PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
06 APR 2022 5:28PM by PIB Delhi
• 185.04 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 11,871
• Active cases stand at 0.03%
• Recovery Rate currently at 98.76%
• 1,198 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,24,97,567
• 1,086 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.23%)
• Weekly Positivity Rate (0.22%)
• 79.20 cr Total Tests conducted so far; 4,81,374 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 updates
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 185.04 Cr
Over 1.98 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 11,871
1,086 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.76%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.22%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 185.04 Cr (1,85,04,11,569) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,22,69,994 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.98 Cr (1,98,31,257) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403904
2nd Dose
10002798
Precaution Dose
4498875
FLWs
1st Dose
18413615
2nd Dose
17516072
Precaution Dose
6946612
Age Group 12-14 years
1st Dose
19831257
Age Group 15-18 years
1st Dose
57440351
2nd Dose
38879910
Age Group 18-44 years
1st Dose
554857433
2nd Dose
468143382
Age Group 45-59 years
1st Dose
202790758
2nd Dose
185837174
Over 60 years
1st Dose
126769720
2nd Dose
115752286
Precaution Dose
12327422
Precaution Dose
2,37,72,909
Total
1,85,04,11,569
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload declines to today 11,871 Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.76%. 1,198 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,97,567.
1,086 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,81,374 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 79.20 Cr (79,20,27,142) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.22% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.23%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813914
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 185.79 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.70 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 6th April 2022)
SUPPLIED
1,85,79,76,025
BALANCE AVAILABLE
15,70,90,071
More than 185.79 crore (1,85,79,76,025) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.70 Cr (15,70,90,071) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813910

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
06 APR 2022 5:28PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজঙগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৮৫.০৪ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১১,৮৭১ ওইরি
• এক্তিব কেস ০.০৩% ওইরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৬% ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,১৯৮ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৪,৯৭,৫৬৭ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,০৮৬ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.২৩%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.২২%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৭৯.২০ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৪,৮১,৩৭৪ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 updates
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮৫.০৪ লানখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ১.৯৮গী মথক্তা কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১১,৮৭১দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ১,০৮৬ রিপোর্ত তৌরক্লি
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.৭৬%দা লৈরি
লেঙদবা চয়োলগী পোজিতিবিতী চাং হৌজিক ০.২২%দা লৈরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮৫.০৪ (১,৮৫,০৪,১১,৫৬৯) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,২২,৬৯,৯৯৪গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌজিক ফাওবদা নহা ওইরিবা মীওইই ১.৯৮ (১,৯৮,৩১,২৫৭)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৩৯০৪
অনিশুবা দোজ
১০০০২৭৯৮
প্রিকোসন দোজ
৪৪৯৮৮৭৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১৩৬১৫
অনিশুবা দোজ
১৭৫১৬০৭২
প্রিকোসন দোজ
৬৯৪৬৬১২
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
১৯৮৩১২৫৭
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫৭৪৪০৩৫১
অনিশুবা দোজ
৩৮৮৭৯৯১০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৪৮৫৭৪৩৩
অনিশুবা দোজ
৪৬৮১৪৩৩৮২
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০২৭৯০৭৫৮
অনিশুবা দোজ
১৮৫৮৩৭১৭৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৭৬৯৭২০
অনিশুবা দোজ
১১৫৭৫২২৮৬
প্রিকোসন দোজ
১২৩২৭৪২২
প্রিকোসন দোজ
২,৩৭,৭২,৯০৯
অপুনবা
১,৮৫,০৪,১১,৫৬৯
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ১১,৮৭১দা হন্থখ্রে, লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৩%দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৬%তা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,১৯৮ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৯৭,৫৬৭ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,০৮৬ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,৮১,৩৭৪ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৯.২০ (৭৯,২০,২৭,১৪২) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২২% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২৩% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813914
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৫.৭৯ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৭০ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(এপ্রিল ০৬, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৮৫,৭৯,৭৬,০২৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৫,৭০,৯০,০৭১
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৫.৭৯ (১,৮৫,৭৯,৭৬,০২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৫.৭০ (১৫,৭০,৯০,০৭১) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1813910
ত্বীৎ লিঙ্কশিং