জল শক্তি মন্ত্রালয়
জে.জে.এম.গী মখাদা হৌখিবা থা ৩৫দা খুঙ্গংগী ইমুং ৩৪% হেনবদা তোতি ঈশিং ফংহনখি
21 JUL 2022 2:37PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা রাজ্যশিংদা তেংবাংনদুনা ওগস্ত ২০১৯দগী হৌনা ইং ২০২৪ ফাওবদা লৈবাক্কী খুঙ্গংগী ইমুং খুদিংদা তোতি ঈশিং ফংহনবগী পান্দমগা লোয়ননা জল জীবন মিসন (জে.জে.এম.) চলায়দুনা লাক্লি।
জল জীবন মিসন লাউথোকখিবগী মতমদা, খুঙ্গংগী ইমুং করোর ১৮.৯৩গী মনুংদা, শুপ্নগী ইমুং করোর ৩.২৩ (১৭%) খক্তনা তোতি ঈশিং পুশিল্লম্মি হায়বগী পাউদম লৈখি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, হৌখিবা থা ৩৫দা খুঙ্গংগী ইমুং করোর ৬.৫৭ (৩৪.৩২%) হেনবদা তোতি ঈশিং ফংহনখ্রে। মসিনা মরম ওইরগা, লৈবাক্কী অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং করোর ১৯.১৫গী মনুংদা, চাউরাকপা ইমুং করোর ৯.৮১ (৫১.২২%)না হৌজিক মশাগী ময়ুমদা তোতি ঈশিং ফংলে। রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্স-১দা পীরি।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা মখোয়গী ২০২২-২৩গী চহিগী এক্সন প্লান্দা ৱাহৌদোক থমখিবগী মতুং ইনবা, জে.জে.এম.গী মখাদা তোতি ঈশিং ফংহনগদবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী খুঙ্গংগী ইমুংগী অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্স-২দা পীরি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা জে.জে.এম.বু মায় পাক্না চলায়নবগীদমক্তা থৌরাং য়াৎপা অমসুং থবক পায়খৎনবা খোংথাং কয়া অমা পায়খৎখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা পুন্না খন্ন-নৈনবা, রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী এন্নুএল এক্সন প্লানবু ফাইনেলাইজ তৌবা, থবক পায়খৎপগী থৌওংবু চাংনা নাইনা হঙ্গৎনা কেপাসিতী বিলদিং অমসুং লৌশিং লান্নবগী য়েংশিনবা, ৱর্কশোপ/কনফরেন্স/ৱেবিনার পাংথোকপা, তেক্নিকেল সপ্পোর্ত পীনবগীদমক্তা মলতি-দিসিপ্লিনরী তীম্না ফিল্দ ভিজিৎ চৎপনচিংবা থৌওং কয়া মনুং চল্লি। জল জীবন মিসনগী থৌরাং য়াৎপা অমসুং চলায়বদা খুদোং চাহন্নবগীদমক্তা জে.জে.এম. চলায়বগী অকুপ্পা ওপরেস্নেল গাইদলাইন, গ্রাম পঞ্চায়তশিংগী মার্গদর্শিকা অমসুং খুঙ্গংগী ইমুংশিংদা অশেংবা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা ভি.দবল্যু.এস.সি., অমসুং আঙ্গনৱারী, আশ্রমশালা অমসুং স্কুলশিংদা সেন্তরশিংদা পাইপকী খুত্থাংদা ঈশিং য়ৌহনবগী অখন্নবা কেম্পেনগী ৱারোল রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখি।ওনলাইন্দা য়েংশিন্নবগীদমক্তা, জে.জে.এম.-ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সীস্তেম (আই.এম.আই.এস.) অমসুং জে.জে.এম. দেশবোর্দ শেমখি। পব্লিক ফাইনেন্সিএল মেনেজমেন্ত সীস্তেম (পি.এফ.এম.এস.)কী খুত্থাংদা ওনলাইন্দা নুং পান ফাওনা ফাইনেন্সিএল মেনেজমেন্ত তৌবগী খুদোংচাবসু লৈহনখি।
ৱাফম অসি রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এনেক্স-১
খুঙ্গংগী ইমুংশিংদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইবা তোতি ঈশিং পীবগী হৌজিক ওইরিবা ফিভম (১৮/৭/২০২২ ফাওবগী)
(মশিং অসি লাখতনি)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
১৫/৮/২০১৯ ফাওবগী অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং
১৫/৮/২০১৯ ফাওবগী তোতি ঈশিং পুশিনবা অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং
হৌজিক ফাওবগী ওইবা অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং
তোতি ঈশিং য়ৌরবা অপুনবা অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং
মশিং
চাদা
মশিং
চাদা
১.
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
০.৬৫
০.২৯
৪৩.৯২
০.৬২
০.৬২
১০০.০০
২.
আন্ধ্র প্রদেশ
৯৫.৬৬
৩০.৭৪
৩২.১৪
৯৫.৬৯
৫৭.৩৮
৫৯.৯৭
৩.
অরুনাচল প্রদেশ
২.১৮
০.২৩
১০.৪৬
২.২০
১.৪৮
৬৭.১৮
৪.
অসম
৬৩.৩৫
১.১১
১.৭৬
৬৩.৩৫
২৪.৪৪
৩৮.৫৮
৫.
বিহার
১,৮৩.৫৪
৩.১৬
১.৭২
১,৭২.২১
১৫৯.৭৭
৯২.৭৮
৬.
ছতিসগর
৪৫.৪৮
৩.২০
৭.০৩
৫০.০৬
১২.৪৫
২৪.৮৬
৭.
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী
০.৬
০.০০
০.০০
০.৮৫
০.৮৫
১০০.০০
৮.
গোৱা
২.৬৩
১.৯৯
৭৫.৭০
২.৬৩
২.৬৩
১০০.০০
৯.
গুজরাত
৯৩.০৩
৬৫.১৬
৭০.০৪
৯১.৭৭
৮৮.৫৭
৯৬.৫১
১০.
হরিয়ানা
২৮.৯৪
১৭.৬৬
৬১.০৪
৩০.৯৭
৩০.৯৭
১০০.০০
১১.
হিমাচল প্রদেশ
১৭.০৪
৭.৬৩
৪৪.৭৬
১৭.২৮
১৬.২৫
৯৪.০৪
১২.
জম্মু অমসুং কশ্মির
১৮.১৭
৫.৭৫
৩১.৬৭
১৮.৩৫
১০.৬২
৫৭.৮৬
১৩.
ঝার্খন্দ
৫৪.০৯
৩.৪৫
৬.৩৮
৬১.২২
১৩.১৬
২১.৪৯
১৪.
কর্নাতকা
৮৯.৬১
২৪.৫১
২৭.৩৫
১,০১.১৮
৫২.৬৫
৫২.০৩
১৫.
কেরলা
৬৭.১৫
১৬.৬৪
২৪.৭৮
৭০.৬৯
২৯.৬১
৪১.৮৯
১৬.
লদাখ
০.৪৪
০.০১
৩.২১
০.৪৩
০.২০
৪৬.০৭
১৭.
মধ্য প্রদেশ
১,২১.২৪
১৩.৫৩
১১.১৬
১,২২.০৯
৫১.১৩
৪১.৮৮
১৮.
মহারাস্ত্রা
১,৪২.৩৬
৪৮.৪৪
৩৪.০৩
১,৪৪.৯২
১০২.৫২
৭০.৭৪
১৯.
মনিপুর
৪.৫২
০.২৬
৫.৭৩
৪.৫২
৩.২৬
৭২.১৭
২০.
মেঘালয়
৫.৯
০.০৫
০.৭৭
৫.৯০
২.৪১
৪০.৮৭
২১.
মিজোরম
১.২৭
০.০৯
৭.২৪
১.৩৪
০.৮৬
৬৩.৯৬
২২.
নাগালেন্দ
৩.৮৬
০.১৪
৩.৬০
৩.৭৭
১.৭১
৪৫.৩৯
২৩.
ওরিশা
৮৩.০৬
৩.১১
৩.৭৪
৮৮.৫৭
৪৩.৮৩
৪৯.৪৮
২৪.
পুদুচেরী
১.১৫
০.৯৪
৮১.৩১
১.১৫
১.১৫
১০০.০০
২৫.
পঞ্জাব
৩৫.০৭
১৬.৭৯
৪৭.৮৬
৩৪.৪০
৩৪.৩১
৯৯.৭৫
২৬.
রাজস্থান
১,০১.৩২
১১.৭৪
১১.৫৯
১,০৫.৬৯
২৭.৩০
২৫.৮৩
২৭.
সিক্কিম
১.০৫
০.৭০
৬৭.০০
১.৩২
০.৯০
৬৮.৪৩
২৮.
তমিল নাদু
১,২৬.৮৯
২১.৭৬
১৭.১৫
১,২১.৪১
৫৮.৯০
৪৮.৫১
২৯.
তেলঙ্গানা
৫৪.৩৮
১৫.৬৮
২৮.৮৪
৫৩.৮৭
৫৩.৮৭
১০০.০০
৩০.
ত্রিপুরা
৮.০১
০.২৫
৩.০৬
৭.৪২
৩.৮৯
৫২.৩৯
৩১.
উত্তর প্রদেশ
২,৬৩.৩৯
৫.১৬
১.৯৬
২,৬৪.২৮
৩৯.২৩
১৪.৮৪
৩২.
উত্তরাখন্দ
১৪.৬২
১.৩০
৮.৯১
১৪.৯৪
৯.৫৬
৬৩.৯৯
৩৩.
নোংচুপ বেঙ্গোল
১,৬৩.২৬
২.১৫
১.৩১
১,৬০.০২
৪৪.৩৮
২৭.৭৩
অপুনবা
১৮,৯৩.৯১
,২৩.৬২
১৭.০৭
১৯,১৫.১০
,৮০.৮৫
৫১.২২
পাউ লৌফমঃ জে.জে.এম.-আই.এম.আই.এস.
এনেক্স-২
রাজ্য/য়ু.তি. ২০২২-২৩গী চহিগী এক্সন প্লানগী মতুং ইন্না জে.জে.এম.গী মখাদা তোতি ঈশিং ফংহনগদবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী খুঙ্গংগী ইমুংগী অকুপ্পা মরোলঃ
(মশিং অসি লাখতনি)
মথং মনাও
রাজ্য/য়ু.তি.
২০২২-২৩গী চহিগী এক্সন প্লানগী মতুং ইন্না জে.জে.এম.গী মখাদা তোতি ঈশিং ফংহনগদবা অপুনবা খুঙ্গংগী ইমুং মশিং
1.
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
-
1.
আন্ধ্র প্রদেশ
৩০.৮৪
1.
অরুনাচল প্রদেশ
০.৭৭
1.
অসম
২৮.১৬
1.
বিহার
১৬.৪৬
1.
ছতিসগর
২৩.৫৮
1.
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী
-
1.
গোৱা
-
1.
গুজরাত
৫.০৪
1.
হরিয়ানা
-
1.
হিমাচল প্রদেশ
১.২৩
1.
জম্মু অমসুং কশ্মির
৭.৭৪
1.
ঝার্খন্দ
২২.০০
1.
কর্নাতকা
৩১.৯৯
1.
কেরলা
৩২.৯৬
1.
লদাখ
০.৩০
1.
মধ্য প্রদেশ
২০.০০
1.
মহারাস্ত্রা
২৭.৩৭
1.
মনিপুর
১.৫৫
1.
মেঘালয়
৩.৬২
1.
মিজোরম
০.৪০
1.
নাগালেন্দ
২.২০
1.
ওরিশা
১৭.৭৩
1.
পুদুচেরী
-
1.
পঞ্জাব
০.১৩
1.
রাজস্থান
৩২.৬৪
1.
সিক্কিম
০.৩২
1.
তমিল নাদু
২৮.৪৮
1.
তেলঙ্গানা
-
1.
ত্রিপুরা
৩.৮০
1.
উত্তর প্রদেশ
৮২.০০
1.
উত্তরাখন্দ
২.৮১
1.
নোংচুপ বেঙ্গোল
৫৫.৭৪
অপুনবা
৪৭৯.৮৬
*রাজ্য/য়ু.তি. অসিদা ইমুং ১০০%দা তোতি ঈশিং ফংহনখ্রে

Ministry of Jal Shakti
Over 34% rural households provided with tap water connections under JJM in last 35 months
21 JUL 2022 2:37PM by PIB Delhi
Government of India, in partnership with States, is implementing Jal Jeevan Mission (JJM), since August 2019, to make provision of tap water supply to every rural household of the country, by 2024.
At the time of announcement of Jal Jeevan Mission, out of 18.93 Crore rural households, 3.23 Crore (17%) households were reported to have tap water connections. So far, 6.57 Crore (34.32%) rural households have been provided with tap water connections in last 35 months. Thus, as of date, out of 19.15 Crore rural households in the country, around 9.81 Crore (51.22%) households are reported to have tap water supply in their homes. State/ UT wise details are at Annex-I.
As proposed by States/UTs in their Annual Action Plan for 2022-23, State/ UT wise details of rural households to be provided with tap water connections under JJM is at Annex-II.
Number of steps have been taken to plan and implement JJM in the whole country with speed, inter alia, which includes joint discussion and finalization of annual action plan (AAP) of States/ UTs, regular review of implementation, workshops/ conferences/ webinars for capacity building and knowledge sharing, field visits by multi-disciplinary team to provide technical support, etc. A detailed Operational Guideline for the implementation of JJM, Margdarshika for Gram Panchayats & VWSCs to provide safe drinking water in rural households and Guidelines on a special campaign to provide piped water supply in anganwadi centres, ashramshalas and schools have been shared with States/ UTs, to facilitate planning and implementation of Jal Jeevan Mission. For online monitoring, JJM–Integrated Management Information System (IMIS) and JJM–Dashboard has been put in place. Provision has also been made for transparent online financial management through Public Financial Management System (PFMS).
This information was given by the Minister of State, Shri Prahlad Singh Patel in a written reply in Lok Sabha today.
Annex-I
State/ UT-wise status of tap water connections in rural households
(as on 18.07.2022)
(Number in lakhs)
S. No.
State/ UT
Total rural HHs as on 15.08.2019
Rural HHs with tap water connection as on 15.8.2019
Total rural HHs as on date
Rural HHs with tap water supply
No.
In %
No.
In%
1.
A & N Islands
0.65
0.29
43.92
0.62
0.62
100.00
2.
Andhra Pradesh
95.66
30.74
32.14
95.69
57.38
59.97
3.
Arunachal Pradesh
2.18
0.23
10.46
2.20
1.48
67.18
4.
Assam
63.35
1.11
1.76
63.35
24.44
38.58
5.
Bihar
1,83.54
3.16
1.72
1,72.21
159.77
92.78
6.
Chhattisgarh
45.48
3.20
7.03
50.06
12.45
24.86
7.
DNH and D&D
0.6
0.00
0.00
0.85
0.85
100.00
8.
Goa
2.63
1.99
75.70
2.63
2.63
100.00
9.
Gujarat
93.03
65.16
70.04
91.77
88.57
96.51
10.
Haryana
28.94
17.66
61.04
30.97
30.97
100.00
11.
Himachal Pradesh
17.04
7.63
44.76
17.28
16.25
94.04
12.
J&K
18.17
5.75
31.67
18.35
10.62
57.86
13.
Jharkhand
54.09
3.45
6.38
61.22
13.16
21.49
14.
Karnataka
89.61
24.51
27.35
1,01.18
52.65
52.03
15.
Kerala
67.15
16.64
24.78
70.69
29.61
41.89
16.
Ladakh
0.44
0.01
3.21
0.43
0.20
46.07
17.
Madhya Pradesh
1,21.24
13.53
11.16
1,22.09
51.13
41.88
18.
Maharashtra
1,42.36
48.44
34.03
1,44.92
102.52
70.74
19.
Manipur
4.52
0.26
5.73
4.52
3.26
72.17
20.
Meghalaya
5.9
0.05
0.77
5.90
2.41
40.87
21.
Mizoram
1.27
0.09
7.24
1.34
0.86
63.96
22.
Nagaland
3.86
0.14
3.60
3.77
1.71
45.39
23.
Odisha
83.06
3.11
3.74
88.57
43.83
49.48
24.
Puducherry
1.15
0.94
81.31
1.15
1.15
100.00
25.
Punjab
35.07
16.79
47.86
34.40
34.31
99.75
26.
Rajasthan
1,01.32
11.74
11.59
1,05.69
27.30
25.83
27.
Sikkim
1.05
0.70
67.00
1.32
0.90
68.43
28.
Tamil Nadu
1,26.89
21.76
17.15
1,21.41
58.90
48.51
29.
Telangana
54.38
15.68
28.84
53.87
53.87
100.00
30.
Tripura
8.01
0.25
3.06
7.42
3.89
52.39
31.
Uttar Pradesh
2,63.39
5.16
1.96
2,64.28
39.23
14.84
32.
Uttarakhand
14.62
1.30
8.91
14.94
9.56
63.99
33.
West Bengal
1,63.26
2.15
1.31
1,60.02
44.38
27.73
Total
18,93.91
3,23.62
17.07
19,15.10
9,80.85
51.22
Source: JJM – IMIS NR: Not Reported HH: Household
Annex-II
State/ UT-wise details of rural households to be provided with tap water connections under JJM as per Annual Action Plan 2022-23
(No. in lakh)
S. No.
State/ UT
No. of rural households to be provided with tap water connections under JJM as per Annual Action Plan 2022-23
1.
A & N Islands*
-
1.
Andhra Pradesh
30.84
1.
Arunachal Pradesh
0.77
1.
Assam
28.16
1.
Bihar
16.46
1.
Chhattisgarh
23.58
1.
DNH and D&D*
-
1.
Goa*
-
1.
Gujarat
5.04
1.
Haryana*
-
1.
Himachal Pradesh
1.23
1.
J&K
7.74
1.
Jharkhand
22.00
1.
Karnataka
31.99
1.
Kerala
32.96
1.
Ladakh
0.30
1.
Madhya Pradesh
20.00
1.
Maharashtra
27.37
1.
Manipur
1.55
1.
Meghalaya
3.62
1.
Mizoram
0.40
1.
Nagaland
2.20
1.
Odisha
17.73
1.
Puducherry*
-
1.
Punjab
0.13
1.
Rajasthan
32.64
1.
Sikkim
0.32
1.
Tamil Nadu
28.48
1.
Telangana*
-
1.
Tripura
3.80
1.
Uttar Pradesh
82.00
1.
Uttarakhand
2.81
1.
West Bengal
55.74
Total
479.86
*100% HHs provided with tap water supply in State/ UT