|
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
সেক্সুএল এসোলতকী নুপী ভিক্তিমশিংগীদমক কম্পেনসেসন স্কিম
01 APR 2022 5:40PM by PIB Imphal
ত্রাইএল কোর্ত অমনা জজমেন্ত পাস তৌবা মতমদা খোমগৎলক্লিবা ফাইনগী শরুক পুম্নমক নত্রগা শরুক খরা অদু মরাল লৈরবা মীওই অদুগী থৌশিলনা মরম ওইদুনা অৱা-চৈথেং নংলিবা মীওইশিংদা কম্পেন্সেসন পীবদা শিজিন্নবা য়াই হায়না কোদ ওফ ক্রিমিনেল প্রোসিদ্যোরগী সেক্সন ৩৫৭না পল্লি৷ ২০০৯দা, সি.আর.পি.সি.দা সেক্সন ৩৫৭এ হাপচিল্লকপদগী, রাজ্যনা পীখিবা রিহেবিলিতেতিব কম্পেন্সেসনগী কন্সেপ্ত অদু ভারতকী ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা থোক্লকখি৷ ভিক্তিমশিং অমদি মখোয়গী ইমুং মানুংগী মীওইশিংদা কম্পেন্সেসন পীনবগীদমক সেক্সন ৩৫৭এ শেমখিবনি৷ রাজ্য সরকার খুদিুংমক্না “ক্রাইমনা মরম ওইদুনা অৱা-চৈথেং নংলিবা নত্রগা শোক্লিবা ভিক্তিম অদুদা নত্রগা মঙোন্দা তাংজদুনা লৈরিবা মীওইশিংদা কম্পেন্সেসন পীনবা অমদি রিহেবিলিতেসন দরকার ওইরিবা মীওইশিংদা ফন্দশিং পীনবগী স্কিম অমা” শেম্নবসু প্রোবিজন অসিনা খঙহল্লি৷”
মথক্তা হায়রিবা স্তেত্যুতরী ইনকোর্পোরেসন অদুগা মরী লৈননা, রাজ্য অয়াম্বনা মখোয় মশা মশাগী ভিক্তিম কম্পেন্সেসন স্কিমশিং শেমখ্রে৷ সিনারিও মরি (i) মীওই অমবু মরাল লৈরে হায়না জজমেন্ত পীবা মতমদা (ii) মীওই অমবু মরাল লৈত্রে হায়না জজমেন্ত পীবা মতমদা (iii) মরাল শিরিবা মীওই অদু দিসচার্জ তৌখিবা মতমদা (iv) আইননা য়াদবা থবক তৌরিবা মীওই অদুগী লংলা লংজিন নত্রগা খন্দোকপা ঙমদ্রবা মতমদা সি.আর.পি.সি. সেক্সন ৩৫৭এগী মখাদা শেমখিবা স্কিমশিংনা কম্পেন্সেসন পীগনি৷
ভিক্তিম কম্পেন্সেসনগী প্রোসেস অসি মেথর্দ অনিগী খুৎথাংদা পাংথোক্লি৷ অহানবদা, কেস অদুনা রাজ্য সরকারনা শেমখিবা স্কিমগী মখাদা পীগদৌরিবা কম্পেন্সেসনগী চাং অদু লেপ্প য়াবনা দিস্ত্রিক লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (দি.এল.এস.এ.) নত্রগা স্তেত লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (এস.এল.এস.এ.)দা রিকম্মেন্দেসন শেম্ননবা ত্রাইএল কোর্ততা হেন্না শক্তি পীরি৷ করিগুম্বা মতমদা সি.আর.পি.সি.গী সেক্তর ৩৫৭কী মখাদা পীরিবা কম্পেন্সেসন অদুনা রিহেবিলিতেসনগীদমক মতিক চাদ্রবা মতমদা ত্রাইএল কোর্ত অদুনসু রিকম্মেন্দেসন শেম্বা য়াই৷ অনিশুবদা, আইননা য়াদবা থবক তৌরিবা মীওই অদু গী লংলা লংজিন নত্রগা খন্দোকপা ঙমদ্রবা অদুবু ভিক্তিম ওইরিবা মীওই অদুবুদি খঙবা ঙম্লবদি, ভিক্তম অমদি মঙোন্দা তাংজদুনা লৈরিবা মীওইশিংনা কম্পেন্সেসন লৌনবগীদমক দি.এল.এস.এ. নত্রগা এস.এল.এস.এ.দা এপ্লিকেসন পীশিল্লকপা য়াগনি৷
দবল্যু.পি. (সি.) নম্বর ৫৬৫/২০১২দা ইকাই খুম্নরবা ভারতকী সুপ্রিম কোর্তনা থোকখিবা হুকুমগী মতুং ইন্না, সেক্সুএল এসোলত অমদি এসিদ এতেকশিংগী ভিক্তমশিংদা কম্পেন্সেসন পীনবগী মোদেল রুলশিং শেম্নবা কম্মিতী অমা শেমখি৷ হায়রিবা কম্মিতী অসিনা নুপী ভিক্তিমশিং/সেক্সুএল এসোলততা হিংহৌরবীশিং/নেসনেল লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতী (এন.এ.এল.এস.এ.)গী অতোপ্পা ক্রাইমশিংগীদমক কম্পেন্সেসন স্কিম শেমখি৷ স্তেত ভিক্তিম কম্পেন্সেসন ফন্দ অমদি সেন্ত্রেল ফন্দ নত্রনা স্কিম অসিনা নুপীশিংদা সেগ্রিগেতেদ ফন্দ অমা ওইনা ৱুমেন ভিক্তিম কম্পেন্সেসন ফন্দ অমা পীরি৷ ২০১৫গী সেন্ত্রেল ভিক্তিম কম্পেন্সেসন ফন্দ (সি.ভি.সি.এফ.) স্কিমদগী ফংলিবা শেনফম অদুবু সেন্ত্রেল ফন্দ কৌই৷ এন.এ.এল.এস.এ.গী স্কিমগা মরী লৈননা রাজ্য সরকার অয়াম্বনা মখোয়গী হৌজিক লৈরিবা ভিক্তিম কম্পেন্সেসন স্কিমশিং রিভাইস তৌখ্রে৷ কেন্দ্র সরকারনা “নির্ভয়া ফন্দ”গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সেন্ত্রেল ভিক্তিম কম্পেন্সেসন ফন্দ (সি.ভি.সি.এফ.)গী মখাদা লুপা কোতি ২০০গী ৱান তাইম গ্রান্ত-ইন-এইদ পীখ্রে, মসিনা মখোয় মখোয়গী মরী লৈনবা ভিক্তিম কম্পেন্সেসন ফন্দশিং অদু সপ্লিমেন্ত তৌরগনি৷
তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংগী স্কিমশিংগী মতুং ইন্না কম্পেন্সেসন পীবগী অমদি কাইথবগী মেথর্দ অসি তোঙাল তোঙাল্লি৷ অদুগা কম্পেন্সেসন অসি লেপ্পা মতমদা এল.এস.এ.শিংনা খ্বাইদগী চাওনা এক্তিব ওইবা থৌদাং অমা লৌরি, কম্পেন্সেসনগীদমক পীথরিবা তশেং তশেংবা শেনফম অদু রাজ্য সরকারশিংনা থম্লিবা অমদি রিলিজ তৌরিবা ফন্দশিংগী মখা পোল্লি৷ স্কিম অসিগী মখাদা কম্পেন্সেসন পীরিবা ভিক্তিমশিংগী মশিং অমদি পন্দুনা লৈরিবা এপ্লিকেসনশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সচরদা পীরি৷
ৱারোল অসি ঙসি লোক সভাদা ৱুমেন অমদি চাইল্দ দিবেলপমেন্তগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি সমৃতি জুবিন ইরানিনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি৷
******
এনেক্সচর
চহি ২০২০গী মনুংদা ফংখিবা এপ্লিকেসনশিং, কম্পেনসেসন পীখিবা অমসুং থাদোকখিবা শেনফমগী অকুপ্পা ৱারোল
(শেনফম লুপাদা)
সে. নম্বর
এস.এল.এস.এ.গী মমিং
কোর্তশিংনা রিফর তৌরকপা হিরমশিং য়াওনা ফংখিবা এপ্লিকেসনশিংগী অপুনবা মশিং
দিসপোজ তৌখিবা এপ্লিকেসনগী মশিং
কম্পেনসেসন পীখিবা
পীথোকখিবা শেনফম
নুপী
অতোপ্পশিং
সেক্সুএল
এসিদ এতেকশিং
ওফেন্সেস
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩২
৩৩
৬৮,০০,০০০
৮,০০,০০০
৪২,৫০,০০০
৬৬,০০,০০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
৩০
২২
১৮,৭০,০০০
০
১১,২০,০০০
৫০,০০,০০০
৩
অসাম
৫৬৬
৩৬৪
১,০৭,৮০,৬১৬
৮,৫০,০০০
২,৭৬,৮৫,১৩২
৭,৫১,৮৩,০০০
৪
বিহার
৭৭৬
১৮৪
২,৪৭,৩৫,০০০
২৭,০০,০০০
২,৯৮,৯৭,০০০
৪,৪৫,৩২,০০০
৫
ছত্তিশগর
৫৮০
৪৮১
৩,৭৩,৫৯,০২২
১,০০,০০০
৭৭,০৬,০১৭
২,৬২,৯৩,০০০
৬
গৱা
০
০
₹ ০
০
০
০
৭
গুজরাত
১৬০৩
৫২৬
৮,৬২,১৪,০০০
২৪,০০,০০০
২,০১,১৩,৮৩৬
১০,৭৫,৬৮,৮৩৬
৮
হরিয়ানা
২১০
২২৯
৫,১৩,৪০,০০০
১১,৪০,০০০
১,২৯,১৫,০০০
৯,১৭,৮৯,০০০
৯
হিমাচল প্রদেশ
২১০
২০৪
২,৭১,৫৭,৫০০
২৫,০০,০০০
৫,৭৫,০০০
২,৮৫,১২,৫০০
১০
জম্মু & কাশ্মীর
৫০
৫০
৯৬,৬৫,০০০
০
৬,০০,০০০
১,০২,৬৫,০০০
১১
ঝার্খন্দ
৪২০
১৫৮
৩,৪৮,৪৫,০০০
১,০০,০০০
১,২৫,২০,০০০
২,৭৩,৪৫,০০০
১২
কর্নাতকা
৪১৪
১৬৬
২,৭২,১০,০০০
৮,৮০,০০০
৮৬,৩৫,০০০
৩,৬৭,২৫,০০০
১৩
কেরলা
২৯২
১৩২
১,৯২,২০,০০০
০
২,৫০,২০,০০০
৪,৪২,৪০,০০০
১৪
মধ্য প্রদেশ
৫৯৫
৪৬৭
৪,৮২,৬৮,২০০
৪,৫০,০০০
৩,১১,৫৯,৫০০
৬,৭৯,৯৫,২০০
১৫
মহারাস্ত্র
১৪৭
৭৯
৩৫,৯৫,০০০
১,০০,০০০
৫৮,৪৯,০০০
₹ ৬০,৭৮,০০০
১৬
মনিপুর
৩৭
২৩
০
০
০
০
১৭
মেঘলায়া
১৯৪
৫৮
৫৫,৫০,০০০
০
১১,০০,০০০
৬৬,৫০,০০০
১৮
মিজোরাম
৪৮
০
০
০
০
০
১৯
নগালেন্দ
৩৫
০
০
০
০
০
২০
ওরিশা
১৩৩৯
৮১৮
১২,৪৭,১০,০০০
০
২,৫০,০৫,০০০
১১,৬৩,৩৩,৫০০
২১
পঞ্জাব
২৯৭
২৩৫
৩৯,৫১,০০৭
২৬,৬৫,০০৩
১৪,০০,০৬৩
৩,০০,২৩,০০০
২২
রাজস্থান
৮০৫
১২৩৮
১০,২৬,৭৯,০০০
৪,৫০,০০০
৭,২৩,৯২,৫০০
১৭,৫৫,২১,৫০০
২৩
সিক্কিম
৫১
৪৮
৬৯,৭৫,০০০
০
০
৬৯,৭৫,০০০
২৪
তেলঙ্গনা
১৯
১৯
২০,৫৬,৯৬৫
০
২১,০০,০০০
৪১,৫৬,৯৬৫
২৫
তমিল নাদু
৪৬৫
১৫৭
৮৬,২৭,০০০
০
১,৪৭,৯৯,০০০
১,৯৩,৮৩,০০০
২৬
ত্রিপুরা
২৯
৪২
৮৭,৭৫,০০০
০
২৫,০০০
৪৫,০০,০০০
২৭
উত্তর প্রদেশ
৪৯
৪৯
৩৮,৩৫,০০০
৪,৯৫,০০০
২৭,৫০,০০০
৭০,৮০,০০০
২৮
উত্তরাখন্দ
৩৪
৪০
৫৪,৬৫,০০০
০
৬,৭৫,০০০
৫৩,৯০,০০০
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩৬৯
২৪৪
২,৯০,৮০,০০০
৪০,৫০,০০০
৩৫,০০,০০০
২,৩৬,৫০,০০০
৩০
চান্দিগর য়ু.তি.
২০
৯
১৪,০০,০০০
০
৩০,৪০,০০০
১২,৫৪,০০০
৩১
দাদ্রা & নগর হভেলি
২
২
৪,০০,০০০
০
০
৪,০০,০০০
৩২
দামন & দিউ
৩
৩
৮,৩৫,০০০
০
০
৮,৩৫,০০০
৩৩
দিল্লী
১৩৯৩
১৪৫৩
৬,৯৭,৩৭,০০০
৩৬,৭৫,০০০
৩৮,৮৯,৮৪,৫০০
৪৬,২৩,৯৬,৫০০
৩৪
লক্ষদ্বীপ
০
০
০
০
০
০
৩৫
পুদুচেরী
১৪
৬
৩০,০০,০০০
০
০
২০,৫০,০০০
৩৬
অপুনবা
১১১২৮
৭৫৩৯
৭৬,৬১,৩৫,৩১০
২,৩৩,৫৫,০০৩
৭০,৩৮,১৬,৫৪৮
১,৪৪,৪৭,২৫,০০১
চহি ২০২১গী মনুংদা ফংখিবা এপ্লিকেসনশিং, কম্পেনসেসন পীখিবা অমসুং থাদোকখিবা শেনফমগী অকুপ্পা
( শেনফম লুপাদা)
সে. নম্বর
এস.এল.এস.এ.গী মমিং
কোর্তশিংনা রিফর তৌরকপা হিরমশিং য়াওনা ফংখিবা এপ্লিকেসনশিংগী অপুনবা মশিং
দিসপোজ তৌখিবা এপ্লিকেসনগী মশিং
কম্পেনসেসন পীখিবা
নুপী
অতোপ্পশিং
সেক্সুএল ওফেন্সশিং
এসিদ এতেকশিং
কোর্তনা রিফর তৌরকপা এপ্লিকেসন
ভিক্তিমশিংনা ফাইল তৌবা অমদি পুলিস/এদমিনিস্ত্রেসন/অতোপ্পা এজেন্সীশিংনা ফোরৱার্দ/রিফর তৌরকপা এপ্লিকেসন
ইন্তরিম দিস্পোজেলগীদমক
ফাইনেল দিস্পোজেলগীদমক
ভিক্তিমশিংগী মশিং
শেনফম
ভিক্তিমশিংগী মশিং
শেনফম
ভিক্তিমশিংগী মশিং
শেনফম
আন্ধ্র প্রদেশ
৭২
১২
৪৯
৫৮
৩২
৭৫
১,১০,৫৫,০০০
২
৪,০০,০০০
৩৩
৬,২৫,৭০,০০৭
অরুনাচল প্রদেশ
৫
৪০
১৯
১
৮
১
৫,০০,০০০
-
০
১৩
৬৩,০০,০০০
অসাম
২৭৩
৩৯০
৬৫৯
১৭৭
৩১২
২৩৮
৩,৫৫,৫৭,৫০০
৮
১৬,৫০,০০০
২২২
৫,২৯,৬২,৫০০
বিহার
৫০৪
৫৭৪
৭২০
৩৫৩
৩৮৯
৫০৩
১১,৪৭,৭৪,৫০০
৩১
৯২,৫০,০০০
১৩৫
২,৯৪,৭৫,০০০
ছত্তিশগর
৬৩৩
১,৩০৪
৯৬১
৫১০
৬২০
৬৪১
১২,২৯,৮০,৭৯৫
-
০
১৩৭
১,৯১,৭৪,০০০
গৱা
৪
২০
-
-
২০
৩
৬,৫০,০০০
গুজরাত
৫৬৪
৮৮০
১,২৪৬
৯২২
২৭৪
৭৮৯
১৪,৫০,৭৫,০০০
৬
৬,৪০,০০০
২১৪
৩,৬৬,০৪,৭৮৬
হরিয়ানা
২৭৯
৪৪
৫৩
১০১
২৪১
৩১১
৮,২৭,৯৫,০০০
৪
১৫,০০,০০০
৫২
৮৯,২৫,০০০
হিমাচল প্রদেশ
৫৯
১১৭
৪৫
১৪১
৩৫
১২২
১,৮৭,৭৫,০০০
৪
১৯,০০,০০০
৪৪
৩১,১৫,০০০
ঝার্খন্দ
২৩৭
২৪৩
৯৯১
৮৯
৩৯৯
২৪০
৭,৬৭,৬৩,৫০০
৩
১০,০০,০০০
১৮৪
৩,২৮,৪৭,০০০
কর্নাতকা
২৮৯
১৯৮
১,৪৬৯
৪২
৮১৫
২২৫
৫,৯৫,০৮,০০০
১
৬,০০,০০০
১০৯
২,৮৪,৭২,০০০
কেরলা
২১৮
৪৮
৪৫৩
২৮
৮১
৫৮
১,৮১,৪০,০০০
৭
৭,০০,০০০
৪১
১,১৬,৭৬,০০০
মধ্য প্রদেশ
৪৬৭
৩৫৪
৬৭৩
৬৯
৮৫৬
৪৫৪
৫,৬২,০৬,৮০০
১৬
১৪,৭৫,০০০
২০৪
২,৩৬,৩১,৫০০
মহারাস্ত্র
১১২
৩,৪৫৮
৫,১৯৩
১,৭৫৮
১,৫৯১
১,৫৫৮
১৩,২৪,২২,০০০
৭
১৩,০০,০০০
১৯০
১,২৩,২৯,৫০০
মনিপুর
২০
৭
১১
৫
৬
১১
৭৩,৫০,০০০
-
০
৩
১৫,০০,০০০
মেঘলায়া
৮২
৭৬
৮৪
৩৫
১৭
৪৪
৬৩,২৫,০০০
-
০
৮
৯,৫০,০০০
মিজোরাম
২২
১২
৩৪
-
-
২৫
১,১২,৫০,০০০
-
০
৯
৫,৮৫,০০০
নগালেন্দ
৩
২৪
২৭
-
২৯
-
০
-
০
-
০
ওরিশা
৩২৮
১,৬৩০
২,০৯৫
১,৬০৯
৪১৪
১,০৩৭
৫০,৪৯,৬৯,০০০
১২
২৮,২৫,০০০
৩১০
৮,০০,৩৫,০০০
পঞ্জাব
১৭৪
২৮৮
২৮২
৭৫
৩০৫
১৪৯
৪,৯৫,৫০,৫০০
১১
২৪,৮৫,৭৯৩
১৬৮
২,২১,০৮,৩৩৪
রাজস্থান
৮৮৬
৯৯৭
৫১১
৯৩৫
৭০০
৬৮০
১৩,৯৬,৫৫,০০০
৩
৩,৬৭,০০০
৭৪০
৮,০২,০৬,০০০
সিক্কিম
৬০
২
-
৪৮
১৪
৫
৮,৭০,০০০
-
০
৫৭
৪৬,৯০,০০০
তমিল নাদু
৮১
৫৭২
৮৯১
৯৫
১৫৫
৪২
৭১,৭০,০০০
১৬
১২,০২,০০০
১৪০
১,৫৮,৬৩,৩৪৬
তেলঙ্গনা
৮১
৮
৩৩
১০
৪১
৩৯
১,০২,৬০,০০০
২
৩,০০,০০০
৮
২৯,৩১,০০০
ত্রিপুরা
১৯
২৯
৩৪
১
৫৭
৫২
১,৩৭,২৫,০০০
১
৫,০০,০০০
৫
৪,০০,০০০
উত্তর প্রদেশ
২৩৪
২১২
৮৯২
৩১
২০৬
৬৭
১,০৫,৬০,০০০
২
৪,০০,০০০
৪১
৬৫,৮৪,২৫০
উত্তরাখন্দ
৯০
৩৯
৩৯
২৮
৭৪
৯৪
১,৭৯,৪০,৫০০
১
১,৭০,০০০
১৭
২৫,৩৩,০০০
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৪০
২৭৩
৪১৩
৮৭
১৩৯
১৩৪
২১,৪০,৮০,০০০
২০
৫৭,৫০,০০০
৩৫
৭৭,৭৫,০০০
এ & এন ইথৎশিং
৩
১৫
-
-
-
১৮
৬,০০,০০০
-
০
-
০
চান্দিগর
৯
২১
১৬
২
৯
৯
৩০,০০,০০০
-
০
২
১৩,০০,০০০
দি & এন হভেলি
১
২
১
-
২
২
৮,০০,০০০
-
০
-
০
দামন & দিউ
৪
-
-
-
৪
৩
৪,০০,০০০
-
০
১
১,০০,০০০
দিল্লী
১,১৬২
৭৪৮
১,২৪৫
৬২১
৯৮৫
৫৬৫
৮,০২,৯৪,০৭১
৪
৭,০০,০০০
১,০৮৮
২১,৯২,৩০,৮২৯
জম্মু & কাশ্মীর
১৬
৩৩
২৯
২০
১৭
৩৮,৩৭,৫০০
১
২,০০,০০০
২
২,৫০,০০০
লক্ষদ্বীপ
-
-
-
-
-
-
০
-
০
-
০
লদাখ
১
১
-
-
১
০
-
০
১
০
পুদুচেরী
৮
-
৭
-
২
৮
২৯,৫০,০০০
-
০
-
০
অপুনবা
৭,১৩৯
১২,৬৭১
১৯,১৭৬
৭,৮৫১
৮,৮৩২
৮,২২০
১,৯৬,০৭,৮৯,৬৬৬
১৬২
৩,৫৩,১৪,৭৯৩
৪,২১৩
৭৭,৫১,২৪,০৫২
| |
নোত: ২০২০ মমাংগী দেতা ফংদে।

Ministry of Women and Child Development
Compensation Scheme For Women Victims Of Sexual Assault
01 APR 2022 5:40PM by PIB Delhi
Section 357 of the Code of Criminal Procedure provides that a Trial Court, when passing Judgment, may order the whole or any part of the fine recovered to be utilized inter-alia for payment of compensation to the persons who have suffered an injury due to the acts of the convict. In 2009, with the introduction of Section 357A in the CrPC, the concept of rehabilitative compensation paid by the State emerged in the criminal justice system of India. Section 357A was incorporated to specifically provide for compensation to victims and their family members. The provision also mandated every State Government to frame “a scheme for providing funds for the purpose of compensation to the victim or his dependents who have suffered loss or injury as a result of the crime and who, require rehabilitation.”
Pursuant to the above-said statutory incorporation, most of the States have formulated their respective Victim Compensation Schemes. Compensation can be granted under the schemes enacted under section 357A CrPC in four scenarios: (i) in case of Conviction, (ii) in case of Acquitta, (iii) when accused is discharged, and (iv) when the offender is neither traced nor identified.
The process of Victim Compensation is set into motion through two methods. Firstly, the trial court is empowered to make recommendation to the District Legal Services Authority (DLSA) or State Legal Services Authority (SLSA), as the case may be, to decide quantum of compensation to be awarded under the scheme framed by the State Government. The trial court can also make a recommendation in case it is satisfied that the compensation awarded under section 357 of CrPC is not adequate for rehabilitation. Secondly, in cases where the offender is neither traced nor identified, but the victim is identified, the victim and his dependents may make an application to the DLSA or SLSA for award of compensation. On receiving such an application, the DLSA or SLSA has to conduct an enquiry and to award adequate compensation within two months.
Pursuant to the directions of Hon’ble Supreme Court of India in W.P. (C) No. 565/2012, a committee was set up to prepare Model Rules for Victim Compensation for sexual offences and acid attacks. The said Committee formulated the Compensation Scheme for Women Victims/ Survivors of Sexual Assault/ other crimes of National Legal Services Authority (NALSA). The scheme provides for a Women Victim Compensation Fund which is a segregated fund for disbursement for women victim, out of State Victim Compensation Fund and Central Fund. The Central Fund means the contribution received from Central Victim Compensation Fund (CVCF) Scheme, 2015. Many of the State Governments have revised their existing Victim Compensation Schemes in accordance with the NALSA’s scheme. Central Government has provided one time grant-in-aid of Rs. 200 Crores under Central Victim Compensation Fund (CVCF) to States / UTs under “Nirbhaya Fund” to supplement their respective Victim Compensation Funds.
The method of awarding and disbursing the compensation differs as per the Schemes of different States. While the LSAs mostly have an active role in determination of compensation, the actual disbursal of the awarded compensation depends on the funds maintained and released by the State Governments. The details indicating the number of the victims provided compensation under the scheme and applications pending are at Annexure.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Lok Sabha today.
*****
AS
ANNEXURE
Details of Applications received, compensation awarded and amount disbursed during the year, 2020
(Amount in Rs.)
S. No.
Name of SLSA
Total No. of Applications received including matters referred by the Courts
Number of applications disposed
Compensation awarded
Amount disbursed
Women
others
Sexual
Acid attacks
offences
1
Andhra Pradesh
32
33
68,00,000
8,00,000
42,50,000
66,00,000
2
Arunachal Pradesh
30
22
18,70,000
0
11,20,000
50,00,000
3
Assam
566
364
1,07,80,616
8,50,000
2,76,85,132
7,51,83,000
4
Bihar
776
184
2,47,35,000
27,00,000
2,98,97,000
4,45,32,000
5
Chhattisgarh
580
481
3,73,59,022
1,00,000
77,06,017
2,62,93,000
6
Goa
0
0
₹ 0
0
0
0
7
Gujarat
1603
526
8,62,14,000
24,00,000
2,01,13,836
10,75,68,836
8
Haryana
210
229
5,13,40,000
11,40,000
1,29,15,000
9,17,89,000
9
Himachal Pradesh
210
204
2,71,57,500
25,00,000
5,75,000
2,85,12,500
10
Jammu & Kashmir
50
50
96,65,000
0
6,00,000
1,02,65,000
11
Jharkhand
420
158
3,48,45,000
1,00,000
1,25,20,000
2,73,45,000
12
Karnataka
414
166
2,72,10,000
8,80,000
86,35,000
3,67,25,000
13
Kerala
292
132
1,92,20,000
0
2,50,20,000
4,42,40,000
14
Madhya Pradesh
595
467
4,82,68,200
4,50,000
3,11,59,500
6,79,95,200
15
Maharashtra
147
79
35,95,000
1,00,000
58,49,000
₹ 60,78,000
16
Manipur
37
23
0
0
0
0
17
Meghalaya
194
58
55,50,000
0
11,00,000
66,50,000
18
Mizoram
48
0
0
0
0
0
19
Nagaland
35
0
0
0
0
0
20
Odisha
1339
818
12,47,10,000
0
2,50,05,000
11,63,33,500
21
Punjab
297
235
39,51,007
26,65,003
14,00,063
3,00,23,000
22
Rajasthan
805
1238
10,26,79,000
4,50,000
7,23,92,500
17,55,21,500
23
Sikkim
51
48
69,75,000
0
0
69,75,000
24
Telangana
19
19
20,56,965
0
21,00,000
41,56,965
25
Tamil Nadu
465
157
86,27,000
0
1,47,99,000
1,93,83,000
26
Tripura
29
42
87,75,000
0
25,000
45,00,000
27
Uttar Pradesh
49
49
38,35,000
4,95,000
27,50,000
70,80,000
28
Uttarakhand
34
40
54,65,000
0
6,75,000
53,90,000
29
West Bengal
369
244
2,90,80,000
40,50,000
35,00,000
2,36,50,000
30
Chandigarh UT
20
9
14,00,000
0
30,40,000
12,54,000
31
Dadra & Nagar Haveli
2
2
4,00,000
0
0
4,00,000
32
Daman & Diu
3
3
8,35,000
0
0
8,35,000
33
Delhi
1393
1453
6,97,37,000
36,75,000
38,89,84,500
46,23,96,500
34
Lakshadweep
0
0
0
0
0
0
35
Puducherry
14
6
30,00,000
0
0
20,50,000
36
TOTAL
11128
7539
76,61,35,310
2,33,55,003
70,38,16,548
1,44,47,25,001
Details of Applications received, compensation awarded and amount disbursed during the year, 2021
( Amount in Rs.)
Name of SLSA
Applications received
Pending applications as on 01.01.2021
Number of applications disposed
Compensation awarded
Women
Others
Sexual offences
Acid attacks
Application referred by the Court
Application filed by Victims and forwarded/ referred by Police/Admn./ Other Agencies
For Interim Disposal
For final Disposal
No. of Victims
Amount
No. of Victims
Amount
No. of Victims
Amount
Andhra Pradesh
72
12
49
58
32
75
1,10,55,000
2
4,00,000
33
6,25,70,007
Arunachal Pradesh
5
40
19
1
8
1
5,00,000
-
0
13
63,00,000
Assam
273
390
659
177
312
238
3,55,57,500
8
16,50,000
222
5,29,62,500
Bihar
504
574
720
353
389
503
11,47,74,500
31
92,50,000
135
2,94,75,000
Chhattisgarh
633
1,304
961
510
620
641
12,29,80,795
-
0
137
1,91,74,000
Goa
4
20
-
-
20
3
6,50,000
Gujarat
564
880
1,246
922
274
789
14,50,75,000
6
6,40,000
214
3,66,04,786
Haryana
279
44
53
101
241
311
8,27,95,000
4
15,00,000
52
89,25,000
Himachal Pradesh
59
117
45
141
35
122
1,87,75,000
4
19,00,000
44
31,15,000
Jharkhand
237
243
991
89
399
240
7,67,63,500
3
10,00,000
184
3,28,47,000
Karnataka
289
198
1,469
42
815
225
5,95,08,000
1
6,00,000
109
2,84,72,000
Kerala
218
48
453
28
81
58
1,81,40,000
7
7,00,000
41
1,16,76,000
Madhya Pradesh
467
354
673
69
856
454
5,62,06,800
16
14,75,000
204
2,36,31,500
Maharashtra
112
3,458
5,193
1,758
1,591
1,558
13,24,22,000
7
13,00,000
190
1,23,29,500
Manipur
20
7
11
5
6
11
73,50,000
-
0
3
15,00,000
Meghalaya
82
76
84
35
17
44
63,25,000
-
0
8
9,50,000
Mizoram
22
12
34
-
-
25
1,12,50,000
-
0
9
5,85,000
Nagaland
3
24
27
-
29
-
0
-
0
-
0
Odisha
328
1,630
2,095
1,609
414
1,037
50,49,69,000
12
28,25,000
310
8,00,35,000
Punjab
174
288
282
75
305
149
4,95,50,500
11
24,85,793
168
2,21,08,334
Rajasthan
886
997
511
935
700
680
13,96,55,000
3
3,67,000
740
8,02,06,000
Sikkim
60
2
-
48
14
5
8,70,000
-
0
57
46,90,000
Tamil Nadu
81
572
891
95
155
42
71,70,000
16
12,02,000
140
1,58,63,346
Telangana
81
8
33
10
41
39
1,02,60,000
2
3,00,000
8
29,31,000
Tripura
19
29
34
1
57
52
1,37,25,000
1
5,00,000
5
4,00,000
Uttar Pradesh
234
212
892
31
206
67
1,05,60,000
2
4,00,000
41
65,84,250
Uttarakhand
90
39
39
28
74
94
1,79,40,500
1
1,70,000
17
25,33,000
West Bengal
140
273
413
87
139
134
21,40,80,000
20
57,50,000
35
77,75,000
A & N Islands
3
15
-
-
-
18
6,00,000
-
0
-
0
Chandigarh
9
21
16
2
9
9
30,00,000
-
0
2
13,00,000
D & N Haveli
1
2
1
-
2
2
8,00,000
-
0
-
0
Daman & Diu
4
-
-
-
4
3
4,00,000
-
0
1
1,00,000
Delhi
1,162
748
1,245
621
985
565
8,02,94,071
4
7,00,000
1,088
21,92,30,829
Jammu & Kashmir
16
33
29
20
17
38,37,500
1
2,00,000
2
2,50,000
Lakshadweep
-
-
-
-
-
-
0
-
0
-
0
Ladakh
1
1
-
-
1
0
-
0
1
0
Puducherry
8
-
7
-
2
8
29,50,000
-
0
-
0
Total
7,139
12,671
19,176
7,851
8,832
8,220
1,96,07,89,666
162
3,53,14,793
4,213
77,51,24,052
Note: Data prior to 2020 is not available.