Ministry of Social Justice & Empowerment
Population of Senior Citizens
02 AUG 2022 4:59PM by PIB Delhi
As per Census 2011, population of Senior Citizens (people aged 60 years and above) is 10.38 Crore in the country. The projected population of Senior Citizens aged 60+ years of the country for 2026 (as on 01st March) is expected to be 17.32 crore, as per the report of Technical Group on Population Projections constituted by the National Commission on Population.
As per Census 2011, the number of senior citizens suffering from any disability in their old age is 53,76,619 which is approximately 5.18 percent of total population of senior citizens (10.38 crore).
Ministry of Social Justice and Empowerment is successfully implementing the ‘Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY)’ since 01.04.2017 with the objective to provide with such physical aids and assisted living devices which can restore near normalcy in the bodily functions to the senior citizens belonging to BPL category or senior citizens with monthly income not more than Rs. 15000/- who are suffering from age related disabilities/ infirmities. The Scheme is being implemented through Artificial Limbs Manufacturing Corporation (ALIMCO) which has conducted 251 distribution camps and benefiting 2,52,229 senior citizens. The State/UT-wise number of beneficiaries is at Annexure.
The objective of RVY is to provide physical aids and assisted living devices to all the economically weaker senior citizens who are suffering from age related disability.
Annexure
State-wise total number of beneficiaries benefited under Rashtriya Vayoshri Yojana (RVY) as on 26.07.2022
S.NO.
State/UTs
No. of Beneficiaries
1
Andaman and Nicobar Islands
342
2
Andhra Pradesh
7404
3
Arunachal Pradesh
2195
4
Assam
6165
5
Bihar
7205
6
Chandigarh
0
7
Chhattisgarh
4644
8
Dadar and Nagar Haveli
0
9
Daman and Diu
341
10
Delhi
3451
11
Goa
2407
12
Gujarat
5582
13
Haryana
4848
14
Himachal Pradesh
430
15
Jammu and Kashmir
369
16
Jharkhand
3197
17
Karnataka
5977
18
Kerala
4182
19
Lakshadweep
528
20
Madhya Pradesh
19435
21
Maharashtra
68851
22
Manipur
4557
23
Meghalaya
9801
24
Mizoram
364
25
Nagaland
2990
26
Odisha
3561
27
Puducherry
1529
28
Punjab
3160
29
Rajasthan
14236
30
Sikkim
2618
31
Tamil Nadu
2195
32
Telangana
4083
33
Tripura
6412
34
Uttarakhand
5395
35
Uttar Pradesh
43674
36
West Bengal
101
Total
2,52,229
This information was given by The Minister of State Social Justice and Empowerment Sushri Pratima Bhoumik in the Lok Sabha in a written reply today.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
সেনিয়র সিতিজনশিংগী পোপুলেসন
02 AUG 2022 4:59PM by PIB Imphal
সেন্সস ২০১১গী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা সেনিয়র সিতিজনশিং (চহি ৬০ অমসুং মথক্কী মীওই)গী পোপুলেসন অসি করোর ১০.৩৮নি। নেস্নেল কম্মিসন ওন পোপুলেসন্না লিংখৎপা পোপুলেসন প্রোজেক্সন্দা তেক্নিকেল গ্রুপকী রিপোর্তকী মতুং ইন্না ২০২৬ (মার্চ ০১দা) লৈবাক অসিদা চহি ৬০ মথক্কী প্রোজেক্তেদ পোপুলেসন অসি করোর ১৭.৩২ ওইরবা য়াই।
সেন্সস ২০১১গী মতুং ইন্না, মখোয়গী অহল ওইবা চহিদা মখল অমা হেক্তগী অৱাবা মায়োক্নরিবা সেনিয়র সিতিজনগী মশিং অসি ৫৩,৭৬,৬১৯নি, মদু সেনিয়র সিতিজনশিংগী অপুনবা মশিং (করোর ১০.৩৮)গী চাউরাক্না চাদা ৫.১৮ ওইরি।
সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্ত মন্ত্রালয়না অসিগুম্বা ফিজিকেল এইদশিং অমসুং এসিসতেদ লিভিং দিভাইসশিং ফংহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা ০১.০৪.২০১৭দগী ‘রাস্ত্রীয়া ভায়োশ্রী য়োজনা (আর.ভি.ৱাই.)’ মায় পাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌরি, মদুনা বি.পি.এল. কেতেগোরী নত্রগা চহীগা মরী লৈবা দিসএবিলিতী/ইনফর্মিতীনা নারবা মশাগী থাগী শেন্থোক লুপা লিশিং ১৫০০০দগী হেন্দবা সেনিয়র সিতিজনশিংগী মনুং চনবা সেনিয়র সিতিজনশিংদা বোদিলী ফঙ্কসনশিং মহৌশাগী ফিভমদা পুরকপা ঙমহল্লি। স্কিম অসি আর্তিফিসিএল লিম্বস মেনুফেকচরিং কোর্পোরেসন (এ.এল.আই.এম.সি.ও.)গী থোংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌদুনা দিস্ত্রিব্যুসন কেম্প ২৫১ পাংথোকখ্রে অমদি সেনিয়র সিতিজন ২,৫২,২২৯দা কানবা ফংহনখ্রে। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইবা বেনেফিসরীশিংগী মশিং এনেক্সচরদা পীরি।
আর.ভি.ৱাই.গী পান্দমদি চহিগা মরী লৈনবা দিসএবিলিতীনা নারবা শেন্থোক নেম্বা সেনিয়র সিতিজন পুম্নমক্তা ফিজিকেল এইদশিং অমসুং এসিসতেদ লিভিং দিভাইসশিং ফংহনবনি।
এনেক্সচর
২৬.০৭.২০২২দা রাস্ত্রীয়া ভায়োশ্রী য়োজনা (আর.ভি.ৱাই.)গী মখাদা কানবা ফংখ্রবা বেনেফিসরীশিংগী রাজ্যশিংগী ওইবা মশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.শিং
বেনেফিসরীশিংগী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
৩৪২
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৭৪০৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২১৯৫
৪
অসাম
৬১৬৫
৫
বিহার
৭২০৫
৬
চান্দিগর
০
৭
ছত্তিশগর
৪৬৪৪
৮
দাদর অমসুং নগর হভেলি
০
৯
দামন অমসুং দ্যু
৩৪১
১০
দিল্লী
৩৪৫১
১১
গৱা
২৪০৭
১২
গুজরাত
৫৫৮২
১৩
হরিয়ানা
৪৮৪৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৪৩০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩৬৯
১৬
ঝার্খন্দ
৩১৯৭
১৭
কর্নাতকা
৫৯৭৭
১৮
কেরলা
৪১৮২
১৯
লক্ষদ্বীপ
৫২৮
২০
মধ্য প্রদেশ
১৯৪৩৫
২১
মহারাস্ত্র
৬৮৮৫১
২২
মনিপুর
৪৫৫৭
২৩
মেঘলায়া
৯৮০১
২৪
মিজোরাম
৩৬৪
২৫
নগালেন্দ
২৯৯০
২৬
ওরিশা
৩৫৬১
২৭
পুদুচেরী
১৫২৯
২৮
পঞ্জাব
৩১৬০
২৯
রাজস্থান
১৪২৩৬
৩০
সিক্কিম
২৬১৮
৩১
তমিল নাদু
২১৯৫
৩২
তেলঙ্গনা
৪০৮৩
৩৩
ত্রিপুরা
৬৪১২
৩৪
উত্তরাখন্দ
৫৩৯৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪৩৬৭৪
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০১
অপুনবা
২,৫২,২২৯
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি লোক সভাদা সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী প্রতিমা ভৌমিকনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।