নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নুপী এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংদা ফাইনান্সিএল পেকেজ
01 APR 2022 5:41PM by PIB Imphal
সরকার অসিনা ভারত্তা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী শাফু অসিবু লান্থেংননবা আত্মা নির্ভর ভারত পেকেজগী মখাদা পুক্নিং থৌগৎপগী থোংদা নুপীশিং অমসুং অতৈ এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংগী য়েংলগা মতেং পীনবা অমসুং ঙাকপি-শেনবিনবা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎলি। পেকেজ অসিদা ইকোনোমীগী সেক্তর কয়া অমগী স্কীমশিং য়াওরি অমসুং সেক্তর কয়া অমদা শাফু পীরিবা স্কীমশিংসু য়াওরি। নুপী এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিং অমসুং এম.এস.এম.ই.শিং ঙাক-শেন্নবা লৌখৎপা অখন্নবা খোঙথাংশিং মখাদা পীরি:
১. এম.এস.এম.ই.শিং য়াওনা ব্যুজিনেসশিংগী লুপা করোর লাখ ৩গী ইমর্জেন্সী ৱার্কিং কেপিতেলগী খুদোংচাবা
২. ৱাখলগী অৱাবা লৈরবা এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক লুপা করোর ২০,০০০গী শেন্দোল হন্থবা
৩. ফন্দগী এম.এস.এম.ই.গী ফন্দগী খুৎথাংদা লুপা করোর ৫০,০০০গী ইক্বুইতী ইনফ্যুজন
৪. এম.এস.এম.ই.গী অনৌবা ৱাহন্থোক অমসুং এম.এস.এম.ই.গীদমক অতৈ খোঙথাংশিং
৫. মাইক্রো ফুদ এন্তরপ্রাইসেস (এম.এফ.ই.) শেম্বগী লুপা করোর ১০,০০০গী স্কীম
৬. মুদ্রা লোনীশিংদা লুপা করোর ১৫০০ কোমথোকপা
৭. এম.এস.এম.ই., ব্যুজিনেসশিং, মুদ্রা পুরীবশিং অমসুং মীওইশিংগী ইমর্জেন্সী ক্রেদিত লাই গুরেন্তী স্কীম (ই.সি.এল.জি.এস.)
৮. স্ত্রীদ ভেন্দরশিংগীদমক লুপা করোর ৫০০গী ক্রেদিৎকী খুদোংচাবা
৯. প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী মখাদা, (চাওরাক্না) নুপী একাউন্দ হোল্দরশিং (প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা) অপুনবা করোর ২০.৪০ অমা এক্স-গ্রেসিয়া ওইনা থা অমদা লুপা ৫০০ থা অহুম পীরি
১০. সেলফ হেলপ গ্রুপশিং (এস.ঐচ.জি.শিং)গী , কোলেতরেল য়াওদবা পৈশী পুথোকপা অসি লুপা লাখ ১০গী অকক্নবদগী লুপা লাখ ২০ হেনগৎতুনা এস.ঐচ.জি.শিং লাখ ৬৩গী খুৎথাংদা নুপীশিংগীদমক শিল্লি, হায়রিবা অসিনা ইমুং করোর ৬.৮৫ মতেং ফংলি।
ই.সি.এল.জি.এস.কী মখাদা ২৮.০২.২০২২ ফাওবদা, নুপী বেনিফিসরী লাখ ৮১.১৮লোনগী গরেন্তীশিং পীরি। রাজ্য-খায়না পীবা মরীক চুম্বা এনেকচরদা লৈরে।
মসিগী পাউ অসি ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতী জুবিন ইরানীনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
*****
এনেকচর
ই.সি.এল.জি.এস.কী মখাদা লোনগীদমক নুপী বেনিফিসরীশিংদা গরেন্তী পীখিবা রাজ্য-খায়না পীবা মরীক চুম্বা
সে: ন:
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
গরেন্তী পীখিবগী মশিং
গরেন্তী পীখিবগী লোনগী শেনফম
(করোরদা)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর
২৭৬
১০.১১
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৮২২১
৯৮৭.৪৭
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫০৬
১৮.৪৬
৪
আসম
৪৬০৭৯০
৬২৩.৩৯
৫
বিহার
৬৫৮৫৯৪
৬৭১.৪৫
৬
চান্দিগর
১৩৪০
২৮.৬২
৭
ছত্তিসগর
১২৬৬২১
২৮৪.৩৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫৯৯
৩১.২৬
৯
দমন অমলুং দিয়ু
১১৭
৩.৪০
১০
দিল্লী
৩১৭৬৬
৫৫০.৫২
১১
গোৱা
৩৭৯১
১৮৮.২২
১২
গুজরাত
১৮১৪৮১
১০৯১.৮৬
১৩
হারিয়ানা
৯৪৫৮৭
৫৬৫.৬৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৪৩৬
১০৮.৮১
১৫
জম্মু অমসুং কশ্মির
৪২৪০
১০২.৮৯
১৬
ঝর্খন্দ
২০৫৭৩৩
২৭১.৭০
১৭
কর্নাতকা
৬৪৯০০৬
১৩৪৫.৩২
১৮
কেরলা
৪০৫৮১০
৮০৫.৬৬
১৯
লদাখ
১৭১
৭.৫২
২০
লক্স্যা দীপ
৪৯
০.১৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৩৬৫৪৩৯
৭৫৬.৭৬
২২
মহারাস্ত্র
৬৬৭৫৩৬
২০৯৮.৬
২৩
মনিপুর
৬৭৪৭
১৪.৪৮
২৪
মেঘালয়
৭২১০
২৯.৭৭
২৫
মিজোরম
২২৯০
১৭.৭৮
২৬
নাগালেন্দ
৫৫১৭
১৩.৮৬
২৭
ওরিশা
৭৯৬৯৬৩
৮৩২.৮৯
২৮
পোন্দিচরী
১৬৪২৭
৮৪.৯৮
২৯
পঞ্জাব
৮৮৪২৭
৩৭৭.৭৩
৩০
রাদস্থান
৩৩৮০৮৫
১০১০.৭২
৩১
সিক্কিম
৪৬৫৯
২০.৫৪
৩২
তামিল নাদু
৫৫৪০৭৭
২৭৩৬ .৯
৩৩
তেলঙ্গনা
২৫৭৯৬
৭৩১.২৩
৩৪
ত্রিপুরা
৫২৬১৩
৮৭.৫৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪৩৯৩৬০
১২৬৯.৫১
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গাল
১৭৯৮৮২৪
২৩০১.৮৪

Ministry of Women and Child Development
Financial Package To Women Entrepreneurs
01 APR 2022 5:41PM by PIB Delhi
The Government has taken several initiatives to support and protect the interest of women and other entrepreneurs through stimulus given under Aatma Nirbhar Bharat Packages to combat the impact of the COVID-19 pandemic in India. The packages comprise of schemes for various sectors of the economy and also schemes having impact across sectors. The specific initiatives taken to protect women entrepreneurs and MSMEs are as under:
1. Rs. 3 lakh crore Emergency Working Capital Facility for Businesses, including MSMEs
2. Rs. 20,000 crore Subordinate Debt for Stressed MSMEs
3. Rs. 50,000 crore equity infusion through MSME Fund of Funds
4. New Definition of MSME and other Measures for MSME
5. Rs. 10,000 crore scheme for formalisation of Micro Food Enterprises (MFE)
6. Relief of Rs. 1500 crore to MUDRA loanees
7. Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) for MSMEs, businesses, MUDRA borrowers and individuals
8. Rs. 5000 crore Credit facility for Street Vendors.
9. Under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, a total of 20.40 crores (approx) women account holders (Pradhan Mantri jan Dhan Yojana) were given an ex-gratia of Rs. 500 per month for three months.
10. For Self-Help groups (SHGs), limit of collateral free lending was increased from Rs.10 lakhs to Rs. 20 lakhs for women organized through 63 lakhs SHGs, who supported 6.85 crore households.
Under the ECLGS Scheme as on 28.02.2022, 81.18 lakhs women beneficiaries have been provided guarantees for loan. The State-wise details are at Annexure.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in Lok Sabha today.
*****
Annexure
State-wise details of women beneficiaries provided guarantees for loan under ECLGS
Sl. No.
States/UTs
No. of Guarantees Issued
Loan Amount Guaranteed
(In crore)
1
Andaman & Nicobar
276
10.11
2
Andhra Pradesh
88221
987.47
3
Arunachal Pradesh
506
18.46
4
Assam
460790
623.39
5
Bihar
658594
671.45
6
Chandigarh
1340
28.62
7
Chhattisgarh
126621
284.34
8
Dadra & Nagar Haveli
599
31.26
9
Daman & Diu
117
3.40
10
Delhi
31766
550.52
11
Goa
3791
188.22
12
Gujarat
181481
1091.86
13
Haryana
94587
565.64
14
Himachal Pradesh
8436
108.81
15
Jammu & Kashmir
4240
102.89
16
Jharkhand
205733
271.70
17
Karnataka
649006
1345.32
18
Kerala
405810
805.66
19
Ladakh
171
7.52
20
Laksha Deep
49
0.16
21
Madhya Pradesh
365439
756.76
22
Maharashtra
667536
2098.6
23
Manipur
6747
14.48
24
Meghalaya
7210
29.77
25
Mizoram
2290
17.78
26
Nagaland
5517
13.86
27
Orissa
796963
832.89
28
Pondicherry
16427
84.98
29
Punjab
88427
377.73
30
Rajasthan
338085
1010.72
31
Sikkim
4659
20.54
32
Tamilnadu
554077
2736 .9
33
Telangana
25796
731.23
34
Tripura
52613
87.55
35
Uttar Pradesh
439360
1269.51
36
West Bengal
1798824
2301.84