Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for June 2022
22 JUL 2022 3:50PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production during June 2022 was 2439.32 TMT, which is 3.01% lower than target for the month and 1.71% lower than the production of June 2021. Cumulative crude oil production during April-June, 2022 was 7459.22 TMT, which is 1% lower than target for the period but 0.62% higher than production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of June 2022 and cumulatively for April-June 2021-22 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2022-23 (Apr-Mar)*
2022-23
2021-22
% over last year
2022-23
2021-22
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
ONGC (Nomination Block)
19869.61
1643.50
1625.29
1621.92
100.21
4987.83
4969.63
4812.14
103.27
OIL (Nomination Block)
3571.00
274.72
257.17
246.52
104.32
804.49
773.85
742.34
104.24
Pvt/JVs (PSC/RSC Regime)
7400.88
596.69
556.86
613.32
90.79
1742.47
1715.74
1858.52
92.32
Total
30841.49
2514.92
2439.32
2481.75
98.29
7534.79
7459.22
7413.00
100.62
• Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC (Oil and Natural Gas Corporation) in nomination block during June 2022 was 1625.29 TMT, which is 1.11% lower than target of the month and 0.21% higher when compared with production of June 2021. Cumulative crude oil production by ONGC during April-June, 2022 was 4969.63 TMT, which is 0.36% lower than target for the period but 3.27% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Production is mainly lower due to lower condensate generation in Bassein and Tapti Daman area.
1. Crude oil production by OIL (Oil India Ltd) in the nomination block during June 2022 was 257.17 TMT, which is 6.39% lower than the target of the month but 4.32% higher when compared with production of June, 2021. Cumulative crude oil production by OIL during April-June 2022 was 773.85 TMT, which is 3.81% lower than target for the period but 4.24% higher when compared production during corresponding period of last year. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover wells.
• Loss due to miscreant activities in Main Producing Area (MPA).
1. Crude oil production by Pvt/JVs companies in the PSC/RSC regime during June 2022 was 556.86 TMT, which is 6.68% lower than the target of the reporting month and 9.21% lower than the month production of June 2021. Cumulative crude oil production by Pvt/JVs companies during April-June 2022 was 1715.74 TMT, which is 1.53% and 7.68% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• CB-OS/2 (VEDANTA): Shortfall due to delay in Drilling campaign.
• MB/OSDSF/B80/2016 (HOEC) Production shortfall due to D1 well is shut-in due to operational issues and Plant shut-down multiple times due to process shut-down.
• RAVVA (VEEDANTA): Production shortfall due to RE wells were shut for rig move activities, leading to reduced monthly realization and Increased water cut in RE-5
• RJ-ON-90/1 (VEDANTA): Production shortfall due to Few well failures in ABH & NL; Well failures and higher injection losses to de risk infill drilling in Bhagyam. Some well shut-in due to SRP pump issues in Guda, Kaameshwari West, Raaggeshwari Oil.
• CB-ONN-2000/1 (GSPC): Few wells not producing due to possible casing damage, snapped/unscrewed sucker rod string.
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during June 2022 was 2812.78 MMSCM, which is 1.85% lower than the monthly target but 1.29% higher than production of June 2021. Cumulative natural gas production during April-June 2022 was 8553.16 MMSCM, which is 2.63% lower when compared with target for the period but 4.71% higher than production during corresponding period of last year. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of June 2022 and cumulatively for April-June 2021-22 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (in MMSCM)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2022-23 (Apr-Mar)*
2022-23
2021-22
% over last year
2022-23
2021-22
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
ONGC (Nomination Block)
20381.94
1627.43
1637.24
1684.40
97.20
5076.75
5086.56
5051.93
100.69
OIL (Nomination Block)
3717.84
305.55
246.75
230.14
107.22
924.79
742.78
675.20
110.01
Pvt/JVs (PSC/RSC Regime)
11968.32
932.86
928.80
862.44
107.69
2782.31
2723.82
2441.02
111.59
Total
36068.10
2865.83
2812.78
2776.98
101.29
8783.85
8553.16
8168.15
104.71
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC (Oil and Natural Gas Corporation) in the nomination blocks during June 2022 was 1637.24 MMSCM, which is 0.6% higher target for the month but 2.8% lower than the production of June 2021. Cumulative natural gas production by ONGC during April-June, 2022 was 5086.56 MMSCM, which is 0.19% and 0.69% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
• Less Free gas production in MH field and normalization of gas throughput towards Uran after hook up jobs for new slug catcher, leading to less sweet gas towards Hazira side.
• Delay in HF in Mandapeta & Natural Decline in Psarlapudi and Kesanapalli-W fields in Rajahmundry.
• Potential decline and ceasure of wells in Gandhar field in Ankleshwar Asset.
• S/D of OTPC unit#2 for Annual Maintenance since 23.05.2022 in Tripura.
• Decline in AG in Geleki field & FG in Laiplingaon field in Assam Asset.
1. Natural gas production by OIL (Oil India Ltd) in the nomination block during June 2022 was 246.75 MMSCM which is 19.24% lower than the target for the month of current year but 7.22% higher than production of corresponding month of last year. Cumulative natural gas production by OIL during April-June 2022 was 742.78 MMSCM, which is 19.68% lower than target for the period but 10.01% higher than production during corresponding period of last year. Reasons for shortfall in production are as under:
• Low upliftment/demand of gas by the major customers.
• Less than planned contribution from drilling wells and old wells.
1. Natural gas production by Pvt/JVs companies in the PSC/RSC/CBM regime during June 2022 was 928.80 MMSCM, which is 0.43% lower than the target for the month but 7.69% higher when compared the production of June 2021. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-June, 2022 was 2723.82 MMSCM, which is 2.1% lower than target for the period but 11.59% higher than production during corresponding period of last year. Reasons for shortfall in production are as under:
• AAP-ON-94/1 (HOEC): Production Shortfall due to Low consumer demand.
• CB-OS/2 (VEDANTA): Shortfall due to delay in Drilling campaign.
• MB/OSDSF/B80/2016 (HOEC) Production shortfall due to D1 well is shut-in due to operational issues and Plant shut-down multiple times due to process shut-down.
• RJ-ON/6 (FEL): Less offtake of gas by buyer for two days and natural decline from wells.
• RAVVA (VEEDANTA): Production shortfall due to RE wells were shut for rig move activities, leading to reduced monthly realization and Increased water cut in RE-5
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during June 2022 was 21574.57 TMT, which is 9.62% higher than target for the month and 17.27% higher than the June 2021. Cumulative crude processed during April-June 2022 was 65798.09 TMT, which is 5.64% and 14.92% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of June 2022 vis-à-vis June 2021 are given at Annexure-III and Annexure-IV. Company-wise crude throughput for the month of June 2021 and cumulatively for the period April-June 2022 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2022-23 (Apr-Mar)*
2022-23
2021-22
% over last year
2022-23
2021-22
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
CPSE
154983.78
11870.45
13454.57
10464.97
128.57
38679.02
41319.46
33301.10
124.08
IOCL
69999.90
5874.97
6276.80
5358.33
117.14
18092.31
18936.47
16721.43
113.25
BPCL
37000.00
2695.00
2895.38
2467.58
117.34
9375.00
9559.88
8306.96
115.08
HPCL
18920.85
1258.50
1633.54
785.28
208.02
4250.10
4809.55
2508.01
191.77
CPCL
10300.00
600.00
972.61
645.55
150.66
2430.00
2882.25
2034.51
141.67
NRL
2800.00
236.62
240.56
192.73
124.82
717.75
786.62
640.03
122.90
MRPL
15900.00
1200.00
1428.97
1009.62
141.53
3800.00
4325.14
3070.48
140.86
ONGC
63.04
5.36
6.72
5.88
114.40
13.87
19.55
19.70
99.27
Pvt/JVs
94637.83
7810.72
8120.00
7932.04
102.37
23604.03
24478.63
23954.75
102.19
HMEL
11451.93
941.61
1078.48
1062.92
101.46
2873.50
3229.52
3224.22
100.16
RIL
63021.49
5219.35
5361.90
5219.35
102.73
15755.52
16184.00
15755.52
102.72
NEL
20164.41
1649.76
1679.62
1649.76
101.80947
4975.01
5065.11
4975.01
101.8111
TOTAL
249621.61
19681.17
21574.57
18397.01
117.27
62283.06
65798.09
57255.85
114.92
Note.Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
3.1 CPSE Refineries’ crude oil processed during June 2022 was 13454.57 TMT, which is 13.35% higher than target for the month and 28.57% higher than the production of June 2021. Cumulative crude throughput during April-June 2022 was 41319.46 TMT which is 6.83% and 24.08% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• IOCL-Panipat Refinery: Crude processed lower due to high TAN crude processing.
• IOCL-Paradip Refinery: Crude processed lower due to GY tripping and INDMAX unit shutdown.
• HPCL-Visakh: Crude processed lower due to shutdown of a primary unit.
3.2 Private & JVs Refineries’ crude oil processed during June 2022 was 8120.0 TMT, which is 3.96% higher than the target for the month and 2.37% higher than the production of June 2021. Cumulative crude throughput during April-June 2022 was 24478.63 TMT, which is 3.71% and 2.19% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
1. Production of Petroleum Products
1. Production of Petroleum Products during June 2021 was 22059.08 TMT, which is 9.27% higher target for the month and 15.08% higher than the production of June 2021. Cumulative production during April-June, 2022 was 68120.47 TMT, which is 6.27% and 13.55% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of June 2022 and cumulatively for April-June, 2022 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
June (Month)
April-June (Cumulative)
2022-23 (Apr-Mar)*
2022-23
2021-22
% over last year
2022-23
2021-22
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
CPSE
144648.94
11031.97
12617.72
9771.63
129.13
36064.82
38793.80
31396.40
123.56
IOCL
66322.30
5533.40
5959.39
5016.78
118.79
17148.15
18011.12
15964.32
112.82
BPCL
34005.99
2463.83
2729.21
2323.75
117.45
8614.16
9015.59
7901.48
114.10
HPCL
17495.57
1141.73
1455.73
793.33
183.50
3875.58
4412.01
2413.42
182.81
CPCL
9614.24
561.39
970.88
569.50
170.48
2269.27
2704.00
1789.08
151.14
NRL
2748.86
232.30
256.97
159.72
160.89
704.64
807.19
604.60
133.51
MRPL
14401.95
1094.22
1238.97
902.84
137.23
3439.81
3824.99
2704.78
141.42
ONGC
60.02
5.10
6.57
5.71
115.15
13.20
18.91
18.72
101.01
Pvt/JVs
111404.56
8840.47
9112.28
9075.45
100.41
27130.27
28412.93
27574.68
103.04
HMEL
10528.86
800.18
1043.03
1035.16
100.76
2617.31
3054.71
3061.71
99.77
RIL
81492.18
6427.27
6488.83
6427.27
100.96
19718.00
20556.02
19718.00
104.25
NEL
19383.52
1613.02
1580.42
1613.02
97.98
4794.97
4802.20
4794.97
100.15
Total Refinery
256053.50
19872.43
21730.00
18847.07
115.30
63195.09
67206.73
58971.08
113.97
Fractionators
3888.14
316.10
329.09
322.11
102.16
903.74
913.75
1021.66
89.44
TOTAL
259941.64
20188.53
22059.08
19169.19
115.08
64098.83
68120.47
59992.74
113.55
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petroleum Products
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during June 2022 was 21730.0 TMT, which is 9.35% higher than target for the month and 15.3% higher than the production of June 2021. Cumulative production during April-June, 2022 was 67206.73 TMT, which is 6.35% and 13.97% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
2. Production of petroleum Products by Fractionators during June 2022 was 329.09 TMT, which is 4.11% higher than the target for the month and 2.16% higher than production of June 2021. Cumulative production during April-June, 2022 was 913.75 TMT, which is 1.11% higher than target for the period but 10.56% lower than production during corresponding period of last year respectively.
Click here to see Annexure-I
Click here to see Annexure-II
Click here to see Annexure-III
Click here to see Annexure-IV
Click here to see Annexure-V

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
জুন ২০২২গী থাগী প্রদক্সন রিপোর্ত
22 JUL 2022 3:50PM by PIB Imphal
১) ক্রুদ ওইল পুথোকপা
জুন ২০২২দা ক্রুদ ওইল পুথোকপা (১) অসিগী চাংনা তি.এম.তি. ২৪৩৯.৩২ ওইখি অমসুং মসিনা থা অসিগী পান্দমদগী ৩.০১%গী চাংদা তাখি অমসুং জুন ২০২১গী পুথোকপগী চাংদগী ১.৭১%গী চাংদা তাখি। এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৭৪৫৯.২২ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ১% তাখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী ০.৬২% হেনখি। য়ুনিৎ অমসুং রাজ্যগী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী ৱারোল অসি এনেক্সর-১দা পীরি। য়ুনিৎশিংগী ওইনা জুন ২২গী ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অমসুং এপ্রিল-জুন ২০২১-২২গী অপুনবা ওইনা পুথোকপগী ৱারোলগা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী চাংদম্নবগী ৱারোলনা তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-১দা পীরি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকপা (তি.এম.তি.দা)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২২-২৩ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.(নোমিনেসন ব্লোক)
১৯৮৬৯.৬১
১৬৪৩.৫০
১৬২৫.২৯
১৬২১.৯২
১০০.২১
৪৯৮৭.৮৩
৪৯৬৯.৬৩
৪৮১২.১৪
১০৩.২৭
ও.আই.এল. (নোমিনেসন ব্লোক)
৩৫৭১.০০
২৭৪.৭২
২৫৭.১৭
২৪৬.৫২
১০৪.৩২
৮০৪.৪৯
৭৭৩.৮৫
৭৪২.৩৪
১০৪.২৪
প্রাইভেত/জে.ভি. (পি.এস.সি./আর.এস.সি. রেজিম)
৭৪০০.৮৮
৫৯৬.৬৯
৫৫৬.৮৬
৬১৩.৩২
৯০.৭৯
১৭৪২.৪৭
১৭১৫.৭৪
১৮৫৮.৫২
৯২.৩২
অপুনবা
৩০৮৪১.৪৯
২৫১৪.৯২
২৪৩৯.৩২
২৪৮১.৭৫
৯৮.২৯
৭৫৩৪.৭৯
৭৪৫৯.২২
৭৪১৩.০০
১০০.৬২
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
ফিগর-১: ক্রুদ ওইল পুথোকপা (থাগী ওইবা)
য়ুনিৎশিংগী পুথোকপগী ৱারোল (পান্দম য়ৌবা ঙমদবগী মরমগা লোয়ননা) মখাদা পীরিঃ
১) জুন ২০২২গী মনুংদা ও.এন.জি.সি. (ওইল অমসুং নেচরেল গ্যাস কোর্পোরেসন)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ১৬২৫.২৯ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১.১১% তাখি অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগী ০.২১% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৪৯৬৯.৬৩ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ০.৩৬% তাখি অদুবু মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মতমদুগী পান্দম অমসুং পুথোকপগী চাংদগী মথংশিৎনা ৩.২৭% হেনখি। পুথোকপগী চাং হন্থবগী মরু ওইবা মরমদি বাসৈন অমসুং তাপ্তি দামনগী মফমশিংদা কন্দেন্সেত নেম্না পুথোকপননি।
২) জুন ২০২২গী মনুংদা ওইল (ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদ)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৫৭.১৭ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ৬.৩৯% নেমখি অদুবু মার্চ ২০২১গী চাংদগী ৪.৩২% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৭৭৩.৮৫ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ৩.৮১% নেমখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ৪.২৪% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
- ৱার্কওভর ৱেলদগী লাক্কনি পাবা চাংদা লাক্তবা
- মেন প্রদ্যুসিং এরিয়া (এম.পি.এ.)দা লোকেলগী অয়েৎপা অমসুং য়েকখায় থুগায়বগী থৌওংনা মরম ওইরগা পানরম্বা চাংদগী তাথরকখিবা।
৩) জুন ২০২২গী মনুংদা প্রাইভেত/জে.ভি. কম্পেনীশিংনা পি.এস.সি./আর.এস.সি. রেজিমদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৫৫৬.৮৬ ওইখি। মসিনা রিপোর্তিং থাগী পান্দমদগী ৬.৬৮% নেমখি অমসুং জুন ২০২১গী ওইনা থাগী পুথোকপা চাংদগী ৯.২১% হন্থখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ১৭১৫.৭৪ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা পুথোকপগী চাংদগী মথংশিৎনা ১.৫৩% অমসুং ৭.৬৪% তাথখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
- সি.বি.-ও.এস./২ (বেদন্তা): দ্রিলিং কেম্পেন থেংথবদগী হন্থখিবা।
- এম.বি./ও.এস.দি.এফ./বি.৮০/২০১৬ (হিন্দুস্তান ওইল এক্সপ্লোরেসন কম্পেনী লিমিতেদ): ওপরেস্নেল ইস্যু লৈবনা দি.১ ৱেল থিংজিনখিবা অমসুং প্রোসেস থিংখিবনা মরম ওইরগা মশিং কয়ারক হন্না প্লান্ত থবক তৌবা লেপ্পবদগী পুথোকপগী চাং হন্থখি।
- আর.এ.ভি.ভি.এ. (বেদন্তা): রিগ কুব এক্তিবিতীগীদমক্তা আর.ই. ৱেল থিংজিনখিবনা মরম ওইরগা থাগী ওইবা পুথোকপগী চাং হন্থখিবা অমসুং আর.ই.৫দা ঈশিং পীবা লেপ্পনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং হন্থখিবনি।
- আর.জে.-ও.এন.-৯০/১ (বেদন্তা): এ.বি.ঐচ. অমসুং এন.এল.দা ৱেল মথৌ তৌখিদবগী থৌওং খরা থোকখিবা; ৱেল মথৌ তৌখিদবগী থৌওং অমসুং ভাগ্যমদা ইনফিল দ্রিলিং দি রিস্ক তৌনবগীদমক্তা হাইয়র ইঞ্জেক্সন লোস লৈখিবনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং নেমখি। গুদা, কামেশ্বরী ৱেস্ত, রাগেশ্বরী ওইলদা এস.আর.পি. পম্প য়াদবনা মরম ওইরগা ৱেল খরা থিংজিনখি।
- সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০০/১ (জি.এস.পি.সি.): সক্কর রোদ স্ত্রিং ততপা/হন্দোকপা, কেসিংদা অশোইবা লৈবনা ৱেল খরা মথৌ পাংথোকখিদবনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং নেমখিবা।
২) নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
জুন ২০২২দা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৮১২.৭৮ ওইখি অমসুং মসিনা থা অসিগী পান্দমদগী ১.৮৫%গী চাংদা তাখি অমসুং জুন ২০২১গী পুথোকপগী চাংদগী ১.২৯%গী চাংদা হেনখি। এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ৮৫৫৩.১৬ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ২.৬৩% তাখি অদুবু মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী ৪.৭১% হেনখি। য়ুনিৎ অমসুং রাজ্যগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী ৱারোল অসি এনেক্সর-২দা পীরি। য়ুনিৎশিংগী ওইনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা জুন ২০২২ অমসুং এপ্রিল-জুন ২০২১-২২গী অপুনবা ওইনা পুথোকপগী ৱারোলনা তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-২দা পীরি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.)
থাউ কম্পেনী
থাউ কম্পেনী
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২২-২৩ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.(নোমিনেসন ব্লোক)
২০৩৮১.৯৪
১৬২৭.৪৩
১৬৩৭.২৪
১৬৮৪.৪০
৯৭.২০
৫০৭৬.৭৫
৫০৮৬.৫৬
৫০৫১.৯৩
১০০.৬৯
ও.আই.এল. (নোমিনেসন ব্লোক)
৩৭১৭.৮৪
৩০৫.৫৫
২৪৬.৭৫
২৩০.১৪
১০৭.২২
৯২৪.৭৯
৭৪২.৭৮
৬৭৫.২০
১১০.০১
প্রাইভেত/জে.ভি. (পি.এস.সি./আর.এস.সি. রেজিম)
১১৯৬৮.৩২
৯৩২.৮৬
৯২৮.৮০
৮৬২.৪৪
১০৭.৬৯
২৭৮২.৩১
২৭২৩.৮২
২৪৪১.০২
১১১.৫৯
অপুনবা
৩৬০৬৮.১০
২৮৬৫.৮৩
২৮১২.৭৮
২৭৭৬.৯৮
১০১.২৯
৮৭৮৩.৮৫
৮৫৫৩.১৬
৮১৬৮.১৫
১০৪.৭১
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
ফিগর-২: থাগী ওইনা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১) জুন ২০২২গী মনুংদা ও.এন.জি.সি. (ওইল অমসুং নেচরেল গ্যাস কোর্পোরেসন)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ১৬৩৭.২৪ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ০.৬% হেনখি অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগী ২.৮% তাথখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ৫০৮৬.৫৬ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ০.১৯% অমসুং ০.৬৯% হেনখি।
- এম.ঐচ. ফিল্দদা ফ্রী গ্যাস নেম্বা পুথোকপা অমসুং অনৌবা স্লগ কেৎচরগী হুক অপ জোব পাংথোক্লবা তুংদা উরানগী মাইকৈরোমদা গ্যাস থ্রুপুতকী থৌওংনা মহৌশাগী ফিভমদা লাকখি, মসিনা মরম ওইরগা হাজিরাগী নাকল্লোমদা স্বীত গ্যাস হন্থখিবনি।
- মন্দাপেতাগী ঐচ.এফ.তা থেংথখিবা অমসুং সার্লাপুরী অমসুং রাজামুন্দ্রীগী কেসানাপালী-দবল্যু. ফিল্দদা নেচরেল দিক্লাইন লৈখিবা।
- অনক্লেশ্বর এসেতকী গন্ধার ফিল্দগী মতিক হন্থবা অমসুং ৱেল মথৌ লেপখিবা।
- ত্রিপুরাগী ও.তি.পি.সি. য়ুনিত #২গী এস./দি.না ২৩/৫/২০২২দগী হৌনা চহিগী মেন্তেনেন্সকী থবক পাংথোক্লি।
- অসম এসেতকী গেলেকী ফিল্দগী এ.জি. অস্মুং লাইপলিঙ্গাও ফিল্দগী এফ.জি. হন্থখি।
২) জুন ২০২২গী মনুংদা ওইল (ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদ)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৪৬.৭৫ ওইখি। মসিনা হৌজিক্কী চহিগী থাগী পান্দমদগী ১৯.২৪% হন্থখি অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগী ৭.২২% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ৭৪২.৭৮ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ১৯.৬৮% তাখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ১০.০১% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
- মরু ওইওবা কস্তমরশিংনা অপলিফ তৌবা/দিমান্দ নেম্বা।
- দ্রিলিং ৱেল অমসুং ওইল ৱেলদগী লাক্কনি পারম্বা শরুক হন্থরকখিবা।
৩) জুন ২০২২গী মনুংদা প্রাইভেত/জে.ভি. কম্পেনীশিংনা পি.এস.সি./আর.এস.সি. রেজিমদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ৯২৮.৮০ ওইখি। মসিনা রিপোর্তিং থাগী পান্দমদগী ০.৪৩% নেমখি অমসুং জুন ২০২১গী ওইনা থাগী পুথোকপা চাংদগী ৭.৬৯% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৭২৩.৮২ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ২.১% নেমখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ১১.৫৯% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
- এ.এ.পি.-ও.এন.-৯৪/১ (ঐচ.ও.ই.সি.): কঞ্জ্যুমর দিমান্দ নেম্বনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাংদা নেমখিবা।
- সি.বি.-ও.এস./২ (বেদন্তা): দ্রিলিং কেম্পেন থেংবনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং হন্থবা।
- এম.বি./ও.এস.দি.এফ./বি.৮০/২০১৬ (ঐচ.ও.ই.সি.): ওপরেস্নেল ইস্যু লৈবনা দি.১ ৱেল থিংজিনখিবা অমসুং প্রোসেস থিংখিবনা মরম ওইরগা মশিং কয়ারক হন্না প্লান্ত থবক তৌবা লেপ্পবদগী পুথোকপগী চাং হন্থখি।
- আর.জে.-ও.এন./৬ (এফ.ই.এল.): বাইয়রশিংনা নুমিৎ নিনি গ্যাস হন্থনা ওফতেক তৌখিবা অমসুং ৱেলশিংদগী মহৌশাগী ওইবা মরমদগী পুথোকপগী চাং নেমখিবা।
- আর.এ.ভি.ভি.এ. (বেদন্তা): রিগ কুব এক্তিবিতীগীদমক্তা আর.ই. ৱেল থিংজিনখিবনা মরম ওইরগা থাগী ওইবা পুথোকপগী চাং হন্থখিবা অমসুং আর.ই.৫দা ঈশিং পীবা লেপ্পনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং হন্থখিবনি।
৩) ক্রুদ ওইল প্রোসেস্‌দ (ক্রুদ থোরোপুত)
জুন ২০২২গী মনুংদা ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবগী চাংনা তি.এম.তি. ২১৫৭৪.৫৭ ওইখি অমসুং মসিনা থাগী পান্দমদগী ৯.৬২% হেনখি অস্মুং জুন ২১গী চাংদগী ১৭.২৭% হেনখি। এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা প্রোসেস তৌবগী চাংনা তি.এম.তি. ৬৫৭৯৮.০৯ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী মথংশিৎনা ৫.৬৪% অমসুং ১৪.৯২% হেনখি। জুন ২১গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২গী রিফাইনরীশিংগী ওইনা ক্রুদ থোরোপুত অমসুং কেপাসিতী শিজিন্নখিবগী ৱারোলশিং এনেক্সর-৩ অমসুং এনেক্সর-৪দা পীরি। জুন ২০২১গী কম্পেনীশিংগী ওইবা ক্রুদ থোরোপুত অমসুং মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ওইবা এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা মশিংনা তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-৩দা পীরি।
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস্‌দ (ক্রুদ থোরোপুত)
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস্‌দ (ক্রুদ থোরোপুত) (তি.এম.তি.দা)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২২-২৩ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৫৪৯৮৩.৭৮
১১৮৭০.৪৫
১৩৪৫৪.৫৭
১০৪৬৪.৯৭
১২৮.৫৭
৩৮৬৭৯.০২
৪১৩১৯.৪৬
৩৩৩০১.১০
১২৪.০৮
আই.ও.সি.এল.
৬৯৯৯৯.৯০
৫৮৭৪.৯৭
৬২৭৬.৮০
৫৩৫৮.৩৩
১১৭.১৪
১৮০৯২.৩১
১৮৯৩৬.৪৭
১৬৭২১.৪৩
১১৩.২৫
বি.পি.সি.এল
৩৭০০০.০০
২৬৯৫.০০
২৮৯৫.৩৮
২৪৬৭.৫৮
১১৭.৩৪
৯৩৭৫.০০
৯৫৫৯.৮৮
৮৩০৬.৯৬
১১৫.০৮
ঐচ.পি.সি.এল.
১৮৯২০.৮৫
১২৫৮.৫০
১৬৩৩.৫৪
৭৮৫.২৮
২০৮.০২
৪২৫০.১০
৪৮০৯.৫৫
২৫০৮.০১
১৯১.৭৭
সি.পি.সি.এল.
১০৩০০.০০
৬০০.০০
৯৭২.৬১
৬৪৫.৫৫
১৫০.৬৬
২৪৩০.০০
২৮৮২.২৫
২০৩৪.৫১
১৪১.৬৭
এন.আর.এল.
২৮০০.০০
২৩৬.৬২
২৪০.৫৬
১৯২.৭৩
১২৪.৮২
৭১৭.৭৫
৭৮৬.৬২
৬৪০.০৩
১২২.৯০
এম.আর.পি.এল.
১৫৯০০.০০
১২০০.০০
১৪২৮.৯৭
১০০৯.৬২
১৪১.৫৩
৩৮০০.০০
৪৩২৫.১৪
৩০৭০.৪৮
১৪০.৮৬
ও.এন.জি.সি.
৬৩.০৪
৫.৩৬
৬.৭২
৫.৮৮
১১৪.৪০
১৩.৮৭
১৯.৫৫
১৯.৭০
৯৯.২৭
প্রাইভেত/জে.ভি.
৯৪৬৩৭.৮৩
৭৮১০.৭২
৮১২০.০০
৭৯৩২.০৪
১০২.৩৭
২৩৬০৪.০৩
২৪৪৭৮.৬৩
২৩৯৫৪.৭৫
১০২.১৯
ঐচ.এম.ই.এল.
১১৪৫১.৯৩
৯৪১.৬১
১০৭৮.৪৮
১০৬২.৯২
১০১.৪৬
২৮৭৩.৫০
৩২২৯.৫২
৩২২৪.২২
১০০.১৬
আর.আই.এল.
৬৩০২১.৪৯
৫২১৯.৩৫
৫৩৬১.৯০
৫২১৯.৩৫
১০২.৭৩
১৫৭৫৫.৫২
১৬১৮৪.০০
১৫৭৫৫.৫২
১০২.৭২
এন.ই.এল.
২০১৬৪.৪১
১৬৪৯.৭৬
১৬৭৯.৬২
১৬৪৯.৭৬
১০১.৮০৯৪৭
৪৯৭৫.০১
৫০৬৫.১১
৪৯৭৫.০১
১০১.৮১১১
অপুনবা
২৪৯৬২১.৬১
১৯৬৮১.১৭
২১৫৭৪.৫৭
১৮৩৯৭.০১
১১৭.২৭
৬২২৮৩.০৬
৬৫৭৯৮.০৯
৫৭২৫৫.৮৫
১১৪.৯২
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
৩.১) জুন ২০২২গী মনুংদা সি.পি.এস.ই.গী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌখিবগী চাংনা তি.এম.তি. ১৩৪৫৪.৫৭ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১৩.৩৫% হেনখি অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগী ২৮.৫৭% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৪১৩১৯.৪৬ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ৬.৮৩% হেনখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদসু ২৪.০৮% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
- আই.ও.সি.এল.-পনিপত রিফাইনরীঃ তি.এ.এন. (তোতেল এসিদ নম্বর) ক্রুদ প্রোসেসিং ৱাংবনা মরম ওইরগা ক্রুদ ওইল নেম্না প্রোসেস তৌখি।
- আই.ও.সি.এল.-পারাদীপ রিফাইনরীঃ জি.ৱাই. ত্রিপ্পিং অমসুং ইন্দমেক্স য়ুনিৎ থিংখিবনা মরম ওইরগা ক্রুদ ওইল নেম্না প্রোসেস তৌখি।
- ঐচ.পি.সি.এল.-ভিজাগ রিফাইনরীঃ প্রাইমারী য়ুনিৎ অমা থিংখিবনা মরম ওইরগা ক্রুদ ওইল নেম্না প্রোসেস তৌখি।
৩.২) জুন ২০২২গী মনুংদা প্রাইভেত অমসুং জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌখিবগী চাংনা তি.এম.তি. ৮১২০.০ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ৩.৯৬% হেনখি অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগীসু ২.৩৭% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৪৪৭৮.৬৩ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ৩.৭১% অমসুং ২.১৯% হেনখি।
৪) পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
১) জুন ২০২২গী মনুংদা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২২০৫৯.০৮ ওইখি অমসুং মসিনা থাগী পান্দমদগী ৯.২৭% হেনখি অমসুং জুন ২১গী চাংদগীসু ১৫.০৮% হেনখি। এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৬৮১২০.৪৭ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী মথংশিৎনা ৬.২৭% অমসুং ১৩.৫৫% হেনখি। য়ুনিৎশিংগী ওইবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী ৱারোল অসি এনেক্সর-৫দা পীরি। মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা কম্পেনীশিংগী ওইনা জুন ২০২২ অমসুং এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা ওইনা পুথোকপগী ৱারোল তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-৪দা পীরি।
তেবল ৪: পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা (তি.এম.তি.দা)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
জুন (থা)
এপ্রিল-জুন (অপুনবা)
২০২২-২৩ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২২-২৩
২০২১-২২
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৪৬৪৮.৯৪
১১০৩১.৯৭
১২৬১৭.৭২
৯৭৭১.৬৩
১২৯.১৩
৩৬০৬৪.৮২
৩৮৭৯৩.৮০
৩১৩৯৬.৪০
১২৩.৫৬
আই.ও.সি.এল.
৬৬৩২২.৩০
৫৫৩৩.৪০
৫৯৫৯.৩৯
৫০১৬.৭৮
১১৮.৭৯
১৭১৪৮.১৫
১৮০১১.১২
১৫৯৬৪.৩২
১১২.৮২
বি.পি.সি.এল
৩৪০০৫.৯৯
২৪৬৩.৮৩
২৭২৯.২১
২৩২৩.৭৫
১১৭.৪৫
৮৬১৪.১৬
৯০১৫.৫৯
৭৯০১.৪৮
১১৪.১০
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৪৯৫.৫৭
১১৪১.৭৩
১৪৫৫.৭৩
৭৯৩.৩৩
১৮৩.৫০
৩৮৭৫.৫৮
৪৪১২.০১
২৪১৩.৪২
১৮২.৮১
সি.পি.সি.এল.
৯৬১৪.২৪
৫৬১.৩৯
৯৭০.৮৮
৫৬৯.৫০
১৭০.৪৮
২২৬৯.২৭
২৭০৪.০০
১৭৮৯.০৮
১৫১.১৪
এন.আর.এল.
২৭৪৮.৮৬
২৩২.৩০
২৫৬.৯৭
১৫৯.৭২
১৬০.৮৯
৭০৪.৬৪
৮০৭.১৯
৬০৪.৬০
১৩৩.৫১
এম.আর.পি.এল.
১৪৪০১.৯৫
১০৯৪.২২
১২৩৮.৯৭
৯০২.৮৪
১৩৭.২৩
৩৪৩৯.৮১
৩৮২৪.৯৯
২৭০৪.৭৮
১৪১.৪২
ও.এন.জি.সি.
৬০.০২
৫.১০
৬.৫৭
৫.৭১
১১৫.১৫
১৩.২০
১৮.৯১
১৮.৭২
১০১.০১
প্রাইভেত/জে.ভি.শিং
১১১৪০৪.৫৬
৮৮৪০.৪৭
৯১১২.২৮
৯০৭৫.৪৫
১০০.৪১
২৭১৩০.২৭
২৮৪১২.৯৩
২৭৫৭৪.৬৮
১০৩.০৪
ঐচ.এম.ই.এল.
১০৫২৮.৮৬
৮০০.১৮
১০৪৩.০৩
১০৩৫.১৬
১০০.৭৬
২৬১৭.৩১
৩০৫৪.৭১
৩০৬১.৭১
৯৯.৭৭
আর.আই.এল.
৮১৪৯২.১৮
৬৪২৭.২৭
৬৪৮৮.৮৩
৬৪২৭.২৭
১০০.৯৬
১৯৭১৮.০০
২০৫৫৬.০২
১৯৭১৮.০০
১০৪.২৫
এন.ই.এল.
১৯৩৮৩.৫২
১৬১৩.০২
১৫৮০.৪২
১৬১৩.০২
৯৭.৯৮
৪৭৯৪.৯৭
৪৮০২.২০
৪৭৯৪.৯৭
১০০.১৫
অপুনবা রিফাইনরী
২৫৬০৫৩.৫০
১৯৮৭২.৪৩
২১৭৩০.০০
১৮৮৪৭.০৭
১১৫.৩০
৬৩১৯৫.০৯
৬৭২০৬.৭৩
৫৮৯৭১.০৮
১১৩.৯৭
ফ্রেক্সনেতর
৩৮৮৮.১৪
৩১৬.১০
৩২৯.০৯
৩২২.১১
১০২.১৬
৯০৩.৭৪
৯১৩.৭৫
১০২১.৬৬
৮৯.৪৪
অপুনবা
২৫৯৯৪১.৬৪
২০১৮৮.৫৩
২২০৫৯.০৮
১৯১৬৯.১৯
১১৫.০৮
৬৪০৯৮.৮৩
৬৮১২০.৪৭
৫৯৯৯২.৭৪
১১৩.৫৫
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
ফিগর ৪: রিফাইনরীশিংনা থাগী ওইনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
২) ) জুন ২০২২গী মনুংদা ওইলগী রিফাইনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২১৭৩০.০ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ৯.৩৫% অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগী ১৫.৩% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৬৭২০৬.৭৩ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ৬.৩৫% অমসুং ১৩.৯৭% হেনখি।
৩) জুন ২০২২গী মনুংদা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৩২৯.০৯ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ৪.১১% অমসুং জুন ২০২১গী চাংদগী ২.১৬% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-জুন ২০২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৯১৩.৭৫ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ১.১১% হেনখি অমসুং ১০.৫৬% তাখি।
এনেক্সর-১ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এনেক্সর-২ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এনেক্সর-৩ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এনেক্সর-৪ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এনেক্সর-৫ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু