Ministry of Statistics & Programme Implementation
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for the Month of February, 2022 (Base 2011-12=100)
12 APR 2022 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. For the month of February 2022, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) with base 2011-12 stands at 132.1. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of February 2022 stand at 123.2, 130.8 and 160.8 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 130.8 for Primary Goods, 94.3 for Capital Goods, 144.0 for Intermediate Goods and 153.0 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of February 2022. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 114.7 and 139.5 respectively for the month February 2022.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of February 2022 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices for the last 12 months, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of February 2022, the indices for January 2022 have undergone the first revision and those for November 2021 have undergone final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for February 2022, the first revision for January 2022 and the final revision for November 2021 have been compiled at weighted response rates of 88 percent, 91 percent and 94 percent respectively.
6. Release of the Index for March 2022 will be on Thursday, 12th May 2022.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.gov.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base: 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
Apr
78.8
107.6
42.1
124.6
125.6
174.0
54.0
126.1
May
87.6
108.3
84.4
111.5
150.6
161.9
90.2
115.1
Jun
85.7
105.5
107.1
121.2
156.2
169.1
107.9
122.8
Jul
87.5
104.6
118.5
131.0
166.3
184.7
117.9
131.5
Aug
84.0
103.6
118.7
131.9
162.7
188.7
117.2
132.4
Sep
87.6
95.1
126.5
131.9
166.4
167.9
124.1
129.5
Oct
98.5
109.8
132.0
136.4
162.2
167.3
129.6
135.0
Nov
106.6
111.8
128.5
128.9
144.8
147.9
126.7
128.0
Dec
117.3
120.3
139.0
139.3
158.0
162.5
137.4
138.4
Jan
121.3
124.7
136.6
138.4
164.2
165.6
136.6
138.6
Feb*
117.9
123.2
129.7
130.8
153.9
160.8
129.9
132.1
Mar
139.0
143.3
180.0
145.6
Average
Apr-Feb
97.5
110.4
114.8
129.6
155.5
168.2
115.6
130.0
Growth over the corresponding period of previous year#
Feb*
-4.4
4.5
-3.4
0.8
0.1
4.5
-3.2
1.7
Apr-Feb
-9.4
13.2
-12.5
12.9
-2.4
8.2
-11.1
12.5
* Figures for February 2022 are Quick Estimates.
NOTE : Indices for the months of Nov'21 and Jan'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
code
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth #
Feb'21
Feb'22*
Apr-Feb*
Feb'22*
Apr-Feb*
2020-21
2021-22
2021-22
10
Manufacture of food products
5.3025
136.7
140.6
118.8
125.3
2.9
5.5
11
Manufacture of beverages
1.0354
94.7
96.0
76.0
85.6
1.4
12.6
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
79.2
90.7
78.9
87.4
14.5
10.8
13
Manufacture of textiles
3.2913
113.5
116.2
88.5
118.0
2.4
33.3
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
140.0
160.2
105.2
132.8
14.4
26.2
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
121.7
101.5
98.5
100.7
-16.6
2.2
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
110.4
112.2
88.5
104.1
1.6
17.6
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
79.3
79.0
67.8
81.5
-0.4
20.2
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
67.6
73.4
64.4
71.3
8.6
10.7
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
113.7
120.4
109.4
119.5
5.9
9.2
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
119.0
116.7
114.9
120.7
-1.9
5.0
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
216.8
188.3
217.6
223.4
-13.1
2.7
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
105.7
100.8
94.6
103.4
-4.6
9.3
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
124.4
135.4
102.5
124.5
8.8
21.5
24
Manufacture of basic metals
12.8043
163.6
179.8
146.6
175.5
9.9
19.7
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
92.4
90.4
76.0
85.4
-2.2
12.4
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
166.5
141.9
125.2
143.3
-14.8
14.5
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
106.3
94.3
90.6
105.3
-11.3
16.2
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
111.8
102.3
89.1
100.2
-8.5
12.5
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
105.6
107.5
78.1
94.2
1.8
20.6
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
134.5
113.6
108.9
112.8
-15.5
3.6
31
Manufacture of furniture
0.1311
162.4
204.1
139.6
170.7
25.7
22.3
32
Other manufacturing
0.9415
86.2
96.4
60.1
90.8
11.8
51.1
05
Mining
14.3725
117.9
123.2
97.5
110.4
4.5
13.2
10-32
Manufacturing
77.6332
129.7
130.8
114.8
129.6
0.8
12.9
35
Electricity
7.9943
153.9
160.8
155.5
168.2
4.5
8.2
General Index
100.00
129.9
132.1
115.6
130.0
1.7
12.5
* Figures for February 2022 are Quick Estimates.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
Apr
92.4
126.5
7.0
79.0
44.6
139.6
20.3
144.0
5.5
103.3
72.7
140.0
May
106.0
122.8
35.4
61.9
83.7
129.1
88.4
129.5
39.7
71.6
135.3
135.6
Jun
109.3
122.4
63.8
81.2
108.2
132.7
114.9
137.9
78.2
100.1
147.5
141.8
Jul
114.3
128.5
70.9
92.4
125.4
143.7
128.6
144.4
99.4
118.7
149.3
145.9
Aug
108.8
127.2
75.9
91.1
129.4
144.7
130.7
148.3
109.5
121.6
140.0
148.3
Sep
112.1
117.3
90.3
93.3
133.6
142.9
132.7
145.0
129.0
131.0
147.4
147.3
Oct
117.9
128.5
91.3
89.8
140.7
147.2
144.1
153.6
133.8
129.5
148.7
149.7
Nov
122.2
126.5
84.3
82.1
138.4
141.3
137.3
141.5
113.0
106.6
149.1
147.9
Dec
130.1
133.7
95.8
92.2
150.3
151.1
151.0
154.1
124.9
121.6
161.1
160.9
Jan
134.4
136.5
93.2
94.5
149.7
150.8
150.1
159.2
123.9
119.5
149.8
153.0
Feb*
125.0
130.8
93.3
94.3
138.0
144.0
139.9
153.0
125.0
114.7
147.6
139.5
Mar
145.0
109.2
153.9
158.9
133.0
157.2
Average
Apr-Feb
115.7
127.3
72.8
86.5
122.0
142.5
121.6
146.4
98.4
112.6
140.8
146.4
Growth over the corresponding period of previous year#
Feb*
-4.6
4.6
-4.2
1.1
-5.3
4.3
-3.5
9.4
6.6
-8.2
-3.8
-5.5
Apr-Feb
-8.4
10.0
-23.5
18.8
-12.0
16.8
-12.1
20.4
-19.5
14.4
-4.5
4.0
* Figures for February 2022 are Quick Estimates.
NOTE: Indices for the months of Nov'21 and Jan'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Mar'21
Apr'21
May'21
Jun'21
Jul'21
Aug'21
Sep'21
Oct'21
Nov'21
Dec'21
Jan'22
Feb’22
code
10
Manufacture of food products
5.3025
138.3
127.8
111.4
111.3
116.2
117.3
110.3
118.8
130.1
150.6
143.9
140.6
11
Manufacture of beverages
1.0354
110.7
91.5
54.8
82.0
90.2
86.3
85.3
86.8
85.2
91.7
92.3
96.0
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
114.0
70.0
72.4
74.0
79.4
86.9
95.6
95.0
96.5
101.1
99.7
90.7
13
Manufacture of textiles
3.2913
119.6
114.6
105.3
111.3
117.8
120.2
121.4
125.6
117.9
124.8
122.8
116.2
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
143.8
83.4
83.8
110.0
116.8
144.1
158.7
163.6
133.8
152.0
154.3
160.2
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
123.4
101.3
67.1
94.1
114.7
106.5
110.4
103.2
94.9
112.3
101.3
101.5
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
124.3
102.0
73.4
97.9
103.1
110.2
109.9
110.5
104.3
115.1
106.8
112.2
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
89.7
88.1
78.7
76.3
85.1
82.8
76.9
86.5
79.7
81.0
82.7
79.0
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
75.8
64.7
61.9
68.7
68.4
69.1
70.0
73.4
72.1
84.4
78.4
73.4
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
130.9
118.5
113.8
110.1
117.9
112.1
108.5
123.9
129.0
129.6
130.4
120.4
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
127.9
118.1
109.1
116.3
128.0
124.8
124.3
125.9
118.1
124.5
121.5
116.7
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
230.7
202.3
217.1
226.9
228.6
233.8
238.5
236.7
227.2
236.8
221.4
188.3
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
114.8
106.5
96.7
99.4
108.6
108.6
108.4
103.8
97.6
102.3
105.1
100.8
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
140.3
128.1
110.1
119.2
126.9
122.2
115.7
129.2
109.1
132.3
141.6
135.4
24
Manufacture of basic metals
12.8043
184.7
168.5
159.8
163.5
171.1
178.8
174.7
182.6
175.7
185.8
190.4
179.8
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
102.0
78.2
64.4
79.7
90.3
94.0
91.0
88.9
80.2
94.0
88.8
90.4
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
206.2
119.2
95.2
125.6
138.4
139.5
163.5
151.8
125.6
189.3
186.7
141.9
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
110.1
84.5
61.6
84.2
118.4
128.7
144.4
126.6
106.3
111.6
97.9
94.3
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
130.5
94.4
76.3
96.3
109.1
108.9
113.5
106.2
91.0
103.3
100.9
102.3
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
114.9
102.2
59.2
87.8
101.2
93.5
90.7
98.2
93.3
97.8
104.4
107.5
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
145.3
108.7
52.2
103.4
128.2
125.1
134.7
138.7
106.1
108.9
121.6
113.6
31
Manufacture of furniture
0.1311
171.3
128.0
118.5
158.0
160.9
165.7
173.2
183.8
180.0
216.1
189.8
204.1
32
Other manufacturing
0.9415
93.5
94.9
67.2
75.7
84.7
95.3
106.1
115.2
67.4
103.3
92.5
96.4
5
Mining
14.3725
139.0
107.6
108.3
105.5
104.6
103.6
95.1
109.8
111.8
120.3
124.7
123.2
10-32
Manufacturing
77.6332
143.3
124.6
111.5
121.2
131.0
131.9
131.9
136.4
128.9
139.3
138.4
130.8
35
Electricity
7.9943
180.0
174.0
161.9
169.1
184.7
188.7
167.9
167.3
147.9
162.5
165.6
160.8
General Index
100.0
145.6
126.1
115.1
122.8
131.5
132.4
129.5
135.0
128.0
138.4
138.6
132.1
Note: The figures for Dec'21, Jan'22 and Feb'22 are provisional
The Indices are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
Click here to see in PDF

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স অমসুং য়ুজ্‌দ-বেজ্‌দ ইন্দেক্সনা ফেব্রুৱারী ২০২২ (বেজ-২০১১-১২=১০০)দা ওইখিবা ফিভমগী শম্লপ্পা ইস্তিমেত
12 APR 2022 5:30PM by PIB Imphal
ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স (আই.আই.পি.)গী শম্লপ্পা ইস্তিমেত অসি থা খুদিংগী তাং ১২দা (করিগুম্বা তাং ১২না ছুতি ওইবা থোক্লগনা মথংগী থবক তৌবা নুমিত্তা) চয়োল তরুক কান্নরগা ফোঙই অমসুং পোত্থোক পুথোক্লিবা ফেক্তরী/ইস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা লৌরিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা দেতাগা লোয়ননা কম্পাইল তৌবনি।
২. ফেব্রুৱারী ২০২২গী ওইনদি, বেজনা ২০১১-১২ ওইবা ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স (আই.আই.পি.)গী শম্লপ্পা ইস্তিমেতনা ১৩২.১দা লৈরি। মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ফেব্রুৱারী ২০২২গী ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দাইসসশিংনা মথংশিৎনা ১২৩.১, ১৩.০.৮ অমসুং ১৬০.৮দা লৈরি। আই.আই.ই.গী রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না মসিগী শম্লপ্পা ইন্দেক্সশিং অসিনা মথংদা অমুক ফোঙবা মতমদা রিভিজন তৌগনি।
৩. য়ুজ-বেজ্‌দ ক্লাসিফিকেসনগী মখা পোন্না, ফেব্রুৱারী ২০২২গী প্রাইমরী পোত্থোকশিংগী ইন্দাইসসনা ১৩০.৮, কেপিতেল গুদ্‌সকীনা ৯৪.৩, ইন্তর্মেদিএত গুদ্‌সকীনা ১৪৪.০ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদ্‌সকীনা ১৫৩.০দা লৈরি। মখা তাবা ওইনা, কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল অমসুং কঞ্জ্যুমর নন-দ্যুরেবলগী ফেব্রুৱারী ২০২২গী ইন্দাইসসশিংনা মথংশিৎনা ১১৪.৭ অমসুং ১৩৯.৫দা লৈরি।
৪. নেস্নেল ইন্দস্ত্রীএল ক্লাসিফিকেসনগী সেক্তোরেল, ২-দিজিত লেভেল (এন.আই.সি.-২০০৮) অমসুং য়ুজ-বেজ্‌দ ক্লাসিফিকেসনগী ফেব্রুৱারী ২০২২গী ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সকী শম্লপ্পা ইস্তিমেতকী অকুপ্পা মরোলশিংদি ৱারোল ১, ২ অমসুং ৩দা মথংশিৎনা পীরি। মসিদা নত্তনা, ইন্দস্ত্রীএল সেক্তরদা অহোংবা লৈবশিংবু য়ুজরশিংনা ইয়েংনবগীদমক্তা ৱারোল-৪না মমাংগী থা ১২গী ওইনা থা-থাগী ওইবা ইন্দাইসসশিংবু ইন্দস্ত্রী কাঙলুপ (এন.আই.সি.-২০০৮গী ২-দিজিত লেভেলগী মখা পোন্না) অমসুং সেক্তরগী মখা পোন্না পীরি।
৫. জনুৱারী ২০২২গী ইন্দাইসস অসি ফেব্রুৱারী ২০২২গী আই.আই.পি.গী শম্লপ্পা ইন্সতিমেতকা লোয়ননা অহানবা রিভিজন পাংথোকখ্রে অমসুং সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংখিবা দেতাশিংগী মখা পোন্না, নবেম্বর ২০২১গীনা অরোইবা রিভিজন পাংথোকখ্রে। ফেব্রুৱারী ২০২২গী শম্লপ্পা ইস্তিমেত, জনুৱারী ২০২২গী অহানবা রিভিজন অমসুং নবেম্বর ২০২১গী অরোইবা রিভিজনবু মথংশিৎনা ৮৮%, ৯১% অমসুং ৯৮%গী ৱেতেদ রেস্পোন্সতা কম্পাইল তৌখিবনি।
৬. মার্চ ২০২২গী ইন্দেক্সনা মে ১২, ২০২২, শগোলশেল নুমিত্তা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবাঃ
1. প্রেস রিলিজকী ৱারোল অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত - http://www.mospi.gov.in দসু ফংগনি।
2. হিন্দিদা থোকপা প্রেস রিলিজসু মখা তানা থোক্লে অমসুং মসিদা ফংবীগনিঃ
: https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home
ভারোল ১ – ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (সেক্তোরেল)গী ইন্দেক্স
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনেরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
এপ্রিল
৭৮.৮
১০৭.৬
৪২.১
১২৪.৬
১২৫.৬
১৭৪.০
৫৪.০
১২৬.১
মে
৮৭.৬
১০৮.৩
৮৪.৪
১১১.৫
১৫০.৬
১৬১.৯
৯০.২
১১৫.১
জুন
৮৫.৭
১০৫.৫
১০৭.১
১২১.২
১৫৬.২
১৬৯.১
১০৭.৯
১২২.৮
জুলাই
৮৭.৫
১০৪.৬
১১৮.৫
১৩১.০
১৬৬.৩
১৮৪.৭
১১৭.৯
১৩১.৫
ওগস্ত
৮৪.০
১০৩.৬
১১৮.৭
১৩১.৯
১৬২.৭
১৮৮.৭
১১৭.২
১৩২.৪
সেপ্তেম্বর
৮৭.৬
৯৫.১
১২৬.৫
১৩১.৯
১৬৬.৪
১৬৭.৯
১২৪.১
১২৯.৫
ওক্তোবর
৯৮.৫
১০৯.৮
১৩২.০
১৩৬.৪
১৬২.২
১৬৭.৩
১২৯.৬
১৩৫.০
নবেম্বর
১০৬.৬
১১১.৮
১২৮.৫
১২৮.৯
১৪৪.৮
১৪৭.৯
১২৬.৭
১২৮.০
দিসেম্বর
১১৭.৩
১২০.৩
১৩৯.০
১৩৯.৩
১৫৮.০
১৬২.৫
১৩৭.৪
১৩৮.৪
জনুৱারী
১২১.৩
১২৪.৭
১৩৬.৬
১৩৮.৪
১৬৪.২
১৬৫.৬
১৩৬.৬
১৩৮.৬
ফেব্রুৱারী*
১১৭.৯
১২৩.২
১২৯.৭
১৩০.৮
১৫৩.৯
১৬০.৮
১২৯.৯
১৩২.১
মার্চ
১৩৯.০
১৪৩.৩
১৮০.০
১৪৫.৬
চাংচত
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী
৯৭.৫
১১০.৪
১১৪.৮
১২৯.৬
১৫৫.৫
১৬৮.২
১১৫.৬
১৩০.০
মমাংগী চহিগী মান্নবা থাগা চাংদম্নবদা শাহৌ লৌবা#
ফেব্রুৱারী*
-৪.৪
৪.৫
-৩.৪
০.৮
০.১
৪.৫
-৩.২
১.৭
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী
-৯.৪
১৩.২
-১২.৫
১২.৯
-২.৪
৮.২
-১১.১
১২.৫
* ফেব্রুৱারী ২০২২গী মশিং অসি শম্লপ্পা ইস্তিমেতনি।
খঙজিনগদবাঃ নবেম্বর ২১ অমসুং জনুৱারী ২২গী ইন্দাইসস্তা অপদেত তৌরবা প্রদক্সন দেতা য়াওরি।
# মার্চ ২০২০দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থোকপা হান্নগা মান্নদবা ফিভম খন্নরবা তুংদা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমদা লৌখিবা শাহৌগী চাং লেপ্পনি।
ৱারোল ২ – ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (২-দিজিত লেভেল)গী ইন্দেক্স
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
ৱারোল
ৱেত
ইন্দেক্স
অপুনবা ইন্দেক্স
শাহৌগী চাংচত #
ফেব্রুৱারী'২১
ফেব্রুৱারী'২২*
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী*
ফেব্রুৱারী'২২*
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী*
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২১-২২
১০
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক শাবা
৫.৩০২৫
১৩৬.৭
১৪০.৬
১১৮.৮
১২৫.৩
২.৯
৫.৫
১১
মহি-মরাং শাবা
১.০৩৫৪
৯৪.৭
৯৬.০
৭৬.০
৮৫.৬
১.৪
১২.৬
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক শাবা
০.৭৯৮৫
৭৯.২
৯০.৭
৭৮.৯
৮৭.৪
১৪.৫
১০.৮
১৩
তেক্সতাইল শাবা
৩.২৯১৩
১১৩.৫
১১৬.২
৮৮.৫
১১৮.০
২.৪
৩৩.৩
১৪
শেৎ-চাননবা ফিরোল শাবা
১.৩২২৫
১৪০.০
১৬০.২
১০৫.২
১৩২.৮
১৪.৪
২৬.২
১৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক শাবা
০.৫০২১
১২১.৭
১০১.৫
৯৮.৫
১০০.৭
-১৬.৬
২.২
১৬
ফর্নিচর নত্তনা উ অমসুং উ অমদি কোর্ক্কী পোত্থোক শাবা; স্ত্রো অমসুং পেন্তিং মেতরিএল শাবা
০.১৯৩০
১১০.৪
১১২.২
৮৮.৫
১০৪.১
১.৬
১৭.৬
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক শাবা
০.৮৭২৪
৭৯.৩
৭৯.০
৬৭.৮
৮১.৫
-০.৪
২০.২
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মিদিয়াগী রিপ্রদক্সন
০.৬৭৯৮
৬৭.৬
৭৩.৪
৬৪.৪
৭১.৩
৮.৬
১০.৭
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক শাবা
১১.৭৭৪৯
১১৩.৭
১২০.৪
১০৯.৪
১১৯.৫
৫.৯
৯.২
২০
কেমিকেল অমসুগ কেমিকেলগী পোত্থোক শাবা
৭.৮৭৩০
১১৯.০
১১৬.৭
১১৪.৯
১২০.৭
-১.৯
৫.০
২১
ফার্মাস্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনেকল পোত্থোক শাবা
৪.৯৮১০
২১৬.৮
১৮৮.৩
২১৭.৬
২২৩.৪
-১৩.১
২.৭
২২
রব্বর অমসুং প্লাতিক্কী পোত্থোক শাবা
২.৪২২২
১০৫.৭
১০০.৮
৯৪.৬
১০৩.৪
-৪.৬
৯.৩
২৩
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক শাবা
৪.০৮৫৩
১২৪.৪
১৩৫.৪
১০২.৫
১২৪.৫
৮.৮
২১.৫
২৪
বেসিক মেতলগী পোত্থোক শাবা
১২.৮০৪৩
১৬৩.৬
১৭৯.৮
১৪৬.৬
১৭৫.৫
৯.৯
১৯.৭
২৫
ফেব্রিকেতেদ মেতল পোত্থোক, মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা, শাবা
২.৬৫৪৯
৯২.৪
৯০.৪
৭৬.০
৮৫.৪
-২.২
১২.৪
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক শাবা
১.৫৭০৪
১৬৬.৫
১৪১.৯
১২৫.২
১৪৩.৩
-১৪.৮
১৪.৫
২৭
ইলেক্ত্রিকেলগী পোত্থোক শাবা
২.৯৯৮৩
১০৬.৩
৯৪.৩
৯০.৬
১০৫.৩
-১১.৩
১৬.২
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
১১১.৮
১০২.৩
৮৯.১
১০০.২
-৮.৫
১২.৫
২৯
মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলর শাবা
৪.৮৫৭৩
১০৫.৬
১০৭.৫
৭৮.১
৯৪.২
১.৮
২০.৬
৩০
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা ইক্বিপমেন্ত শাবা
১.৭৭৬৩
১৩৪.৫
১১৩.৬
১০৮.৯
১১২.৮
-১৫.৫
৩.৬
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১৬২.৪
২০৪.১
১৩৯.৬
১৭০.৭
২৫.৭
২২.৩
৩২
অতোপ্পা পোত্থোক শাবা
০.৯৪১৫
৮৬.২
৯৬.৪
৬০.১
৯০.৮
১১.৮
৫১.১
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১১৭.৯
১২৩.২
৯৭.৫
১১০.৪
৪.৫
১৩.২
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১২৯.৭
১৩০.৮
১১৪.৮
১২৯.৬
০.৮
১২.৯
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৫৩.৯
১৬০.৮
১৫৫.৫
১৬৮.২
৪.৫
৮.২
জেনেরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১২৯.৯
১৩২.১
১১৫.৬
১৩০.০
১.৭
১২.৫
*ফেব্রুৱারী ২০২২গী মশিং অসি শম্লপ্পা ইস্তিমেতশিংনি।
# মার্চ ২০২০দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থোকপা হান্নগা মান্নদবা ফিভম খন্নরবা তুংদা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমদা লৌখিবা শাহৌগী চাং লেপ্পনি।
ৱারোল ৩ – ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন – য়ুজ বেজ্‌দ - ইন্দেক্স
(বেজ :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমরী পোত্থোক
কেপিতেল পোত্থোক
ইন্তর্মেদিএত পোত্থোক
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন পোত্থোক
কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল
কঞ্জ্যুমর নন-দ্যুরেবল
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
এপ্রিল
৯২.৪
১২৬.৫
৭.০
৭৯.০
৪৪.৬
১৩৯.৬
২০.৩
১৪৪.০
৫.৫
১০৩.৩
৭২.৭
১৪০.০
মে
১০৬.০
১২২.৮
৩৫.৪
৬১.৯
৮৩.৭
১২৯.১
৮৮.৪
১২৯.৫
৩৯.৭
৭১.৬
১৩৫.৩
১৩৫.৬
জুন
১০৯.৩
১২২.৪
৬৩.৮
৮১.২
১০৮.২
১৩২.৭
১১৪.৯
১৩৭.৯
৭৮.২
১০০.১
১৪৭.৫
১৪১.৮
জুলাই
১১৪.৩
১২৮.৫
৭০.৯
৯২.৪
১২৫.৪
১৪৩.৭
১২৮.৬
১৪৪.৪
৯৯.৪
১১৮.৭
১৪৯.৩
১৪৫.৯
ওগস্ত
১০৮.৮
১২৭.২
৭৫.৯
৯১.১
১২৯.৪
১৪৪.৭
১৩০.৭
১৪৮.৩
১০৯.৫
১২১.৬
১৪০.০
১৪৮.৩
সেপ্তেম্বর
১১২.১
১১৭.৩
৯০.৩
৯৩.৩
১৩৩.৬
১৪২.৯
১৩২.৭
১৪৫.০
১২৯.০
১৩১.০
১৪৭.৪
১৪৭.৩
ওক্তোবর
১১৭.৯
১২৮.৫
৯১.৩
৮৯.৮
১৪০.৭
১৪৭.২
১৪৪.১
১৫৩.৬
১৩৩.৮
১২৯.৫
১৪৮.৭
১৪৯.৭
নবেম্বর
১২২.২
১২৬.৫
৮৪.৩
৮২.১
১৩৮.৪
১৪১.৩
১৩৭.৩
১৪১.৫
১১৩.০
১০৬.৬
১৪৯.১
১৪৭.৯
দিসেম্বর
১৩০.১
১৩৩.৭
৯৫.৮
৯২.২
১৫০.৩
১৫১.১
১৫১.০
১৫৪.১
১২৪.৯
১২১.৬
১৬১.১
১৬০.৯
জনুভ্বারী
১৩৪.৪
১৩৬.৫
৯৩.২
৯৪.৫
১৪৯.৭
১৫০.৮
১৫০.১
১৫৯.২
১২৩.৯
১১৯.৫
১৪৯.৮
১৫৩.০
ফেব্রুৱারী*
১২৫.০
১৩০.৮
৯৩.৩
৯৪.৩
১৩৮.০
১৪৪.০
১৩৯.৯
১৫৩.০
১২৫.০
১১৪.৭
১৪৭.৬
১৩৯.৫
মার্চ
১৪৫.০
১০৯.২
১৫৩.৯
১৫৮.৯
১৩৩.০
১৫৭.২
চাংচত
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী
১১৫.৭
১২৭.৩
৭২.৮
৮৬.৫
১২২.০
১৪২.৫
১২১.৬
১৪৬.৪
৯৮.৪
১১২.৬
১৪০.৮
১৪৬.৪
মমাংগী চহিগী মান্নবা থাগা চাংদম্নবদা শাহৌ লৌবা#
ফেব্রুৱারী*
-৪.৬
৪.৬
-৪.২
১.১
-৫.৩
৪.৩
-৩.৫
৯.৪
৬.৬
-৮.২
-৩.৮
-৫.৫
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী
-৮.৪
১০.০
-২৩.৫
১৮.৮
-১২.০
১৬.৮
-১২.১
২০.৪
-১৯.৫
১৪.৪
-৪.৫
৪.০
*ফেব্রুৱারী ২০২২গী মশিং অসি শম্লপ্পা ইস্তিমেতশিংনি।
খঙজিনগদবাঃ নবেম্বর ২১ অমসুং জনুৱারী ২২গী ইন্দাইসস্তা অপদেত তৌরবা প্রদক্সন দেতা য়াওরি।
# মার্চ ২০২০দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থোকপা হান্নগা মান্নদবা ফিভম খন্নরবা তুংদা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমদা লৌখিবা শাহৌগী চাং লেপ্পনি।
ৱারোল ৪- ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (২-দিজিত লেভেল)গী থাগী ইন্দেক্স
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী
ৱারোল
ৱেত
মার্চ'২১
এপ্রিল'২১
মে'২১
জুন'২১
জুলাই'২১
ওগস্ত'২১
সেপ্তেম্বর'২১
ওক্তোবর'২১
নবেম্বর'২১
দিসেম্বর'২১
জনুভ্বারী'২২
ফেব্রুৱারী’২২
কোদ
১০
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক শাবা
৫.৩০২৫
১৩৮.৩
১২৭.৮
১১১.৪
১১১.৩
১১৬.২
১১৭.৩
১১০.৩
১১৮.৮
১৩০.১
১৫০.৬
১৪৩.৯
১৪০.৬
১১
মহি-মরাং শাবা
১.০৩৫৪
১১০.৭
৯১.৫
৫৪.৮
৮২.০
৯০.২
৮৬.৩
৮৫.৩
৮৬.৮
৮৫.২
৯১.৭
৯২.৩
৯৬.০
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক শাবা
০.৭৯৮৫
১১৪.০
৭০.০
৭২.৪
৭৪.০
৭৯.৪
৮৬.৯
৯৫.৬
৯৫.০
৯৬.৫
১০১.১
৯৯.৭
৯০.৭
১৩
তেক্সতাইল শাবা
৩.২৯১৩
১১৯.৬
১১৪.৬
১০৫.৩
১১১.৩
১১৭.৮
১২০.২
১২১.৪
১২৫.৬
১১৭.৯
১২৪.৮
১২২.৮
১১৬.২
১৪
শেৎ-চাননবা ফিরোল শাবা
১.৩২২৫
১৪৩.৮
৮৩.৪
৮৩.৮
১১০.০
১১৬.৮
১৪৪.১
১৫৮.৭
১৬৩.৬
১৩৩.৮
১৫২.০
১৫৪.৩
১৬০.২
১৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক শাবা
০.৫০২১
১২৩.৪
১০১.৩
৬৭.১
৯৪.১
১১৪.৭
১০৬.৫
১১০.৪
১০৩.২
৯৪.৯
১১২.৩
১০১.৩
১০১.৫
১৬
ফর্নিচর নত্তনা উ অমসুং উ অমদি কোর্ক্কী পোত্থোক শাবা; স্ত্রো অমসুং পেন্তিং মেতরিএল শাবা
০.১৯৩০
১২৪.৩
১০২.০
৭৩.৪
৯৭.৯
১০৩.১
১১০.২
১০৯.৯
১১০.৫
১০৪.৩
১১৫.১
১০৬.৮
১১২.২
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক শাবা
০.৮৭২৪
৮৯.৭
৮৮.১
৭৮.৭
৭৬.৩
৮৫.১
৮২.৮
৭৬.৯
৮৬.৫
৭৯.৭
৮১.০
৮২.৭
৭৯.০
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মিদিয়াগী রিপ্রদক্সন
০.৬৭৯৮
৭৫.৮
৬৪.৭
৬১.৯
৬৮.৭
৬৮.৪
৬৯.১
৭০.০
৭৩.৪
৭২.১
৮৪.৪
৭৮.৪
৭৩.৪
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক শাবা
১১.৭৭৪৯
১৩০.৯
১১৮.৫
১১৩.৮
১১০.১
১১৭.৯
১১২.১
১০৮.৫
১২৩.৯
১২৯.০
১২৯.৬
১৩০.৪
১২০.৪
২০
কেমিকেল অমসুগ কেমিকেলগী পোত্থোক শাবা
৭.৮৭৩০
১২৭.৯
১১৮.১
১০৯.১
১১৬.৩
১২৮.০
১২৪.৮
১২৪.৩
১২৫.৯
১১৮.১
১২৪.৫
১২১.৫
১১৬.৭
২১
ফার্মাস্যুতিকেল্স, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনেকল পোত্থোক শাবা
৪.৯৮১০
২৩০.৭
২০২.৩
২১৭.১
২২৬.৯
২২৮.৬
২৩৩.৮
২৩৮.৫
২৩৬.৭
২২৭.২
২৩৬.৮
২২১.৪
১৮৮.৩
২২
রব্বর অমসুং প্লাতিক্কী পোত্থোক শাবা
২.৪২২২
১১৪.৮
১০৬.৫
৯৬.৭
৯৯.৪
১০৮.৬
১০৮.৬
১০৮.৪
১০৩.৮
৯৭.৬
১০২.৩
১০৫.১
১০০.৮
২৩
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক শাবা
৪.০৮৫৩
১৪০.৩
১২৮.১
১১০.১
১১৯.২
১২৬.৯
১২২.২
১১৫.৭
১২৯.২
১০৯.১
১৩২.৩
১৪১.৬
১৩৫.৪
২৪
বেসিক মেতলগী পোত্থোক শাবা
১২.৮০৪৩
১৮৪.৭
১৬৮.৫
১৫৯.৮
১৬৩.৫
১৭১.১
১৭৮.৮
১৭৪.৭
১৮২.৬
১৭৫.৭
১৮৫.৮
১৯০.৪
১৭৯.৮
২৫
ফেব্রিকেতেদ মেতল পোত্থোক, মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা, শাবা
২.৬৫৪৯
১০২.০
৭৮.২
৬৪.৪
৭৯.৭
৯০.৩
৯৪.০
৯১.০
৮৮.৯
৮০.২
৯৪.০
৮৮.৮
৯০.৪
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক শাবা
১.৫৭০৪
২০৬.২
১১৯.২
৯৫.২
১২৫.৬
১৩৮.৪
১৩৯.৫
১৬৩.৫
১৫১.৮
১২৫.৬
১৮৯.৩
১৮৬.৭
১৪১.৯
২৭
ইলেক্ত্রিকেলগী পোত্থোক শাবা
২.৯৯৮৩
১১০.১
৮৪.৫
৬১.৬
৮৪.২
১১৮.৪
১২৮.৭
১৪৪.৪
১২৬.৬
১০৬.৩
১১১.৬
৯৭.৯
৯৪.৩
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
১৩০.৫
৯৪.৪
৭৬.৩
৯৬.৩
১০৯.১
১০৮.৯
১১৩.৫
১০৬.২
৯১.০
১০৩.৩
১০০.৯
১০২.৩
২৯
মোতোর ভেহিকল, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলর শাবা
৪.৮৫৭৩
১১৪.৯
১০২.২
৫৯.২
৮৭.৮
১০১.২
৯৩.৫
৯০.৭
৯৮.২
৯৩.৩
৯৭.৮
১০৪.৪
১০৭.৫
৩০
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা ইক্বিপমেন্ত শাবা
১.৭৭৬৩
১৪৫.৩
১০৮.৭
৫২.২
১০৩.৪
১২৮.২
১২৫.১
১৩৪.৭
১৩৮.৭
১০৬.১
১০৮.৯
১২১.৬
১১৩.৬
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১৭১.৩
১২৮.০
১১৮.৫
১৫৮.০
১৬০.৯
১৬৫.৭
১৭৩.২
১৮৩.৮
১৮০.০
২১৬.১
১৮৯.৮
২০৪.১
৩২
অতোপ্পা পোত্থোক শাবা
০.৯৪১৫
৯৩.৫
৯৪.৯
৬৭.২
৭৫.৭
৮৪.৭
৯৫.৩
১০৬.১
১১৫.২
৬৭.৪
১০৩.৩
৯২.৫
৯৬.৪
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১৩৯.০
১০৭.৬
১০৮.৩
১০৫.৫
১০৪.৬
১০৩.৬
৯৫.১
১০৯.৮
১১১.৮
১২০.৩
১২৪.৭
১২৩.২
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৪৩.৩
১২৪.৬
১১১.৫
১২১.২
১৩১.০
১৩১.৯
১৩১.৯
১৩৬.৪
১২৮.৯
১৩৯.৩
১৩৮.৪
১৩০.৮
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৮০.০
১৭৪.০
১৬১.৯
১৬৯.১
১৮৪.৭
১৮৮.৭
১৬৭.৯
১৬৭.৩
১৪৭.৯
১৬২.৫
১৬৫.৬
১৬০.৮
জেনেরেল ইন্দেক্স
১০০.০
১৪৫.৬
১২৬.১
১১৫.১
১২২.৮
১৩১.৫
১৩২.৪
১২৯.৫
১৩৫.০
১২৮.০
১৩৮.৪
১৩৮.৬
১৩২.১
• দিসেম্বর ২০২১, জনুৱারী ২০২২ অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২২গী মশিং অসি শম্লপ্পা ইস্তিমেতশিংনি।
# মার্চ ২০২০দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থোকপা হান্নগা মান্নদবা ফিভম খন্নরবা তুংদা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমদা লৌখিবা শাহৌগী চাং লেপ্পনি।
পি.দি.এফ. য়েংনবা মফমসিদা ক্লিক তৌসি