পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
মার্চ ২০২২গী থাগী প্রদক্সন রিপোর্ত
20 APR 2022 2:21PM by PIB Imphal
১) ক্রুদ ওইল পুথোকপা
মার্চ ২০২২দা ক্রুদ ওইল পুথোকপা (১) অসিগী চাংনা তি.এম.তি. ২৫২৬.১১ ওইখি অমসুং মসিনা থা অসিগী পান্দমদগী ১২.৪৯%গী চাংদা তাখি অমসুং মার্চ ২০২১গী পুথোকপগী চাংদগী ৩.৩৭%কী চাংদা তাখি। এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৯৬৯০.৭৮ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী মথংশিৎনা ১১.৬৭% অমসুং ২.৬৩% হন্থখি। য়ুনিৎ অমসুং রাজ্যগী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী ৱারোল অসি এনেক্সর-১দা পীরি। য়ুনিৎশিংগী ওইনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মার্চ ২০২২ অমসুং এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা ওইনা পুথোকপগী ৱারোলনা তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-১দা পীরি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকপা (তি.এম.তি.দা)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল-মার্চ (অপুনবা)
২০২১-২২ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২২৫৭১.০১
১৯২৪.৩৯
১৬৮১.৬০
১৭১৩.০৮
৯৮.১৬
২২৫৭১.০১
১৯৪৫১.২৩
২০১৮২.৭৫
৯৬.৩৮
ও.আই.এল.
৩৩২৫.০০
৩১১.৪২
২৫৭.৪৩
২৪৯.৬১
১০৩.১৩
৩৩২৫.০০
২৯৮৬.৮৪
২৯৩৭.৩৭
১০১.৬৮
পি.এস.সি. ফিল্দ
৭৭১৮.৫২
৬৫০.৭৫
৫৮৭.০৭
৬৫১.৪৪
৯০.১২
৭৭১৮.৫২
৭২৫২.৭১
৭৩৭৩.৯৭
৯৮.৩৬
অপুনবা
৩৩৬১৪.৫৩
২৮৮৬.৫৫
২৫২৬.১১
২৬১৪.১৪
৯৬.৬৩
৩৩৬১৪.৫৩
২৯৬৯০.৭৮
৩০৪৯৪.০৯
৯৭.৩৭
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
ফিগর-১: ক্রুদ ওইল পুথোকপা (থাগী ওইবা)
য়ুনিৎশিংগী পুথোকপগী ৱারোল (পান্দম য়ৌবা ঙমদবগী মরমগা লোয়ননা) মখাদা পীরিঃ
১) মার্চ ২০২২গী মনুংদা ও.এন.জি.সি. (ওইল অমসুং নেচরেল গ্যাস কোর্পোরেসন)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ১৬৮১.৬০ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১২.৬২% অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ১.৮৪% তাথখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ১৯৪৫১.২৩ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ১৩.৮২% অমসুং ৩.৬২% তাথখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• দবল্যু.ও.-১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্কনি থাজবা চাংদগী হন্থরকপা। মসিগী মরমদি, এম.ও.পি.য়ু. সাগর সমরাত শিজিন্নবা থেংবদগীনি।
• ক্লাস সর্তিফিকেসনগীদমক্তা পাংথোক্তবা য়াদবা এফ.পি.এস.ও. য়েংশিনবগীদমক্তা থিংজিনখিবনা মরম ওইরগা এন.বি.পি. ফিল্দদা থাউ হন্থনা পুথোকখিবা।
• বি. অমসুং এস. এসেত্তগী গ্যাস পুথোকপা নেম্বনা মরম ওইরগা হজিরাদা কন্দেন্সেত নেম্না ফংবা।
২) মার্চ ২০২২গী মনুংদা ওইল (ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদ)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৫৭.৪৩ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১৭.৩৪% নেমখি অদুবু মার্চ ২০২১গী চাংদগী ৩.১৩% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৯৮৬.৮৪ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ১০.১৭% নেমখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ১.৬৮% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওভর ৱেল অমসুং দ্রিল্লিং ৱেলশিংদগী পানরম্বা চাংদগী তানা তেংবাংলকপা।
• মেন প্রদ্যুসিং এরিয়া (এম.পি.এ.)দা লোকেলগী অয়েৎপা অমসুং য়েকখায় থুগায়বগী থৌওংনা মরম ওইরগা পানরম্বা চাংদগী তাথরকখিবা।
৩) মার্চ ২০২২গী মনুংদা প্রাইভেত/জে.ভি. কম্পেনীশিংনা পি.এস.সি./আর.এস.সি. রেজিমদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৫৮৭.০৭ ওইখি। মসিনা রিপোর্তিং থাগী পান্দমদগী ৯.৭৮% নেমখি অমসুং মার্চ ২০২১গী ওইনা থাগী পুথোকপা চাংদগী ৯.৮৮% হন্থখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৭২৫২.৭১ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ৬.০৩% অমসুং ১.৬৪% তাথখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• এম.বি./ও.এস.দি.এফ./বি.৮০/২০১৬ (হিন্দুস্তান ওইল এক্সপ্লোরেসন কম্পেনী লিমিতেদ): পুথোকপা হৌবদা থেংথবা। তেক্ত-কায়দনা হৌনবগীদমক্তা থবক পাংথোকপদা থেংনবা শিংনবশিং শেম্বগী থৌওং অসি হৌজিক মহা চত্থরি।
• আর.এ.ভি.ভি.এ. (কেয়র্ন ইনর্জী ইন্দিয়া লিমিতেদ): পরফোর্মেন্স নেম্বা অমসুং আর.দি.-৩ এস.তি. অমসুং আর.দি.-৬ এস.তি. ৱেলশিংদা ইঞ্জেতিবিতী ইসু লৈবনা মরম ওইরগা পুথোকপা নেম্বা।
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০৪/২ (ও.এন.জি.সি.): ও.এন.জি.সি. পাইপলাইন্দা য়ুবা অমসুং ফুনবনা মরম ওইরগা আই.ও.সি.এল.দা ইভাকুএসন নেম্বনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাং নেমখিবা।
• সি.বি.-ও.এস./২ (কেয়র্ন ইনর্জী ইন্দিয়া লিমিতেদ): মহৌশাগী ওইনা হন্থরকপা অমসুং একুইফাইয়র পুলশিংদা ঈশিং ককপগী চাং হেনগৎপগী ফিভম উখিবা অমসুং ৱেলশিংদা হন্দক্তা থোকখিবা সেন্দিং/লোদিংগী শিংনবনা মরম ওইরগা পুথোকপগী চাংদা হন্থখি। মসিদা নত্তনা দ্রিল্লিং কেম্পেনসু থেংনা পাংথোকখি।
২) নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
মার্চ ২০২২দা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (১) অসিগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৮৮৬.২৩ ওইখি অমসুং মসিনা থা অসিগী পান্দমদগী ১৫.৪৯%গী চাংদা তাখি অমসুং মার্চ ২০২১গী পুথোকপগী চাংদগী ৭.৪৬%কী চাংদা হেনখি। এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ৩৪০২৩.৫২ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ৯.৬৫% তাখি অদুবু মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী ১৮.৬৬% হেনখি। য়ুনিৎ অমসুং রাজ্যগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী ৱারোল অসি এনেক্সর-২দা পীরি। য়ুনিৎশিংগী ওইনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মার্চ ২০২২ অমসুং এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা ওইনা পুথোকপগী ৱারোলনা তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-২দা পীরি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল-মার্চ (অপুনবা)
২০২১-২২ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২২৫৯৯.৭৩
১৯৬১.৮১
১৭৫৫.৭২
১৮৩১.৭৮
৯৫.৮৫
২২৫৯৯.৭৩
২০৬২৮.৭০
২১৮৭২.০৭
৯৪.৩২
ও.আই.এল.
৩২২২.৯০
২৭৮.২৫
২৫০.৫০
২১০.০৯
১১৯.২৩
৩২২২.৯০
২৮৯২.৫৪
২৪৭৯.৭৫
১১৬.৬৫
পি.এস.সি. ফিল্দ
১১৮৩৪.৬০
১১৭৫.১৮
৮৮০.০১
৬৪৩.৮৯
১৩৬.৬৭
১১৮৩৪.৬০
১০৫০২.২৮
৪৩২০.৭৪
২৪৩.০৭
অপুনবা
৩৭৬৫৭.২৪
৩৪১৫.২৪
২৮৮৬.২৩
২৬৮৫.৭৬
১০৭.৪৬
৩৭৬৫৭.২৪
৩৪০২৩.৫২
২৮৬৭২.৫৬
১১৮.৬৬
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
ফিগর-২: থাগী ওইনা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১) মার্চ ২০২২গী মনুংদা ও.এন.জি.সি. (ওইল অমসুং নেচরেল গ্যাস কোর্পোরেসন)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ১৭৫৫.৭২ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১০.৫১% অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ৪.১৫% তাথখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২০৬২৮.৭০ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ৮.৭২% অমসুং ৫.৬৮% তাথখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• দবল্যু.ও.-১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্কনি থাজবা চাংদগী হন্থরকপা। মসিগী মরমদি, এম.ও.পি.য়ু. সাগর সমরাত শিজিন্নবা থেংবদগীনি।
• রিজর্বরগা মরী লৈনবা অখন্নবা শিংনবা খরনা মরম ওইরগা বসিস্থ/ই.ও.এ.গী এস.১ ৱেলদগী পানরম্বা চাংদগী হন্থবা চাংদা পুথোকপা।
• ই.ও.এ.গী কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ ব্লোক্তগী গ্যাস য়ামদনা পুথোকপগা লোয়ননা য়ু.১-বি.না হান্না পানরম্বা প্রোফাইলদগী নেম্না পুথোকপা অমসুং য়ু.১-এ. শিজিন্নবা হৌবদসু থেঙবা।
• হান্নদগী পারম্বা হন্থবগী চাংদগী হেন্দুনা বি. অমসুং এস. এসেৎকী তাপ্তি-দামন ব্লোক্তগী গ্যাস য়ামদনা পুথোকপা।
• মন্দাপেতাদা ঐচ.এফ. থেংথবা অমসুং পাসরলাপুরী অমসুং রাজামুন্দ্রীগী সি.এ.-১৬ ফিল্দদা মহৌশাগী ওইনা হন্থরকপা।
২) মার্চ ২০২২গী মনুংদা ওইল (ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদ)গী নোমিনেসন ব্লোক্তা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৫০.৫০ ওইখি। মসিনা হৌজিক্কী চহিগী থাগী পান্দমদগী ৯.৯৭% হন্থখি অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ১৯.২৩% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৮৯২.৫৪ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ১০.২৫% অমসুং ১৬.৬৫% তাথখি অমসুং হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• দ্রিলিং ৱেল অমসুং অরিবা ৱেলশিংদগী পানরম্বা চাংদগী তানা তেংবাংলকপা।
• তেক্নিকেল প্রোব্লেম, মতম য়াৎপা লৈতনা থিংজিনবা অমসুং গ্যাস তর্বাইনগী থৌদোক্তগী মৈ চাকপনা মরম ওইরগা কঞ্জ্যুমর (আর.আর.ভি.য়ু.এন.এল., রামগর, রাজস্থান)শিংনা ওফতেক হন্থবা।
৩) মার্চ ২০২২গী মনুংদা প্রাইভেত/জে.ভি. কম্পেনীশিংনা পি.এস.সি./আর.এস.সি. রেজিমদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ৮৮০.০১ ওইখি। মসিনা রিপোর্তিং থাগী পান্দমদগী ২৫.১২% নেমখি অমসুং মার্চ ২০২১গী ওইনা থাগী পুথোকপা চাংদগী ৩৬.৬৭% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা এম.এম.এস.সি.এম. ১০৫০২.২৮ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ১১.২৬% নেমখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ১৪৩.০৭% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (ও.এন.জি.সি.): ৱেল য়ু.১-এ. শিজিন্নবা হৌবদা থেঙবা।
• আর.জে.-ও.এন.-৯০/১ (কেয়র্ন ইনর্জী ইন্দিয়া লিমিতেদ): আর.দি.জি. ফিল্দগী ইস্তর্ন অমসুং সাউদর্ন কোরিদোর ৱেলশিংদগী গ্যাস পুথোকপা নেম্বা।
• কে.জি.- দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩ (আর.আই.এল.): ই.২, সি.২ অমসুং ক্যু.১-দেভ ১ ৱেলবু রিজর্বর স্তদীজকীদমক্তা থিংজিনখিবদগী গ্যাস পুথোকপা নেম্বা। ৱর্কওভর থবক লোইরবা তুংদা এ.ভি.১-দেভ১দগী গ্যাস নেম্বা পুথোকপা উখি। সবসী কন্ত্রোল মোদ্যুল শিন্দোক্নবগীদমক্তা #এ.আর.২-দেভ১ থিংবদগী পুথোকপা ৱাৎখি।
• রানিগঞ্জ ইস্ত (এসার ওইল এন্দ গ্যাস এক্সপ্লোরেসন এন্দ প্রদক্সন লিমিতেদ): পাংথোক্কদবগী মতম য়াৎলবা থবক থেংথবদগী অৱাৎপা লৈখি। ফিল্দগী অখন্নবা মফম খরদা রিজর্বর তং তাদবা অমসুং ৱেল বোরগী খুদোংচাদবা থোকপা।
• আর.জে.-ও.এন./৬ (এফ.ই.এল.): কস্তমরশিংনা ওফতেক নেম্বদগী পুথোকপদা চাং হন্থবা।
৩) ক্রুদ ওইল প্রোসেস্‌দ (ক্রুদ থোরোপুত)
মার্চ ২০২২গী মনুংদা ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবগী চাংনা তি.এম.তি. ২২৩৩৬.৬৯ ওইখি অমসুং মসিনা থাগী পান্দমদগী ০.২৬% হেনখি অস্মুং মার্চ ২১গী চাংদগী ৬.৪৪% হেনখি। এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা প্রোসেস তৌবগী চাংনা তি.এম.তি. ২৪১৭০৩.৫০ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী মথংশিৎনা ০.৯৭% অমসুং ৮.৯৯% হেনখি। মার্চ ২১গা চাংদম্নবদা মার্চ ২০২২গী রিফাইনরীশিংগী ওইনা ক্রুদ থোরোপুত অমসুং কেপাসিতী শিজিন্নখিবগী ৱারোলশিং এনেক্সর-৩ অমসুং এনেক্সর-৪দা পীরি। মার্চ ২০২১গী কম্পেনীশিংগী ওইবা ক্রুদ থোরোপুত অমসুং মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ওইবা এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা মশিংনা তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-৩দা পীরি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস্‌দ (ক্রুদ থোরোপুত) (তি.এম.তি.দা)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল-মার্চ (অপুনবা)
২০২১-২২ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৩৩০০.৫৪
১৪২৫৪.৯৯
১৩৭২১.৫৩
১২৮৪১.৩৮
১০৬.৮৫
১৪৩৩০০.৫৪
১৩৮০৮১.২৪
১২৭৫০৩.৫১
১০৮.৩০
আই.ও.সি.এল.
৬৯১২০.৪৬
৬৭৯৪.৬০
৬৬৩৬.৩১
৫৯২৬.৯০
১১১.৯৭
৬৯১২০.৪৬
৬৭৬৬৪.৮৭
৬২৩৫০.৬৪
১০৮.৫২
বি.পি.সি.এল
২৯৮০১.৫৩
২৮৫০.০০
২৭৮৯.৮৯
২৭৫৯.৮০
১০১.০৯
২৯৮০১.৫৩
২৯৮৩৮.০৫
২৬২২২.৩৮
১১৩.৭৯
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৭৫১.১৬
১৯৩৩.৪৫
১৫৩৫.৩০
১৫৮১.১২
৯৭.১০
১৭৭৫১.১৬
১৩৯৬৭.৬৮
১৬৪২৪.৭১
৮৫.০৪
সি.পি.সি.এল.
৯১৩০.০০
৯৯৮.৪০
১০৬২.০৮
৯৬৩.৫৪
১১০.২৩
৯১৩০.০০
৯০৪০.৪২
৮২৪২.৮৯
১০৯.৬৮
এন.আর.এল.
২৮৪০.০০
২৪৮.০০
১৮৮.১৮
২৪০.৯০
৭৮.১২
২৮৪০.০০
২৬২৪.৪১
২৭০৭.৩৫
৯৬.৯৪
এম.আর.পি.এল.
১৪৫৯৪.৩৫
১৪২৫.০০
১৫০৩.৭২
১৩৬১.৩৯
১১০.৪৫
১৪৫৯৪.৩৫
১৪৮৭০.৬৮
১১৪৭৪.৫৫
১২৯.৬০
ও.এন.জি.সি.
৬৩.০৪
৫.৫৩
৬.০৬
৭.৭২
৭৮.৪৯
৬৩.০৪
৭৫.১৩
৮০.৯৯
৯২.৭৭
জে.ভি.শিং
১৮০৭৯.৪৭
১৫০৬.০০
১৭৯৫.৭৮
১৬২৭.১৮
১১০.৩৬
১৮০৭৯.৪৭
২০৪৩৬.৩৭
১৬২৬১.৬৩
১২৫.৬৭
বি.ও.আর.এল.
৭০৫৮.৪৭
৫৭০.০০
৭০৩.৪১
৬০২.১৩
১১৬.৮২
৭০৫৮.৪৭
৭৪০৯.৬১
৬১৮৯.৬৩
১১৯.৭১
ঐচ.এম.ই.এল.
১১০২১.০০
৯৩৬.০০
১০৯২.৩৭
১০২৫.০৫
১০৬.৫৭
১১০২১.০০
১৩০২৬.৭৫
১০০৭২.০০
১২৯.৩৪
লন্নাই
৭৮০০৮.০৭
৬৫১৬.৭২
৬৮১৯.৩৭
৬৫১৬.৭২
১০৪.৬৪
৭৮০০৮.০৭
৮৩১৮৫.৯০
৭৮০০৮.০৭
১০৬.৬৪
আর.আই.এল.
৬০৯৪০.৯৬
৪৮৮৯.৯৪
৫১২৯.১৭
৪৮৮৯.৯৪
১০৪.৮৯
৬০৯৪০.৯৬
৬৩০২১.৪৯
৬০৯৪০.৯৬
১০৩.৪১
এন.ই.এল.
১৭০৬৭.১১
১৬২৬.৭৮
১৬৯০.২০
১৬২৬.৭৮
১০৩.৯০
১৭০৬৭.১১
২০১৬৪.৪১
১৭০৬৭.১২
১১৮.১৫
অপুনবা
২৩৯৩৮৮.০৮
২২২৭৭.৭১
২২৩৩৬.৬৯
২০৯৮৫.২৮
১০৬.৪৪
২৩৯৩৮৮.০৮
২৪১৭০৩.৫০
২২১৭৭৩.২২
১০৮.৯৯
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস্‌দ (ক্রুদ থোরোপুত)
৩.১) মার্চ ২০২২গী মনুংদা সি.পি.এস.ই.গী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌখিবগী চাংনা তি.এম.তি. ১৩৭২১.৫৩ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১২.৬২% তাখি অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ৬.৮৫% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ১৩৭২১.৫৩ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দমদগী ৩.৬৪% তাখি অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ৮.৩০% হেনখি। হন্থবগী মরমদি মখাদা পীরিঃ
• আই.ও.সি.এল.-পনিপত রিফাইনরীঃ তি.এ.এন. (তোতেল এসিদ নম্বর) ক্রুদ প্রোসেসিং ৱাংবনা মরম ওইরগা থাগী ওইনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবগী চাং নেমখি।
• ঐচ.পি.সি.এল.-মুম্বাই রিফাইনরীঃ প্রাইমরী ক্রুদ প্রোসেসিংনা থৌরাং লৈতনা থিংজিনবনা মরম ওইরগা থাগী ওইনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবগী চাং নেমখি।
• ঐচ.পি.সি.এল.-ভিজাগ রিফাইনরীঃ অনৌবা ক্রুদ দিস্তিলেসন য়ুনিত (সি.দি.য়ু.) শিজিন্নবা হৌবদা থেংখিবনা মরম ওইরগা থাগী ওইনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবগী চাং নেমখি।
• এন.আর.এল.-নুমালিগর রিফাইনরীঃ দিলেএদ কোকর য়ুনিৎ (দি.সি.য়ু.) থিংখিবনা মরম ওইরগা থাগী ওইনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবগী চাং নেমখি।
৩.২) মার্চ ২০২২গী মনুংদা জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌখিবগী চাংনা তি.এম.তি. ১৭৯৫.৭৮ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ১৯.২৪% হেনখি অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ১০.৩৬% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২০৪৩৬.৩৭ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ১৩.০৪% অমসুং ২৫.৬৭% হেনখি।
৩.৩) মার্চ ২০২২গী মনুংদা লন্নাইগী রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌখিবগী চাংনা তি.এম.তি. ৬৮১৯.৩৭ ওইখি। মসিনা মার্চ ২০২১গী চাংদগী ৪.৬৪% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৮৩১৮৫.৯০ ওইখি অমসুং মসিনা মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা ৪.৬৪% হেনখি।
৫) পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
১) মার্চ ২০২২গী মনুংদা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৪১৫৫৫.১৭ ওইখি অমসুং মসিনা থাগী পান্দমদগী ৩.২৬% হেনখি অস্মুং মার্চ ২১গী চাংদগীসু ৫.৮০% হেনখি। এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা প্রোসেস তৌবগী চাংনা তি.এম.তি. ২৫৪৩১৩.৪৬ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা পুথোকপা চাংদগী মথংশিৎনা ১.৮১% অমসুং ৮.৯১% হেনখি। য়ুনিৎশিংগী ওইবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী ৱারোল অসি এনেক্সর-৫দা পীরি। মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা কম্পেনীশিংগী ওইনা মার্চ ২০২১-২২ অমসুং এপ্রিল-মার্চ ২০২১গী অপুনবা ওইনা পুথোকপগী ৱারোল তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইবা ৱারোলনা ফিগর-৪দা পীরি।
ফিগর ৪: রিফাইনরীশিংনা থাগী ওইনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
তেবল ৪: পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা (তি.এম.তি.দা)
থাউ কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল-মার্চ (অপুনবা)
২০২১-২২ (এপ্রিল-মার্চ)*
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
২০২১-২২
২০২০-২১
% মমাংগী চহিগা চাংদম্নবদা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
পান্দম*
পুথোকপা.*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৩৫৪২৩.৫৭
১৩০৩৯.৯৬
১২৯৯৭.০৭
১২৪০৭.৭৫
১০৪.৭৫
১৩৫৪২৩.৫৭
১৩০৪৭৪.২৪
১২১০০৪.৫৪
১০৭.৮৩
আই.ও.সি.এল.
৬৫৭৫৭.৬০
৬১৫২.৫১
৬৩৫৫.৬৫
৫৭৪১.৮৪
১১০.৬৯
৬৫৭৫৭.৬০
৬৪৭৯৮.৭৯
৫৯৯২৪.৯০
১০৮.১৩
বি.পি.সি.এল
২৭৮১১.২১
২৬৭৫.২৬
২৬৪৩.৪৫
২৭৪২.৩২
৯৬.৩৯
২৭৮১১.২১
২৮৩৫২.৮৯
২৫১২৪.০৮
১১২.৮৫
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৫৮৩.৯৬
১৮০৭.৩৯
১৩৭৮.৮৩
১৪৬৩.৪৩
৯৪.২২
১৬৫৮৩.৯৬
১২৮৮৯.৬১
১৫৩৬০.৪৮
৮৩.৯১
সি.পি.সি.এল.
৯২৭৯.১১
৮৬৪.৮৫
১০৩৯.২৪
৯৮০.৩৭
১০৬.০০
৯২৭৯.১১
৮৩৭০.৮৮
৭৬৫৩.১১
১০৯.৩৮
এন.আর.এল.
২৮৩৯.০৩
২৪৭.৯২
১৮২.৬০
২৫০.৮৬
৭২.৭৯
২৮৩৯.০৩
২৫৮২.৯৮
২৭৪০.৮৫
৯৪.২৪
এম.আর.পি.এল.
১৩০৯২.৬২
১২৮৬.৭৭
১৩৯১.৪৩
১২২১.৮৬
১১৩.৮৮
১৩০৯২.৬২
১৩৪০৭.৩৭
১০১২৪.২৫
১৩২.৪৩
ও.এন.জি.সি.
৬০.০২
৫.২৭
৫.৮৮
৭.০৭
৮৩.১৬
৬০.০২
৭১.৭১
৭৬.৮৯
৯৩.২৭
জে.ভি.শিং
১৬৮১৩.৫৬
১৪১৬.৩৮
১৬৭৫.৫৫
১৫১১.১৫
১১০.৮৮
১৬৮১৩.৫৬
১৮৮৮৯.৬১
১৫০৭৩.৩৭
১২৫.৩২
বি.ও.আর.এল.
৬৫৪৭.৫৬
৫৩২.৩৮
৬১৫.৪৯
৫৪৬.৬৩
১১২.৬০
৬৫৪৭.৫৬
৬৬২২.৬৮
৫৪৫৬.১১
১২১.৩৮
ঐচ.এম.ই.এল.
১০২৬৬.০০
৮৮৪.০০
১০৬০.০৬
৯৬৪.৫১
১০৯.৯১
১০২৬৬.০০
১২২৬৬.৯৩
৯৬১৭.২৬
১২৭.৫৫
লন্নাই
৯৩২২২.৯৭
৮৫৫৩.৪৩
৯১৩২.৩৪
৮৫৫৩.৪৩
১০৬.৭৭
৯৩২২২.৯৭
১০০৮৭৫.৭০
৯৩২২২.৯৮
১০৮.২১
আর.আই.এল.
৭৬৬৮৩.১৬
৬৯৮০.৫১
৭৪৯৩.৬০
৬৯৮০.৫১
১০৭.৩৫
৭৬৬৮৩.১৬
৮১৪৯২.১৮
৭৬৬৮৩.১৬
১০৬.২৭
এন.ই.এল.
১৬৫৩৯.৮১
১৫৭২.৯২
১৬৩৮.৭৪
১৫৭২.৯২
১০৪.১৮
১৬৫৩৯.৮১
১৯৩৮৩.৫২
১৬৫৩৯.৮১
১১৭.১৯
অপুনবা রিফাইনরী
২৪৫৪৬০.১০
২৩০০৯.৭৭
২৩৮০৪.৯৬
২২৪৭২.৩৩
১০৫.৯৩
২৪৫৪৬০.১০
২৫০২৩৯.৫৪
২২৯৩০০.৮৯
১০৯.১৩
ফ্রেক্সনেতর
৪৩৩১.২৮
৩৮৩.৫০
৩৫০.২১
৩৫৭.৫৯
৯৭.৯৪
৪৩৩১.২৮
৪০৭৩.৯২
৪২১২.১৮
৯৬.৭২
অপুনবা
২৪৯৭৯১.৩৮
২৩৩৯৩.২৭
২৪১৫৫.১৭
২২৮২৯.৯২
১০৫.৮০
২৪৯৭৯১.৩৮
২৫৪৩১৩.৪৬
২৩৩৫১৩.০৭
১০৮.৯১
খঙজিনগদবাঃ রাউন্দিং ওফ তৌবদগী অপুনবা মশিং অসি মান্নদবা য়াই। *- প্রোবিজনেল
২) ) মার্চ ২০২২গী মনুংদা ওইলগী রিফাইনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৩৮০৪.৯৬ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ৩.৪৬% অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ৫.৯৩% হেনখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ২৫০২৩৯.৫৪ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ১.৯৫% অমসুং ৯.১৩% হেনখি।
৩) মার্চ ২০২২গী মনুংদা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৩৫০.২১ ওইখি। মসিনা থাগী পান্দমদগী ৮.৬৮% তাখি অমসুং মার্চ ২০২১গী চাংদগী ২.০৬% তাখি। মখোয়না এপ্রিল-মার্চ ২০২১-২২গী অপুনবা পুথোকপগী চাংনা তি.এম.তি. ৪০৭৩.৯২ ওইখি অমসুং মসিনা মতমসিগী পান্দম অমসুং মমাং চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা মথংশিৎনা ৫.৯৪% অমসুং ৩.২৮% তাখি।
এনেক্সর ১ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এনেক্সর ২ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
এনেক্সর ৩ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
​​​​​​​এনেক্সর ৪ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু
​​​​​​​এনেক্সর ৫ য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for March 2022
20 APR 2022 2:21PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during March 2022 was 2526.11 TMT, which is 12.49% lower than target for the month and 3.37% lower than the production of March 2021. Cumulative crude oil production during April-March, 2021-22 was 29690.78 TMT, which is 11.67% and 2.63% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of March 2022 and cumulatively for April-March 2021-22 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2021-22 (Apr-Mar)*
2021-22
2020-21
% over last year
2021-22
2020-21
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
ONGC
22571.01
1924.39
1681.60
1713.08
98.16
22571.01
19451.23
20182.75
96.38
OIL
3325.00
311.42
257.43
249.61
103.13
3325.00
2986.84
2937.37
101.68
PSC Fields
7718.52
650.75
587.07
651.44
90.12
7718.52
7252.71
7373.97
98.36
Total
33614.53
2886.55
2526.11
2614.14
96.63
33614.53
29690.78
30494.09
97.37
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC (Oil and Natural Gas Corporation) in nomination block during March 2022 was 1681.60 TMT, which is 12.62% lower than target of the month and 1.84% lower when compared with production of March 2021. Cumulative crude oil production by ONGC during April-March, 2021-22 was 19451.23 TMT, which is 13.82% and 3.62% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than anticipated production from WO-16 cluster due to delay in mobilization of MOPU Sagar Samrat.
• Less oil production in NBP field due to shutdown taken for mandatory inspections of FPSO for class certification.
• Less condensate receipt at Hazira due to less gas production from B&S Asset.
1. Crude oil production by OIL (Oil India Ltd) in the nomination block during March 2022 was 257.43 TMT, which is 3.13% higher when compared with production of March 2021 but 17.34% lower than target of the month. Cumulative crude oil production by OIL during April-March 2021-22 was 2986.84 TMT, which is 1.68% higher than the production during corresponding period of last year but 10.17% lower than target for the period. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover wells and drilling wells.
• Less than planned due to local disturbance & miscreants activities in main producing area (MPA).
1. Crude oil production by Pvt/JVs companies in the PSC/RSC regime during March 2022 was 587.07 TMT, which is 9.78% lower than the target of the reporting month and 9.88% lower than the month production of March 2021. Cumulative crude oil production by Pvt/JVs companies during April-March 2021-22 was 7252.71 TMT, which is 6.03% and 1.64% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• MB/OSDSF/B80/2016 (Hindustan Oil Exploration Company Ltd.): Delay in commencement of production. Troubleshooting of operational issues for safe start-up in progress.
• RAVVA (Cairn Energy India Ltd): Shortfall due to lower performance and injectivity issues of wells RD-3ST and RD-6ST.
• CB-ONN-2004/2 (ONGC): Production shortfall due to less evacuation to IOCL due to leakage and choking in ONGC pipeline.
• CB-OS/2 ((Cairn Energy India Ltd): Production shortfall is due to natural decline and increase in water cut observed in aquifer supported pools and recent sanding/loading issues in the wells. Also, delay in drilling campaign
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during March 2022 was 2886.23 MMSCM, which is 7.46% higher than the production of March 2021 but 15.49% lower than the monthly target. Cumulative natural gas production during April-March 2021-22 was 34023.52 MMSCM, which is 18.66% higher than production during corresponding period of last year but 9.65% lower when compared with target for the period. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of March 2022 and cumulatively for April-March 2021-22 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (in MMSCM)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2021-22 (Apr-Mar)*
2021-22
2020-21
% over last year
2021-22
2020-21
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
ONGC
22599.73
1961.81
1755.72
1831.78
95.85
22599.73
20628.70
21872.07
94.32
OIL
3222.90
278.25
250.50
210.09
119.23
3222.90
2892.54
2479.75
116.65
PSC Fields
11834.60
1175.18
880.01
643.89
136.67
11834.60
10502.28
4320.74
243.07
Total
37657.24
3415.24
2886.23
2685.76
107.46
37657.24
34023.52
28672.56
118.66
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC (Oil and Natural Gas Corporation) in the nomination blocks during March 2022 was 1755.72 MMSCM, which is 10.51% lower than target for the month and 4.15% lower than the production of March 2021. Cumulative natural gas production by ONGC during April-March, 2021-22 was 20628.70 MMSCM, which is 8.72% and 5.68% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than anticipated gas production from WO-16 cluster due to delay in mobilization of MOPU Sagar Samrat.
• Less than planned production from Vasistha /S1 wells in EOA due to certain reservoir related issues.
• Less gas production from KG-DWN-98/2 block in EOA as well U1-B is producing less than the estimated profile and there is delay in commissioning of well U1-A.
• Less gas production in Tapti-Daman block in B&S Asset due to more than anticipated decline.
• Delay of HF in Mandapeta & Natural Decline in Pasarlapudi and CA-16 fields in Rajahmundry
1. Natural gas production by OIL (Oil India Ltd) in the nomination block during March 2022 was 250.50 MMSCM which is 19.23% higher than production of corresponding month of last year and 9.97% lower than the target for the month of current year. Cumulative natural gas production by OIL during April-March 2021-22 was 2892.54 MMSCM, which is 16.65% higher than production during corresponding period of last year but 10.25% lower than target for the period. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from drilling wells /old wells.
• Less offtake by the consumer (RRVUNL, Ramgarh, Rajasthan) due to technical problem, unscheduled shutdown, damaged due to fire incident of Gas Turbine.
1. Natural gas production by Pvt/JVs companies in the PSC/RSC/CBM regime during March 2022 was 880.01 MMSCM, which is 36.67% higher than the production of March 2021 but 25.12% lower than the target for the month. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-March, 2021-22 was 10502.28 MMSCM, which is 143.07% higher than production during corresponding period of last year but 11.26% lower than target for the period. Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/2 (ONGC): Delay in commissioning of Well U1-A.
• RJ-ON-90/1 (Cairn Energy India Ltd): Lower gas production from Eastern and Southern Corridor wells of RDG field.
• KG-DWN-98/3 (RIL): Production shortfall due to closure of wells E2, C2 & Q1- Dev1 for reservoir studies. Observed less production from well AV1-DEV1 after workover job. Production loss due to closer of #AR2-Dev1 for Subsea Control Module replacement.
• Raniganj East (Essar Oil and Gas Exploration and Production Ltd.): Shortfall because delay in scheduled operations. Reservoir uncertainties & well bore issues in certain areas of the field.
• RJ-ON/6 (FEL): Production shortfall due to less offtake by customer.
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during March 2022 was 22336.69 TMT, which is 0.26% higher than target for the month and 6.44% higher than the March 2021. Cumulative crude processed during April-March 2021-22 was 241703.50 TMT, which is 0.97 and 8.99% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of March 2022 vis-à-vis March 2021 are given at Annexure-III and Annexure-IV. Company-wise crude throughput for the month of March 2021 and cumulatively for the period April-March 2021-22 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2021-22 (Apr-Mar)*
2021-22
2020-21
% over last year
2021-22
2020-21
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
CPSE
143300.54
14254.99
13721.53
12841.38
106.85
143300.54
138081.24
127503.51
108.30
IOCL
69120.46
6794.60
6636.31
5926.90
111.97
69120.46
67664.87
62350.64
108.52
BPCL
29801.53
2850.00
2789.89
2759.80
101.09
29801.53
29838.05
26222.38
113.79
HPCL
17751.16
1933.45
1535.30
1581.12
97.10
17751.16
13967.68
16424.71
85.04
CPCL
9130.00
998.40
1062.08
963.54
110.23
9130.00
9040.42
8242.89
109.68
NRL
2840.00
248.00
188.18
240.90
78.12
2840.00
2624.41
2707.35
96.94
MRPL
14594.35
1425.00
1503.72
1361.39
110.45
14594.35
14870.68
11474.55
129.60
ONGC
63.04
5.53
6.06
7.72
78.49
63.04
75.13
80.99
92.77
JVs
18079.47
1506.00
1795.78
1627.18
110.36
18079.47
20436.37
16261.63
125.67
BORL
7058.47
570.00
703.41
602.13
116.82
7058.47
7409.61
6189.63
119.71
HMEL
11021.00
936.00
1092.37
1025.05
106.57
11021.00
13026.75
10072.00
129.34
Private
78008.07
6516.72
6819.37
6516.72
104.64
78008.07
83185.90
78008.07
106.64
RIL
60940.96
4889.94
5129.17
4889.94
104.89
60940.96
63021.49
60940.96
103.41
NEL
17067.11
1626.78
1690.20
1626.78
103.90
17067.11
20164.41
17067.12
118.15
TOTAL
239388.08
22277.71
22336.69
20985.28
106.44
239388.08
241703.50
221773.22
108.99
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
3.1 CPSE Refineries’ crude oil processed during March 2022 was 13721.53 TMT, which is 3.74% lower than target for the month but 6.85% higher than the production of March 2021. Cumulative crude throughput during April-March 2021-22 was 13721.53 TMT which is 8.30% higher than corresponding period of last year but 3.64% lower than target for the period. Reasons for shortfall in production are as under:
• IOCL-Panipat Refinery: Monthly Crude processed lower due to high TAN (total acid no.) crude processing.
• HPCL-Mumbai Refinery: Monthly Crude processed lower due to unplanned shutdown of primary crude processing units.
• HPCL, Visakh Refinery: Monthly Crude processed lower due to deferment of commissioning of new Crude Distillation Unit (CDU).
• NRL-Numaligarh Refinery: Monthly Crude processed lower due to shutdown of Delayed Coker Unit (DCU).
3.2 JV refineries’ crude oil processed during March 2022 was 1795.78 TMT, which is 19.24% higher than the target for the month and 10.36% higher than the production of March 2021. Cumulative crude throughput during April-March 2021-22 was 20436.37 TMT, which is 13.04% and 25.67% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during March 2022 was 6819.37 TMT, which is 4.64% higher than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughput during April-March 2021-22 was 83185.90 TMT, which is 4.64% higher than the corresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
1. Production of Petroleum Products during March 2021 was 241555.17 TMT, which is 3.26% higher target for the month and 5.80% higher than the production of March 2021. Cumulative production during April-March, 2021-22 was 254313.46 TMT, which is 1.81% and 8.91% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of March 2021-22 and cumulatively for April-March, 2021 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petroleum Products
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2021-22 (Apr-Mar)*
2021-22
2020-21
% over last year
2021-22
2020-21
% over last year
Target*
Prod.*
Prod.
Target*
Prod.*
Prod.
CPSE
135423.57
13039.96
12997.07
12407.75
104.75
135423.57
130474.24
121004.54
107.83
IOCL
65757.60
6152.51
6355.65
5741.84
110.69
65757.60
64798.79
59924.90
108.13
BPCL
27811.21
2675.26
2643.45
2742.32
96.39
27811.21
28352.89
25124.08
112.85
HPCL
16583.96
1807.39
1378.83
1463.43
94.22
16583.96
12889.61
15360.48
83.91
CPCL
9279.11
864.85
1039.24
980.37
106.00
9279.11
8370.88
7653.11
109.38
NRL
2839.03
247.92
182.60
250.86
72.79
2839.03
2582.98
2740.85
94.24
MRPL
13092.62
1286.77
1391.43
1221.86
113.88
13092.62
13407.37
10124.25
132.43
ONGC
60.02
5.27
5.88
7.07
83.16
60.02
71.71
76.89
93.27
JVs
16813.56
1416.38
1675.55
1511.15
110.88
16813.56
18889.61
15073.37
125.32
BORL
6547.56
532.38
615.49
546.63
112.60
6547.56
6622.68
5456.11
121.38
HMEL
10266.00
884.00
1060.06
964.51
109.91
10266.00
12266.93
9617.26
127.55
Private
93222.97
8553.43
9132.34
8553.43
106.77
93222.97
100875.70
93222.98
108.21
RIL
76683.16
6980.51
7493.60
6980.51
107.35
76683.16
81492.18
76683.16
106.27
NEL
16539.81
1572.92
1638.74
1572.92
104.18
16539.81
19383.52
16539.81
117.19
Total Refinery
245460.10
23009.77
23804.96
22472.33
105.93
245460.10
250239.54
229300.89
109.13
Fractionators
4331.28
383.50
350.21
357.59
97.94
4331.28
4073.92
4212.18
96.72
TOTAL
249791.38
23393.27
24155.17
22829.92
105.80
249791.38
254313.46
233513.07
108.91
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during March 2022 was 23804.96 TMT, which is 3.46% higher than target for the month and 5.93% higher than the production of March 2021. Cumulative production during April-March, 2021-22 was 250239.54 TMT, which is 1.95% and 9.13% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
1. Production of petroleum Products by Fractionators during March 2022 was 350.21 TMT, which is 8.68% lower than the target for the month and 2.06% lower than production of March 2021. Cumulative production during April-March, 2021-22 was 4073.92 TMT, which is 5.94% and 3.28% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
click here to see Annexure-I
click here to see Annexure-II
click here to see Annexure-III
​​​​​​​click here to see Annexure-IV
​​​​​​​click here to see Annexure-V