তুরিজম মন্ত্রালয়
প্রাসাদ স্কিমগী মখাদা শেমগৎ শাগৎনবগীদমক রাজ্য/য়ু.তি. ৩০দা পন্থুংফম/মফম ৬৮ খন্দোকখ্রে: শ্রী জি. কিসন রেদ্দী
01 APR 2022 4:44PM by PIB Imphal
তুরিস্তকী মফমশিং/সাইতশিং মেপ্পিং তৌবা/খন্দোকপা হায়বসি চাওখৎহন্নবগীদমক অমদি প্রমোত তৌনবগীদমক লেপ্প-লৈতনা চৎথরিবা থৌওং অমনি অমদি মসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকার/য়ু.তি. সাসনগী মরু ওইবা থৌদাংনি৷ অদুমওইনমক, তুরিজম মন্ত্রালয়না লৈবাক পুম্ববু চাওখৎহন্নবা, চাওথোকহন্নবগীদমক থীম-বেজ সর্ক্যুইত ১৫ মমিং ওইনা হায়রবদা, বুদ্ধিস্ত সর্ক্যুত, কোস্তেল সর্ক্যুইত, দেজর্ত সর্ক্যুইত, ইকো সর্ক্যুইত, হেরিতেজ সর্ক্যুইত, হেরিতেজ সর্ক্যুইত, হিমালয়ান সর্ক্যুইত, কৃষ্ণ সর্ক্যুইত, নোর্থ-ইস্ত সর্ক্যুইত, রামায়ন সর্ক্যুইত, রুরেল সর্ক্যুইত, স্পিরিচুএল সর্ক্যুইত, সুফি সর্ক্যুইত, তির্থনকর সর্ক্যুইত, ত্রাইবেল সর্ক্যুইত অমদি ৱাইল্দলাইফ সর্ক্যুইত খন্দোকখ্রে৷ মসিগীসু মথক্তা, প্রাসাদ স্কিমগী মখাদা শেমগৎ-শাগৎনবগীদমক রাজ্যশিং/য়ু.তি. ৩০দা পুন্না পন্থুংফম/সাইত ৬৮ খন্দোকখ্রে৷
মখাতানা, তুরিজম মন্ত্রালয়না ক্রুইজ, এদবেঞ্চর, মেদিকেল, ৱেলনেস, গোল্ফ, পোলো, মীতিং ইন্সেন্তিব কনফরেন্স অমসুং একজিবিসন (এম.আই.সি.ই.), ইকো-তুরিজম, ফিল্ম তুরিজম, সস্তেনেবল তুরিজম অমদি রুরেল তুরিজম চাওখৎহন্নবা অমদি য়োকখৎনবগীদমক তুরিজম মন্ত্রালয়না নিচে প্রদক্তশিং অসি খন্দোকখিবনি৷ মসিগীসু মথক্তা, তুরিজম মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিদা লৈরিবা তুরিস্তকী ওইবা মফমশিংগী পোতেন্সিয়েল অসি খঙদোক্নবগীদমক দোমেস্তিক অমদি ইন্তরনেসনেল তুরিস্ত অনিমক্কী পুক্নিং চিংশিন্নবা কেম্পেন্দশিং, ৱেবসাইত অমদি সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংগী খুৎথাংদা তুরিজম মন্ত্রালয়না মহাক্কী তোঙান তোঙানবা তুরিজমগী পন্থুংফমশিং/সাইতশিং/সর্ক্যুইতশিং অমদি তুরিজম প্রদক্তশিংবু উৎথোক্তুনা ভারতপু হোলিস্তক দেস্তিনেসন অমা ওইনা য়োকখৎলি৷
ৱারোল অসি ঙসি রাজ্য সভাদা তুরিজম মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি৷

Ministry of Tourism
68 destinations/sites have been identified in 30 States/UTs for development under the PRASHAD Scheme: Shri G. Kishan Reddy
01 APR 2022 4:44PM by PIB Delhi
Mapping/Identification of the tourist places/sites for the purpose of development and promotion is an ongoing process and is primarily the responsibility of the concerned State Government/UT Administration. However, the Ministry of Tourism has identified 15 theme-based circuits for development, spanning the entire country, which include the Buddhist Circuit, Coastal Circuit, Desert Circuit, Eco Circuit, Heritage Circuit, Himalayan Circuit, Krishna Circuit, North-East Circuit, Ramayana Circuit, Rural Circuit, Spiritual Circuit, Sufi Circuit, Tirthankar Circuit, Tribal Circuit and Wildlife Circuit. In addition, a total of 68 destinations/sites have also been identified in 30 States/UTs for development under the PRASHAD Scheme.
Further, Ministry of Tourism has also identified the following Niche Products for development and promotion like Cruise, Adventure, Medical, Wellness, Golf, Polo, Meetings Incentives Conferences & Exhibitions (MICE), Eco-tourism, Film Tourism, Sustainable Tourism and Rural Tourism. In addition, the Ministry of Tourism is promoting India as a holistic destination showcasing its various tourism destinations/sites/circuits as well as tourism products through campaigns, website and social media platforms to attract both domestic and international tourists for realising the potential of tourist places in the country.
This information was given by Minister of Tourism Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.