রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গারীশিংদা বি.ঐচ. সেরিজ রেজিস্তর তৌবা
21 JUL 2022 12:58PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱে মন্ত্রালয়না তাং ২৬.০৮.২০২১ দা থোকখিবা অমসুং চৎনবা হৌগদবা তাংনা ১৫.০৯.২০২১দা পীখিবা ভারত(বি.ঐচ.) সেরিজ রেজিস্ত্রেসন ভাইদ জি.এস.আর. ৫৯৪ (ই) চৎনবা হৌখ্রে। মসি রাজ্য ৪ নৎত্রগা মরীদগী হেনবদা ওফিশিং লৈবা কেন্দ্র সরকার/ রাজ্য সরকার/ পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিং অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর কম্পেশিংগী শিন্মীশিংগী গারীশিং পুথোক পুশিন নুংঙাইনবগী পান্দমদা চৎনখিবনি । স্তেসন মফম হোংবা হায়বসি লৈঙাক্কী অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরগী শিন্মীশিংদা থোকই অমসুং অসিগুম্বা হোংদোক হোংজিন তৌবা অসিনা শিন্মীশিংগী ৱাখলদা লৈরিবা রাজ্য অদুদগী এন.ও.সি. (নো ওব্জেক্সন সর্তিফিকেৎ) ফংবা, অতোপ্পা রাজ্যদা অনৌবা রেজিস্ত্রেসন মার্ক পীবা অমসুং রাজ্য অমদগী অমদা হোংবা মতমদা হান্নগী রাজ্য অদুদগী তেক্স হন্দোক্নবগীদমক এপ্লিকেসন তৌবগা মরি লৈননা নুংনাংবা পোকহল্লি। লৈবাক শিনবা থুংনা রেজিস্ত্রেসন মার্ক অমা চৎনহল্লে। বি.ঐচ. সেরিজকী মখাদা রেজিস্তর তৌখিবা গারী মপুনা মতমদুদা লৈরিবা রাজ্য অদুদা হান্না থোকখ্রবা য়ুনিফোর্ম রেত্তগী ২৫% হেন্না চহি অনী খুদিংগী নৎত্রগা মসগী মলতিপলদা গারীগী তেক্স পীগদবনি। অসিগুম্বা গারীশিং অসিবু নুংঙাইনা পুথোক পুশিন তৌনবগীদমক, বি.ঐচ. সেরিজনা মীয়াম খক্তদা নত্তনা গারী পুথোক পুশিনগা থেংনরিবা আর.তি.ও.শিংগী পোৎলুম্বুসু হন্থহল্লি।
মখাগী রাজ্য/য়ু.তি.শিং অসিদা বি.ঐচ. সেরিজ রেজিস্তর তৌবা হৌখ্রেঃ
১. অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
২. অরুনাচল প্রদেশ
৩. অসম
৪. বিহার
৫. চান্দিগর
৬. দিল্লী
৭. গোৱা
৮. গুজরাৎ
৯. হিমাচল প্রদেশ
১০. জম্মু অমসুং কাশ্মির
১১. কর্নাতকা
১২. মহারাস্ত্রা
১৩. মণিপুর
১৪. মেঘালয়
১৫. মিজোরাম
১৬. নাগালেন্দ
১৭. ওরিশা
১৮. পুদুচেরী
১৯. রাজস্থান
২০. সিক্কিম
২১. ত্রিপুরা
২২. য়ু.তি. ওফ দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি.
২৩. উত্তর প্রদেশ
২৪. নোংচুপ বেঙ্গল
কেরলা রাজ্য সরকারগী ত্রান্সপোর্ত দিপার্তমেন্তনা, করিগুম্বা রাজ্য অদুনা বি.ঐচ. সেরিজ রেজিস্ত্রেসন চৎনরবদি মপুগী অয়াবা মতুং ইন্না চহি ১৫ নৎত্রগা ২গী তেক্স অমুক্তদা পীবা য়াবনা মরম ওইদুনা রাজ্যগী শেল-থুমদা অমাংবা লাক্কনি হায়বা ২০২১গী রিত পিতিসন দব্ল্যু.পি.(সি.) নো. ৩০৮৮৭ (অরনাকুলমদা লৈবা কেরলাগী ইকাইখুম্নজরিবা হায় কোর্ত্তা কেরলা রাজ্য অমসুং অতোপ্পশিং ভর্সেস মেরীসদান প্রোজেক্স প্রাইবেৎ লিমিতেৎ হায়না ফাইল তৌখিবা রিত অপিল নো. ৬০২ অমসুং অরনাকুলমদা লৈবা কেরলাগী ইকাইখুম্নজরিবা হায় কোর্ত্তা কেরলা রাজ্যগী সেক্রেতরী (ত্রান্সপোর্ত) অমসুং অতোপ্পশিং ভর্সেস সথিয়েন্দ্রা কুমার ঝা অমসুং এ.এন.আর. হায়না ফাইল তৌখিবা রিত অপিল নো.৬০৪গী শরুক ওইনা ফংখিবা)দা পাউখুম ওইনা এফিদেবিৎ অমা ফাইল তৌখ্রে। অদুমওইনমক, মোতোর ভেহিকল মপু দউনা মোতোর ভেহিকল তেক্স অদু চহি অনিগী নৎত্রগা মসিগী মলতিপলদা ২৫%দগী ৱাংবা রেৎতা থিগদবনি হায়না এম.ও.আর.তি.ঐচ.না অকুপ্পা মরোলশিং য়াওবা পাউখুম অমা পীখ্রে। মসিনা মীয়ামদা মখোয়না লৈরিবা রাজ্য অদুদগী এন.ও.সি. লৌবা, অনৌবা রাজ্য অদুদা রেজিস্ত্রেসন তৌবা অমসুং হান্নগী রাজ্য অদুদগী রাজ্য অমদগী অমদা পুথোক পুশিন তৌবা মতমদা লৈবা তেক্স হন্দোকপদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং কোকহনবা ঙম্লগনি। হায়রিবা খুদোংচাবা অসি কেন্দ্র সরকার, রাজ্য সরকার, পি.এস.য়ু.শিং, পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং, লৈঙাক্কী ওতোনোমস বোদী নৎত্রগা ওর্গানাইজেসনশিং, অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর (রাজ্য/য়ু.তি. মরি নৎত্রগা মরিদগী হেনবদা ওফিস লৈবা ওর্গানাইজেসন্দা থবক তৌরিবা ইমপ্লোইয়ীশিং)না লৌবা য়াগনি।
জুলাই ১৫, ২০২২ ফাওবদা বি.ঐচ. সেরিজকী মখাদা রেজিস্তর তৌরবা কর্নাতাকা অমসুং মহারাস্ত্রগী গারী মশীং মখাদা পীরিঃ
রাজ্য
বি.ঐচ. সেরিজগী মখাদা রেজিস্তর তৌরবা গারী মশীং
কর্নাতাকা
২০৬৩
মহারাস্ত্রা
৬২২০
কর্নাতাকা অমসুং মহারাস্ত্রদা লৈবা বি.ঐচ. সেরিজ গারীশিংগী মশীং মচা তানা মখাদা পীরিঃ
সেরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
কেন্দ্র সরকারগী ইমপ্লোইয়ী
রাজ্য সরকারগী ইমপ্লোইয়ী
দিফেন্স পার্সনেল
সরকারনা পায়বা কম্পেনীগী ইমপ্লোইয়ী
বেঙ্ক ইমপ্লোইয়ী
কম্পেনী (রাজ্য মরিদগী হেনবদা ওফিস লৈবা)
অপুনবা মশীং
কর্নাতাকা
১০৬৭
১৭
৩৩০
৯৯
৫৪২
২,০৬৩
মহারাস্ত্রা
১২৯০
৯০
৭৫৮
২৬৭
১০৬০
২৭৫৫
৬২২০
খঙজিনবীগদবাঃ পীরিবা অকুপ্পা মরোলশিং অসি সেন্ত্রেলাইজ তৌরবা বাহন ৪ পোর্তেলদা দিজিতেল ওল্লবা গারীগী রেকোর্দশিংনি।
রাজ্য ৪ নৎত্রগা মসিদগী হেনবা রাজ্যশিংদা ওফিস লৈবা প্রাইভেৎ সেক্তর কম্পেনীশিংদা থবক তৌরিবা মীওইশিংনা বি.ঐচ. সেরিজ রেজিস্ত্রেসন মার্ক লৌবা য়াগনি।
পাউদম অসি কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱে মন্ত্রীনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
BH Series Registration of Vehicles
21 JUL 2022 12:58PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has implemented Bharat (BH) Series Registration vide GSR 594(E) dated 26.08.2021, with date of implementation as 15.09.2021. It has been implemented with the objective of promoting ease of transfer of vehicles owned by employees of Central Government/ State Government/ Public Sector Undertakings and Private Sector Companies having offices in 4 or more States. Station relocation occurs with both Government as well as private sector employees and such movements create a sense of unease in the minds of such employees with regard to obtaining the NOC (No Objection Certificate) from the present State, assignment of new registration mark in the new State and application for refund of taxes from the previous State on transfer from one State to another State. One registration mark has been made valid throughout the country. Owner of the vehicle registered under BH series is required to pay vehicle taxes every two years or in multiples of it, to the state where it is located during that period, at 25% higher than the uniform rate as notified. In order to facilitate seamless transfer of such vehicles, BH Series is helpful not only to citizens but also in reducing the burden of RTOs which deal with such vehicle transfers.
Following States/UTs have started BH Series registration:
1. Andaman & Nicobar Island
2. Arunachal Pradesh
3. Assam
4. Bihar
5. Chandigarh
6. Delhi
7. Goa
8. Gujarat
9. Himachal Pradesh
10. Jammu and Kashmir
11. Karnataka
12. Maharashtra
13. Manipur
14. Meghalaya
15. Mizoram
16. Nagaland
17. Odisha
18. Puducherry
19. Rajasthan
20. Sikkim
21. Tripura
22. UT of DNH and DD
23. Uttar Pradesh
24. West Bengal
The transport department of Kerala State Government has filed an affidavit in reply to the Writ Petition WP(C) No. 30887 of 2021 (received as part of the Writ Appeal No. 602 of 2022 filed as State of Kerala & others Vs Marysadaan Projects Pvt. Ltd. before the Honorable High Court of Kerala at Ernakulam and Writ Appeal No. 604 of 2022 filed as Secretary (Transport) State of Kerala & others Vs Sathyendra Kumar Jha & Anr. before the Honorable High Court of Kerala at Ernakulam) stating that if the State implements BH Series registration, it would result in a financial loss to the State exchequer as the owner can pay one time tax of 15 years or of 2 years at his discretion. However, a detailed response has been submitted by MoRTH, to be filed, mentioning that the owner of the motor vehicle shall pay the motor vehicle tax for a period of two years, or in multiples of it, at 25% higher rate.The same is being remitted to respective States/UTs online. Hence, there is no financial loss to the State exchequer. This enables the citizen to avoid the cumbersome process with regard to obtaining the NoC from the present State, assignment of new registration mark in the new State and application for refund of taxes from the previous State on transfer from one State to another State. This facility is available to employees of Central Government, State Government, PSUs, Public Sector Banks, Government autonomous bodies or organisations, and the private sector (who are employed in an organization with offices in four or more different States/UTs).
As on 15th July, 2022, the number of vehicles registered under the BH series in the States of Karnataka and Maharashtra are as follows:
State
No. of vehicles registered under BH Series
Karnataka
2063
Maharashtra
6220
The breakup of the BH Series vehicles in Karnataka and Maharashtra is as follows:
Sr.
No.
State Name
Central go vernment employee
State go vernment employe
e
Defenc e person nel
Govt und ertaking company employe
e
Bank e mploye
e
Compa
ny (office more th an four states)
Grand
total
1
Karnatak
a
1,067
17
330
99
542
8
2,063
2
Maharashtr
a
1,290
90
758
267
1,060
2,755
6,220
Note: The details given are for digitized vehicle records as per centralized Vahan 4 portal.
Any citizen working in Private Sector Companies having offices in 4 or more states can apply for BH Series registration mark.
This information was given by Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha.