ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
মন্ত্রী-মন্দলনা ভারতকী ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয় (এম.এন.আর.ই.) অমসুং ইন্তর্নেস্নেল রিন্যুএবল ইনর্জী এজেন্সী (আই.আর.ই.এন.এ.)গী মরক্তা পীনখিবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্ত অয়াবা পীখ্রে
29 JUN 2022 3:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলগী মীফমদা ভারত সরকারগী ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয় (এম.এন.আর.ই.) অমসুং ইন্তর্নেস্নেল রিন্যুএবল ইনর্জী এজেন্সী (আই.আর.ই.এন.এ.)গী মরক্তা পীনখিবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্তগী মতাংদা পাউদমখি। য়ান্ন-ৱারোল অসি জনুৱারী ২০২২দা খুৎয়েক পীনখিবনি।
য়ান্ন-ৱারোল অসিগী পান্দমদি ভারতকী রিন্যুএবল ইনর্জীদা য়ুম্ফম ওইবা গ্রীন ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনশিংগী লমদা মীৎয়েং চংহনবা, লুচিংহনবা অমসুং লৌশিং লৈহনবনি। য়ান্ন-ৱারোল অসিনা ভারতকী ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী খোঙথাংশিংদা অমসুং অইং-অশাগী খলদা কাইথরক্লিবা অসি লাকশিনবদা মালেমগীসু মতেং পাংলগনি।
স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্তদা য়াওরিবা তেংবাং পীনবগী লমশিং অসিনা ভারতনা ২০৩০ ফাওবদা নন-ফোসিল ফ্যুএল ইলেক্ত্রিসিতী কেপাসিতীগী জি.দবল্যু, ৫০০ ইনস্তোল তৌনবা থম্লিবা অচৌবা পান্দম অসি ফংবা ঙমহনগনি। মসিনা আত্মনির্ভর ভারত ওইহনবদসু শাহৌ পীরগনি।
য়ান্ন-ৱারোল অসিগী মরু ওইবা ৱাফমশিংদা মখাদা পীরিবা লমশিং অসিদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনবা য়াওরি:
1. রিন্যুএবল ইনর্জী অমসুং ক্লীন ইনর্জী তেক্নোলোজীশিং হেনগৎহনবদা ভারত্তগী লৌশিং শিয়র তৌবা হেনগৎহনবা
2. লোং তর্ম ইনর্জী প্লান্নিংদা ভারতকী খোঙথাংশিং শৌগৎপা
3. ভারত্তা ইনোবেসন ক্লাইমেৎ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা চুংশিন্নবা
4. গ্রীন হাইদ্রোজেনগী দিবেলপমেন্ত অমসুং দিপ্লোইমেন্ত হেনগৎহনবগী খুত্থাংদা শেল চংদনা দিকার্বোনাইজেসন তৌনবা মাইকৈদা চংশিনবা।
অসুম্না, স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্ত অসিনা ভারতকী ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী খোঙথাংশিংদা মতেং পাংগনি অমসুং অইং-অশাগী খল কাইথরক্লিবা অসি থিংনবা মালেমগী মতেংসু পাংগনি।