Ministry of Defence
SETTING UP OF SAINIK SCHOOLS
25 MAR 2022 2:13PM by PIB Delhi
The Government has approved the initiative of setting up of 100 new Sainik Schools in partnership with NGOs/Private Schools/State Governments in a graded manner class-wise, starting from Class 6 onwards, with an effort to cover as many States and UTs as possible, under the aegis of Sainik Schools Society, Ministry of Defence. Government of India will provide an annual support, on Merit-Cum-Means, of up to 50% fee (subject to an upper limit of Rs. 40,000/- per student per annum) for up to 50% of class strength (subject to an upper limit of 50 students per class per annum) for the approved school.
In so far as allocation of New Sainik Schools is concerned, a pro-rata distribution of 100 New Sainik Schools to various States/UTs has been done in proportion to the number of districts in that particular State/UT. The initiative is open to all NGOs/Private/State Government Schools who intend to apply. The application will be subject to approval based on meeting of qualifying requirements framed for the purpose and agreeing to the Rules & Regulations of New Sainik Schools in Partnership mode and signing of the Memorandum of Agreement with the Sainik Schools Society, and limited to the number of New Sainik Schools for that particular State/UT.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri Jual Oram and others in Lok Sabha on March 25, 2022.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সাইনিক স্কুল লিংখৎপা
25 MAR 2022 2:13PM by PIB Imphal
লৈঙাক্না অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ তাঙ্কক নাইবা মওংদা, ক্লাস-ৱাইজ ওইনা ক্লাস ৬তগী হৌরগা হেক য়ারিবমখৈ স্তেত অমসুং য়ু.তি. মশিং য়াম্না কোনশিন্দুনা এন.জি.ও./ লনাই স্কুলশিং/ স্তেত লৈঙাকশিংগা খুৎশম্নদুনা সাইনিক স্কুল সোসাইতী, ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী মখাদা লিংখৎনবা অয়াবা পীখ্রে‍। ভারত লৈঙাক্না মেরিত-কম-মীন্স মওংদা অয়াবা পীরবা স্কুলশিংগীদমক্তা ক্লাস স্ত্রেংথকী ৫০%গী (চহিদা ক্লাস অমদা মহৈরোয় ৫০দগী হেন্দবা চাংদা) ফীগী ৫০% (চহিদা মহৈরোয় অমদা লুপা ৪০,০০০দগী হেন্দনা) চহিগী তেংবাং ওইনা পীগনি‍।
অনৌবা সাইনিক স্কুল য়েন্থোকপগী মতাঙদনা, অকক্নবা স্তেত/য়ু.তি.দুদা লৈরিবা দিস্ত্রিক্ত মশিংগা চানবা মওংদা তোঙান তোঙানবা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা অনৌবা সাইনিক স্কুল ১০০ প্রো-রেতা থৌওংদা য়েন্থোকখ্রে‍। থৌরাং অসিদা এন.জি.ও./লনাই/স্তেত লৈঙাক্কী স্কুল পুম্নমক্না খুদোংচাবা লৌবা য়াগনি‍। এপ্লিকেসনশিং মসিগীদমক শেমখিবা ক্বালিফাইং রিক্বায়রমেন্ত য়ৌবা অমসুং পার্ত্নরসিপ মোদতা তৌগদৌরিবা অনৌবা সাইনিক স্কুলশিংগী রুল্স অমসুং রিগুলেসন্দা য়ানিংবা অমসুং সাইনিক স্কুল সোসাইতীগা মেমোরেন্দম ওফ এগ্রীমেন্ত খুৎয়েক পীনবা, অমদি অকক্নবে স্তেত/য়ু.তি.দুদা থুংলিবা অনৌবা সাইনিক স্কুল মশিংগী মখা পোন্না অয়াবা পীগনি‍।
ৱাফম অসি ঙাকশেলগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভতনা মার্চ ২৫, ২০২২দা লোক সভাদা শ্রী জোল ওরামগী মফমদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।