সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
এস.সি. মহৈরোয়শিংগী রেসিদেন্সিএল স্কিম
20 JUL 2022 3:10PM by PIB Imphal
মন্ত্রালয় অসিনা শেন থাদবা এস.সি. মহৈরোয়শিংগী রেসিদেন্সিএল স্কুল অমত্তা লৈতে‍। অদুম ওইনমক, মন্ত্রালয় অসিনা স্কিম ফোর রেসিদেন্সিএল এজুকেসন ফোর স্তুদেন্তস ইন হায় স্কুল্স ইন তার্গেতেদ এরিয়াজ (শ্রেস্ত) পায়খত্তুনা মসিগী মখাদা লাইরিক ফবা এস.সি. মহৈরোয়শিংবু খ্বাইদগী ফবা রেসিদেন্সিএল স্কুলশিংদা মিং চনবিরি‍। স্কিম অসিগী মখাদা ঙাক্লৌ পীরিবা স্তেত-স্তেতশিংদা লৈবা রেসিদেন্সিএল স্কুলশিংগী মচা খায়বা ৱাফমশিং এনেক্সচর-১দা পীরি‍।
শ্রেস্ত স্কিমগী মখাদা শেল থাদবা এস.সি. হোস্তেলশিংদা মীং চল্লবা মহৈরোয় মশিং, হৌখিবা চহি মঙাসিদা চহি-চহিগী ওইনা লৈখিবা মশিং এনেক্সচর-২দা পীরি‍।
মসি সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অমা ওইবনা শ্রেস্ত স্কিমগী মখাদা স্তেত-স্তেতকী ওইবা চাকথুংদি লৈতে‍। অদুম ওইনমক, হৌখিবা চহি মঙাদা স্কিম অসিগী মখাদা লৈখিবা চাকথুং অমসুং থাদোকখিবা শেন্ফমগী মচা খায়বা ৱাফম মখাদা পীরি‍।
(২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২গী চাদিংদি কোবিদ১৯না মরম ওইরগা স্কুলশিং লোনশিনখিবনা য়াম্না হন্থৈ‍।)
চহি
বজেৎকী চাকথুং
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
থাদোকখ্রবা শেন্ফম
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
২০১৭-১৮
৭০
৭০
২০১৮-১৯
৫০
৩৬.০৮
২০১৯-২০
৭০
৬৭.১৭
২০২০-২১
১০০
৫৫.৮১
২০২১-২২
২০০
৩৮.০৪
এনেক্সচর-১
স্কিম ফোর রেসিদেন্সিএল এজুকেসন ফোর স্তুদেন্তস ইন হায় স্কুল্স ইন তার্গেতেদ এরিয়াজ (শ্রেস্ত)গী মখাদা স্তেত-স্তেতকী ওইনা লৈরিবা রেসিদেন্সিএল স্কুল মশিং
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
রেসিদেন্সিএল স্কুল মশিং
মোদ-১
মোদ-২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪
৩
বিহার
৬
০
অসাম
১
০
ছত্তিসগর
৬
০
গুজরাত
১
০
হরিয়ানা
১
০
হিমাচল প্রদেস
১
০
ঝার্খন্দ
৭
০
কর্নাতকা
৮
১০
কেরলা
১
০
মধ্য প্রদেশ
৫
০
মহারাস্ত্র
৩
১২
ওরিসা
১৬
৬
রাজস্থান
৫
৩
তামিল নাদু
৪
২
তেলঙ্গনা
০
২
ত্রিপুরা
১
০
উত্তর প্রদেস
১২
১০
উত্তরাখন্দ
২
১
এনেক্সচর-২
স্কিম ফোর রেসিদেন্সিএল এজুকেসন ফোর স্তুদেন্তস ইন হায় স্কুল্স ইন তার্গেতেদ এরিয়াজ (শ্রেস্ত)গী মখাদা এস.সি. হোস্তেলগী খুদোংচাবা ফংলিবা বিনিফিসিয়রী মশিং
স্কিম মমিং
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
শ্রেস্ত
২৯৮৫
৩৬৩৫
২৮৩৫
৩৮৩৫
২৬৩৫
ৱাফম অসি সোসিএল জস্তিস এন্দ এমপৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী এ. নারায়নস্বামীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।

Ministry of Social Justice & Empowerment
RESIDENTIAL SCHEME FOR SC STUDENTS
20 JUL 2022 3:10PM by PIB Delhi
There are no residential schools for SC students funded by this Ministry. However, the Ministry implements the Scheme for Residential Education for Students in High Schools in Targeted Areas (SHRESHTA) under which meritorious SC students are provided admission in the best available residential schools. Details of residential schools, State--wise, being supported under the scheme is given at Annexure-I.
Number of students admitted in the SC Hostels funded under the SHRESHTA Scheme, year-wise for the last five years is at Annexure-II.
State wise allocation is not done under the Scheme of SHRESHTA since it is a central sector scheme. However, the details of funds allocated and released under the Scheme during the last 5 years are as under:
(Expenditure in 2020-21 and 2021-22 has been considerably less due to closure of schools due to COVID19)
Year
Budget Allocation
(Rs. in Crore)
Fund released
(Rs. in Crore)
2017-18
70
70
2018-19
50
36.08
2019-20
70
67.17
2020-21
100
55.81
2021-22
200
38.04
Annexure-I
Details of number of Residential Schools under the Scheme for Residential Education for Students in High Schools in Targeted Areas (SHRESHTA), State-wise.
S.No
Name of State/UTs
No. of Residential Schools
MODE-I
MODE-II
1.
Andhra Pradesh
14
3
1.
Bihar
6
0
1.
Assam
1
0
1.
Chattisgarh
6
0
1.
Gujarat
1
0
1.
Haryana
1
0
1.
Himachal Pradesh
1
0
1.
Jharkhand
7
0
1.
Karnataka
8
10
1.
Kerala
1
0
1.
Madhya Pradesh
5
0
1.
Maharashtra
3
12
1.
Odisha
16
6
1.
Rajasthan
5
3
1.
Tamil Nadu
4
2
1.
Telangana
0
2
1.
Tripura
1
0
1.
Uttar Pradesh
12
10
1.
Uttarakhand
2
1
Annexure-II
Details of number of beneficiaries availing SC Hostels under the Scheme for Residential Education for Students in High Schools in Targeted Areas (SHRESHTA)
Name of the Scheme
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
SHRESHTA
2985
3635
2835
3835
2635
This information was given by Minister of State for Social Justice and Empowerment Shri A. Narayanswamy in a written reply in Rajya Sabha today.