
মনিপুর
১৫
সিক্কিম
তামিল নাদু
তেলঙ্গানা
দিল্লী
২১
অপুনবা
১,৬৩,৭৯৫
২০২০-২০২৫ ফাওবদা স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা চংখিবা অপুনবা শেনফম অসি লুপা করোর ৫৬৬.২৩ ওইখি। স্কিম অসিগী মখাদা সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী ফন্দশিং অসি কম্পোনেন্ত অনি – দ্রোনশিং শীজিন্নবা লার্জ স্কেল মেপ্পিং অমসুং কন্তিন্যুস ওপরেতিং রিফরেন্স স্তেসন (সি.ও.আর.এস.) লিংখৎপা অনি অসিগী খুত্থাংদা পীথখি। ইনফোর্মেসন, এজুকেসন, কম্ম্যুনিকেসন (আই.ই.সি.)গীদমক অমসুং স্তেৎ প্রোজেক্ত মোনিতরিং য়ুনিৎ (এস.পি.এম.য়ু.) লিংখৎনবগীদমক রাজ্যশিংদা অকক্নবা স্কেলদা ফন্দশিং পীথখি। স্পাসিএল প্লান্নিং এপ্লিকেসন ‘গ্রাম মঞ্চিত্রা’ অমসুং সেন্ত্রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবগীদমক নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর সর্ভিসেস ইনকোর্পরেসন (এন.আই.সি.এস.আই.)গী খুত্থাংদা নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)দা ফন্দশিংসু কাইথখি। স্কিম অসিগী মখাদা কাইথখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
২৮.০৭.২০২২ ফাওবদা স্বামিত্ব স্কিমগী মখাদা কাইথখিবা ফন্দশিং
ওর্গনাইজেসন/স্তেৎ/য়ু.তি.
কাইথখিবা ফন্দশিং (লুপা)
সর্ভে ওফ ইন্দিয়া
২,৪৩,৯০,৬০,৮৫৫
এন.আই.সি.এস.আই.গী খুত্থাংদা এন.আই.সি.
৮,৪৫,৪০,৯৮৭
আন্ধ্র প্রদেশ
২৬,৭০,০০০
অরুনাচল প্রদেশ
১৬,৫৪,২৫০
অসাম
৫৪,৭৪,৭৫০
ছত্তিসগর
১৩,১৪,৫০০
দদ্রা অমদি নগর হবেলি অমসুং দামন অমদি দ্যু
২,১৯,৭৫০
হরিয়ানা
২১,৬১,২৭০
হিমাচল প্রদেশ
৪১,১৫,২৫০
কর্নাতকা
৭,৭৫,১২৫
মধ্য প্রদেশ
৯২,৭৭,৫০০
মহারাস্ত্র
১০,৫২,৫০০
মিজোরাম
২,৭৭,৭৫০
ওরিশা
১১,৫০,০০০
পঞ্জাব
৭,৮০,০০০
ত্রিপুরা
৩,৮৭,০০০
উত্তর প্রদেশ
১,৪৪,৭৫,০০০
উত্তরাখন্দ
১৫,১০,০০০
অপুনবা
২,৫৭,০৮,৯৬,৪৮৭
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা পঞ্চায়তি রাজকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কপিল মোরেশ্বর পতিলনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।