Ministry of Home Affairs
Allocation of Funds to Security of Borders
05 APR 2022 3:04PM by PIB Delhi
Year-wise, details of funds allocated under Border Infrastructure and Management (BIM) Scheme to secure border areas of North Eastern (NE) States including Assam during the last three years are as under:- (Rs. in crores)
2019-20
2020-21
2021-22
1. Indo- China Border
72.20
42.87
249.12
2. Indo-Myanmar Border
20.00
17.38
50.00
3. Indo- Bangladesh Border*
407.07
294.87
303.18
Total
499.27
355.12
602.30
* Figures for Indo- Bangladesh Border include those for NE States and West Bengal.
The funds allocated for security of border areas of the NE States have been utilized within the stipulated time frame.
Government of India has adopted a multi-pronged approach to strengthen the security along international borders, which inter-alia includes deployment of Border Guarding Forces along the international borders, effective domination of the borders by patrolling, laying nakas, manning observation posts, vulnerability mapping and holistic review of deployment periodically, establishing new Border Outposts (BOPs), deployment of surveillance equipment, strengthening of intelligence network, erection of border fencing & floodlighting and deployment of technological solutions in non-feasible areas like riverine gaps, etc.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Lok Sabha today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙমখৈগী সেক্যুরিতীগীদমক্তা কাইথখিবা শেন্থংশিং
05 APR 2022 3:04PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহি অহুম অসিগী মনুংদা অসাম য়াওনা নোর্থ ইস্তর্ন (এন.ই.) রাজ্যশিংগী ঙমখৈগী মফমশিং ঙাকশেন্দুনা থম্নবা বোর্দর ইনফ্রস্ত্রকচর এন্দ মেনেজমেন্ত (বি.আই.এম.) স্কীমগী মখাদা কাইথখিবা শেন্থংশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু চহিগী মতুং ইন্না মখাদা পীরি:-
(লুপা করোরদা)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১. ইন্দো-চাইনা বোর্দর
৭২.২০
৪২.৮৭
২৪৯.১২
২. ইন্দো-ম্যানমার বোর্দর
২০.০০
১৭.৩৮
৫০.০০
৩. ইন্দো-বংগ্লাদেশ বোর্দর*
৪০৭.০৭
২৯৪.৮৭
৩০৩.১৮
অপুনবা
৪৯৯.২৭
৩৫৫.১২
৬০২.৩০
*ইন্দো-বংগ্লাদেশ বোর্দরগী মশিং অদুগী মনুংদা এন.ই. রাজ্যশিং অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগীদমক্তসু য়াওরি।
এন.ই.গী রাজ্যশিংগী ঙমখৈদা লৈরিবা মফমশিংগী ঙাক শেন্নবগীদমক্তা কাইথখিবা শেন্থংশিং অদু অপীবআ মতমগ মনুংদা শিজিন্নখি।
ভারত সরকারনা ইন্তর্নেস্নেল বোর্দরশিংদা সেক্যুরিতী কনখৎহন্নবা মল্তি প্রোং এপ্রোচ অসি শিজিন্নখি, মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি ইন্তর্নেস্নেল বোর্দরশিংদা বোর্দর গার্দিং ফোর্সশিং থম্বা, পেত্রোলিং তৌদুনা, নাকাশিং থমদুনা, মেন্নিং ওবজার্ভেশন পোস্তশিং, ভলনরেবিলিতী মেপ্পিং অমসুং মতম নাইনা দিপ্লোইমেন্তকী হোলিস্তিক ওইবা রিভ্যু, অনৌবা বোর্দর আউতপোস্তশিং (বি.ও.পি.শিং) থম্বা, সর্ভিলেন্স ইক্যুইমেন্ত থম্বা, ইন্তেলিজেন্স নেতৱার্ক কনখৎহনবা , বোর্দর ফেন্সিং অমসুং ফ্লদলাইতিং য়ুংবা অমসুং লোকচপকী অহাংবা অসিনচিংবশিংগুম্বদা নন-ফীজিবল ওইবা মফমশিংদা তেক্নোলোজিকেল সোল্যুশনশিং থমদুনা বোর্দরশিংগী ইফেক্তিব দোমিনেশন লৈহনবা ।
মসি হোম এফিবর্সকী মন্ত্রী, শ্রী নিত্যানন্দা রায়না ঙসি লোক স্ভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।