কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
আর.এম.এস. ২০২২-২৩দা এম.তি. ৩৪৯১৭গী গেহু লৈখ্রে (০৩.০৪.২০২২ ফাওবা)
আর.এম.এস. ২০২২-২৩দা লুপা করোর ৭০.৩৬গী এম.এস.পি. ভেল্যু অসিদগী লৌমী ৩৫১০না কান্নবা ফংখ্রে
কে.এম.এস. ২০২১-২২দা এল.এ.তি. ৭৫০.২৯গী ফৌ লৈখ্রে (০৩.০৪.২০২২ ফাওবা)
কে.এম.এস. ২০২১-২২দা লুপা করোর ১,৪৭,০৫৫.৯৫গী এম.এস.পি. ভেল্যু অসিদগী লৌমী লাখ ১০৮.০১না কান্নবা ফংখ্রে
04 APR 2022 7:19PM by PIB Imphal
রবি মার্কেতিং সীজনদা মধ্য প্রদেশ, হরিয়ানা, পঞ্জাব অমসুং উত্তর প্রদেশ আয়রিবা রাজ্যশিং অসিদা হন্দক্তা গেহু লৈবগী থবক হৌখ্রে। ০৩.০৪.২০২২ ফাওবদা এম.তি. ৩৪৯১৭গী গেহু লৈখ্রে, মসিনা লৌমী ৩৫১০দা লুপা করোর ৭০.৩৬গী এম.এস.পি. ভেল্যুগা লোইননা কান্নবা ফংহনখ্রে।
কারিফ মার্কেতিং সীজন (কে.এম.এস.) ২০২১-২২দা লৌমীশিংদগি এম.এস.পি.দা ফ লৈবগী থবক অদু য়াম্না কোম্না পাংথোক্লি।
ফৌ লৈরিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কে.এম.এস. ২০২১-২২ , ০৩.০৪.২০২২ ফাওবদা এল.এম.তি. ৭৫০.২৯গী ফৌ লৈখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা চাউরাক্না লৌমী লাখ ১০৮.০১না লুপা করোর ,৪৭,০৫৫.৯৫গী এম.এস.পি.গা অসিদগী কান্নবা ফংখি।
আর.এম.এস. ২০২২-২৩দা গেহু লৈখিবা (০৩.০৪.২০২২ ফাওবা)/
০৪.০৪.২০২২ ফাওবদা
রাজ্য/য়ু.তি.
গেহু লৈখিবগী মশিং (এম.তি.)
কান্নখিবা লৌমীশিংগী মশিং
এম.এস.পি. ভেল্যু (লুপা করোরদা)
পঞ্জাব
৬৩
২২
০.১৩
হরিয়ানা
১৪৯১৪
৯৬৮
৩০.০৫
উত্তর প্রদেশ
০.০১
মধ্য প্রদেশ
১৯৯৩৪
২৫১৬
৪০.১৭
ভারত পুম্বগী অপুনবা
৩৪৯১৭
৩৫১০
৭০.৩৬
কে.এম.এস. ২০২১-২২দা রাজ্যগী মতুং ইন্না ফৌ লৈখিবা
(০৩.০৪.২০২২ফাওবা )/ ০৪.০৪.২০২২ ফাওবদা
রাজ্য/য়ু.তি.
ফৌ লৈখিবগী মশিং (এম.তি.)
কান্নখিবা লৌমীশিংগী মশিং
এম.এস.পি. ভেল্যু (লুপা করোরদা
অন্ধ্র প্রদেশ
৪০৫০৮৩২
৬০৮৮৩০
৭৯৩৯.৬৩
তেলঙ্গনা
৬৮৬৬০০০
১০৬২৪২৮
১৩৪৫৭.৩৬
অসাম
১৪৩৩৪২
১৯০৫৬
২৮০.৯৫
বিহার
৪৪৯০৩১৯
৬৪২২২৫
৮৮০১.০৩
চান্দিগর
২৭২৮৬
১৯৫৬
৫৩.৪৮
চত্তিসগর
৯২০১০০০
২১০৫৯৭২
১৮০৩৩.৯৬
গুজরাত
১২১৮৬৫
২৫০৮১
২৩৮.৮৬
হরিয়ানা
৫৫৩০৫৯৬
৩১০০৮৩
১০৮৩৯.৯৭
হিমাচল প্রদেশ
২৭৬২৮
৫৮৫১
৫৪.১৫
ঝারখন্দ
৬৮৪৮৭৬
১২৮৭৬৮
১৩৪২.৩৬
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৪০৫২০
৮৭২৪
৭৯.৪২
কর্নাতকা
২১৭২২০
৭২৭১৪
৪২৫.৭৫
কেরলা
৩৩৪৯৩৪
১৩০৭৭৪
৬৫৬.৪৭
মধ্য প্রদেশ
৪৫৮২৬১০
৬৬১৭৫৬
৮৯৮১.৯২
মহারাস্ত্র
১৩৩৭৮৯১
৪৭১৪৩৮
২৬২২.২৭
ওরিশা
৫৭২৪১৯৫
১২৯৩৫৪০
১১২১৯.৪২
পুদুচেরী
৩৩৪
৬৭
০.৬৬
পঞ্জাব
১৮৭২৮৩৩৫
৯৩৩২৬৩
৩৬৭০৭.৫৪
এন.ই.এফ. (ত্রিপুরা)
৩১২৫০
১৪৫৭৫
৬১.২৫
তামিল নাদু
২৯৭০৪৪০
৪২৬৬৪১
৫৮২২.০৬
উত্তর প্রদেশ
৬৫৫৩০২৯
৯৪৭৩২৬
১২৮৪৩.৯৪
‌উত্ত্রখন্দ
১১৫৬০৬৬
৫৬০৩৪
২২৬৫.৮৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
২২০০৬২০
৮৭২৮৮৯
৪৩১৩.২২
রাজস্থান
৭৩৫৭
৫৬৩
১৪.৪২
অপুনবা
৭৫০২৮৫৪৬
১০৮০০৫৫৪
১৪৭০৫৫.৯৫

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
34917 MT of Wheat procured in RMS 2022-23 (up to 03.04.2022)
3510 farmers benefitted in RMS 2022-23 with MSP value of Rs. 70.36 crore
750.29 LMT of Paddy procured in KMS 2021-22 (up to 03.04.2022)
108.01 Lakh farmers benefitted in KMS 2021-22 with MSP value of Rs. 1,47,055.95 crore
04 APR 2022 7:19PM by PIB Delhi
Procurement of wheat has recently commenced in Rabi Marketing Season 2022-23 in the States of Madhya Pradesh, Haryana, Punjab and Uttar Pradesh. A quantity of 34917 MT of wheat has been procured upto 03.04.2022 benefitting 3510 farmers with MSP value of Rs. 70.36 crore.
The paddy procurement is progressing smoothly in Kharif Marketing Season (KMS) 2021-22 at MSP from farmers.
A quantity of 750.29 LMT of Paddy has been procured in KMS 2021-22 upto 03.04.2022 in procuring States/UTs.
Till now about 108.01 Lakh farmers have been benefitted with MSP value of Rs. 1,47,055.95 crore.
Wheat Procurement in RMS 2022-23 (upto 03.04.2022)/
As on 04.04.2022
State/UT
Quantity of wheat Procurement (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
PUNJAB
63
22
0.13
HARYANA
14914
968
30.05
Uttar Pradesh
6
4
0.01
Madhya Pradesh
19934
2516
40.17
ALL INDIA TOTAL
34917
3510
70.36
State-wise Paddy Procurement in KMS 2021-22
(upto 03.04.2022)/As on 04.04.2022
State/UT
Quantity of Paddy Procurement (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
Andhra Pradesh
4050832
608830
7939.63
Telangana
6866000
1062428
13457.36
Assam
143342
19056
280.95
Bihar
4490319
642225
8801.03
Chandigarh
27286
1956
53.48
Chhattisgarh
9201000
2105972
18033.96
Gujarat
121865
25081
238.86
Haryana
5530596
310083
10839.97
Himachal Pradesh
27628
5851
54.15
Jharkhand
684876
128768
1342.36
Jammu & Kashmir
40520
8724
79.42
Karnataka
217220
72714
425.75
Kerala
334934
130774
656.47
Madhya Pradesh
4582610
661756
8981.92
Maharashtra
1337891
471438
2622.27
Odisha
5724195
1293540
11219.42
Puducherry
334
67
0.66
Punjab
18728335
933263
36707.54
NEF (Tripura)
31250
14575
61.25
Tamil Nadu
2970440
426641
5822.06
Uttar Pradesh
6553029
947326
12843.94
Uttrakhand
1156066
56034
2265.89
West Bengal
2200620
872889
4313.22
Rajasthan
7357
563
14.42
Total
75028546
10800554
147055.95