পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়না আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক ওইনা গুদ গভর্নান্সকী মতাংদা নেস্নেল কনফরেন্স পাঙথোক্কদৌরি
11 APR 2022 5:28PM by PIB Imphal
পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়না এপ্রিল ১১দগী ১৭, ২০২২ ফাওবা আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী মখাদা আইকনিক ৱীক পাঙথোক্লি। হীরম অসিদা, এপ্রিল ১২, ২০২২দা (লৈপাকপোকপা) নই দিল্লীগী লোধি রোদতা লৈবা স্কোপ কমপ্লেক্সতা লৈবা স্কোপ ওদিতোরিয়মদা গভর্নান্স কনফরেন্স, সুশাসন –সুগমতা সে সম্পনতা পাঙথোক্কনি। থৌরম অসিদা গভর্নান্স দোমেন অমসুং প্রজাশিংদা পীবা সর্ভিসশিং ফগৎহন্নবা থবক তৌরিবা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী মীহুৎশিং/ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং পোলিসী মেকরশিং অমসুং রিসোর্স পর্সনশিংনা তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রী এক্সপর্তশিংগা লোয়ননা অসিদা শরুক য়াগনি।
পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংনা খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোগ্রামশিং পাইখৎপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি। খোঙথাং অসিদা, পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংবু মথৌ তৌহনবা অমসুং ইফিসিএন্ত ওইহনবদা গভর্নান্সনা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরগনি। শেন্মীৎলোন খুমাং য়াংনা চাউশিল্লকপা অমসুং মীয়ামগী হকশিংগী মতাংদা এৱের্নেস অমসুং এসর্সন হেনগৎলকপা অসিগা লোয়ননা গুদ গভর্নান্সকী মথৌ তাবা অমসুং দিমান্দ হেনগৎলকখি। গভর্নান্সকী ফঙ্কসন চাউখৎলকই, হেন্না সিতিজেন-ওরিয়েন্তেদ, সিতিজেন –সেন্ত্রিক, সিতিজেন-ফ্রেন্দলী ওইরকই, খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী মাইকৈদা ওফিসিএল অমসুং মীয়াম্না খল্লবা মীহুৎশিং অনিমক্কী ওইনা দেদিকেসন, রেস্পোন্সিবনেস অমসুং একাউন্তেবিলিতী হেনগৎহল্লি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পুন্না তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোগ্রামশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌরি, গুদ গভর্নান্স অসি সরকারগী প্রোগ্রামশিংদা সোসিএল ইনক্লুজন লৈহনবা খক্তা নত্তনা একাউন্তেবিলিতী লৈহনবদা মরু ওই। পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংনা ঐখোয়গী খুঙ্গংগী মফমশিংদা পুন্সিগী মগুন হেনগৎহন্নবা মাইকৈদা পান্দম মঙফাওনবা ঙম্নবা অকক্নবা মেন্দেৎ অমা থম্লি। অসুম্না কনফরেন্স অসিনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পাইখৎপা তোঙান-তোঙানবা থৌরাংশিং শিয়র তৌনবা চুনরবা ফম্পাক অমা ওইরগনি।
আজাদী কা অমৃত মহোৎসব (এ.কে.এ.এম) অসি চাউখৎলক্লিবা ভারতকী অমসুং মাগী মীয়াম, সংস্কৃতি অমসুং মাইপাকশিংগী মতিক-মঙাল লৈরবা পুৱারীগী ৭৫শুবা চহি পালন তৌনবা অমসুং পাঙথোক্নবা ভারত সরকারগী থৌরাং অমনি।
গভর্নান্স কনফরেন্স (এপ্রিল ১২, ২০২২): মিনিৎ-তু-মিনিৎ প্রোগ্রাম
সেসন
মতম
ৱাঙাংলোয়
অকুপ্পা ৱারোল
রেজিস্ত্রেসন
৯:০০- ১০:০০ এ.এম.
শরুক য়াগদবশিং রেজিসত্রেসন তৌবা অমসুং চা থবকপা
A. হৌদোকপগী সেসন
১০:০০- ১০:০২ এ.এম.
মৈরা চুখত্তুনা ৱর্কশোপ হৌদোকপা
১০:০২- ১০:০৭ এ.এম.
এম.ও.পি.আর. সেক্রেতরীদগী তরাম্না ওকপগী ৱারোল
১০:০৭-১০.১০ এ.এম.
শোর্ত ফিল্ম স্ক্রিনিং তৌবা
১০:১০- ১০:২৫ এ.এম.
খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী ফগ্গন সিংহ কুলস্তেনা ৱারোল পীবা
১০:২৫- ১০:৫০ এ.এম.
খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাং অমসুং পঞ্চায়তি রাজগী ইকাই খুম্নরবা মন্ত্রী শ্রী গীরিরাআজ রাজ সিংহনা ৱারোল পীবা
১০:৫০- ১০:৫৪ এ.এম.
এম.ও.পি.আর.গী এদিস্নেল সেক্রেতরীনা থাগৎ ৱাহৈ পীবা
১০:৫৫- ১১:৩০ এ.এম.
তী ব্রেক
মোদরেতর: এম.ও.পি.আর.গী জোইন্ত সেক্রেতরী (গভর্নান্স) শ্রী এ.পি. নগর
রেপোর্তর: শ্রী মায়ঙ্ক খর্বন্দা, কন্সল্তেন্ত/ শ্রী মোহিৎ রাও, কন্সল্তেন্ত
B. গ্রাসরুৎ থাকশিংদা সর্ভিস ফংহনবা – নাগরিকশিংগী চার্তর মশক খংবা
১১:৩০- ১১:৪০ এ.এম.
কুতুম্বা (ফেমিলী আই.দি.) দা প্রজেন্তেসন পীবা
B. গ্রাসরুৎ থাকশিংদা সর্ভিস ফংহনবা – নাগরিকশিংগী চার্তর মশক খংবা
১১:৪০-১১:৫০ এ.এম.
রাজস্থান- ই- মিত্রনা এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌবা
১১:৫০- ১২:০০ পি.এম.
কর্নাতকা-বাপুসেবা কেন্দ্রনা এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌবা
১২:০০-১২:১০ পি.এম.
হরিয়ানা- সরল হরিয়ানানা এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌবা
১২:১০ পি.এম.- ১২:২০ পি.এম.
আন্ধ্র প্রদেশ- গ্রাম সচিবলয়না এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌবা
১২:২০- ১২:২৫ পি.এম.
এন.আই.সিনা সর্ভিস প্লসতা প্রজেন্তেসন তৌবা
১২:২৫- ১২:৩০ পি.এম.
মোদরেতরনা শমলপ্পা ৱারোল পীবা
মোদরেতর: কুমারী রেখা য়াদব, জোইন্ত সেক্রেতরী (কেপাসিতী বিল্দিং), এম.ও.পি.আর.
রেপোর্তর: শ্রী শ্লোকর্থ ত্রিভেদি, কনসল্তেন্ত/ শ্রী সুধাসতত্বা বারিক, কন্সল্তেন্ত
C. পঞ্চায়ত প্লান্নিং অমসুং ইম্প্লিমেন্তেসন
১২:৩০- ১২:৪৫ পি.এম.
মহারস্ত্রনা প্রজেন্তেসন পীবা
C. পঞ্চায়ত প্লান্নিং অমসুং ইম্প্লিমেন্তেসন
১২:৪৫- ১:০০ পি.এম.
ত্রিপুরানা প্রজেন্তেসন পীবা
১:০০- ১:১৫ পি.এম.
কর্নাতকানা প্রজেন্তেসন পীবা
১:১৫- ১:২০ পি.এম.
মোদরেতরনা শম্লপ্পা ৱারোল পীবা
১:২০ – ২:১৫ পি.এম.
লঞ্চ ব্রেক
মোদরেতর: ‌এম.ও.পি.আর.গী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী সি.এস. কুমার
রেপোর্তর: কনসলতেন্ত, শ্রী মোহিৎ গুপ্তা/ কনসলতেন্ত শ্রী নিলে সিংহ
D. স্মার্ত গভর্নান্স
২:১৫- ২:২৫ পি.এম.
ভারতনেৎকী মতাংদা প্রজেন্তেসন
বি.বি.এন.এল.
২:২৫- ২:৩৫ পি.এম.
দিজিতেল ভিলেজশিং – গুজরাতকী মতাংদা আই.সি.আই.সি.আই. বেঙ্ক
আই.সি.আই.সি.আই. বেঙ্ককী মীহুৎ
২:৩৫- ২:৪৫ পি.এম.
জি.ই.এম.না এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌবা: ই-গ্রাম স্বারাজকী খুত্থাংদা পঞ্চায়ৎশিংনা প্রোক্যুর্মেন্ত তৌবা
জি.ই.এম.গী দিপুতী সি.ই.ও. শ্রী প্রকাশ খিচি
২:৪৫- ২:৫৫ পি.এম.
দিরেক্তোরেৎ লোকেল ফন্দ ওদিৎ (দি.এল.এফ.এ.) তেঙ্গানা
তেলঙ্গানা ওদিৎ দিপার্তমেন্তগী দিরেক্তর, শ্রী বেঙ্কতেশ্বর রাও
২:৫৫- ৩:০৫ পি.এম.
দি.এল.এফ.এ., ওরিশা
দি.এল.এফ.এ., ওরিশাগী দিরেক্তর শ্রী দিলিপ সতাপথী
৩:০৫- ৩:১০ পি.এম.
মোদরেতরনা শম্লপ্পা ৱারোল পীবা
মোদরেতর: এন.আই.সি.-জি.আই.এস., দি.দি.জি. শ্রী বিশ্নু চন্দ্র
রেপোর্তর: কনসলতেন্ত, শ্রী সুশান্ত সুধির/ কনসলতেন্ত শ্রী গর্বিত ত্রিবেদি
E. স্পাসিএল প্লান্নিং
৩:১৫ – ৩:২৫ পি.এম.
স্পাসিএল এনলাইসিস তুল দিবেলপ তৌনবা স্বামিত্ব স্কিমগী মখঅদা হায়-রিজোল্যুসন মেপশিং/ স্পাসিএল দেতা অমসুং দি.ই.এম. শীজিন্নবা
এন.আই.সি. – জি.আই.এস., দি.দি.জি. শ্রী উদে কুমার/ এম.ও.পি.আর.গী কনসলতেন্ত কুমারি কর্নিকা কোশিক
৩:২৫ – ৩:৪০ পি.এম.
মেপশিং অমসুং দেতা শীজিন্নগী পোলিসীশিং অমসুং থৌরাংশিং
এম.ও.পি.আর.গী মোনিতরি এন্দ হেন্দহোল্দিং কম্মিতিগী চিয়রমেন লেফতনেন্ত জেনরেল গিরিশ কুমার ভি.এস.এম. (রিতায়র্দ)
৩:৪০ – ৩:৫০ পি.এম.
জি.আই.এস. তেক্নোলোজী শীজিন্নবা কম্প্রিহেন্সিব রুরেল দিবেলপমেন্ত প্লান শেম্বগী মতাংদা প্রজেন্তেসন
সি.জি.এ.আর.দি, এন.আই.আর.দি.পি.আর.গী হেদ দা. পি কেসবা রাও
৩:৫০- ৪:০৫ পি.এম.
রুরেল সেক্তর, জি.পি.শিংগী জি.আই.এস. বেজ সর্ভিসশিং তেংবাংনবা তোঙান-তোঙানবা সরকার/লনাইগী এজেন্সী এক্সপর্তশিংগা লোয়ননা চুংশিন্ননবা ফ্রেমৱর্ক
জিওস্পাসিএল ৱর্ল্দগী ভাইস প্রসিদেন্ত কুমারি অনামিকা দাসনা পীবা প্রজেন্তেসন
৪:০৫- ৪:১০ পি.এম.
মোদরেতরনা শম্লপ্পা ৱারোল পীবা
F. লোইশিনবগী সেন
৪:১৫- ৪:৩৫ পি.এম.
পঞ্চায়তি রাজকী এদিস্নেল সেক্রেতরীনা মোদেরেৎ তৌবা খন্ন-নৈনবগী সেসন (ৱাহং অমসুং পাউখুম)
৪:৩৫ – ৪:৫৫ পি.এম.
পঞ্চায়তি আজকী ইকাই খুম্নরবা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কপিল মোরেশ্বর পতিলনা লোইশিনবগী ৱারোল পীবা
৪:৫৫- ৫:০০ পি.এম.
এম.ও.পি.আর.গী জোইন্ত সেক্রেতরী (গভর্নান্স)না থাগৎ ৱাহৈ ফোঙদোকপা

Ministry of Panchayati Raj
Ministry of Panchayati Raj to organize National Conference on Good governance as part of Azadi ka Amrit Mahotsav
11 APR 2022 5:28PM by PIB Delhi
The Ministry of Panchayati Raj is celebrating its iconic week under Azadi Ka Amrit Mahotsav from 11th April to 17th April, 2022. In this context, Governance Conference, Sushasan – Sugamta se Sampanta would be organized at SCOPE Auditorium (Convention Centre), SCOPE Complex, Lodhi Road, New Delhi on 12th April, 2022 (Tuesday). The event would be attended by representatives/ Senior Officials and Policymakers from different States and Resource Persons involved in Governance domain & improving services to citizens, along with various industry experts.
Panchayati Raj institutions are the instruments to carry out the programmes of rural development. In this endeavor, Governance would play a significant role in making Panchayati Raj Institutions functional and efficient. With the rapid expansion of the economy and the growing awareness and assertion of rights by the populace, the need and demand for good governance has increased. The Governance function evolves, becoming more citizen-oriented, citizen-centric, citizen-friendly, ensuring dedication, responsiveness and accountability of both official and Elected Representatives, towards Rural development.
With the Centre and State Governments together implementing various development programmes, Good governance is critical not only for ensuring social inclusion in the Government Programmes, but also for establishing accountability. Panchayati Raj Institutions have a definite mandate for realization of goal towards improving the quality of life in our rural areas. Thus, this Conference would serve as a fitting platform to share the various initiatives undertaken by the Central and State Governments towards this end.
Azadi Ka Amrit Mahotsav (AKAM) is an initiative of the Government of India to celebrate and commemorate 75 years of progressive India and the glorious history of its people, culture and achievements.
Governance Conference (12th April, 2022): Minute-to-Minute Programme
Session
Timeslot
Speakers
Details
Registration
9:00- 10:00 AM
Registration of Participants and Tea
A. Inaugural Session
10:00- 10:02 AM
Inauguration of the Workshop by Lamp Lighting
10:02- 10:07 AM
Welcome Address by Secretary, MoPR
10:07-10.10 AM
Screening of Short Film
10:10- 10:25 AM
Address by Sh. Faggan Singh Kulaste, Minister of State, Rural Development
10:25- 10:50 AM
Address by Shri Giriraj Raj Singh, Hon’ble Minister Rural Development & Panchayati Raj
10:50- 10:54 AM
Vote of Thanks by Additional Secretary, MoPR
10:55- 11:30 AM
Tea Break
Moderator: Sh. A.P. Nagar, Joint Secretary (Governance), MoPR
Rapporteur: Sh. Mayank Kharbanda, Consultant/ Sh. Mohit Rao, Consultant
B. Service Delivery at grassroots level- realising Citizen’s Charter
11:30- 11:40 AM
Presentation on Kutumba (Family ID)
Sh. Rajiv Chawla, Former Addnl. Chief Secretary, Karnataka
11:40-11:50 AM
Experience sharing by Rajasthan- e-Mitra
Ms. Aparna Arora, Principal Secretary, PR Department, Rajasthan
11:50- 12:00 PM
Experience sharing by Karnataka-BapuSeva Kendra
Ms. Uma Mahadevan, Principal Secretary, PR Department, Karnataka
12:00-12:10 PM
Experience sharing by Haryana- SARAL Haryana
CEO, Zilla Parishad, Haryana
12:10 PM- 12:20 PM
Experience sharing by Andhra Pradesh- Gram Sachivalaya
Elected Representatives from Gram Panchayat, Andhra Pradesh
12:20- 12:25 PM
Presentation on ServicePlus by NIC
Ms. Manie Khaneja, DDG, NIC
12:25- 12:30 PM
Summary by moderator
Moderator: Ms. Rekha Yadav, Joint Secretary (Capacity Building), MoPR
Rapporteur: Sh. Shlokarth Trivedi, Consultant/ Sh. Sudhasattwa Barik, Consultant
C. Panchayat Planning & Implementation
12:30- 12:45 PM
Presentation by Maharashtra
Director, RGSA, PR Department, Maharashtra
12:45- 1:00 PM
Presentation by Tripura
Sh. Dev Anand Ryang, Director, PR Department, Tripura
1:00- 1:15 PM
Presentation by Karnataka
Ms. Shilpa Nag, Director, PR Department, Karnataka
1:15- 1:20 PM
Summary by moderator
1:20 – 2:15 PM
Lunch Break
Moderator: Sh. C.S. Kumar, Additional Secretary, MoPR
Rapporteur: Sh. Mohit Gupta, Consultant/ Sh. Nilay Singh, Consultant
D. Smart Governance
2:15- 2:25 PM
Presentation on BharatNet
BBNL
2:25- 2:35 PM
ICICI Bank on Digital Villages- Gujarat exp.
Representative from ICICI Bank
2:35- 2:45 PM
Experience sharing by GeM: procurement by Panchayats through e-Gram SWARAJ
Sh. Prakash Khichi, Dy. CEO, GeM
2:45- 2:55 PM
Directorate of Local Fund Audit (DLFA), Telangana
Sh. Venkateshwar Rao, Director, Telangana Audit Department
2:55- 3:05 PM
DLFA, Odisha
Sh. Dilip Satapathy, Director, DLFA, Odisha
3:05- 3:10 PM
Summary by moderator
Moderator: Sh. Vishnu Chandra, DDG, NIC-GIS
Rapporteur: Sh. Sushant Sudhir, Consultant/ Sh. Garvit Trivedi, Consultant
E. Spatial Planning
3:15 – 3:25 PM
Use of high-resolution maps/ spatial data and DEM generated under the SVAMITVA Scheme for development of Spatial Analysis Tool
Sh. Uday Kumar, DDG, NIC-GIS/ Ms. Karnika Kaushik, Consultant, MoPR
3:25 – 3:40 PM
Maps & Data Usage policies & interventions
Lt. Gen. Girish Kumar, VSM (Retd.)
Chairman, Monitoring & Handholding Committee, MoPR
3:40 – 3:50 PM
Presentation on preparation of comprehensive rural development plan using GIS technology
Dr. P Kesva Rao, Head, CGARD, NIRDPR
3:50- 4:05 PM
Framework for collaboration of various Government/private agency experts to support in development of GIS based services for rural sector, GPs
Presentation by Ms. Anamika Das, Vice President, Geospatial World
4:05- 4:10 PM
Summary by Moderator
F. Concluding Session
4:15- 4:35 PM
Discussion Session (Question &Answer) moderated by Additional Secretary, Panchayati Raj
4:35 – 4:55 PM
Valedictory Address by Shri Kapil Moreshwar Patil
Hon’ble Minister of State for Panchayati Raj
4:55- 5:00 PM
Vote of Thanks by Joint Secretary (Governance), MoPR