হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
এন.ঐচ.এ.না আয়ুশ্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী তেক্নোলোজী পার্তনরশিংগী কনভেন্সন পাঙথোকখ্রে
মাংজিল থারিবা হেল্থ তেক ওর্গনাইজেসনশিংগী মীহুৎশিংনা ভারতকী দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খন্ন-নৈন্নবগীদমক এ.বি.দি.এম. পার্তনর্স কনভেন্সন্দা শরুক য়ারি
13 MAY 2022 6:28PM by PIB Imphal
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)না মে ১৩, ২০২২দা নই দিল্লীদা আয়ুশ্মান ভারত দিজিতেল মিসন (এ.বি.দি.এম.)গী তেক্নোলোজী পার্তনরশিংগীদমক অখন্নবা কনভেন্সন অমা পাঙথোকখ্রে। থৌরম অসিনা সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরগী হেল্থ তেক ওর্গনাইজেসন ৪০ হেনবগী মীহুৎশিংবু ভারত্তা দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তেম হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী তোঙান-তোঙানবা লম্বীশিং খন্ননবা পুনশিনখি।
শরুক য়ারিবশিংদা ৱা ঙাংলদুনা এন.ঐচ.এ.গী সি.ই.ও., দা. আর.এস. শর্মনা হায়খি – “এ.বি.দি.এম.গী মপুং ওইবা পান্দম অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা হেল্থ সর্ভিসেস ফংহন্নবা তেক্নোলোজী শীজিন্নবনি। ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অৱাৎপা মেনখৎনবা, দোক্তরশিং এক্সেস তৌহন্নবা এ.বি.দি.এম.না হেল্থক্যেরগা মরী লৈনবা থবক-থৌরমশিং ওনলাইন ওইহন্নবা পান্দম থম্মি। মসিগীদমক ঐখোয়না এ.বি.দি.এম.না শারিবা ঐচ.পি.আর. (হেল্থক্যের প্রোফেস্নেল রেজিস্ত্রী) অমসুং ঐচ.এফ.আর. (হেল্থ ফেসিলিতীজ রিজিস্ত্রী)গী নেস্নেল রেজিস্ত্রীশিং অসিদা হেল্থক্যের প্রোফেস্নেল অমসুং হেল্থ ফেসিলিতীশিং ওনবোর্দ তৌহনবা মথৌ তাই। হেল্থ তেক প্লেয়রশিংনা পব্লিশ তৌখিবা ওপন এ.পি.শিং শীজিন্নদুনা প্রোফেস্নেল অমসুং ফেসিলিতীশিং ওনবোর্দ তৌবগী থবক হন্থহনবগা লোয়ননা ইনোবেতিব সোল্যুসনশিং পুরকপা য়াগনি। মখোয়না এ.বি.দি.এম. ওনবোর্দ প্রোসেস অসিদা অতোপ্পা অপীকপা প্লেয়রশিং ত্রেন তৌবা অমসুং ঐচ.এফ.আর./ঐচ.পি.আর.দা রেজিস্তর তৌবগী কান্নবশিংগী মতাংদা এৱের্নেস শন্দোকপা য়াগনি।”
“ঐখোয়না দিজিতেল পব্লিক গুদশিং (দি.পি.জি.শিং) শেমগৎনবা, এন.আই.সি.না শেম্বা ওনলাইন রিজর্বেসন সিস্তেম (ও.আর.এস.), এন.আই.সি./সিদেক্কী ব্লদ বেঙ্ক, য়ুনিভর্সেল ইম্ম্যুনাইজেসন, এন.ও.তি.তি.ও. অসিগুম্বা দি.পি.জি.শিংগী স্কোপ হেনগৎহনবা, অমসুং মখোয়বু হেন্না স্ত্রকচর ওইবা অমসুং লায়না এদাপ তৌবা ঙম্বা মওং অমদা এন্দ-য়ুজরশিংদা য়ৌহন্নবা করম্না ইকোসিস্তেম এক্তিবেৎ তৌগনি হায়বগী মতাংদা হেল্থ তেক পার্তনরশিংদগী ইনপুৎশিংসু লৌগনি।” – হায়না দা. শর্মনা মখা তাখি।
এ.বি.দি.এম.গী তীমনা স্কিম অপদেৎশিং, এ.বি.দি.এম.গী মখাদা নৌনা হাপলিবা ফীচরশিং অমসুং মসিদা মায়োক্নরিবা শীংনবশিংগী মতাংদা ইনফোর্মেতিব সেসন খরা পাঙথোকখি। সেসন অমমমগী মরক্তা ওপন-হাউস দিস্কসন অমসুং ফীদবেক সেসন পাঙথোকখি। শরুক য়ারিবা মীওইশিংনা মখোয়গী ওন-গ্রাউন্দ এক্সপরিয়েন্স অমসুং মার্কেৎ লোয়ননা য়ুজর বিহেবিয়রদা য়ুম্ফম ওইরগা মরু ওইবা লর্নিং অমসুং সজেসনশিং শিয়র তৌখি।
এন.ঐচ.এ. তীমনা এ.বি.দি.এম.গী ইন্তিগ্রেৎ তৌরবা দিজিতেল হেল্থ সোল্যুসন ৪০গী দিবেলপরশিংদা সর্তিফিকেৎশি ঈখি। কনভেন্সনদা শরুক য়ারিবশিংনা মখাদা পীরিবা এ.বি.দি.এম. ইন্তিগ্রেতেদ সোল্যুসন অসিগী মহুৎ শিনখি (অকক্নবা ওর্দরদা পীবা নত্তে কতগোরীগী মতুং ইন্না পীবনি):
• এন.আই.সি.গী ই-হোস্পিতাল, সেন্তর ফোর দিবেলপমেন্ত ওফ এদভান্স কম্প্যুতিং (সি-দেক) নোইদাগী ই-সুশ্রুৎ, এপোলো হোস্পিতাল্সকী মেদমন্ত্র, প্লস৯১ তেক্নোলোজীস প্রাইবেৎ লিমিতেদকী মেদিএক্সেল, ওর্বি হেল্থকী একাক্যের, থোতৱর্কস তেক্নোলোজীসকী বহমনী, দোকওন তেক্নোলোজীসকী দোকওন, বজাজ ফিনসর্ব হেল্থ লিমিতেদকী বজাজ ফিনসর্ব হেল্থ ফোর দোক্তর্স অমসুং বজাজ ফিনসর্ব হেল্থ এপ, দ্রুক্যের প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দ্রুক্যেরৱান, নারায়ন হেল্থ লিমিতেদকী অথমা অমসুং পিরামল স্বস্থ্য মেনেজমেন্ত এন্দ রিসর্চ ইন্সতিত্যুতকী অমৃত অসিগুম্বা ঐচ.এম.আই.এস. সোল্যুসনশিং।
• দা. লাল পেথলেবস লিমিতেদকী পেসেন্ত রেজিস্ত্রেসন এপ্লিকেসন, এস.আর.এল. লিমিতেদকী সেন্ত্রেলাইজ লেবোরেতোরী ইনফোর্মেসন মেনেজমেন্ত সিস্তেমস (সি.এল.আই.এম.এস.) অমসুং ক্রেলিও হেল্থ সোফৱেয়রগী ক্রেলিওহেল্থ অসিগুম্বা এল.এম.আই.এস. সিস্তেমশিং।
• প্রেক্তো তেক্নোলোজীসকী প্রেক্তো, বেরাতন হেল্থ প্রাইবেৎ লিমিতেদকী বেরাতন হেল্থ, মরশা হেল্থক্যেরগী মরশা হেল্থ ক্লিনিকেল দিসিজন সপ্পোর্ত সিস্তেম (সি.দি.এস.এস.), এন.ই.সি. সোফৱেয়র সোল্যুসন্স ইন্দিয়াগী ইন্দিয়ন জোইন্ত রেজিস্ত্রী (আই.জে.আর), ৱান৯৭ কম্ম্যুনিকেসন্স লিমিতেদকী পেতিএম, রিলাইন্স দিজিতেল হেল্থ লিমিতেদকী জিওহেল্থহব, রক্ষা হেল্থ ইনফোর্মেসন সর্ভিসেস প্রাইবেৎ লিমিতেদকী রক্ষা, ইনফোর্মদি.এস, তেক্নোলোজীস প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দোক্সপর, অরগুসোফ ইন্দিয়া লিমিতেদকী মেদপ্লেৎ, জি.ঐচ.ভি. এদভান্স ক্যের প্রাইবেৎ লিমিতেদকী প্রিস্তিন ক্যের, অলাফাইদ সোল্যুসন্স প্রাইবেৎ লিমিতেদকী অলা ক্যের অমসুং ক্যুরলিঙ্ক প্রাইবেৎ লিমিতেদকী ক্যুরলিঙ্ক অসিগুম্বা হেল্থ তেক সোল্যুসনশিং।
• নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)গী আরোগ্য সেতু, নেস্নেল ই-গভর্নান্স দিবিজনগী দিজিলোক্কর, দ্রিফকেস হেল্থতেক প্রাইবেৎ লিমিতেদকী দ্রিফকেস অমসুং দোকপ্রাইম তেক্নোলোজীসকী দোকপ্রাইম অসিগুম্বা গুম্বা পর্সনেল হেল্থ রেকোর্দস (পি.ঐচ.আর.) এপ।
• হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচএফ.দবল্যু.)গী কোৱিন, সেন্ত্রেল তি.বি. দিবিজন, এম.ও.ঐচএফ.দবল্যু.গী নিক্ষে, হেল্থ দিপার্তমেন্ত দি.এন.ঐচ. এন্দ দি.দি.গী ই-আরোগ্য, আন্ধ্র প্রদেশ হেল্থ এন্দ ফেমিলি ৱেল্ফিয়র দিপার্তমেন্তগী আন্ধ্র প্রদেশকী মেদিকেল স্তাফকী এ.এন.এম. এ.পি. হেল্থ এপ অমসুং ই.ঐচ.আর., নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ হেল্থ এন্দ ফেমিলি ৱেল্ফিয়র (এন.আই.ঐচ.এফ.দবল্যু.)গী সি.পি.ঐচ.সি.-এন.সি.দি.), নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতী (এন.ঐচ.এ.)গী ত্রাঞ্জেক্সন মেনেজমেন্ত সিস্তেম (তি.এম.এস.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা (পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী বিনিফিসরী আইদেন্তিফিকেসন সিস্তেম (বি.আই.এস.), ৱেস্ত বেঙ্ক হেল্থ এন্দ ফেমিলী ৱেল্ফিয়রগী নেস্নেল ভাইরেল হেপতাইতিস কন্ত্রোল প্রোগ্রাম (এন.ভি.ঐচ.সি.পি.), ইন্তিগ্রেতেদ হেল্থ মেনেজমেন্ত সিস্তেম, এন.আই.সি.গী রিপ্রদক্তিব এন্দ চাইল্দ হেল্থ (আর.সি.ঐচ.) পোর্তেল অমসুং নেস্নেল হেল্থ মিসন (এন.ঐচ.ঐম.গী অনমোল এপ্লিকেসন অমসুং সি-দেক মোহলিগী ই-সঞ্জীবনি অসিগুম্বা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা দিবেলপ তৌবা অতোপ্পা হেল্থ তেক সোল্যুসনশিং।
এ.বি.দি.এম. পার্তনরশিংদগী ফংবা ফীদবেক্কী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, এ.বি.দি.এম.গী এদিস্নেল সি.ই.ও. অমসুং মিসিন দিরেক্তর, দা, প্রবিন গেদমনা হায়খি - “ইন্তিগ্রেতরশিংগা লোয়ননা পাঙথোকপা খন্ন-নৈনবা অসি য়াম্না কান্নবা ওইখি। ঐখোয়না পেসেন্তশিং লোয়ননা দোক্তরশিংবু ওনবোর্দ তৌনবা তোঙান-তোঙানবা ঐচ.এম.আই.এস., এল.এম.আই.এস., হেল্থ তেক, হেল্থ লোক্কর অমসুং অতোপ্পা সোল্যুসন প্রোভাইদরশিংনা মায়োক্নরিবা তেক্নিকেল ইস্যুশিংগী মতাংদা অফবা ফীদবেক ফংখি। এ.বি.দি.এম. তীমনা ইমপ্রুবাইজেসনগী প্রোসেসতা প্রেক্তিকেল চেলেঞ্জ অমসুং সজেসনশিংগী মখোয়গী ৱাখল্লোন অদু ফোঙদোকখি। ঐখোয়না হেন্না মপাঙ্গল কনবা ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা মসি ইনকোর্পোরেৎ তৌনবা থাজবা থম্মি।”

Ministry of Health and Family Welfare
NHA organizes convention of Technology Partners of Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM)
Representatives from leading health tech organizations join the ABDM Partners convention for discussion on strengthening the digital health ecosystem of India
13 MAY 2022 6:28PM by PIB Delhi
The National Health Authority (NHA) organized an exclusive convention for technology partners of Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) at New Delhi on 13th May 2022. The event brought together representatives from over 40 health tech organizations from the government and private sector to discuss the different ways in which the digital health ecosystem of India can be strengthened further.
Addressing the participants, Dr. R. S. Sharma, CEO, NHA said – “The core objective of ABDM is to leverage technology to deliver health services to remotest areas of the country. To address the lack of infrastructure and access to doctors, ABDM envisages all healthcare-related activities to move online. For this, it is imperative that we take up the onboarding of healthcare professionals and health facilities in the national registries of HPR (Healthcare Professionals Registry) and HFR (Health Facilities Registry) being built by ABDM. The health tech players can bring in innovative solutions with lesser steps to onboard professionals & facilities using the open APIs published. They can further train other small players on ABDM onboard process and spread awareness about benefits of registering in HFR/HPR.”
“We also seek inputs from the health tech partners as to how we can activate the ecosystem for building digital public goods (DPGs), expanding the scope of DPGs like online reservation system (ORS) created by NIC, blood bank by NIC/CDAC, universal immunization, NOTTO, and also taking them to the end-users in a more structured and easily adaptable manner.” – Dr. Sharma added further.
The team from ABDM organized a few informative sessions on the scheme updates, upcoming features under ABDM and the challenges faced on the way. Between each session, the floor was left open for an open-house discussion and feedback session. The participants shared key learnings and suggestions based on their on-ground experience and deep understanding of the market as well as user behavior.
The NHA team also felicitated the developers of 40 digital health solutions integrated with ABDM with certificates. The convention participants represented the below ABDM integrated solutions (listed category-wise in no particular order):
• HMIS solutions like e-Hospital by NIC, e-Sushrut by Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) Noida, Medmantra by Apollo Hospitals, MediXcel by Plus91 Technologies Private Limited, EkaCare by Orbi Health, Bahmni by Thoughtworks Technologies, DocOn by DocOn Technologies, Bajaj Finserv Health for Doctors and Bajaj Finserv Health App by Bajaj Finserve Health Limited, DrucareOne by Drucare Pvt Ltd, Athma by Narayana Health Limited and Amrit by Piramal Swasthya Management and Research Institute.
• LMIS solution like Patient Registration Application by Dr Lal Pathlabs Ltd, Centralised Laboratory Information Management Systems (CLIMS) by SRL Limited and CrelioHealth by Crelio Health Software.
• Health Tech solutions like Practo by Practo Technologies, Verraton Health by Verraton Health Pvt. Ltd, MarSha Health Clinical Decision Support System (CDSS) by MarSha Healthcare, Indian Joint Registry (IJR) by NEC Software Solutions India, Paytm by One97 Communications Limited, JioHealthHub by Reliance Digital Health Limited, Raxa by Raxa Health Information Services Private Limited, Doxper by InformDS Technologies Private Limited, MEDPlat by ArguSoft India Ltd, Pristyn Care by GHV Advanced Care Private Limited, ALA CARE by Alafied Solutions Private Limited and Curelink by Curelink Private Limited
• Personal Health Records (PHR) app like Aarogya Setu by National Informatics Centre (NIC), DigiLocker by National e-Governance Division, DRiefcase by Driefcase Healthtech Pvt Ltd and DocPrime by DocPrime Technologies
• Other health tech solutions developed by Central and State Governments like CoWIN by Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW), Nikshay by Central TB Division, MoHFW, e-Aarogya by Health Department DNH & DD, ANM AP HEALTH app for Andhra Pradesh Medical Staff and EHR by Andhra Pradesh Health and Family Welfare Department, CPHC-NCD Software by National Institute of Health & Family Welfare (NIHFW), Transaction Management System (TMS) and Beneficiary Identification System (BIS) of Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (PM-JAY) by National Health Authority (NHA), National Viral Hepatitis Control Program (NVHCP), Integrated Health Management System by West Bengal Health and Family Welfare, Reproductive & Child Health (RCH) Portal and Anmol application of National Health Mission (NHM) by NIC and e-Sanjeevani by C-DAC Mohali.
Speaking on the feedback received from the ABDM partners, Dr. Praveen Gedam, Additional CEO & Mission Director, ABDM said - “The discussions with the integrators were very fruitful. We received good feedback on the technical issues faced by different HMIS, LMIS, health tech, health locker and other solution providers in onboarding of patients as well as doctors. Their perspective on the practical challenges and suggestions on process improvisations have been duly noted by the ABDM team. We look forward to incorporate these and develop a more robust ecosystem.”