PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
22 MAR 2022 5:08PM by PIB Delhi
• 181.56 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 23,913
• Active cases stand at 0.06%
• Recovery Rate currently at 98.74%
• 2,741 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,24,70,515
• 1,581 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.28%)
• Weekly Positivity Rate (0.39%)
• 78.36 cr Total Tests conducted so far; 5,68,471 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
graphic on covid 19 updates
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 181.56 Cr
More than 34 lakh vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload declines to 23,913 today; stands at 0.06% of India’s total Positive Cases
1,581 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.74%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.39%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 181.56 Cr (1,81,56,01,944) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,14,38,677 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 34 lakh (34,19,633) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403113
2nd Dose
9991704
Precaution Dose
4369373
FLWs
1st Dose
18412260
2nd Dose
17490858
Precaution Dose
6684262
Age Group 12-14 years
1st Dose
3419633
Age Group 15-18 years
1st Dose
56294499
2nd Dose
35814910
Age Group 18-44 years
1st Dose
553873437
2nd Dose
460202340
Age Group 45-59 years
1st Dose
202626402
2nd Dose
183959784
Over 60 years
1st Dose
126652374
2nd Dose
114583223
Precaution Dose
10823772
Precaution Dose
2,18,77,407
Total
1,81,56,01,944
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has declined to 23,913 today, constituting 0.06% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.74%. 2,741 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,70,515.
1,581 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 5,68,471 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.36 Cr (78,36,13,628) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.39% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.28%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807957
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 183.62 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 17.02 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 22nd March 2022)
SUPPLIED
1,83,62,27,980
BALANCE AVAILABLE
17,02,22,816
More than 183.62 crore (1,83,62,27,980) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 17.02 Cr (17,02,22,816) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807956
EXORBITANT PRICES BEING CHARGED BY VACCINE MANUFACTURES
The Covaxin and Covishield are two different types of Covid-19 vaccine and their manufacturing processes are also different. The price of vaccine for procurement by Government of India is negotiated by National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19 (NEGVAC) and its subgroups involving detailed deliberations with the vaccine manufacturers. Under National COVID-19 Vaccination Programme, COVID-19 vaccine is available free of cost at Government COVID-19 Vaccination Centres (CVCs) to all eligible beneficiaries irrespective of their socio-economic status.
The vaccine manufacturers are free to fix the price of vaccine for procurement by Private Hospitals which has to be declared in a transparent manner. However, Government of India has fixed a maximum service charge of INR 150 per dose over and above the price of vaccine for vaccine administration at Private COVID-19 Vaccination Centres (CVCs). State Governments have been advised to monitor the price charged at the private hospitals.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1808229

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
22 MAR 2022 5:08PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজঙগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৮১.৫৬ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ২৩,৯১৩ ওইরি
• এক্তিব কেস ০.০৬% ওইরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৪% ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৭৪১ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৪,৭০,৫১৫ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৫৮১ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.২৮%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৩৯%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৭৮.৩৬ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৫,৬৮,৪৭১ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
graphic on covid 19 updates
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ১৮১.৫৬ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৪ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ২৩,৯১৩দা হন্থখ্রে; ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৬%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৫৮১ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৭৪%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ০.৩৯% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮১.৫৬ (১,৮১,৫৬,০১,৯৪৪) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,১৪,৩৮,৬৭৭কী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত লাখ ৩৪ (৩৪,১৯,৬৩৩) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৩১১৩
অনিশুবা দোজ
৯৯৯১৭০৪
প্রিকোসন দোজ
৪৩৬৯৩৭৩
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১২২৬০
অনিশুবা দোজ
১৭৪৯০৮৫৮
প্রিকোসন দোজ
৬৬৮৪২৬২
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩৪১৯৬৩৩
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫৬২৯৪৪৯৯
অনিশুবা দোজ
৩৫৮১৪৯১০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৩৮৭৩৪৩৭
অনিশুবা দোজ
৪৬০২০২৩৪০
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০২৬২৬৪০২
অনিশুবা দোজ
১৮৩৯৫৯৭৮৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৬৫২৩৭৪
অনিশুবা দোজ
১১৪৫৮৩২২৩
প্রিকোসন দোজ
১০৮২৩৭৭২
প্রিকোসন দোজ
২,১৮,৭৭,৪০৭
অপুনবা
১,৮১,৫৬,০১,৯৪৪
মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ২৩,৯১৩ দা হন্থখ্রে, লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৬%তা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৪%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৭৪১ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৭০,৫১৫ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১,৫৮১ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৫,৬৮,৪৭১ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৮.৩৬ (৭৮,৩৬,১৩,৬২৮) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৩৯% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২৮% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807957
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৬২ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.০২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(মার্চ ২২, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৮৩,৬২,২৭,৯৮০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
১৭,০২,২২,৮১৬
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮৩.৬২ (১,৮৩,৬২,২৭,৯৮০) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৭.০২ (১৭,০২,২২,৮১৬) হেন্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1807956
ভেক্সিন মেনুফেকচরশিংনা চার্জ তৌরিবা এক্সোর্বিতেন্ত প্রাইসশিং
কোভেক্সিন অমসুং কোবিশীল্দ অসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী তোঙান-তোঙানবা মখল অনিনি অমসুং মখোয়গী মেন্যুফেকচরিং প্রোসেসশিংসু তোঙাল্লি। ভারত সরকারনা লৈনবগীদমক্তা ভেক্সিনগী মমল অসি ভেক্সিন মেন্যুফেকচররশিংগা কুপথনা খন্নরদুনা নেস্নেল এক্সপর্ত গ্রুপ ওন ভেক্সিন এদমিনিস্ত্রেশন ফোর কোবিদ-১৯ (এন.ই.জি.ভি.এ.সি.) অমসুং মসিগী সবগ্রুপশিংনা নেগোসিয়েত তৌই। নেস্নেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন প্রোগ্রামগী মখাদা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অসি মতিক চারবা বেনিফিসরীশিং পুম্নমক্তা মখোয়গী সোসিয়ো-ইকোনোমিক স্তেতস য়েংদনা সরকারগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন সেন্তরশিং (সি.ভি.সি.শিং)দা লৈম্না ফংঙি।
ভেক্সিন মেন্যুফেকচররশিংনা লনাইগী অনা-লায়েংশঙশিংনা লৈনবগীদমক্তদি ভেক্সিনগী মমল অসি মখোয়না অপাম্বা মওংদা লেপ্পা য়াই, হায়রিবশিং অসি ত্রান্সপরেন্ত ওইবা মওংদা লাউথোকখ্রে। তৌইগুম্বশুং, ভারত সরকারনা লনাইগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেশন সেন্তরশিং (সি.ভি.সি.)শিংদা ভেক্সিন কাপ্পগীদমক্তা ভেক্সিনগী মমল অদুদগী দোজ অমদা লুপা ১৫০গী মেক্সিমম সার্বিস চার্জ অসি লেপখি। রাজ্য সরকারশিংদা লনাইগী অনা-লাইয়েশঙশিংদা লৌরিবা মমল অদু য়েংশিন্নবা খঙহনখ্রে।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1808229
ত্বীৎ লিঙ্কশিং
India has shown the way.
A prepared India is a prepared world.
India's response makes the world's fight successful: Dr Roderico Ofrin, Country Representative, @WHO
#COVIDLessonsFromIndia pic.twitter.com/xDRU5WubRE
— Dr Mansukh Mandaviya (@mansukhmandviya) March 22, 2022
#LargestVaccineDrive#Unite2FightCorona pic.twitter.com/t6NWh7BW0v
— Ministry of Health (@MoHFW_INDIA) March 22, 2022