Ministry of Jal Shakti
Achievements of JJM
28 JUL 2022 5:36PM by PIB Delhi
To make provision of potable water to every rural household through tap water connection at a service level of 55 litre per capita per day (lpcd), of prescribed quality (BIS:10500), on regular and long-term basis, by 2024, since August 2019, Government of India, in partnership with States, is implementing Jal Jeevan Mission (JJM). The estimated outlay of the mission is Rs. 3.60 lakh Crore out of which the Central share is Rs. 2.08 lakh Crore.
At the time of announcement of Jal Jeevan Mission, 3.23 Crore rural households were reported to have tap water connections. So far, 6.64 Crore households have been provided with tap water connections in last 35 months. Thus, as on 25th July 2022, out of 19.14 Crore rural households in the country, around 9.87 Crore (51.61%) households are reported to have tap water supply in their homes. State/ UT wise details are annexed.
This information was given by the Minister of State, Shri Prahlad Singh Patel in a written reply in Lok Sabha today.
****
BY
Annex
State/ UT-wise status of tap water connections in rural households
(as on 25.07.2022) (Number in lakhs)
S. No.
State/ UT
Total rural HHs as on date
Rural HHs with tap water supply
as on 15.08.2019
provided during Mission
As on
date
(in numbers)
In %
1.
A & N Islands
0.62
0.29
0.33
0.62
100.00
2.
Andhra Pradesh
95.69
30.74
26.87
57.61
60.20
3.
Arunachal Pradesh
2.20
0.23
1.25
1.48
67.23
4.
Assam
63.35
1.11
23.35
24.46
38.61
5.
Bihar
1,72.21
3.16
1,56.62
1,59.78
92.78
6.
Chhattisgarh
50.06
3.20
9.55
12.75
25.46
7.
DNH and D&D
0.85
0.00
0.85
0.85
100.00
8.
Goa
2.63
1.99
0.64
2.63
100.00
9.
Gujarat
91.77
65.16
23.41
88.57
96.51
10.
Haryana
30.97
17.66
13.31
30.97
100.00
11.
Himachal Pradesh
17.28
7.63
8.68
16.31
94.44
12.
J&K
18.35
5.75
4.87
10.62
57.87
13.
Jharkhand
61.22
3.45
9.81
13.26
21.65
14.
Karnataka
1,01.18
24.51
28.55
53.06
52.44
15.
Kerala
70.69
16.64
13.07
29.71
42.03
16.
Ladakh
0.43
0.01
0.19
0.20
47.18
17.
Madhya Pradesh
1,19.89
13.53
37.73
51.26
42.75
18.
Maharashtra
1,44.93
48.44
54.19
1,02.63
70.82
19.
Manipur
4.52
0.26
3.01
3.27
72.38
20.
Meghalaya
5.90
0.05
2.37
2.42
41.02
21.
Mizoram
1.34
0.09
0.78
0.87
64.70
22.
Nagaland
3.77
0.14
1.59
1.73
45.98
23.
Odisha
88.57
3.11
40.99
44.10
49.79
24.
Puducherry
1.15
0.94
0.21
1.15
100.00
25.
Punjab
34.40
16.79
17.58
34.37
99.91
26.
Rajasthan
1,05.69
11.74
15.76
27.50
26.02
27.
Sikkim
1.32
0.70
0.2
0.90
68.58
28.
Tamil Nadu
1,22.54
21.76
41.04
62.80
51.25
29.
Telangana
53.87
15.68
38.19
53.87
100.00
30.
Tripura
7.42
0.25
3.65
3.90
52.59
31.
Uttar Pradesh
2,64.28
5.16
34.72
39.88
15.09
32.
Uttarakhand
14.94
1.30
8.29
9.59
64.16
33.
West Bengal
1,60.02
2.15
42.51
44.66
27.91
Total
19,14.04
3,23.62
6,64.16
9,87.78
51.61
Source: JJM – IMIS HH: Household

জল শক্তি মন্ত্রালয়
জে.জে.এম.গী মায় পাকপশিং
28 JUL 2022 5:36PM by PIB Imphal
ইং ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা, য়ুম্থোং খুদিংগী অশাংবা মতমগী অমসুং নুংতিগী চাং নাইনা বি.আই.এস:১০৫০০গী প্রিস্ক্রাইব ক্বালিতীগী মগুন চেনবা তোতি ঈশিং নোংমদা পর কেপিতা লিতর (এল.পি.সি.দি.) ৫৫গী সর্ভিস লেভেল য়ৌনা পীবগী পান্দমগা লোয়ননা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিংগা খুৎশম্নদুনা জল জীবন মিসন (জে.জে.এম.) চলায়রি। মিসন অসিগী অপুনবা শেনফম অসি চাউরাকপা লুপা করোর লাখ ৩.৬০নি অমসুং মসিগী মনুংদা কেন্দ্রগী শরুক্কী শেনফম্না লুপা করোর লাখ ২.০৮নি।
জল জীবন মিসন লাউথোকখিবা মতমদা, লৈবাক্কী খুঙ্গংগী ইমুং করোর ৩.২৩না তোতি ঈশিং পুশিল্লে হায়বা পাউদম লৈখি। মমাংগী থা ৩৫দা অপুনবা ইমুং করোর ৬.৬৪দা তোতি ঈশিং য়ৌহনখ্রে। মতৌ অসুম্না, জুলাই ২৫, ২০২২ ফাওবদা, লৈবাক্কী খুঙ্গংগী অপুনবা ইমুং করোর ১৯.১৪ করোরগী মনুংদা, চাউরাকপা ইমুং করোর ৯.৮৭ (৫১.৬১%)তা হৌজিক ময়ুমদা তোতি ঈশিং য়ৌরে। রাজ্য/য়ু.তি.গী অকুপ্পা মরোলশিং মখাগী এনেক্সরদা পীরি।
ৱাফম অসি রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
****
এনেক্সর
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী খুঙ্গংগী ইমুংশিংদা তোতি ঈশিং পুশিনবগী অকুপ্পা ৱারোল
(২৫.০৭.২০২২ ফাওবগী) (মশিং অসি লাখতা পীবনি)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
হৌজিক ফাওবগী ওইবা অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং মশিং
তোতি ঈশিং পুশিনবা খুঙ্গংগী ইমুং
১৫.০৮.২০১৯ ফাওবগী
মিসনগী মনুংদা পুশিনখিবা
হৌজিক ফাওবগী
মশিংদা
%দা
১.
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
০.৬২
০.২৯
০.৩৩
০.৬২
১০০.০০
২.
আন্ধ্র প্রদেশ
৯৫.৬৯
৩০.৭৪
২৬.৮৭
৫৭.৬১
৬০.২০
৩.
অরুনাচল প্রদেশ
২.২০
০.২৩
১.২৫
১.৪৮
৬৭.২৩
৪.
অসম
৬৩.৩৫
১.১১
২৩.৩৫
২৪.৪৬
৩৮.৬১
৫.
বিহার
১,৭২.২১
৩.১৬
১,৫৬.৬২
১,৫৯.৭৮
৯২.৭৮
৬.
ছতিসগর
৫০.০৬
৩.২০
৯.৫৫
১২.৭৫
২৫.৪৬
৭.
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী অমদি দামন অমসু দ্যু
০.৮৫
০.০০
০.৮৫
০.৮৫
১০০.০০
৮.
গোৱা
২.৬৩
১.৯৯
০.৬৪
২.৬৩
১০০.০০
৯.
গুজরাত
৯১.৭৭
৬৫.১৬
২৩.৪১
৮৮.৫৭
৯৬.৫১
১০.
হরিয়ানা
৩০.৯৭
১৭.৬৬
১৩.৩১
৩০.৯৭
১০০.০০
১১.
হিমাচল প্রদেশ
১৭.২৮
৭.৬৩
৮.৬৮
১৬.৩১
৯৪.৪৪
১২.
জম্মু অমসুং কশ্মির
১৮.৩৫
৫.৭৫
৪.৮৭
১০.৬২
৫৭.৮৭
১৩.
ঝার্খন্দ
৬১.২২
৩.৪৫
৯.৮১
১৩.২৬
২১.৬৫
১৪.
কর্নাতকা
১,০১.১৮
২৪.৫১
২৮.৫৫
৫৩.০৬
৫২.৪৪
১৫.
কেরলা
৭০.৬৯
১৬.৬৪
১৩.০৭
২৯.৭১
৪২.০৩
১৬.
লদাখ
০.৪৩
০.০১
০.১৯
০.২০
৪৭.১৮
১৭.
মধ্য প্রদেশ
১,১৯.৮৯
১৩.৫৩
৩৭.৭৩
৫১.২৬
৪২.৭৫
১৮.
মহারাস্ত্রা
১,৪৪.৯৩
৪৮.৪৪
৫৪.১৯
১,০২.৬৩
৭০.৮২
১৯.
মনিপুর
৪.৫২
০.২৬
৩.০১
৩.২৭
৭২.৩৮
২০.
মেঘালয়
৫.৯০
০.০৫
২.৩৭
২.৪২
৪১.০২
২১.
মিজোরম
১.৩৪
০.০৯
০.৭৮
০.৮৭
৬৪.৭০
২২.
নাগালেন্দ
৩.৭৭
০.১৪
১.৫৯
১.৭৩
৪৫.৯৮
২৩.
ওরিশা
৮৮.৫৭
৩.১১
৪০.৯৯
৪৪.১০
৪৯.৭৯
২৪.
পুদুচেরী
১.১৫
০.৯৪
০.২১
১.১৫
১০০.০০
২৫.
পঞ্জাব
৩৪.৪০
১৬.৭৯
১৭.৫৮
৩৪.৩৭
৯৯.৯১
২৬.
রাজস্থান
১,০৫.৬৯
১১.৭৪
১৫.৭৬
২৭.৫০
২৬.০২
২৭.
সিক্কিম
১.৩২
০.৭০
০.২
০.৯০
৬৮.৫৮
২৮.
তমিল নাদু
১,২২.৫৪
২১.৭৬
৪১.০৪
৬২.৮০
৫১.২৫
২৯.
তেলঙ্গানা
৫৩.৮৭
১৫.৬৮
৩৮.১৯
৫৩.৮৭
১০০.০০
৩০.
ত্রিপুরা
৭.৪২
০.২৫
৩.৬৫
৩.৯০
৫২.৫৯
৩১.
উত্তর প্রদেশ
২,৬৪.২৮
৫.১৬
৩৪.৭২
৩৯.৮৮
১৫.০৯
৩২.
উত্তরাখন্দ
১৪.৯৪
১.৩০
৮.২৯
৯.৫৯
৬৪.১৬
৩৩.
নোংচুপ বেঙ্গোল
১,৬০.০২
২.১৫
৪২.৫১
৪৪.৬৬
২৭.৯১
অপুনবা
১৯,১৪.০৪
,২৩.৬২
,৬৪.১৬
,৮৭.৭৮
৫১.৬১
সোর্স: জে.জে.এম.-আই.এম.আই.এস.