Ministry of Health and Family Welfare
More than 50 digital health services/ applications integrated with Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM)
Within 10 months of its nationwide launch, ABDM has expanded its partners ecosystem to 20 government and 32 private digital health applications
28 JUL 2022 4:17PM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) announced expansion of the digital health ecosystem being built under its flagship scheme Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) with successful integrations of 52 digital health applications. In the last two months, additional 12 health service applications completed their integration across various milestones in the ABDM sandbox environment. After a successful demonstration, these applications were added to the ABDM Partners ecosystem. The tally now includes 20 government applications and 32 private sector applications.
On the significance of this milestone, Dr. R. S. Sharma, CEO, NHA said – “The ABDM integrators are our crucial partners in this journey of taking the benefits of digital healthcare delivery to the masses. As more and more existing health applications join the ecosystem, the scope for innovation increases and the system evolves much faster. This integration signifies how the public and private sectors can come together and collaborate to strengthen a digital health ecosystem for the country. We’re looking forward to partnering with more start-ups and health tech innovators.”
Following are the 12 new applications added to ABDM Partners ecosystem after 11th May 2022 (listed category-wise, alphabetically):
• HMIS (Hospital Management Information System) for Central Government Hospital Scheme (CGHS) and Hospital Management System by NICE-HMS
• Health Tech solutions like Equal app by Infinity Identity Technologies Pvt Ltd, IHX Claim Management Platform by IHX, Karkinos Application Suite by Karkinos Healthcare Private Limited, Meraadhikar app by Fingoole Technologies Pvt Ltd, nPe Bills & Services app by NICT, Paperplane WhatsApp Clinic by Paperplane Communications Pvt Ltd and HISP-EMR by Society for Health Information System Program (HISP India)
• Other prominent government solutions like Anmol Application of the National Health Mission by NIC, eSanjeevani AB-HWC by C-DAC Mohali and UKTelemedicine Service for Uttarakhand Government by Dhanush Infotech Pvt Ltd
NOTE: Some products may have features of more than one category of digital health solutions.
As many as 919 health tech innovators are participants in the ABDM Sandbox. Since the nationwide launch of ABDM on 27th September 2021, popular health applications from both public as well as private section have shown enthusiastic participation in the ecosystem. By completing their ABDM integration across three levels, 52 out of these 919 innovators are connecting more users to India’s digital health ecosystem. This collaborative approach towards digitization of healthcare delivery will help India achieve its goal of healthcare for all in the most effective, efficient and affordable manner.
The remaining 40 health tech applications that had completed their ABDM integration before 11th May 2022 are as below (listed category-wise, alphabetically):
• HMIS systems like Amrit by Piramal Swasthya Management and Research Institute, Athma by Narayana Health Limited, Bahmni by Thoughtworks Technologies, Bajaj Finserv Health for Doctors, Bajaj Finserv Health App by Bajaj Finserve Health Limited, DocOn by DocOn Technologies, DrucareOne by Drucare Pvt Ltd, e-Hospital by NIC, e-Sushrut by Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) Noida, EkaCare by Orbi Health, MediXcel by Plus91 Technologies Private Limited and Medmantra by Apollo Hospitals,
• LMIS systems like Centralised Laboratory Information Management Systems (CLIMS) by SRL Limited, CrelioHealth by Crelio Health Software and Patient Registration Application by Dr Lal Pathlabs Ltd,
• Personal Health Records (PHR) apps like Aarogya Setu by National Informatics Centre (NIC), DigiLocker by National e-Governance Division, DocPrime by DocPrime Technologies and DRiefcase by Driefcase Healthtech Pvt Ltd,
• Health Tech solutions like ALA CARE by Alafied Solutions Private Limited, Curelink by Curelink Private Limited, Doxper by InformDS Technologies Private Limited, Indian Joint Registry (IJR) by NEC Software Solutions India, JioHealthHub by Reliance Digital Health Limited, MarSha Health Clinical Decision Support System (CDSS) by MarSha Healthcare, MEDPlat by ArguSoft India Ltd, Paytm by One97 Communications Limited, Practo by Practo Technologies, Pristyn Care by GHV Advanced Care Private Limited, Raxa by Raxa Health Information Services Private Limited and Verraton Health by Verraton Health Pvt. Ltd,
• and Other health tech solutions developed by Central and State Governments like ANM AP HEALTH app for Andhra Pradesh Medical Staff and EHR by Andhra Pradesh Health and Family Welfare Department, CoWIN by Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW), CPHC-NCD Software by National Institute of Health & Family Welfare (NIHFW), e-Aarogya by Health Department DNH & DD, e-SanjeevaniOPD by C-DAC Mohali, Integrated Health Management System by West Bengal Health and Family Welfare (MoHFW), National Viral Hepatitis Control Program (NVHCP), Nikshay by Central TB Division, Reproductive & Child Health (RCH) Portal and Anmol application of National Health Mission (NHM) by NIC and Transaction Management System (TMS) and Beneficiary Identification System (BIS) of Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (PM-JAY) by National Health Authority (NHA)
The ABDM integrations are achieved through ABDM Sandbox (a digital space for experimentation created for testing of integration processes before the digital health product is made live for the actual use). Any digital health service provider/ developer can register on the ABDM Sandbox by following a pre-defined process of integrating and validating their software systems with the ABDM APIs. Currently, 919 public and private sector integrators have enrolled under ABDM Sandbox for integrating and validating their software solutions under the scheme. More information on the ABDM Sandbox is available here: https://sandbox.abdm.gov.in/. The complete list of ABDM partners is available here: https://sandbox.abdm.gov.in/applications/Integrators.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ূশমান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)দা দিজিতেল হেল্থ সর্ভিস/এপ্লিকেসন ৫০ হেন্না পুন্সিনখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংবদা হৌদোকখিবগী থা ১০গী মনুংদা, এ.বি.দি.এম.না মশাগী পার্ত্নর ইকোসীস্তেম্বু সরকার অমসুং লন্নাইগী দিজিতেল হেল্থ এপ্লিকেসন ২০ অমসুং ৩২দা মথংশিৎনা পাকথোক-চাউথোকখ্রে
28 JUL 2022 4:17PM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না মশাগী ফ্লেগশিপ স্কিম ওইরিবা অয়ুশমান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গা দিজিতেল হেল্থ এপ্লিকেসন ৫২গা মায় পাক্না পুন্সিন্নখিদুনা মখোয়গী মখাদা শেমগৎলিবা দিজিতেল হেল্থ ইকোসীস্তেম পাকথোক-চাউথোক্লগনি লাউথোকখ্রে। হৌখিবা থা ২দা এ.বি.দি.এম.গী সেন্দবোক্স ইনভাইরনমেন্তকী তোঙানবা মশক থোকপা থৌওংশিংদা অহেনবা দিজিতেল হেল্থ এপ্লিকেসন ১২ মায় পাক্না পুন্সিনখি। এপ্লিকেসনসিং অসিগী মওং-মতৌ নীংথিনা উৎলবা তুংদা মখোয়বু এ.বি.দি.এম. পার্ত্নর ইকোসীস্তেম মনুং চলহনখিবনি। অপুনবা তেল্লীদা হৌজিক সরকারগী এপ্লিকেসন ২০ অমসুং প্রাইভেত সেক্তর এপ্লিকেসন ৩২ য়াওরে।
মসিগুম্বা মশক্তহোকপা থবকশিংগী মতাংদা এন.ঐচ.এ.গী সি.ই.ও., দাঃ আর.এস. শর্মনা হায়খি, “এ.বি.দি.এম. ইন্তিগ্রেতর হায়বসি দিজিতেল হেল্থকেয়রগী কান্নবশিংবু মীয়ামদা য়ৌহন্নবা ঐখোয়না চৎলিবা খোঙচৎ অসিগী য়াম্না মরু ওইবা পার্ত্নর অমনি। হান্নদগী লৈবা হেল্থ এপ্লিকেসন কয়ানা ইকোসীস্তেম অসিদা লেপ্তনা য়াওশিল্লকপনা, ইন্নোভেসন পাংথোকপগী স্কোপ য়াম্না হেনগৎলক্লি অমসুং সীস্তেম অসিনা খোঙজেল য়াঙনা ইভোল্ভ তৌরি। মসিগী পুন্সিন্নবা অসিনা সরকার অমসুং লন্নাইগী সেক্তরনা মতৌ করম্না অমত্তা ওইবা য়াবগে অমসুং মখোয়না তেংবাংনদুনা লৈবাক্কী হেল্থ ইকোসীস্তেম্বু মতৌ করম্না মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহনবা য়াবগে হায়বা তাক্লি। ঐখোয়না অহেনবা স্তার্ত-অপ অমসুং হেল্থ তেক ইন্নোভেতরশিংগা খোঙলোই ওইনবা ঙাইদুনা লৈরি”।
মখাগীশিং অসি মে ১১, ২০২২গী মতুংদা এ.বি.দি.এম. পার্ত্নর ইকোসীস্তেমদা হাপচিল্লকখিবা অনৌবা এপ্লিকেসন ১২ অদুনিঃ
• কেন্দ্র সরকারগী হোস্পিতাল স্কিম (সি.জি.ঐচ.এস.) অমসুং নাইস-ঐচ.এম.এস.কী হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত সীস্তেমগী ঐচ.এম.আই.এস. (হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সীস্তেম)
• ইনফিনিতী আইদেন্তিতী তেক্নোলোজিজ প্রাইভেত লিমিতেদকী ইক্বেল এপ; আই.ঐচ.এক্স.কী আই.ঐচ.এক্স. ক্লেম মেনেজমেন্ত প্লেতফোর্ম; কার্কিনোস হেল্থকেয়র প্রাইভেত লিমিতেদকী কার্কিনোস এপ্লিকেসন সুইত; ফিঙ্গুলে তেক্নোলোজিজ প্রাইভেত লিমিতেদকী মেরা অধিকার এপ; এন.আই.সি.তি.গী এন.পি.ই. বিল্স অমসুং সর্ভিসেস এপ; পেপরপ্লেন কম্ম্যুনিকেসন প্রাইভেত লিমিতেদকী পেপরপ্লেন ৱাৎসএপ ক্লিনিক অমসুং সোসাইতী ফোর হেল্থ ইনফোর্মেসন সীস্তেম প্রোগ্রাম (ঐচ.আই.এস.পি. ইন্দিয়া)গী ঐচ.আই.এস.পি.-ই.এম.আর.গুম্বা হেল্থ তেক সোল্যুসনশিং
• এন.আই.সি.না শাবা নেস্নেল হেল্থ মিসনগী অন্মোল এপ্লিকেসন; সি.-দেক মোহালীনা শাবা ই-সঞ্জীবনি এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি. অমসুং ধনুশ ইনফোতেক প্রাইভেত লিমিতেদনা শাবা উত্তরাখন্দ সরকারগী য়ু.কে. তেলিমেদিসিন সর্ভিসকুম্বা সরকারগী অতোপ্পা মশক থোকপা সোল্যুসনশিং
খঙজিনগদবাঃ পোত্থোক খরদি দিজিতেল হেল্থ সোল্যুসনগী কেতগোরী অমদগী হেনবা মওং-মতৌ চেন্নবা য়াই
এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সতা হেল্থ তেক ইন্নোভেতর য়াম্লবদা ৯১৯না শরুক য়ারি। সেপ্তেম্বর ২৭, ২০২১দা লৈবাক শিনবা থুংবদা হেক হৌদোকখিবদগী, পব্লিক অমসুং প্রাইভেত সেক্তরগী মমিং লৈরবা হেল্থ এপ্লিকেসন কয়ানা এ.বি.দি.এম. ইকোসীস্তেমদা য়াওনীংবগী অপাম্বা উৎলকখ্রে। মখোয়গা এ.বি.দি.এম.গা থাক অহুমদা পুন্সিনবগী থৌওং লোইরবা তুংদা, ইন্নোভেতর ৯১৯ অসিগী মরক্তগী ৫২না ভারতকী দিজিতেল হেল্থ ইকোসীস্তেমদা অহেনবা য়ুজর কয়া হাপচিনলক্লি। হেল্থকেয়র দেলিবরী দিজিতাইজ তৌবগী মসিগুম্বা তেংবাংনদুনা পাংথোকপগী থৌওংনা ভারতনা হেল্থকেয়রগী খুদোংচাবশিংবু মওং-মরিল চুম্না অমসুং শেল চঙদনা মীয়ামদা য়ৌহনবগী পান্দম ফংহনবদা মশক থোক্না তেংবাংগনি।
মে ১১, ২০২২গী মমাংদা এ.বি.দি.এম. পার্ত্নর ইকোসীস্তেমদা মপুং ফানা পুনখ্রবা লেমহৌরিবা এপ্লিকেসন ৪০দি মখাদা লৈরেঃ
• পিরামল স্বস্থ্য মেনেজমেন্ত অমসুং রিসর্চ ইন্সতিত্যুতকী অমৃত; নরায়না হেল্থ লিমিতেদকী অথমা; থোৎৱর্ক্স তেক্কনোলোজিজকী বাহমনি; বজাজ ফিন্সর্ভ হেল্থ লিমিতেদকী বজাজ ফিন্সর্ভ হেল্থ ফোর দাক্তর, বজাজ ফিন্সর্ভ হেল্থ এপ; দোকওন তেক্নোলোজিজকী দোকওন; দ্রুকেয়র প্রাইভেত লিমিতেদকী দ্রুকেয়রৱান; এন.আই.সি.গী ই-হোস্পিতাল; সি-দেক নোইদাগী ই-সুশ্রুত; ওর্বী হেল্থকী একাকেয়র; প্লস ৯১ তেক্নোলোজিজ প্রাইভেত লিমিতেদকী মেদিএক্সেল অমসুং এপোলো হোস্পিতালগী মেদমন্ত্রগুম্বা ঐচ.এম.আই.এস. সীস্তেমশিং
• এস.আর.এল. লিমিতেদকী সেন্ত্রেলাইজ লেবোরেতরী ইনফোর্মেসন মেনেজমেন্ত সীস্তেম; ক্রেলিও হেল্থ সোফৱেয়রগী ক্রেলিও হেল্থ অমসুং দাঃ লাল পাথলেব্‌স লিমিতেদকী পেসেন্ত রেজিস্ত্রেসন এপ্লিকেসনগুম্বা এল.এম.আই.এস. সীস্তেমশিং
• এন.আই.সি.গী আরোগ্য সেতু এপ; নেস্নেল ই-গবর্নেন্স দিবিজনগী দিজিলোক্কর; দোকপ্রাইম তেক্নোলোজিজকী দোকপ্রাইম অমসুং দ্রিফকেস হেল্থতেক প্রাইভেত লিমিতেদকী দিরফকেসকুম্বা পর্সোনেল হেল্থ রেকোর্দ (পি.ঐচ.আর.) এপশিং
• অলাফাইদ সোল্যুসন্স প্রাইভেত লিমিতেদকী অলা কেয়র; ক্যুরলিঙ্ক প্রাইভেত লিমিতেদকী ক্যুরলিঙ্ক; ইনফোর্মদি.এস. তেক্নোলোজিজ প্রাইভেত লিমিতেদকী দোক্সপর; এন.ই.সি. সোফৱেয়র সোল্যুসন্স ইন্দিয়াগী ইন্দিয়ন জোইন্ত রেজিস্ত্রী (আই.জে.আর.); রিলাইএন্স দিজিতেল হেল্থ লিমিতেদকী জিওহেল্থহব; মার্শা হেল্থকেয়রগী মার্শা হেল্থ ক্লিনিকেল দিসিজন সপ্পোর্ত সীস্তেম (সি.দি.এস.এস.); আর্গ্যুসোফ ইন্দিয়া লিমিতেদকী মেদপ্লান্ত; ৱান৯৭ কম্ম্যুনিকেসন্স লিমিতেদকী পেতি.এম; প্রেক্তো তেক্নোলোজিজকী প্রেক্তো; জি.ঐচ.ভি. এদভান্স কেয়র প্রাইভেত লিমিতেদকী প্রিস্তীন কেয়র; রাক্সা হেল্থ ইনফোর্মেসন সর্ভিসেস প্রাইভেত লিমিতেদকী রাক্সা অমসুং ভেররাতোন হেল্থ প্রাইভেত লিমিতেদকী ভেররাতোন হেল্থকুম্বা হেল্থ তেক সোল্যুসনশিং
• অমসুং, আন্ধ্র প্রদেশ হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল বিভাগনা শাবা আন্ধ্র প্রদেশ মেদিকেল স্তাফ অমসুং ই.ঐচ.আর.শিংগী এ.এন.এম. এ.পি. হেল্থ এপ; হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কোৱিন; নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী সি.পি.ঐচ.সি.-এন.সি.দি.; হকশেল বিভাগ দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.গী ই-আরোগ্যা; সি.দেক মোহালীগী ই-সঞ্জিবনী ও.পি.দি.; নোংচুপ বেঙ্গোল হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী ইন্তিগ্রেতেদ হেল্থ মেনেজমেন্ত সীস্তেম; নেস্নেল ভাইরেল হাপাতাইতিস কন্ত্রোল প্রোগ্রাম; সেন্ত্রেল তি.বি. দিবিজনগী নিকশয়; এন.আই.সি.গী রিপ্রদক্তিব অমসুং চাইল্দ হেল্থ (আর.সি.ঐচ.) পোর্তেল অমসুং অন্মোল এপ্লিকেসন ওফ নেস্নেল হেল্থ মিসন; নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতীগী প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনা (পি.এম.-জে.এ.ৱাই.)গী ত্রাঞ্জেক্সন মেনেজমেন্ত সীস্তেম (তি.এম.এস.) অমসুং বেনিফিশরী আইদেন্তিফিকেসন সীস্তেম (বি.আই.এস.)কুম্বা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা শাবা অতোপ্পা হেল্থ তেক ইন্নোভেসনশিং
এ.বি.দি.এম.গা পুন্সিনবগী থৌওং অসি এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্স (দিজিতেল হেল্থ প্রদক্তশিংবু তসেংনা শিজিন্নবা হৌনবগীদমক্তা থাদোক্ত্রিঙৈগী মমাংদা পুন্সিনবগী থৌওংশিং চাংয়েং তৌনবগীদমক্তা শাবা এক্সপেরিমেন্ত তৌনবা দিজিতেল স্পেস অমা)কী খুত্থাংদগী মপুং ফানা পাংথোকই। দিজিতেল হেল্থ প্রোভাইদর/দিভেলপর অমা হেক্তনা পুন্সিনবগী হান্নদগী য়াৎলবা কাঙলোন ইন্দুনা অমসুং এ.বি.দি.এম. এ.পি.আই.গা মখোয়গী সোফৱেয়র সীস্তেমগা চান্নৈ-চান্নদে য়েংথোক্তুনা এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সতা রেজিস্তর তৌবা য়াগনি। হৌজিক্কী ওইনা, পব্লিক অমসুং প্রাইভেত সেক্তর ইন্তিগ্রেতর ৯১৯না স্কিম অসিগী মখাদা মখোয়গী সোফৱেয়র সোল্যুসনশিংবু পুন্সিন্নবা অমসুং চান্নৈ-চান্নদে য়েংথোক্নবা এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সতা রেজিস্তর তৌখ্রে।
এ.বি.দি.এম. সেন্দবোক্সকী অহেনবা ই-পাউশিং মসিদা ফংগনিঃ https://sandbox.abdm.gov.in/
এ.বি.দি.এম. পার্ত্নরশিংগী মপুং ফাবা পরিং মসিদা ফংগনিঃ https://sandbox.abdm.gov.in/applications/Integrators