Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Role of MSMEs in Manufacturing Sector
21 JUL 2022 1:17PM by PIB Delhi
The Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs) plays an important role in manufacturing sector of the country.
As per information received from Ministry of Statistics & Programme Implementation, the Share of MSME Manufacturing Output in All India Manufacturing Output was as follows:
Year
Share of MSME Mfg. O/P in All India Mfg. O/P (in %)
2016-17
37.09%
2017-18
37.38%
2018-19
36.86%
2019-20
36.68%
2020-21
35.98%
As per Udyog Aadhar Portal, the number of enterprises which were registered and afterwards withdrawn their registration (as on 15.07.2022) with specified reasons is as follows:
Reasons
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
(Till 30/06/2020)
Total
No Further Required
0
0
157
94
251
Shut down
0
0
245
155
400
Duplicate
0
0
96
69
165
Owner Change
0
0
100
58
158
Other
0
0
314
182
496
Total
0
0
912
558
1470
As per Udyam Registration Portal, the number of enterprises which were registered and afterwards withdrawn their registration (as on 15.07.2022) with specified reasons is as follows:
Reasons
2020-21
(From 01/07/2020)
2021-22
2022-23*
Total
No Further Required
170
3733
1607
5510
Shut down
175
6222
2744
9141
Duplicate
67
942
333
1342
Owner Change
60
2713
1138
3911
Other
459
10465
4673
15597
Total
931
24075
10495
35501
*as on 15.07.2022
This information was given by Minister of State for Micro Small and Medium Enterprises, Shri Bhanu Pratap Singh Verma in a written reply to the Lok Sabha.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
মেন্যুফেকচরিং সেক্তরদা এম.এস.এম.ই.শিংগী থৌদাং
21 JUL 2022 1:17PM by PIB Imphal
লৈবাক্কী মেন্যুফেকচরিং সেক্তরদা মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম এন্তর্প্রাইসশিংনা (এম.এস.এম.ই.শিং) অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি।
স্তেতিস্তিক্স এন্দ প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়দগী ফংবা ই-পাউগী মতুং ইন্না ওল ইন্দিয়া মেন্যুফেকচরিং আউতপুৎতা এম.এস.এম. মেন্যুফেকচরিং আউতপুৎকী শিয়র অসি মখাদা পীরি:
চহি
ওল ইন্দিয়া মেন্যুফেকচরিংদা ও/পি.দা লৈরিবা এম.এস.এম.ই. মেন্যুফেকচরিংদা ও/পি.গী শিয়র (%দা)
২০১৬-১৭
৩৭.০৯%
২০১৭-১৮
৩৭.৩৮%
২০১৮-১৯
৩৬.৮৬%
২০১৯-২০
৩৬.৬৮%
২০২০-২১
৩৫.৯৮%
উধ্যোগ আধার পোর্তেলগী মতুং ইন্না রেজিস্তর তৌরকখিবা অমসুং মরম খরদগী মখোয়গী রেজিস্ত্রেসন (১৫.০৭.২০২২ ফাওবদা) হন্দোকখিবা এন্তরপ্রাইসশিংগী মশিং মখাদা পীরি:
মরম
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
(৩০/৬/২০২০ ফাওবদা)
অপুনবা
মখা তানা মথৌ তাদবা
০
০
১৫৭
৯৪
২৫১
থোং লোনবা
০
০
২৪৫
১৫৫
৪০০
দুপ্লিকেৎ
০
০
৯৬
৬৯
১৬৫
মপু হোংবা
০
০
১০০
৫৮
১৫৮
অতোপ্পা
০
০
৩১৪
১৮২
৪৯৬
অপুনবা
০
০
৯১২
৫৫৮
১৪৭০
উধ্যম রেজিস্ত্রেসন পোর্তেলগী মতুং ইন্না রেজিস্তর তৌরকখিবা অমসুং মরম খরদগী মখোয়গী রেজিস্ত্রেসন (১৫.০৭.২০২২ ফাওবদা) হন্দোকখিবা এন্তরপ্রাইসশিংগী মশিং মখাদা পীরি:
মরমশিং
২০২০-২১
(০১/০৭/২০২০ ফাওবা)
২০২১-২২
২০২২-২৩*
অপুনবা
মখা তানা মথৌ তাদবা
১৭০
৩৭৩৩
১৬০৭
৫৫১০
থোং লোনবা
১৭৫
৬২২২
২৭৪৪
৯১৪১
দুপ্লিকেৎ
৬৭
৯৪২
৩৩৩
১৩৪২
মপু হোংবা
৬০
২৭১৩
১১৩৮
৩৯১১
অতোপ্পা
৪৫৯
১০৪৬৫
৪৬৭৩
১৫৫৯৭
অপুনবা
৯৩১
২৪০৭৫
১০৪৯৫
৩৫৫০১
*১৫.০৭.২০২২ ফাওবদা
ই-পাউ অসি মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম এন্তর্প্রাইসেসকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী ভানু প্রতাপ সিংহ ভর্মনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।