Ministry of Development of North-East Region
Union Minister for Development of North East Region, Tourism and Culture Shri G. Kishan Reddyaddresses the 30thAnnual General Meeting of the American Chamber of Commerce
North East India will be developed as the hub of investment and Global partnerships will be harnessed for mutual growth and development, says the Union Minister
North East Region is full of potential and a strong contender for international trade, owing to its competence in sectors such as tourism, organic farming, agriculture etc. and its geo-strategic location: Shri G. Kishan Reddy
22 APR 2022 5:13PM by PIB Delhi
Key Highlights:
• Union Minister for Development of North East Region, Tourism and Culture, Shri G. Kishan Reddy, while giving his key note address to the 30th Annual General Meeting of the American Chamber of Commerce, encouraged the business community to invest in North east and tap into its unexplored potential.
• He said that the government is playing a strategic role of an enabler by creating a conducive business environment in the region and invited the business leaders to relocate their businesses to North East Region and assured complete support from the central and State government.
• He said that India has entered the AmritKaal, and during this phase, the true potential of each and every corner of India will be unleashed including the North East.
Union Minister of Development of North East Region, Tourism and Culture, Shri G.Kishan Reddy today virtually addressed the 30th Annual General Meeting of the American Chamber of Commerce.He deliberated on how the north east region was charting its course to development, riding on its inherent potential and unprecedented focus of the government.
The Union Minister stated that India has entered the AmritKaal, and during this phase, the true potential of each and every corner of India will be unleashed including the North East. He further added that, North East India will be developed as the hub of investment and Global partnerships will be harnessed for mutual growth and development.
He highlighted that the region was full of potential and a strong contender for international trade, owing to its competence in sectors such as tourism, organic farming, agriculture etc.and its geo-strategic location as it shares borders with multiple countries.
Shri G.Kishan Reddy also added that the Government is playing a strategic role of an enabler by creating a conducive business environment in the region and encouraged the business community to tap into its unexplored potential. He welcomed the business leaders to relocate new businesses from other parts of India and the World to the North East. He also assured all support from central and state government.
AMCHAM-India is an association of American business organisations operating in India. Established in 1992, AMCHAM has over 400 US companies as members. The principal objectives include promotion of activities that would encourage and stimulate investment by US companies in India and increasing bilateral trade.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী দেবেপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অমেরিকন চেম্বর ওফ কমর্সকী ৩০শুবা এন্যুৱল জেনরেল মীতিংদা ৱা ঙাংখ্রে
নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়া অসি ইনভেস্তমেন্তকী হব ওইনা দেবেলপ তৌরগনি অমসুং ম্যুচুৱল গ্রোথ অমসুং দেবেলপমেন্তকীদমক্তা গ্লোবল পার্তনরশীপশিংগী মতেং লৌরগনি, হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি
তুরিজম, ওর্গানিক ফার্মিং, এগ্রিকলচর অশিনচিংবা সেক্তরশিং অমসুং মখোয়গী জিয়োস্ত্রেতেজিক লোকেশন্না য়াম্না মতিক চাবনা মরম ওইরগা নোর্থ ইস্ত রিজন অসি পোতেন্সিয়েল য়াম্না লৈ অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদকীদমক্তা য়াম্না লিংবা লম্বা অমনি: শ্রী জি. কিশন রেদ্দী
22 APR 2022 5:13PM by PIB Imphal
মরু ওইবা হাইলাইতশিং:
• কেন্দ্রগী দেবেপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অমেরিকন চেম্বর ওফ কমর্সকী ৩০শুবা এন্যুৱল জেনরেল মীতিংদা কীনোত এদ্রেস পীবা মতমদা মহাক্না বিজনেস কম্যুনিতীদা নোর্থ ইস্ততা ইনভেস্ত তৌনবা অমসুং এক্সপ্লোর তৌদ্রিবা পোতেন্সিয়েল অদুবু শিজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎখি।
• সরকার অসিনা রিজন অসিদা কন্দ্যুসিব ওইবা বিজনেস এনভাইরনমেন্ত অমা শেমদুনা পুম্নমক অসিবু ওইথোকহনবা ঙম্বা অমগী থৌদাং লৌরি অমসুং বিজনেস লীদরশিংদা মখোয়গী বিজনেস অদু নোরথ ইস্ত রিজনদা রিলোকেত তৌনবা হায়খি অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারদগী মপুং ফানা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি।
• মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত অসি অমৃতকাল চংলক্লে, অমসুং মসিগী ফেজ অসিদা নোর্থ ইস্তসু য়াওনা ভারতকী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তগী অশেংবা পোতেন্সিয়েল অদু ফুদোরক্লগনি।
কেন্দ্রগী দেবেপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা ঙসি অমেরিকন চেম্বর ওফ কমর্সকী ৩০শুবা এন্যুৱল জেনরেল মীতিংদা ভর্চুৱল ওইনা ৱা ঙাংখি। মশাগী হান্নদগী লৈজবা পোতেন্সিয়েল অমসুং সরকারনা হান্নদগী থোইদোক-হেন্দোক্না মিৎয়েং চংলকপা অসিগী মতেং লৌরগা করম্না নোর্থ ইস্ত রিজন অসিনা দেবেলপমেন্তকী মাইকৈদা মহাক্কী লম্বি শেম্লি হায়বগী মতাংদা মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অসি অমৃতকাল চংলক্লে, অমসুং মসিগী ফেজ অসিদা নোর্থ ইস্তসু য়াওনা ভারতকী কাচিন-কোয়া খুদিংমক্তগী অশেংবা পোতেন্সিয়েল অদু ফুদোরক্লগনি। মহাক্না মখাতানা, নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়া অসি ইনভেস্তমেন্তকী হব ওইনা দেবেলপ তৌরগনি অমসুং ম্যুচুৱল গ্রোথ অমসুং দেবেলপমেন্তকীদমক্তা গ্লোবল পার্তনরশীপশিংগী মতেং লৌরগনি, হায়না হায়খি।
তুরিজম, ওর্গানিক ফার্মিং, এগ্রিকলচর অশিনচিংবা সেক্তরশিং অমসুং লৈবাক কয়া অমগা ঙমখৈ পুনবনা মরম ওইরগা মখোয়গী জিয়োস্ত্রেতেজিক লোকেশন অসি য়াম্না মতিক চাবনা মরম ওইরগা নোর্থ ইস্ত রিজন অসি পোতেন্সিয়েল য়াম্না লৈ অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদকীদমক্তা য়াম্না লিংবা লম্বা অমনি হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা মখাতানা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা রিজন অসিদা কন্দ্যুসিব ওইবা বিজনেস এনভাইরনমেন্ত অমা শেমদুনা পুম্নমক অসিবু ওইথোকহনবা ঙম্বা অমগী থৌদাং লৌরি অমসুং বিজনেস কম্যুনিতীদা এক্সপ্লোর তৌদ্রিবা পোতেন্সিয়েল অদুবু শিজিন্ননবা থৌগৎখি। বিজনেস লীদরশিংদা মখোয়গী বিজনেস অদু ভারত অমসুং মালেম অসিগী অতোপ্পা মফম কয়া অমদগী নোর্থ ইস্ত রিজনদা রিলোকেত তৌনবা তরাম্না ওকখি অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারদগী মতেং পুম্নমক ফংগনি হায়না থাজবা পীখি।
অমচম – ইন্দিয়া অসি ভারত্তা ওপরেত তৌবা অমেরিকন বিজনেস ওর্গনাইজেশনশিংগী এসোসিয়েশন অমনি। ১৯৯২দা লিংখৎখিবা, অমচমগী মেম্বর ওইনা য়ু.এস. কমপনী ৪০০গী মথক্তা লৈ। মসিগী মরু ওইবা পান্দমশিংগী মনুংদা য়ু.এস. কমপনীশিংনা ভারত্তা ইনভেস্তমেন্ত তৌবা থৌগৎপা অমসুং হেনগৎহনগদবা থবক-থৌরমশিং অদুবু প্রোমোত তৌবা য়াওরি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লাল্লোন ইতিক হেনগৎহনবনি।