Ministry of Social Justice & Empowerment
Dr. Virendra Kumar to inaugurate the services of CRC- Shillong for skill development, rehabilitation and empowerment of the Persons with Disabilities (PwDs) on 17thMay 2022
Union Minister of State for Social Justice & Empowerment Km. Pratima Bhoumik will be present on the occasion
CRC- Shillong will also help creating awareness, developing resource materials, conducting outreach programs and implementing schemes of Ministry of Social Justice & Empowerment, Govt. of India
15 MAY 2022 8:46PM by PIB Delhi
Union Minister for Social Justice & EmpowermentDr.Virendra Kumar will inaugurate the services of Composite Regional Centre(CRC) for Skill Development, Rehabilitation and Empowerment of Persons with Disabilities (Divyangjan) at Shillong, Meghalaya on 17th May 2022.
Union Minister of State for Social Justice & EmpowermentKm.Pratima Bhoumik alongwithShriKyrmen Shylla, Minister of Social Welfare, Govt. of Meghalaya, ShriVincent H Pala, M.P., Meghalaya, Smt.Mazel Ampareen Lyngdoh, MLA, East Khasi Hills District, Shillong will be present on the occasion.
Smt. Anjali Bhawra (IAS), Secretary, DEPwD, MSJ&E, GOI, Smt.S.B.Marak (MCS) Commissioner for Persons with Disabilities, Govt.of Meghalaya, ShriSampath Kumar, IAS, Principal Secretary, Department of Social Welfare, Govt. of Meghalaya, ShriNachiketa Rout, Director, NIEPMD, Chennai, Dr.Roshan Bijlee, Director & Nodal Officer of CRC(Kozhikode & Shillong) and other senior officerswill also attend the function.
CRC- Shillong is situated around 10 acres oflandgiven by Govt. of Meghalayaat Monfort Building, Dhankheti, Shillong and functioning under the administrative control of National Institute for Empowerment of Person with Multiple Disabilities (NIEPMD), Chennai, under the Department of Empowerment of Persons with Disabilities (Divyangjan), Ministry of Social Justice & Empowerment (MSJE), Govt. of Indiawith an aim of creating resources and services required for Persons with Disabilities (PwDs) in the State of Meghalaya.
The Government of India has set up CRCs in different parts of India, especially in the North Eastern States. The CRC at Shillong is the 20th such institution and has become functional since July 19th 2021.
CRC-Shillong provides the clinical services to Persons with Disabilities (PwDs) like Special Education, Physiotherapy, Vocational Rehabilitation, Clinical Psychology, Orientation and Mobility training, Occupational Therapy, Speech & Hearing Services, Prosthetic & Orthotic services, Sensory Integration therapy, Guidance & Counseling and community-based rehabilitation services in Meghalaya.
CRC Shillong also provides Aids & Appliances to the Persons with Disabilities (PwDs) under ADIP Scheme by organizing ADIP assessment and distribution camp.
Apart from providing clinical services, this organization is involved in creating awareness, developing resource materials, conducting outreach programs and implementing schemes of Ministry of Social Justice & Empowerment, GOI.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
দা. বিরেন্দ্র কুমারনা মে ১৭, ২০২২দা পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীশিং (পি.দবল্যু.দি.শিং)গী স্কিল দেবেলপমেন্ত, রিহেবিলিতেসন অমসুং এম্পাৱর্মেন্ত তৌনবা সি.আর.সি.-শিল্লোংগী সর্ভিসশিং হৌদোক্কনি
সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্তগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী কুমারি প্রতিমা ভৌমিকসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি
সি.আর.সি.-শিল্লোংনা এৱের্নেস পীবা, রিসোর্স মেতরিএলশিং শেম্বা, আউতরীচ প্রোগ্রামশিং পাঙথোকপা অমসুং ভারত সরকারগী সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্ত মন্ত্রালয়গী স্কিমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থবক্তসু মতেং পাংগনি
15 MAY 2022 8:46PM by PIB Imphal
সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্তগী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. বিরেন্দ্র কুমারনা মে ১৭, ২০২২দা মেঘালয়গী শিল্লোংদা পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীশিং (দিব্যাঙ্গজন)গী স্কিল দেবেলপমেন্ত, রিহেবিলিতেসন অমসুং এম্পাৱর্মেন্ত তৌনবা কম্পোজিৎ রিজনেল সেন্তর (আই.আর.সি.)গী সর্ভিস হৌদোক্কনি।
সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্তগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী কুমারি প্রতিমা ভৌমিক লোয়ননা মেঘালয় সরকারগী সোসিএল ৱেল্ফিয়র মন্ত্রী শ্রী খ্রের্মেন সিল্লা, মেঘালয়গী এম.পি. শ্রী ভিন্সেন্ত ঐচ. পলা, ইস্ত খাসি হিল্স দিস্ত্রিক্ত, শিল্লোংগী এম.এল.এ. শ্রীমতি মজেল অমপরিন লিন্দোনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
থৌরম অসিদা জি.ও.আই.গী এম.এস.জে. এন্দ ই.গী দি.ই.পি.দবল্যু.দি.গী সেক্রেতরী শ্রীমতি অঞ্জলি ভাৱরা, মাঘালয় সরকারগী পর্সন ৱিথ দিসএবিলিতীজকী কম্মিস্নর, শ্রীমতি এস.বি. মরক (এম.সি.এস.), মাঘালয় সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ সোসিএল ৱেল্ফিয়রগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরী, শ্রী সমপথ কুমার, আই.এ.এস., চেনাইগী এন.আই.ই.পি.এম.দি.গী দিরেক্তর শ্রী নচিকেতা রোৎ, সি.আর.সি.গী (কোচিকোদ অমসুং শিল্লোং) দিরেক্তর অমসুং নোদেল ওফিসর, দা. রোশন বিজলী অমসুং অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াগনি।
সি.আর.সি.-শিল্লোং অসি শিল্লোংগী ধনখেতিগী মোনফোর্ত বিল্দিংদা মেঘালয় সরকারনা পীবা একর ১০ চাউবা লমদা লৈ অমসুং মেঘালয়গী রাজ্যদা পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীশিং (পি.দবল্যু.দি.শিং)গী মথৌ তাবা রিসোর্স অমসুং সর্ভিসশিং পীনবা পান্দম অমগা লোয়ননা ভারত সরকারগী সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্ত মন্ত্রালয়গী (এম.এস.জে.ই.) দিপার্তমেন্ত ওফ এম্পাৱর্মেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীজকী (দিব্যাঙ্গজন) মখাদা লৈবা চেনাইগী নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ফোর এম্পাৱর্মেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীজ (এন.আই.ই.পি.এম.দি.)গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা মথৌ তৌরি।
ভারত সরকারনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফমশিং মরু ওইনা অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিংদা সি.আর.সি.শিং লিংখৎখি। শিল্লোংদা লৈবা সি.আর.সি. অসি অসিগুম্বা ২০শুবা ইন্সতিত্যুসন অমনি অমসুং ২০২১গী জুলাই ১৯দগী মথৌ তৌবা হৌখি।
সি.আর.সি.-শিল্লোংনা স্পেসিএল এজুকেসন, ফিসিওথেরাপী, ভোকেস্নেল রিহেবিলিতেসন, ক্লিনিকেল সাইকোলোজী, ওরিয়েন্তেসন অমসুং মোবিলিতী ত্রেনিং, ওক্যুপেস্নেল থেরাপী, স্পীচ এন্দ হিয়রিং সর্ভিসেস, প্রোস্থেতিক এন্দ ওর্থোতিক সর্ভিসেস, সেন্সরী ইন্তিগ্রেসন থেরাপী, গাইদেন্স এন্দ কাউন্সেলিং অমসুং কম্ম্যুনিতী-বেজ রিহেবিলিতেসন সর্ভিসশিং অসিগুম্বা মেঘালয়দা পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীশিং (পি.দবল্যু.দি.শিং)গী ক্লিনিকেল সর্ভিসশিং ফংহল্লি।
সি.আর.সি. শিল্লোংনা পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতীশিং (পি.দবল্যু.দি.শিং)দা এ.দি.আই.পি. স্কিমগী মখাদা এ.দি.আই.পি. এসেসমেন্ত এন্দ দিস্ত্রিব্যুসন কেম্প শিন্দুনা এদ অমসুং এপ্লাইয়েন্সশিংসু পীরি।
ক্লিনিকেল সর্ভিসশিং পীবগী মথক্তা ওর্গনাইজেসন অসিনা এৱের্নেস পীবা, রিসোর্স মেতরিএলশিং শেম্বা, আউতরীচ প্রোগ্রামশিং পাঙথোকপা, জি.ও.আই.গী সোসিএল জস্তিস এন্দ এম্পাৱর্মেন্ত মন্ত্রালয়গী স্কিমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থবক্তসু শরুক য়ারি।