হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
২০২২গী এপ্রিল ১দা পাংথোক্কদবা প্রধান মন্ত্রীগী পরিক্সা পে চর্চাদা ওরিশাদগী মহৈরোই লিশিং মঙা মুক্না ভর্চুৱল ওইবা মওংদা শরুক য়ারগনি
পি.এম.না নই দিল্লীদা তাল্কাতোরা স্তেদিয়মদগী হাইব্রিদ মোদতা মহৈরোইশিং, ওজাশিং, অহল-লমনশিংগা ৱারী-ৱাতাই শানরগনি
অহানবা ওইনা, লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী রাজ ভৱনশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়ারগনি
ক্রিয়েতিব রাইতিংগী খুত্থাংদা ওরিশাদগী খনগৎলবা পার্তিসিপেন্ত ৫৬দা অখন্না পরিক্সা পে চর্চা কিৎ খুদোল তৌরগনি
30 MAR 2022 6:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা এপ্রিল ১দা নই দিল্লীগী তাল্কাতোরা স্তেদিয়মদা হাইব্রিদ মোদতা পরিক্সা পে চর্চাগী ৫শুবা এদিশনদা মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমসুং অহল-লমনশীংগা ৱারী-ৱাতাই শানরগনি।
মমাংদা নিংথৌকাবা নিমিত্তা, নই দিল্লীদগী পরেক্সা পে চর্চা ২০২২গী মতাংদা প্রেসস কনফরেন্স অমদা ৱা ঙাংলদুনা, কেনদ্রগী এজুকেশন মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা পি.পি.সি. ২০২২বু মীয়ামগী খোংজং অমা ওইহন্নবা হায়খি। মন্ত্রী অসিনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংগী রাজ ভাৱনশিংনা প্রোগ্রাম অসিদা ভর্চুৱল ওইনা শরুক য়ারগনি অমসুং খনগৎলবা মহৈরোইশিং অদু রাজ্যগী গোবর্নরশিংনা অখন্নবা কিৎশিং পীরগনি হায়নসু খঙহল্লকখি।
২১শুবা চহি চাগী নোলেজদা য়ুমফম ওইবা ইকোনোমী শেম্বদা পি.পি.সি.গুম্বা অনৌবা খোংথাংশিং অসিগী মরু ওইবা অদু পল্লদুনা, শ্রী প্রধাননা হায়খি মদুদি পি.পি.সি. অসি প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোইশিংগা হকথেংননা ৱারী শানবগী ফোর্মল ওইবা ইনস্তিত্যুশন অমা ওইরক্লি।
শ্রী প্রধাননা নই দিল্লীদা পাংথোকখিবা মহাক্কী প্রেস কনফরেন্স অদুদা পরিক্সা পে চর্চা অসি নহারোলশিংগীদমক্তা স্ত্রেস লৈতবা এতমোসফিয়র অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রী , শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা শেমখিবা অচৌবা খোংজং- ‘একজাম ৱারিয়র্স’কী শরুক অমনি। মসিগী খোংজং অসি অঙাং খুদিংমক্কী মশা-মশাগি ওইবা তোপ-তোপ্পা মগুনশিং অদুবু মতিং ফুদোকপা ঙমগদবা এনভাইরনমেন্ত অমা শেমগৎনবা মহৈরোইশিং, অহল-লমনশিং, ওজাশিং অমসুং খুনাই অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিন্ননবা পি.এম.না হোৎনরিবশিং অদুগী হোৎনজমন্না থৌগৎলিবনি।
“ওরিশাদগী মহৈরোই ২৬০০০, ওজা ৫০০০ অমসুং অহল-লমন ১২০০ মুক্না ভর্চুৱল ওইনা প্রোগ্রাম অদুদা শরুক য়ারগনি”, হায়না পি.আই.বি. ভুবনেস্বরগী দিপ্যুত দাইরেক্তর, দা. গিরিশ চন্দ্র দাশনা ভুবনেস্বরদা প্রেস কনফরেন্স অমদা হায়খি।
ক্রিয়েতিব রাইতিং কমপিতিশনদা শরুক য়ারিবশিংগী খনবগী থৌওং অদুগী মতাংদা হায়রদুনা, মহাক্না হায়খি, “মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমসুং অহল-লমনশিং অদু থিম কয়া অমগী মতাংদা ওনলাইন করইয়েতিব রাইতিং কমপিতিশন অমদা য়ুমফম ওইরগা খনখিবনি। কমপিতিশন অদু ২০২১গী দিসেম্বর ২৮দগীনা ২০২২গী ফেব্রৱারী ৩ ফাওবা মাইগোব প্লেতফোর্মগী খুত্থাংদা পাংথোককবনি।”
রেকোর্দশিং অদুগী মতুং ইন্না ক্রিয়েতিব রাইতিং কমপিতিশন অসিগীদমক্তা পার্তিসিপেন্ত লাখ ১৫.৭কী মথক্তা রেজিস্তর তৌরকখি। “মাইগোবদা পাংথোকখিবা কমপিতিশনশিং আদুগী খুত্থাংদা ওরিশাদগী ৫৬ য়াওনা চাউরাক্না পার্তিসিপেন্ত ২০৫০ মুক খনখি। মখৌয়শিং অদু সার্তিফিকেত ওফ এপ্রিসিয়েশন অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা ঈবা একজাম ৱারিয়র্স লাইরিকসু বাওবা অখন্নবা পরিক্সা পে চর্চা কিৎ অমা খুদোল তৌরগনি,” হায়না দা. দাশনা হায়খি।
ঙসি, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্কী চহিগী পরিক্সা পে চর্চাগি মাইকৈদা মী লাখ কয়া অমনা থাৱাই য়াওবা উৎলকপা অসিবুসু থাগৎখি। ত্বীত অমদা, পি.এম.না হায়খি, “হন্দক্কী চহিগী পরিক্সা পে চর্চাদা থৱাই য়াওবা উৎলক্লিবা অসি য়াম্না শিংথাংনিংঙাই ওই। মী লাখ কয়া অমনা মখোয়গী মমল য়াম্লবা লৌশিংশিং অমসুং থেংনরকখিবশিং অদুবু শিয়র তৌরকখি। ঐহাক্না মসিদা শরুক য়াখিবা মহৈরোইশিং, অহল-লমনশিং অমসুং ওজাশিংবু থাগৎচরি। এপ্রিল অমদা পাংথোক্কদবা প্রোগ্রাম অদুগীদমক্তা খৌরাংনা ঙাইরি।”
হন্দক্কী পি.পি.সি. ২০২২ অসিদি ভারত শিনবা থুংনা খক্ত নত্তনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা লৈরিবা ইন্দিয়ন দাইসপোরাদসু য়ৌশিন্দুনা স্ত্রীম তৌরগনি। থৌরম অদু দুর্দর্শনদা, রেদিও চেনেলশিং, তি.ভি. চেনেলশিংদা, ইদুমিনওফইন্দিয়াদা, নরেন্দ্রমোদি, পিএমওইন্দিয়া, পিআইবিইন্দিয়া, দুর্দর্শন নেস্নেল, মাইগোবইন্দিয়া, দিদিন্যুজ, রাজ্যসভা তিভি, স্বয়ম প্রভাগী য়ুত্যুব চেনেলশিং য়াওনা দিজিতেল মীদিয়াদা লাইব তেলিকাস্ত ওইনা থাদোক্লগনি।

Ministry of Education
Nearly 26 thousand students from Odisha to virtually attend Prime Minister’s Pariksha Pe Charcha to be held on April 1, 2022
PM will interact with students, teachers, parents in hybrid mode from Talkatora Stadium in New Delhi
For the first time, Raj Bhawans of all States/UTs to join the programme across the country
56 participants selected from Odisha through creative writing will be presented with Special Pariksha Pe Charcha Kit
30 MAR 2022 6:18PM by PIB Bhubaneswar
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with students, teachers and parents during the 5th edition of Pariksha Pe Charcha on 1st April at Talkatora Stadium in New Delhi in hybrid mode.
Earlier on Monday, addressing a Press Conference on Pariksha Pe Charcha 2022 from New Delhi, Union Education Minister Shri Dharmendra Pradhan called to make PPC 2022 a public movement. The Minister also informed that Raj Bhawans of all the States and UTs will be connected virtually in the programme and the selected students will be awarded with the special kits by the state Governors.
Underlining the importance of initiatives like PPC in building the knowledge-based economy of 21st century, Shri Pradhan had said that PPC is becoming a formal institution through which Prime Minister interacts directly with students.
Shri Pradhan during his Press Conference in New Delhi also highlighted that Pariksha Pe Charcha is part of the larger movement - ‘Exam Warriors’ - led by Prime Minister Shri Narendra Modi, to create a stress-free atmosphere for youngsters. It is a movement that is driven by PM's efforts to bring together students, parents, teachers and the society to foster an environment where the unique individuality of each child is celebrated fully.
“Nearly 26000 students, 5000 teachers and 1200 Parents from Odisha will be connected in the programme virtually,” said Dr. Girish Chandra Dash, Deputy Director, PIB Bhubaneswar at a Press Conference in Bhubaneswar.
Briefing about the selection process of the participants in the creative writing competition, he said, “Students, teachers and parents were selected based on an online creative writing competition on a bouquet of themes. The competition was organized from 28th December 2021 to 3rd February, 2022 through MyGov platform.”
He said as per the records over 15.7 lakh participants were registered for the creative writing competition. “About 2050 participants have been selected through competitions on MyGov including 56 from Odisha. They will be presented with a certificate of appreciation and a special Pariksha Pe Charcha kit comprising of Exam Warriors book, written by the Prime Minister,” said Dr. Dash.
Today, Prime Minister, Shri Narendra Modi has also appreciated the enthusiasm of lakhs of people towards this year's Pariksha Pe Charcha. In a tweet, the PM said, "The enthusiasm towards this year’s Pariksha Pe Charcha has been phenomenal. Lakhs of people have shared their valuable insights and experiences. I thank all those students, parents and teachers who have contributed. Looking forward to the programme on 1st April."
The PPC 2022 this time will be streamed, not only across India, but also in other countries reaching out to the Indian diaspora. The event will be live telecast on Doordarshan, radio channels, TV channels, digital media including YouTube channels of EduMinofIndia, narendramodi, pmoindia, pibindia, Doordarshan National, MyGovIndia, DDNews, RajyaSabha TV, Swayam Prabha.