Ministry of Food Processing Industries
Unregistered Food Processing Enterprises
02 AUG 2022 1:09PM by PIB Delhi
The Ministry of Statistics and Programme Implementation through a national survey collected data for unincorporated/unregistered enterprises. This latest state-wise survey for unincorporated/unregistered sector is available for the year 2015-16. As per this National Sample Survey (NSS 73rd round 2015-16), a total of 24.59 lakh food processing enterprises in the unregistered segment has been reported. The state-wise break-up is as under:
Name of the state
Number of Food Processing Industries
Andhra Pradesh
1,54,330
Arunachal Pradesh
145
Assam
65,997
Bihar
1,45,300
Chhattisgarh
26,957
Delhi
14,350
Goa
2,929
Gujarat
94,066
Haryana
24,577
Himachal Pradesh
21,885
Jammu & Kashmir
28,089
Jharkhand
1,16,536
Karnataka
1,27,458
Kerala
77,167
Madhya Pradesh
1,02,808
Maharashtra
2,29,372
Manipur
6,038
Meghalaya
3,268
Mizoram
1,538
Nagaland
3,642
Odisha
77,781
Punjab
63,626
Rajasthan
1,01,666
Sikkim
101
Tamil Nadu
1,78,527
Telangana
80,392
Tripura
13,998
Uttar Pradesh
3,50,883
Uttarakhand
18,116
West Bengal
3,22,590
Andaman & Nicobar
774
Chandigarh
656
Dadra & Nagar
622
Daman & Diu
136
Lakshadweep
127
Puducherry
3,482
Total
24,59,929
Source: NSSO Report No.582 on Economic Characteristics of Unincorporated Non- Agricultural Enterprises (Excluding Construction) in India; NSS 73rdRound (July 2015-June 2016)
This information was given by Minister of State for M/o Food Processing Industries, Shri Prahlad Singh Patel in a written reply in Lok Sabha today

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
রেজিস্তর তৌদবা ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইসশিং
02 AUG 2022 1:09PM by PIB Imphal
স্তেতিস্তিক্স এন্দ প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়না নেস্নেল সর্ভে অমগী খুত্থাংদা ইনকোর্পোরেত/রেজিস্তর তৌদবা এন্তর্প্রাইসশিংগী দেতা খোমজিনখি। ইনকোর্পোরেত/রেজিস্তর তৌদবা সেক্তরগী খ্বাইদগী নৌবা রাজ্য-রাজ্যগী সর্ভে অসি চহি ২০১৫-১৬কী লৈরে। নেস্নেল সেম্পল সর্ভে (এন.এস.এস. ৭৩শুবা রাউন্দ ২০১৫-১৬)গী মতুং ইন্না রেজিস্তর তৌদবা সেগমেন্তদা ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইস মশিং পুন্না লাখ ২৪.৫৯ লৈরি। রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা খাইদোক্লবা মশিং মখাদা পীরি:
রাজ্যগী মমিং
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীশিংগী মশিং
আন্ধ্র প্রদেশ
১,৫৪,৩৩০
অরুনাচল প্রদেশ
১৪৫
অসাম
৬৫,৯৯৭
বিহার
১,৪৫,৩০০
ছত্তিশগর
২৬,৯৫৭
দিল্লী
১৪,৩৫০
গোৱা
২,৯২৯
গুজরাত
৯৪,০৬৬
হরিয়ানা
২৪,৫৭৭
হিমাচল প্রদেশ
২১,৮৮৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২৮,০৮৯
ঝারখন্দ
১,১৬,৫৩৬
কর্নাতকা
১,২৭,৪৫৮
কেরেলা
৭৭,১৬৭
মধ্য প্রদেশ
১,০২,৮০৮
মহারাস্ত্র
২,২৯,৩৭২
মনিপুর
৬,০৩৮
মেঘালয়
৩,২৬৮
মিজোরাম
১,৫৩৮
নাগালেন্দ
৩,৬৪২
ওরিশা
৭৭,৭৮১
পঞ্জাব
৬৩,৬২৬
রাজস্থান
১,০১,৬৬৬
সিক্কিম
১০১
তমিল নাদু
১,৭৮,৫২৭
তেলঙ্গনা
৮০,৩৯২
ত্রিপুরা
১৩,৯৯৮
উত্তর প্রদেশ
৩,৫০,৮৮৩
উত্তরাখন্দ
১৮,১১৬
নোংচুপ বেঙ্গল
৩,২২,৫৯০
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৭৭৪
চান্দিগর
৬৫৬
দ্রদা অমসুং নগর হভেলি
৬২২
দামন অমসুং দ্যু
১৩৬
লক্ষদীপ
১২৭
পুদুচেরী
৩,৪৮২
অপুনবা
২৪,৫৯,৯২৯
সোর্স: ভারতকী ইকনোমিক করেক্তরিস্তিক্স ওফ অনইনকোর্পোরেতেদ নন-এগ্রিকলচরেল এন্তর্প্রাইসেস (এক্সক্লুদিং কনস্ত্রক্সন)গী এন.এস.এস.ও. রিপোর্ত নম্বর ৫৮১; এন.এস.এস. ৭৩শুবা রাউন্দ (জুলাই ২০১৫- জুন ২০১৬)
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা এম/ও ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি