অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা রিন্যুৱেবল ইনর্জী
07 APR 2022 3:43PM by PIB Imphal
তোঙান-তোঙানবা সোর্সশিংদগী নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এন.ই.আর.)দা রিন্যুৱেবল ইনর্জীগি পোতেন্সিয়েল অসি এম.দবল্যু. ১,২৮,৯৬২ ওইগনি হায়না পারি। মসিগীদমক্তা এন.ই.আর.দা এম.দবল্যু. ৪,৮৩৪.৫৮ রিন্যুৱেবল কেপাসিতী ইন্সতোল তৌখ্রে। অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা তেবল-১ অমসুং তেবল-২দা পীরি:-
তেবল-১
নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা রিন্যুৱেবল ইনর্জীগী পানখিবা পোতেন্সিয়েল
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিং
ৱিন্দ পাৱর
অপিকপা হাইদ্রো পাৱর
বায়ো-ইনর্জী
সোলর পাৱর
অচৌবা হাইদ্রো পাৱর
তোতল
(এম.দবল্যু.)
(এম.দবল্যু.)
(এম.দবল্যু.)
(এম.দবল্যু.)
(এম.দবল্যু.)
১
অরুনাচল প্রদেশ
২৭৪
২০৬৪.৯২
৮
৮৬৫০
৫০০৬৪
৬১০৬০.৯২
২
অসাম
২৪৬
২০১.৯৯
২২০
১৩৭৬০
৬৫০
১৫০৭৭.৯৯
৩
মনিপুর
০
৯৯.৯৫
১৫
১০৬৩০
১৭৬১
১২৫০৫.৯৫
৪
মেঘালয়
১
২৩০.০৫
১৩
৫৮৬০
২২৯৮
৮৪০২.০৫
৫
মিজোরাম
০
১৬৮.৯
৩
৯০৯০
২১৩১
১১৩৯২.৯
৬
নাগালেন্দ
০
১৮২.১৮
১০
৭২৯০
১৪৫২
৮৯৩৪.১৮
৭
সিক্কিম
০
২৬৬.৬৪
২
৪৯৪০
৪২৪৮
৯৪৫৬.৬৪
৮
ত্রিপুরা
০
৪৬.৮৬
৫
২০৮০
০
২১৩১.৮৬
অপুনবা (এম.দবল্যু.)
৫২১
৩২৬১.৪৯
২৭৬
৬২৩০০
৬২৬০৪
১২৮৯৬২.৪৯
তেবল-২
নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা ইন্সতোল তৌখিবা রিন্যুৱেবল ইনর্জী কেপাসিতী
সেরিয়ল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
অপিকপা হাইদ্রো পাৱর
বায়ো-ইনর্জী
সোলর পাৱর
অচৌবা হাইদ্রো পাৱর
অপুনবা ইন্সতোল কেপাসিতী
(এম.দবল্যু.))
(এম.দবল্যু.))
(এম.দবল্যু.))
(এম.দবল্যু.))
(এম.দবল্যু.))
১
অরুনাচল প্রদেশ
১৩১.১১
০
১১.২৩
১১১৫.০০
১২৫৭.৩৪
২
অসাম
৩৪.১১
২.০০
১১২.৯৩
৩৫০.০০
৪৯৯.৩৪
৩
মনিপুর
৫.৪৫
০
১২.২৫
১০৫.০০
১২২.৭০
৪
মেঘালয়
৩২.৫৩
১৩.৮০
৪.১৫
৩২২.০০
৩৭২.৪৮
৫
মিজোরাম
৩৬.৪৭
০
৭.৮৮
৬০.০০
১০৪.৩৫
৬
নাগালেন্দ
৩০.৬৭
০
৩.০৪
৭৫.০০
১০৮.৭১
৭
সিক্কিম
৫২.১১
০
৪.৬৫
২২৮২.০০
২৩৩৮.৭৬
৮
ত্রিপুরা
১৬.০১
০
১৪.৮৯
০
৩০.৯০
অপুনবা (এম.দবল্যু.)
৩৩৮.৪৬
১৫.৮০
১৭১.০২
৪৩০৯.০০
৪৮৩৪.৫৮
ন্যু অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না এন.ই. রাজ্যশিং য়াওনা লৈবাক পুম্বগীদমক্তা ২০৩০ ফাওবদা নন-ফোসিল ফ্যুএল সোর্সতগী জি.দবল্যু. ৫০০গী ইন্সতোল তৌরবা ইলেক্ত্রিসিতী কেপাসিতী ফংনবা তার্গেত থম্লি।
মসিগী ই-পাউ অসি দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী, শ্রী কিশন জি. রেদ্দীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অহিবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Renewable energy in North Eastern Region
07 APR 2022 3:43PM by PIB Delhi
The renewable energy potential in North Eastern Region (NER) from different sources is estimated to be 1,28,962 MW. As against this, 4,834.58 MW renewable capacity has been installed in NER. The details are given in Table-1 and Table-2 below:-
Table-1
Estimated potential of Renewable Energy in the North Eastern Region
S. No.
STATES / UTs
Wind Power
Small Hydro Power
Bio-Energy
Solar Power
Large Hydro Power
Total
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
1
Arunachal Pradesh
274
2064.92
8
8650
50064
61060.92
2
Assam
246
201.99
220
13760
650
15077.99
3
Manipur
0
99.95
15
10630
1761
12505.95
4
Meghalaya
1
230.05
13
5860
2298
8402.05
5
Mizoram
0
168.9
3
9090
2131
11392.9
6
Nagaland
0
182.18
10
7290
1452
8934.18
7
Sikkim
0
266.64
2
4940
4248
9456.64
8
Tripura
0
46.86
5
2080
0
2131.86
Total (MW)
521
3261.49
276
62300
62604
128962.49
Table-2
Renewable energy capacity installed in North Eastern Region
S. No.
STATES / UTs
Small Hydro Power
Bio-Energy
Solar Power
Large Hydro Power
Total installed Capacity
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
1
Arunachal Pradesh
131.11
0
11.23
1115.00
1257.34
2
Assam
34.11
2.00
112.93
350.00
499.34
3
Manipur
5.45
0
12.25
105.00
122.70
4
Meghalaya
32.53
13.80
4.15
322.00
372.48
5
Mizoram
36.47
0
7.88
60.00
104.35
6
Nagaland
30.67
0
3.04
75.00
108.71
7
Sikkim
52.11
0
4.65
2282.00
2338.76
8
Tripura
16.01
0
14.89
0
30.90
Total (MW)
338.46
15.80
171.02
4309.00
4834.58
Ministry of New and Renewable Energy is targeting achieving 500 GW of installed electricity capacity from non-fossil fuel sources by 2030 for the whole country, including NE states.
This information was given by the Minister for Ministry of Development of North Eastern Region, Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.